Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lompos48

nagyúr

válasz CPT.Pirk #29286 üzenetére

Nem mentem bele részletesen. Csak arra spekulálok, hogy míg anno MINDIG a tok volt a negatív pólus és legtöbbször egy tokra szorított kengyellel volt a negatív bekötve az áramkörbe, most a negatív pólus lehet nincs kötve a tokhoz. Aztán a tok és a negatív fegyverzet közé is juthat elektrolit. Így elképzelhető egy parazita kapacitás.
    Marad ellenben 2 nyitott kérdés: 1. nem hiszek az elektromos tér által okozott redisztribúcióban, főleg ha a töltési feszültség alacsony (elenyésző az elektromos térerő), 2. Mi törénhet hasonló esetben egy szilárd dielektrikumú kondenzátorban?
    Az hogy kétszer is felvillan a LED talán azzal magyarázható, hogy miután a feszültség LED a nyitási fesz. alá esik, onnan kezdve már kevés áramot tud vezetni. Utána mégis valami újrarendeződés történhet ( :F ).
    Vagy: a hirtelen nagyobb áram okozhat valami töltésátrendeződést a nominális és parazita kapacitás között. :F
    Lehet rajta még gondolkozni. :K

• vodkaboy22

addikt

válasz CPT.Pirk #29286 üzenetére

Néztem amit írtál és szerintem itt a valahol ott kell keresni a választ, hogy a kondi fém burkolata mint egy a folyékony elektrolittal együtt egy másodlagos kondenzátort képez, így amikor a led-et a fedélhez érinted és feltöltöd a fedélt akkor a lábakon lassan fog kisülni mivel van egy nem leföldelt elektromos tér ami közvetlen kapcsolatban van a primer elektromostérrel ami maga a kondi, így a kisütés során a külső elektromos tér ellentart a nagy sebességű feszültség változásnak ergo virtuális nagy soros ellenállást produkál a primer kondin. Én erre gondolok. De utána nézhetek Zombory féle elektromágneses erőterek könyvben! :DD Vagy esetleg a Bilicz féle példatárban még van is hasonló feladat :DD

Remélem érthető volt :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés