- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
DarkByte #19005 üzenetére
Kandón Atmega 128-on tanultam (múlt félévben is foglalkoztam ezzel), szóval talán valamit hozzá tudok tenni.
Csak az a gond, hogy fél év alatt is eléggé el tudom felejteni...
Meg az, hogy most nincs túl sok időm erre, szívesen utánanéznék, meg érdekel is; sőt nyáron akartam én is ezzel foglalkozni, de legkorábban hétvégén tudok esetleg 1-2 órát utánanézni.Doksit, egyéb leírást tudnál linkelni ?
Az első észrevételem:
OCR2A és OCR2B regisztereket állítasz be a kódban, utána pedig arról beszélsz, hogy ez túlcsordulás. Ez így biztos nincs rendben, mert a túlcsordulás 256-ra (ha 8 bites) megy végbe, és nem tudod állítani. Az előosztókat tudod állítani csak - de az látszik, hogy túlcsordulással nem igazán lehet pontosan belőtt frekvenciát csinálni.OCR = Output Compare Regiszter
Vagyis a compare interrupt "szintjét" tudod vele beállítani.Arra is lehet hogy figyelni kell, hogy a (második, vagyis a 48-as) compare match-re történő interrupt után valószínűleg szükséges lenullázni a timert (de lehet arra is figyelni kell, milyen módon; hogy ne essen ki a szinkronból).
Magyarul szerintem neked két darab compare interruptod van.
És az OCR2A és OCR2B nem tudom pontosan mit jelent (elvileg 2 külön interrupt "szintje"), de hogy pontosan hogyan lehet használni az A-t és B-t külön.
Ezt doksiból kell már kinézni.
Én elsőre azt hittem volna hogy az A és a B az az alsó és a felső bájt - vagyis itt egy 16 bites timerről van szó, aminek "4824"-et állítasz be compare interrupt szintnek.
De írja az első sorban, hogy a Timer2 8 bites.Ja és nekem az Atmega 128 doksijában sikerült egy hibát találnom - pont az interruptok működésével kapcsolatban volt talán 2 regiszter összekeverve. Illetve csak elírás, ha figyelmesen nézed észre lehetett venni hogy hülyeséget írtak, de egy kezdő ha csak kimásolja, és nem gondolja át, akkor könnyen belefuthat (mint én is annó).
Hirtelen ennyi ment fejből, a legnagyobb gondban pl. a logikai műveletekkel vagyok (most így fejből).
Mit is jelentenek ezek ? :
|
&=
~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Samsung Galaxy Watch 6 44mm GPS Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest