Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz Lompos48 #10766 üzenetére

Az elvileg meglévő régi 4 db NiMh 1800mAh akksimból csak kettőt találtam meg egyenlőre.
    Ráadásul az egyik más típusú, mint a másik...

No de feltöltöttem, és 1,45V-ra ment fel a (terheletlen) fesz az egyik akksin.
    Ebből 4 db sorbakötve 5,8V, ami lehet már sok lenne a lejátszónak.
    Azt lehetne esetleg csinálni, hogy egy elektronika figyelné, hogy ha mondjuk 5,3V felett van a fesz, akkor a stabon keresztül menjen. Ha meg leesik 5,3V alá, akkor közvetlenül (vagyis az így nem megy, de mondjuk max. 100mA-es csökkenéssel) legyen rajta a 4 akksi.

De a Li-Ion-os megoldás sokkal komolyabb lenne. Csak nem tudom mennyi idő lesz összerakni, hét közepén már használni akarok valamit.

Átnéztem a MAX1811-es USB-ről Li-Ion töltőt, nagyon tetszik.
    Ami probléma lehet, hogy vagy 100mA-el tud tölteni, vagy 500mA-el.
    Előbbi nagyon lassú, utóbbit meg nem tudom bírják-e ezek az akksik, amiket linkeltetek.
    Bár 3000mA-nál már az is 6 órás töltési idő - és a gyakorlatban szerintem még 1-et lehet hogy rá lehet számolni, ha már nem teljesen új az akksi.

Jancsi
    A belső akksi töltése sem rossz ötlet.
    "zacskósnak" rémlik, de megnézem. Meg utánanézek (ismét) neten, belinkelem holnap amit olvastam róla, hogy mit tudnak a gyári akksijáról, és mire akarták cserélni.

Új hozzászólás Aktív témák