- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #35206 üzenetére
Azért hibás az elmélet, mert ezt a transzformátorokra lehet alkalmazni, amikor azt mondjuk, hogy a primer és szekunder oldalon nagyjából azonos teljesítménnyel kalkulálunk. Vagyis nagyvonalúan eltekintve a hatásfoktól.
Neked viszont inkább a ventilátor helyettesítő ellenállását kellett volna kiszámolni, utána azt alkalmazni 5 V-ra. A valóságnak ez sem fog teljesen megfelelni, de még még mindig közelebb áll hozzá, mint amit te számoltál.
-
ffodi
veterán
válasz
darvinya #35206 üzenetére
Nem tudom, miért feltételezed azt, hogy állandó a felvett teljesítmény.
Ha leszabályozod, akkor csökken az áramfelvétel, jó esetben közel lineárisan. Ezek alapján mondjuk 500-700 mA-re tippelek (ami lehet több is kevesebb is, mert nem mindegy milyen meredeken csökken az az "egyenes"), persze, ahogy azt előttem is említettek, az ilyet mérni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest