Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Yézi: Blekk Frájdéj
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Oké, beteszem a kötést a fűtés föld bekötéséhez is, bár nem tudom, hogy ez kell-e. A fűtésnél nincs galvanikus kapcsolat a többi áramköri résszel.
A schottkyk nem nagy feszültségűek, csak véletlen rossz példányt másoltam le az anód táphoz. Az anód tápnál nem olyanok lesznek, hanem sima diódák. Egyébként 40V 3A-s schottkykat néztem, elsődlegesen a fűtéshez (1.5A), aztán akkor már mindenhova ezeket tettem.
170V DC? Vagyis elég tág határok között tud mozogni az anódtáp. Jellemzően kis impedanciás fülessel lenne használva. Ha nem 9V-s, hanem 10.5V-s trafót teszek be másodiknak, akkor megvan a magasabb tápfesz tartomány.
Anódhoz folytó biztosan nem kell, a fenti táp már működött élőben, "csak" 380uF-es kondikkal, abszolút semmi brumm nem volt a cuccban. A diódák, kondik sem kaptak külön szűrő kondit, sok szükség nem volt rájuk, persze ártani nem ártanak, majd teszek még be mindenhova. Amúgy a sima kerámia kondikkal jártam úgy néha, hogy 1-1 időnként felrobbant a diódákon a másik csövesemben, valszeg nem bírták a feszkót.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lompos48: több is fog készülni a cuccból, így nem volt alternatíva a csöves rádió táp trafója. Ha csak magamnak készülne, akkor fognám a csőves táptrafóim egyikét.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ekkold