- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #29286 üzenetére
Nem mentem bele részletesen. Csak arra spekulálok, hogy míg anno MINDIG a tok volt a negatív pólus és legtöbbször egy tokra szorított kengyellel volt a negatív bekötve az áramkörbe, most a negatív pólus lehet nincs kötve a tokhoz. Aztán a tok és a negatív fegyverzet közé is juthat elektrolit. Így elképzelhető egy parazita kapacitás.
Marad ellenben 2 nyitott kérdés: 1. nem hiszek az elektromos tér által okozott redisztribúcióban, főleg ha a töltési feszültség alacsony (elenyésző az elektromos térerő), 2. Mi törénhet hasonló esetben egy szilárd dielektrikumú kondenzátorban?
Az hogy kétszer is felvillan a LED talán azzal magyarázható, hogy miután a feszültség LED a nyitási fesz. alá esik, onnan kezdve már kevés áramot tud vezetni. Utána mégis valami újrarendeződés történhet ().
Vagy: a hirtelen nagyobb áram okozhat valami töltésátrendeződést a nominális és parazita kapacitás között.
Lehet rajta még gondolkozni. -
vodkaboy22
addikt
válasz
CPT.Pirk #29286 üzenetére
Néztem amit írtál és szerintem itt a valahol ott kell keresni a választ, hogy a kondi fém burkolata mint egy a folyékony elektrolittal együtt egy másodlagos kondenzátort képez, így amikor a led-et a fedélhez érinted és feltöltöd a fedélt akkor a lábakon lassan fog kisülni mivel van egy nem leföldelt elektromos tér ami közvetlen kapcsolatban van a primer elektromostérrel ami maga a kondi, így a kisütés során a külső elektromos tér ellentart a nagy sebességű feszültség változásnak ergo virtuális nagy soros ellenállást produkál a primer kondin. Én erre gondolok. De utána nézhetek Zombory féle elektromágneses erőterek könyvben!
Vagy esetleg a Bilicz féle példatárban még van is hasonló feladat
Remélem érthető volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Spórolós topik
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Le Mans Ultimate
- Renault, Dacia topik
- Sorozatok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Gaming notebook topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Szép állapotú Xbox Series X konzol csomag, gyári dobozában, minden tartozékával.
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3403
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest