Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- VHS digitalizálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sörösló
aktív tag
válasz
totya694
üzenetére
Voltam én is, egyetértek veled. Gondozásmentes akku: garantáltan lefekszik 3-4 év után! Attól gondozásmentes, hogy ne töltögesd Te utána a desztvizet, mert akkor nem megy tönkre a meghatározott idő alatt! Én egy 10 éves Citroen Jumpy-val járkálok. A márkás, "gondozásmentes" (akkor még el is hittem) FIAMM gyári akku kibírt 4 évet. Télen egy reggel még gond nélkül beindult vele a szekér, többé sohasem. A szervízben a szaki megállapította, hogy olyan száraz mint a Szahara! Kérdezte is: - Ember! Soha nem nézi a vízszintet? Mondom én: - De hiszen az van ráírva hogy gondozásmentes! Mit ne mondjak... Könnyesre röhögte magát.
Egyszóval: amelyiknek lejön a teteje, azt évente egyszer desztillált vagy ioncserélt vízzel utántölteni!
Ha többnyire városban járkálsz, akkor havonta 1x mindig, ha hosszabb utakat teszel akkor télen havonta vagy nagy hidegek esetén hetente 1x ajánlatos egy egész éjszakás javító töltésnek kitenni. Én egy olcsó Mach-3 Tescó-s töltőt használok, nem tölti túl a jármű lelkét! A túltöltés a savas akkunál normál töltőáram mellett ( nálam 2-3 A) legfeljebb vízveszteséggel jár, ami pótolható. Sokkal nagyobb gond az alultöltött akku túlterhelése, ami fellazítja a cellák anyagát, a tartós alultöltöttség meg még szulfátosodást is okoz.Savat semmiképpen nem szabad rátölteni! Nem ismerheted a belső viszonyokat. Savat egyébként sem, legfeljebb vizet veszíthet egy akku. Ha meg savat veszített akkor valszeg összetört vagy az edénye kilyukadt. Mindkét eset diagnózisa: kuka.
Még egy szót a márkáról: amióta a Fiam tönkrement, egy közönséges, mezei 75 Ah-ás Jászakku márkájú erőforrást használ a szekér, immár 6 éve. Pöccre indul mindig...

Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco F7 – bajnokesélyes
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG UltraGear OLED 27GX790A-B . 480Hz . 0.03ms . 2560x1440 - Garancia 2028.07.07.
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold