- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
_Petya_ #10967 üzenetére
Simán összejöhetett a vezeték kapacitásából. Nézd meg a műszered bemenő ellenállását. Lehet az akár 100 MOhm is. Köss párhuzamosan mind a két iránnyal egy-egy 5 W-os (230 V) hagyományos izzót és mérj úgy. Jelzőfénynek sem lesz rossz, vigyázat, a vászon tekereg !
Én mostanában mértem 3 eres MTK kábelt (0.75 - 1 mm2) kábel kapacitását. Kb. 1 nF 10 méterenként.
Azért mértem, mert a 2 W-os LED fényforrásom kikapcsolt állapotban is kibocsájt egy kevés fényt. Ennek oka a vezeték kapacitása.
Így aztán a fürdőszobai 3 x 2 W-os, darabonként 12 LED-et tartalmazó fényforrásokat sorosra kötöttem, és így is ugyanakkor fényt adnak harmadakkora teljesítményfelvétel mellett ! A kapcsolót pedig áthidaltam egy 2.2 nF-os kondenzátorral, így éjszaka enyhén bevilágítják a fürdőszobát, 0.1 mA áramfelvétellel (a cos FI-t ne kérdezzétek
).
Egy kapcsolóba beépített jelzőfény (glimm lámpa) is felvesz kb 0.6 mA-t. Ha jól számoltam ez egy év alatt csaknem 1 kWó.
A fázisceruzámnál kb 0.06 mA-t mutatott a műszerem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A/C klima, with all pipes and remote
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3426, 95% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest