- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
zoltan6 #36635 üzenetére
A kapcsolása ennyi, viszont az áramkorlátozó ellenállás értéke nagyságrendekkel el van tolva, így még csak nem is pislákolna az a LED
Ki kell keresni a datasheet-ből a forward voltage és a (continuous) forward current értékét, és akkor a forrás feszültséggel együtt pl ez a kalkulátor megmondja az optimális értéket
Ha nincsen datasheet, akkor egy 5mm-es nem extra fényerejű fehér LED-nél a ~3-3.3V @ 20-25mA-t lehet referenciának venni, így egy 9V-os elemmel ~270-330Ohm ~0.5W-os ellenállásra lesz szükséged. Ha kisebb fényerőt szeretnél, akkor 400-800Ohm is elég lehet... Viszont nem tudom mit értesz a hosszú üzemidő alatt - egy 9V-os elemet 10-20mA-el laposra nyal 1-2 nap alatt...
-
Doki16
addikt
válasz
zoltan6 #36635 üzenetére
Ezt a rajzot én is megtaláltam, nagyon szép
Nem ilyenre gondoltam, ez egy egyszerű kapcsolás.
Átgondoltam, hogy mi kellene nekem. Egy éjszakai fény ami egy ledes és nagyon keveset fogyaszt. A led "driver" próbálja a maximumot kihozni a tápból. Magyarul akárhogy merül az elem mindig a megadott áramot juttassa a ledre. Talán ez áll a legközelebb ahhoz amit gondolok. Hogy fokozzam még az is jó lenne, ha csak sötétben kapcsolna be
Tanárom csinált régebben egy olyan kapcsolást, hogy már 2 éve világított egyfolytában egy 9 voltos telepről. Mivel már nem ott tanulok nem tudom tőle megkérdezni
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Android játékok topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- Gépalkatrész csomag Ryzen 5, RX 580, B450 alaplap, 16GB RAM, ház + ajándék hűtő
- Dell Alienware AW2521H
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest