Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GerykO

aktív tag

válasz Lompos48 #10903 üzenetére

De mivel a nyákon akad egy power-LED is, ezért szerintem nem ártana a polaritásra figyelni.

(#10902) moha21: Igen, a számítógép tápjáról szeretném meghajtani, a kislemez tápja mont tökéletes, hogy 12V-ot kinyerjek belőle. De ezt a biztosíték témát nem értem, hisz a trafó simán rá volt kötve a nyákra, semmi biztosíték, a nyákon sem. (valami noname pc-s hangfalat beleztem ki) A LED előtt van egy kicsi ellenállás, meg a sztereó bemeneti jelre van még rákötve 2-2 ellenállás, meg a jack aljzat előtt 1-1. A hangszórók pedig a közös tengelyű potméterről kapták a jelet.

Szóval ehhez a kétes kinézetű trafó fix feszültség mellett fix áramerősséget adott a nyák felé? Ehhez képest a HIPRO tápegységemre inkább bíznám a betápot. Kell-e, és ha kell elég-e az egy 200mA-es biztosíték?

Szerk: Jól értem, hogy azt próbáljátok sugallni nekem, hogy a diódák elé, az eredeti betáp helyére kössem a DC 12V-ot? :Y Én úgy gondoltam, hogy a diódákat kihagyom a játékból, és mögéjük kötöm be. :U Tudom lámpa vagyok, de ha Pécsett jártok egyszer, vagy jöttök a Busójárásra, akkor vendégeim lesztek egy-egy italra. ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés