- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabifotos
senior tag
válasz
szabifotos #100067 üzenetére
Sziasztok!
Korábban kértem itt segítséget és most elkészült a műalkotás.
Eredetileg 6x18650 pakkos Jimmy porszívó átalakítva külső pakkal 21700-asra.
Turbo fokozaton 12 percig bírja kb.
Kicsit jobban melegszik a gép, ezért ésszel kell használni. Megmértem, majdnem 19A-t vesz fel folyamatosan.
Kicsit csúnyácska, de működik
A gyári töltés is megmaradt, de tettem rá balance csatlakozót, így külső töltővel is tölthető, vagy ha elmászik a balansz, akkor korrigálható. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
szabifotos #100067 üzenetére
Vajon a gyári BMS korlátoz ezeknél töltőáramot, vagy csak ráengedi és nem véletlen van 25V 0.6A-es tápja?
BMS-modulon áramfigyelés szokott lenni töltés, illetve terhelés irányban, amitől lekapcsolni tud, töltést nem szabályoz. Nyilván nem véletlenül van CC/CV tápja, ami 600 mA-en korlátoz, mivel az állítja be a tervezett töltőáramot.
Töltési túláram esetén a BMS letilt, ami a töltő lekapcsolása áll vissza. Vannak olyan BMS-modulok, ahol a töltés irányban kapcsoló MOSFET sokkal gyengébb, kevesebbet bír, mint a terhelőáram útjába iktatott kapcsoló, ezzel is spórolnak, hogy elkülönítik a két irányt. Illetve jobb is, mert akkor a terhelés csak egy kapcsolón halad keresztül (de az állhat párhuzamos tagokból is).
Ha elkezded növelni a töltőáramot, nem tudhatjuk, a védelem mikor tilt le, hacsak nem próbálod meg.
Gondoltam CC/CV módon tölteném külső 2A táppal, de akkor meg bukom a balanszot.
A gyári töltő sem balanszíroz, általában még a BMS-modul sem, ha nem látsz rajta kisütőellenállásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Hajlítható stílus, pörgős teljesítmény - 512GB
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest