- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Én meg azt a sok vezetéket kiforrasztottam volna (mint ahogy meg is tettem, más esetben), noha ez célfüggő, hogy mennyi áramot akar kivenni belőle, de akkora vastag vezetékkötegre általában úgysincs szükség.
Panelt is inkább kivettem volna a fúrás idejére, műterhelésnek pedig valamivel nagyobb ellenállás is elegendő.
-
törölt tag
kiegészítve, amit (jan) javasolt:
Ha nagyobb a bordád, mint amit a 8cm-es (vagy akármennyi) ventid lefed, akkor érdemes a szabad részt mondjuk tape-pel leragasztani, mert egyrészt nem lesz "áramlástechnikai rövidzár" a ventinél, másrészt sokkal hatékonyabban fog működni a hűtésed a megnövelt "valós csatornafelület" miatt. Persze e nélkül is le fogja hűteni a low-end VGA-dat szinte bármilyen venti, csak nem mindegy, hogy mekkora fordulatszámon teszi majd. Fordulatszámot meg tudsz csökkenteni soros ellenállással; vagy ha nem a vid.karira kötöd a ventit, hanem mondjuk a molex tápcsatlakozó +5 és +12V-os ága közé. A legtöbb 12V-os PC venti simán indul 7V-onEsetleg lehet túrni az aprón egy passzív bordát a kártyádra, de nem tudom, hogy a VGA-n lévő VRM áramkör mennyire fogja szeretni hosszabb távon a hűtetlenséget venti híján
-
tornas
őstag
Láttam ezt a filmet!
Érdekes volt...
Egyet idéznék belőle (nem szó szerint, de a lényeg benne van):
"Adszurd dolog a folyamatos növekedés folyamatos fenntartása egy véges méretű bolygón."
De azzal a több évtizede folyamatosan égő izzóról van egy tippem, hogy miért is bírja ilyen sokáig. Pl. azért nem a névlegesnél jóval kisebb feszről üzemelhet. Szerintem...
-
Hyperion
senior tag
Alapból nem, de a normális működéshez kell 2A. Annó volt még rajta, egy relésor, 20x4-es kijelző, ilyen-olyan led és ezért kellett a sok amper.
Ha nem közösítem a földeket /füldhurokveszély valószínű/ akkor miért nem működik a hangkártya??
Betáp kábel elvágva, és a stab tápról üzemeltetve. Mégsem megy, csak ha ugyan az a földe mint a raspinak.Gyanítom, hogy az USB fémburkolatán kapja meg. Azt is szigeteljem el??
-
And
veterán
Hi! Az oldalon, amit linkeltél, pont nem galvanikus csatolást említenek, bár ez részletkérdés. Egy PMR-nél azért válhat be ez a fajta kicsatolás, mert ezeken a rádiókon a hullámhossz miatt eleve tekercselt antenna van a készülékekbe építve, így az RF-energia egy külső tekerccsel viszonylag kis veszteséggel elhozható (a két tekercs jó csatolásba kerül, szinte transzformátort alkot). Egy BT-eszközön viszont - a WLAN-os kütyükből kiindulva - vagy az áramköri panelen kialakított hurokantenna, vagy (kihajtható antennás BT-illesztő létezik?) kis dipólantenna lehet. Ilyen antennákról viszont nehezen tudsz induktívan jelet kicsatolni, vagyis valszeg. sokkal rosszabb hatásfokkal, mint egy PMR esetén. Úgyhogy szvsz. az a többlet, amit egy egyszerűbb irányított antennával nyernél, elvész az induktív kicsatolás veszteségén. Itt nincs ''tartalék'' sem, mint egy PMR-nél, hiszen egy BT-modul kimenő teljesítménye csak a töredéke egy PMR-adóvevő teljesítményének.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A/C klima, with all pipes and remote
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3437, 100% Akkumulátor
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest