Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
airmax_2.0
tag
Sziasztok..
Eldöntöttem, 65u8qf lesz...
Sajnos még kell egy hónap, hogy a lóvé összejöjjön, de remélem addíg még marad a mostani kínálat..(remélem mindenki nyaral és nem tv-t vesz.. )
Nfl meccseket és filmeket, illetve tv-t tervezek nézni rajta..
Érdekelne, hogy van-e tapasztalotok dvd-k 4k-ra konvertálásában ? Nekem rengeteg régi dvd-m van és azért nem bánnám ha jól mutatna.. A másik kérdésem, hogy az nflfullhd.com web oldalról szokott-e valaki meccset nézni és ha igen mi a tapasztalat?
Köszönöm..[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
válasz mdarmos #2001 üzenetére
Igen figyelem már egy ideje...
Az van amit itt többen is jeleztek, hogy fölemelik az árat pár napra aztán újra akcióznak....
És rotálják a cégek, hogy épp ki a legolcsóbb...
Amit még figyelek egy kicsit drágább lg 65nano913na az már csak az alzánál van...
Sajna ez van.. meg kell várnom a jövő hónapot.. 🤔 -
airmax_2.0
tag
válasz rainman72 #2077 üzenetére
Nem tudom biztosan csak gondolom...
Ez egy Edge LED Local Diming , 60Hz , 4k tv .. és abból is a jobb minőség a GQ miatt...
Az U sorozat szerintem a jobb, ami Full Array Local Diming és abból a 7-es a 60Hz a 8-as a 120 Hz képfrissítésű.. és valószinűleg a háttér led világítás zónák számában is különböznek.. és itt is a QF nél talán picit jobb a GQ de nem tudom pontosan miben különböznek...[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
Értem.. köszönöm a magyarázatokat... Már világos mit értettem félre....
-
airmax_2.0
tag
Sziasztok!
Tegnap megjött a 65U8qf... Elsőre a méret sokkoló volt, de nem nehéz megszokni... A HD adók nagyon szépek...
Sikerült a képet is hangot is az ízlésemnek megfelelően beállítani.
Minden nagyon klassz lenne, csak természetesen beütött egy gond...
Az egész vásárlásom egyik fő motívuma az volt, hogy a web-en keresztül tudjam nézni az NFL meccseket. (HD minőségben visszanézhető [link] )
Az oldal rendben megjelenik, sőt az első kép is látható, de a lejátszás nem megy.. a csúszkát is tudom tologatni, látszik is az aktuális képkocka, de a lejátszás nem megy ... valami orosz felirat jelenik meg (talán mert valami orosz honlap üzemelteti...)
Kérdezném, hogy van-e valakinek valami tippje a dologra... Én a VIDAA -ra gondolok, hogy talán valami kodek hiányzik, vagy a jó én tudja... Az is lehet, hogy majd jön valami frissítés ami megoldja...
Viszont át kell gondolnom emiatt a visszaküldést bár nagyon tetszik maga a tv.. de az lg biztos hogy tudja ezt a lejátszást... Sajnos ebben az árban nincs FALD Lg tv , de ha működik az nfl lejátszás akkor meg tudok barátkozni, mondjuk egy 120 hz-es edge led diming Lg tv-vel... amúgyis tetszik a magic remote távirányító, de nem akartam azért a pluszért többet fizetni .
Jó lenne, ha tudnátok segíteni, mert mint mondtam nem szívesen küldeném vissza ezt az igazán pöpec készüléket...[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
válasz Hieronymus #2196 üzenetére
Valami média boxra gondolsz?
Köszi Jó ötletnek tűnik..
Milyen árban vannak szerinted amik használhatóak lennének,
Megköszönnék egy tippet is..szerk: Most hitelen ezt találtam... [link] a lényeg, hogy legyen ethernet csatlakozási lehetőség, és hdmi-n tudjam a tv - re tenni... (nem bízom a wifi-s kapcsolatban a képminőség szempontjából)
Szerinted jó lehet?[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
Köszi...
Azt nem ígérem, hogy mind a 86000 poszt-ot végigolvason, de megnéztem az utolsó 300-at.. Olvastam is pár érdekes készülékről... (MXQ-n kívül a TX3, de Xiaomi-t is láttam, igaz annyit már nem költenék)
Átnézem őket, de egyenlőre én nem mennék bele ilyen mélységig a médiaboxokba... (Nem akarok mindenféle alkalmazást rátenni, vagy pl netflix-et ilyesmit, mert arra a tv-t tudom használni... ) csak egy olyan kell amit tudom nézni az nfl-t... Aztán, ha később még eszembe jut valami amit a VIDAA nem ad meg, akkor majd megküzdök vele... Még 4k felbontás sem mérvadó, mert a tv-nek nagyon jó a felskálázó szoftvere, a HD-ből szép képeket tud csinálni... -
airmax_2.0
tag
válasz Ferenczi Áko #2199 üzenetére
Annyit még szivesen kiadok, ha tudom, hogy nem szaggat, nincs időnkét elbaltázott képváltás, vagy szines bekockásodás, mint az a régi tv-m esetében használt chromcast-nál előfordult.. (mondjuk ezt a wifi számlájára írom...)
[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
Köszönöm srácok...
(SunMount3r-nek is..)
Körülnézek... itt már majd megpróbálok biztosra menni, hogy amit veszek az tudja azt a formátumot.
Megjegyzem a MM-ban a Hisense promóciós emberét megkértem, hogy próbáljon elindítani egy videót erről a címről, de olyan lassú volt a boltban a wifi (minden azon lógott azt mondta...), hogy nem sikerült a próba még csak a honlapra sem jutottunk el..
Igazából még az sem biztos, hogy a videó formátummal lenne baj, mert az első képkocka megjelenik és ha a csúszkasávon tolom a kurzort a képkockák megjelennek... Lehet, hogy valahol ott a baj, hogy az azonnali indítást nem engedi a VIDAA..utóirat: Tényleg nagyon pöpec a kép (a HD adókon..) egyenlőre nem tudok betelni vele... Igazad volt a IPS kontra VA panel ügyben is...
[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
Sziasztok.
Némi izzadtság árán, de sikerült megoldani az nflfullhd.com videólejátszást...
Gyanús volt, hogy látszódtak a képkockák, de mégsem megy...
Úgy néz ki a genya reklámok a fő bűnösök.. A csúszkát kicsit beljebb löködve egyszer csak jött egy üzenek hogy a rendszer kifutott a memóriából... Kiderült az oldal csak tovább lök egy orosz oldalra, ahol maga a video is van de reklámoz kicsit közben.. Becsuktam a reklámokat és láss csodát onnan ahol tárolják elindult a lejátszás...
Már amikor laptopon néztem, akkor is volt olyan, hogy nem akart elindulni, és ott is kicsit beljebb kellett pöckölni a csúszkát...
Közben az is eszembe jutott, hogy (Kolumbusz tojása) végülis a laptopról hdmi kábellel ugyanúgy nézhettem volna... (Ettől még a médiaboxos segítséget nagyon köszönöm, és valószinűleg azért be fogok szerezni egyet...ha nem is ezzel a sürgető szándékkal...)Az 1080p felbontású video nagyon jól néz ki az u8qf-en...
[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
válasz Sindare #2232 üzenetére
Ahol az 50" jó ott az 55" is még jó szerintem...
Nekem is az asszony erősködött, hogy nagy a 65" elég lesz az 55 is..
Nem hallgattam rá, és nem bántam meg..
U8QF tulajként azt mondom a feketék, illetve a hd tartalmak konvertálása miatt megéri...
Közvetlen ott lohol az oled mögött szerintem...
Én örülök, hogy ezt választottam, holott eredetileg az lg 65nano913na-t néztem ki...[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
válasz Ferenczi Áko #2236 üzenetére
Igen már be van tervezve...
Eszembe jutott mégvalami...
Van pendrive on egy régi kedvenc filmem de csak sima sd felbontású.. Korábban a dvd lejátszóra dugtam rá úgy néztük..
Most is megnéztem így, de nagyon gyenge volt...
Aztán inkább rádigtam a tv usb portjára.. Nem mondom, hogy hd lett, de az előbbihez képest egész tűrhetőre konvertálta... -
airmax_2.0
tag
Bocs és még egy kérdés U8QF vagy esetleg U7QF tulajdonosokhoz:
A műszaki leírásban szerepel, hogy USB-keresztül felvételt készíthetünk a műsorról pendrive-ra...
Na ilyet csinált már valaki? Mert én nem találom a módját hogyan kell.
Van ugyan egy kézikönyv és két vastag könyvet adtak is a tv-hez, de abban sokféle nyelven ugyanaz az üzembe helyezési útmutató van amit le is lehet tölteni a hisense oldaláról...
Előre is köszönöm...[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
válasz kodoboy #2240 üzenetére
Szerintem előtte valamilyen 4k-s demó mehetett azon a tv-n és olyankor célszerű a mozgásjavító lehetőségeket kikapcsolni.. (ha itt visszaolvasol látsz rá bejegyzéseket...)
A sima tv adás esetében pedig többféle mozgásjavítási lehetőség van... Én egy korábbi youtube video alapján a clear-re re állítottam ami be is jött ....
Ilyenkor még beilleszt képkockákat... Mondjuk azt már nem tudom, hogy az azt hiszem négyféle lehetőség esetében ez melyiknél pontosan mennyi képkockát jelent, de az biztos hogy nekem ezzel sima volt minden mozgás, még a sport is... -
airmax_2.0
tag
válasz Ferenczi Áko #2236 üzenetére
No tegnap végre sikerült megnézni.... Nekem dvd-n van meg, de hihetetlenül szépen felkonvertálta... A mozgások is tökéletesek voltak a színek pedig hihetetlenek..
-
airmax_2.0
tag
válasz tom81042 #2321 üzenetére
Hm... Nekem is be van dugva folyamatosan.. (akarom mondani benne felejtettem...) a pendrive... És nem csinál ilyet... szerencsére...
Igaz én amikor kihozták a tv-t és bekapcsoltam, rögtön ráengedtem a frissítést, amit jelzett, hogy letölthető... (Nyilván az korábbi... mint amiről szó van...)[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
Megnéztem a linket...
Nem 60, hanem 80 ezret kell hozzátenni az 55u8qf árához a legolcsóbb 55 collos OLED-ért..
És akkor arról az oled-ről nem tudjuk van e beégés, idővel képsárgulás ... stb... Mert az újabb és feltehetően jobb oled-ek még drágábbak...
Nekem 65u8qf-em van és azt mondom megéri hogy ezt a 65 collost nézem egy 55 collos oled-hez képest..
Nyilván ez az én ízlésem, de szeretem látni, hogy amikor Gandalf lovagol fel Minas Tirith-ben akkor látom, hogy az gandalf és lobog a haja, és nem a fehér pötty halad felfele... Nekem nagyon bejön a FALD kontrasztja, feketéje.... Ez követlen ott lohol az oled-ek mögött... A fényerőben pedig még veri is...
De megértem a te álláspontodat is... Van aki a tökélyre törekszik, nem a jó kompromisszumra..[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
Nos abban igazad van, hogy az én szemem már elég sz@r... és a távolság is számít... ha közelebbről nézném lehet elég lenne az 55"... de ha közelről nézném akkor meg minek a 4k....
De mint mondtam nem akarlak meggyőzni sem téríteni sem... A lényeg, hogy te élvezd a te tv-det.
De nekem sem kell hogy más mondja meg a frankót... -
airmax_2.0
tag
A Hisense weboldalán van magyar nyelvű felhasználói kézikönyv (de a tv mellett is legy egy jó vaskos, aqmi sok nyelven tartalmazza ugyanazt...)
Én előre letöltöttem, és felkészültebbnek éreztem magam mire meghozták a tv-t. Az végigvezet a teendőkön...Nem kell félni tőle simán végig lehet menni rajta...
Azt persze nem mondom, hogy nem kell hozzá némi idő..[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
Én NFL szoktam nézni általában, de más sportokat is... az atlétikától a női kézilabdáig... (én mondom, hogy számít a méret 65 collon egész más az élmény... pl az oldalvonal mellett álló Pete Caroll edző mögött táncoló cheerleader is gyönyörűen nézhető... )
Az u8qf színeit fényerejét már nem is említem, de a sportoknál (amit hd-ben nézek szinte kizárólag) a 4k-ra konvertálás remek, a 120 Hz miatt a mozgások simák... Pont a sport miatt nekem clear-re van állítva a mozgás megjelenítés. (ami ugye a közbeszúrt plusz képek miatt simul...) nyilván itt sokan teljesen kikapcsolják, főként 4k HDR input esetén teljesen érthető, de hd tv sportadásoknál szerintem jól jön... Nyilván az u7gf nem 120 Hz-es és tudom a kérdés arra vonatkozott...és arról nem is igazán tudok nyilatkozni, de mind tesó szerintem az sem lehet rossz...[ Szerkesztve ]
-
airmax_2.0
tag
válasz szkutyi #2680 üzenetére
Nem kétlem a hozzáértésedet...
De az, hogy külső forrásból esetleg nem fogad 4k és 120 Hz-es tartalmakat, nem jelenti azt, hogy a megjelenítése a képernyőn ne lehetne 4k és 120 Hz...
Márpedig én a tv-n jövő sport adásokról beszéltem amik általában hd felbontásúak, és azt nem mondtam, hogy ezeknek 120 Hz lenne a képváltás frekvenciája...
A tv maga konvertálja fel saját megjelenítéséhez a külső inputját...
A gyártói leírás szerint, ami a megjelenítésre vonatkozik ez van megadva 4k és 120 Hz. Azt nyilván nem emelik ki a prospektusaikban, hogy ezeket a paramétereket külső forrásból nem feltétlenül tudod egy az egyben igénybe venni... -
airmax_2.0
tag
-
airmax_2.0
tag
válasz csab001 #2780 üzenetére
Én USB-ről most éppen 720p felbontású filmet nézek (65u8qf) ... Teljesen rendben van a kép... 4k videót a youtube-ról (vezetékes net) ..
Azt gondolom, hogy nekem ez a szint elég... minden kép részlet tűéles a feketék nagyszerűek, a fényerősség durva...
Szerintem, vigyél pendrive-on valami videót (akár csak full HD minőséget) és nézd meg egy áruházban ahol megengedik...
Nem vagyunk egyformák, de nekem nem kell több... Láttam már oled-et amire azt mondtam, hogy no igen... De nekem a 65 coll számított, és ugyebár ebben a méretben durva az árkülönbség...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest