Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabifotos
senior tag
válasz
szabifotos
üzenetére
Sziasztok!
Korábban kértem itt segítséget és most elkészült a műalkotás.
Eredetileg 6x18650 pakkos Jimmy porszívó átalakítva külső pakkal 21700-asra.
Turbo fokozaton 12 percig bírja kb.
Kicsit jobban melegszik a gép, ezért ésszel kell használni. Megmértem, majdnem 19A-t vesz fel folyamatosan.
Kicsit csúnyácska, de működik
A gyári töltés is megmaradt, de tettem rá balance csatlakozót, így külső töltővel is tölthető, vagy ha elmászik a balansz, akkor korrigálható.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
szabifotos
üzenetére
Vajon a gyári BMS korlátoz ezeknél töltőáramot, vagy csak ráengedi és nem véletlen van 25V 0.6A-es tápja?
BMS-modulon áramfigyelés szokott lenni töltés, illetve terhelés irányban, amitől lekapcsolni tud, töltést nem szabályoz. Nyilván nem véletlenül van CC/CV tápja, ami 600 mA-en korlátoz, mivel az állítja be a tervezett töltőáramot.
Töltési túláram esetén a BMS letilt, ami a töltő lekapcsolása áll vissza. Vannak olyan BMS-modulok, ahol a töltés irányban kapcsoló MOSFET sokkal gyengébb, kevesebbet bír, mint a terhelőáram útjába iktatott kapcsoló, ezzel is spórolnak, hogy elkülönítik a két irányt. Illetve jobb is, mert akkor a terhelés csak egy kapcsolón halad keresztül (de az állhat párhuzamos tagokból is).
Ha elkezded növelni a töltőáramot, nem tudhatjuk, a védelem mikor tilt le, hacsak nem próbálod meg.
Gondoltam CC/CV módon tölteném külső 2A táppal, de akkor meg bukom a balanszot.
A gyári töltő sem balanszíroz, általában még a BMS-modul sem, ha nem látsz rajta kisütőellenállásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Direct One (műholdas és online TV)
- Projektor topic
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Esik eső karikára, a hardverek kalapjára
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max 256Gb Új bontatlan Garanciális Számlás(27%)
- iPhone 17 Pro 256Gb Új bontatlan Garanciális Számlás(27%)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Macbook Air M1 8/256 Retina! Makulátlan! Akksi 96%!
- Apple iPhone 14 128GB, Akku: 98%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Karácsonyi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256 GB Használt, karcmentes 100% akku / 0 ciklus 1 év gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

ekkold