Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-05-19 20:22:02

LOGOUT.hu

Tartalomjegyzék:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) blakey válasza csabi63 (#1948) üzenetére


blakey
titán

A kapcsolat sebbessége a hálózaton is múlik, gigabites lanon 50-60 MB. Vezetéknélkülin nem lesz több, mint amennyit a wifid sebessége enged, mindegy, hogy milyen protokoll segítségével kapcsolódik.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1952) Gtaati válasza csabi63 (#1948) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Filezilla-val működik a dolog azonnal:) Csak a belső tárhelyet látja, de a belső hdd-t nem, ezt hogyan tudom megoldani? Köszönöm! :R

(#1953) Gtaati válasza Gtaati (#1952) üzenetére


Gtaati
őstag

Bocsánat az mnt belül megtaláltam:) :R

(#1954) Gtaati válasza Gtaati (#1953) üzenetére


Gtaati
őstag

Sikerült TotalCommanderrel is a dolog:) Ay ip cím után ha :-al megadtam a portot illetve felhasználói névhez megadtam az anonymous-t akkor már csatlakozott is:)

(#1955) csabi63 válasza blakey (#1951) üzenetére


csabi63
senior tag

Hát nálam wifin úgy tűnik nem tud többet, mint 5-6 mb/s. Siralmas. Gondolom fel lehetne turbózni, de hülye vagyok én ehhez (is).

Gtaati :C

(#1956) Joshi


Joshi
titán

Van valami fejlemény a 4K youtubról, vagy még mindig csak max 1440-es felbontás támogatott?

(#1957) c4 válasza Joshi (#1956) üzenetére


c4
őstag

Szerintem nem is nagyon lesz a jogdíjak miatt...

(#1958) Joshi válasza c4 (#1957) üzenetére


Joshi
titán

Az nem jó hír. Most meg nem mondom, de azt hiszem valami Amlogicos kütyüs videóban láttam ugyan azt a menüt ahol a youtube felbontást lehet beállítani, és ott simán választható volt a 2160p felbontás.

(#1959) c4 válasza Joshi (#1958) üzenetére


c4
őstag

Nem tudom. Lehet ott a menüben, csak nem lesz aktív. Egyre keményebb a youtubos szabályzat... Android platform nem támogatja a 4K-s YouTubot.

Na de itt van valami a 4K-s verzió érdekében...

[ Szerkesztve ]

(#1960) Joshi válasza c4 (#1959) üzenetére


Joshi
titán

Ezt már próbáltam, de kamu 4K, mert valójában csak 1440p. Pont ezért kérdeztem hogy van-e előrelépés ez ügyben, de akkor úgy látszik hogy nincs. :(

(#1961) SunMount3r válasza Joshi (#1960) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Biztos ez? Mert ha a keresőbe beírom, sok helyen írják, hogy működik vele a 2160p is, de ez attól függ, milyen a forrás videó, mert lehet az csak 1440p. Mind 2 alkalmazást felraktad hozzá?

(#1962) Hooper


Hooper
őstag

Sziasztok!

Sima Q5 lejátszóm van, kb 9-10hónapos.
Tudom a 24p akadozás már lassan lerágott csont itt ahogy vissza olvastam, de az utóbbi időben feltűnt hogy szinte minden filmnél amit néztünk megakad a hang bizonyos időközönként..

A legrosszabb most az Edge ot Tmr volt, amit ujra néztünk most és percentként ugrott egy nagyobbat aztán egy mikro-t.
ilyen erősen másnál nem tapasztaltam, nem stopperoltam de kb 3-4pervenként van egy hang akadás a többi filmnél is.

ennyire nem lehetek süket hogy ezt eddig nem hallottam, mert baromi idegesítő.
arra tippelek h valami elállítódott.. nem vagyok nagy szaki.. igazábol ezt a 24p mizériát sem értem, fel sem fogom h egy ilyen dolog miért ilyen k*rva nehéz a gyártóknak. Őszintén szólva annyira nem is érdekel, megfejteni úgysem fogom a miértjét, az legyen azoknak a dolga akik pénzt kérnek el ezekért a vackokért.

A kérdésem az lenne hogy milyen beállítást keressek amivel ez javítható, vagy mi lehet ami befolyásolja.
(az is lehet h elállítottam valamit)
lejátszó ugye Q5
erősítő Onkyo 807
projektor Benq w1300 (fullHD)
(a filmek nasról mennek kábeles csatin nem wifin - a pcn nem akad)

köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#1963) c4 válasza Hooper (#1962) üzenetére


c4
őstag

Szerintem első körben egy tiszta FW frissítéssel kezdj.

(#1964) Hooper válasza c4 (#1963) üzenetére


Hooper
őstag

factory reset? vagy mire gondolsz?

(#1965) c4 válasza Hooper (#1964) üzenetére


c4
őstag

Már párszor volt szó a "tiszta telepítésről". Egy meghajtó gyökerébe másolod a FW-t. Kikapcsolod a készüléket, a készülék hátulján van egy "reset" gomb, azt nyomva tartod és bekapcsolod a készüléket.
Amikor az android robot megjelenek, elengeded a reset gombot. Az FW települ, majd újraindul a készülék. Minden adat és beállítás elveszik. Érdemes a médiatárat lementened egy külső eszközre, ha használod a Kodit.

(#1966) nadtom


nadtom
tag

Volt arról szó, hogy meg kelle osztani az imprex-es tapasztalatainkat. Nálam ez a beállítás általában a nyerő:

Ha szöttyös a kép akkor a Noise Reduction és az MPEG NR-t is low-low állásba kapcsolom. Ez általában mindig elég.
Ha túl színes a kép (nagyon ritkán fordul elő) az intelligent color-t sky-ra kapcsolom.

(#1967) blakey válasza nadtom (#1966) üzenetére


blakey
titán

Dinamikus kintraszt miért vsn bekapcsolva? Élesség miért maximum?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1968) SunMount3r


SunMount3r
Topikgazda

Én még nem kísérletezgettem vele, csak az NR-ekkel. Fura, de az 1.0.7-es fw után mintha sokkal erősebben hatnának. Sőt, mintha teljesen kikapcsolva is rá raknának egy plusz "réteget" a képre. Főleg az arcokon látszik, olyan fél-közelikben leginkább, hogy elvesznek a részletek és túlságosan kisimítja, elmossa. Ezt még az 1.0.5-ös fw-hez képest érzékelem, ahol ha kikapcsoltad, legalább ki is kapcsolt és a Low néha éppen elég volt, ha kellett. Most meg kikapcsolva is kozmetikáz, nekem ez pl. nem tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#1969) Gtaati


Gtaati
őstag

Helló!

Az én tapasztalataim az új firmware esetén is, hogy megmaradtak a lejátszás közbeni kisebb meglassulások, akadások, illetve továbbra is tapasztalható gamma ingadozás is:( Nem volt időm de kipróbálom majd, hogy imprexbe kikapcsolom teljesen a dinamikus kontrasztot és hogy ezek után is meg marad-e a gamma ingadozás. Kérdezhetitek, hogy miért használom a dinamikus kontrasztot, mert az én meglátásom szerint így még szebb, élesebb a kép.

(#1970) blakey válasza Gtaati (#1969) üzenetére


blakey
titán

Dinamikus kontraszt kikapcsolása után nem marad és nem tapasztaltam semmilyen akadozást lejátszás közben, pedig adtam neki rendesen. Ezek sokmindentől függnek.
Dinamikus kontraszt eddig is jelen volt minden lapos tv-n, egyből kikapcsolom, nem ahhoz van állítva a kalibráció és minden esetben ez a következménye, tehát folyamatosan állítani fogja a fényerőt mivel pontosan ez a feladata, tehát növeli a kontrasztérzetet.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1971) Gtaati válasza blakey (#1970) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Értem és köszönöm! A tv-n minden képjavító funkció ki van kapcsolva direkt, hogy ne szóljon bele, csak jelenítse meg a Q10Pro képét. Többek között ezért is használom a lejátszót fix 2160p 60hz-es beállítással, hogy ha fel kell skáláznia akkor azt is a lejátszó csinálja, ne a tv.. Akkor valószínűleg a Q10 Pro-n is kikapcsolom a dinamikus kontrasztot. Köszi!

(#1972) lemmy9


lemmy9
őstag

Gondolkodtam egy Himedia gépen. Köszönöm a fórumot, olvasgattam, és így már nyugodtan meghozhatom a döntést, és messze elkerülöm eme szerkezetet.

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#1973) blakey válasza Gtaati (#1971) üzenetére


blakey
titán

Ha fix 60Hz-ra állítottad és a tv-n minden ki van kapcsolva akkor ne csodálkozz, hogy vannak akadások, kapcsolt be az interplációt és javulni fog a helyzet, vagy ha olyan a tv akkor akár el is túnhet teljes mértékben. A Motion Compensationt érdemes bekapcsolni az Imprexnél.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1974) Gtaati válasza blakey (#1973) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló! Értem oké, imprexnél be van kapcsolva a Motion Compensation. Az interplációt a tv-n a mozgásjavítóra gondolsz? Pl lg-nél a TruMotion-ra? Köszönöm!

(#1975) blakey válasza lemmy9 (#1972) üzenetére


blakey
titán

Köszönjük, hogy megosztottad, de ha kerülöd akkor mégis miért jöttél ide? Én sem mentem a Mede8er topikba, hogy ezt leírjam. Tök felesleges hsz-ek egy márkaspecifikus topikba.

(#1974) Gtaati
Igen, LG-nél TruMotion, a gyári opciók közül a legkisebbet válaszd, Tiszta, Sima, bármi is legyen a neve, ha azzal megfelelő akkor maradhat, ha nem akkor egyedit kell választani és játszani a De-judder-rel, De-blur-rel.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1976) Joshi válasza lemmy9 (#1972) üzenetére


Joshi
titán

Mi annak örülnénk ha a topikot kerülnéd el, de nagyon messze. ;]

ui.: blakey, miért adod el a Q10 Pro-t? :Y :O

[ Szerkesztve ]

(#1977) c4 válasza lemmy9 (#1972) üzenetére


c4
őstag

Kevés a gondja, mi? Már ez is baj. :DD
De az egyéb gyártóknak is meg kell élniük. Lehetőséget adsz nekik.

(#1975) blakey:

Miért? A Med végre kiadott egy 4K 60p, HDR képes lejátszót?

[ Szerkesztve ]

(#1978) Gtaati válasza blakey (#1975) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Régen ezt használtam a tv saját lejátszójával, de nem tökéletes szerintem. Az egyik változatban szappanopera hatású és össze mossa a dolgokat. A másik variációban meg lehetnek képhibák, aztán próbálkoztam egyedi beállításokkal is de tökéletes sosem volt, csak komprumisszumos megoldás volt.

(#1979) blakey válasza Gtaati (#1978) üzenetére


blakey
titán

Elképzelhető, hogy nem tökéletes az algoritmus, nekem Sony van ott gyakorlatilag tökéletes, semmilyen kadenciaprobléma nincs akkor sem ha 60Hz-en játszom le a 24p filmeket.
A hálóba az LG talán Simára van állítva és még nem láttam hibát. Nálam nincs szappanopera hatás, azért az kerülöm.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1980) SunMount3r válasza Gtaati (#1969) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Az 1.0.7 után nálam semmi stutter nincs már (kivéve a 23.976fps miatti "természetes" recegés). Sőt, tegnap néztem egy 3D iso anyagot és valahogy ott sem tűnt fel semmi ilyesmi, pedig állítólag az még nincsen rendben. :F

A gamma ingadozást sem tapasztaltam azóta, pedig néztem már egy jó pár videót eddig és a dinamikus kontraszt is a default-on van.

Ami még mindig zavar azok fekete/sötét részek gagyisága (és az amit a fentebb írtam). A Futeko Fórum-on írtak egy módot, amivel teljesen kikapcsolható az Imprex (ha csak simán "OFF" az nem elég), majd kipróbálom úgy is, hogy javít e ezeken a sötét részeken.

(#1981) Gtaati válasza SunMount3r (#1980) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Értem, elhiszem neked. Én tegnap este néztem két filmet és ekkor tapasztaltam a korábban leírtak. Frissíteni is mindig úgy frissítek, hogy a hátsó nyomógombot használom.

(#1982) c4 válasza SunMount3r (#1980) üzenetére


c4
őstag

Nem látom, a fekete gagyiságát, pedig nem először írod ezt, azóta csak nézem, nézem... tévén és vetítőn is. De nem látom.

(#1983) blakey válasza c4 (#1982) üzenetére


blakey
titán

Biztos, hogy nem a lejátszó okozza, valami a feketeszinttel van elállítva a tv menüjében, persze látni kéne, hogy ő mit lát, én beszereztem azt a jelenetet amit írt, megnéztem 3 lejátszóval és mindegyiknél azonos volt, tehát a Q10 Pro semmilyen szinten nem volt rossz, sőt, képminőségben jobb volt.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1984) SunMount3r válasza blakey (#1983) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

(#99360) nlpK és (#99362) PuMbA ->Szóval ezzel nem tudok mit csinálni és úgy tűnik a TV-n rendben van a beállítás. (Legalábbis ezek szerint.)

[ Szerkesztve ]

(#1985) nadtom válasza blakey (#1967) üzenetére


nadtom
tag

A dinamikus kontraszttal még élesebb a kép, ugyanezért van az élesség is maximumon. Sőt még a Projektor detail clearity opciója is majdnem maxon van. :K Így tűéles a kép.

Nekem nem akad a kép, most már bizton kijelenthetem, a 7-es FW verzióval megnéztem egy halom filmet de semmi akadás, döccenés, röccenés, stb, pedig mostanság leginkább >20Gb-os filmeket, koncerteket nézek.

[ Szerkesztve ]

(#1986) blakey válasza nadtom (#1985) üzenetére


blakey
titán

Szuper, csak így 'megölöd' a természetességet, de ha így szereted akkor jó. Nekem amúgyis éles, de lehet azért, mert tudom milyennek kell lennie. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1987) nadtom válasza blakey (#1986) üzenetére


nadtom
tag

Így van ízlések és pofonok... :) én azt szeretem ha látom a szereplő fején a pattanását, hogy még csak piros vagy már sárga... :DD

Lehet tévénél más a helyzet de a projektornál így gyönyörű, éles a kép. (4 méterről)

(#1988) c4 válasza blakey (#1986) üzenetére


c4
őstag

Mármint melyik képe? :)
Mert több kép van, mire a home verzió összeáll. Ez egy 4K-s 4:4:4 anyag. A kiadott BD ettől ezért nagyon messze áll. :)

[ Szerkesztve ]

(#1989) blakey válasza c4 (#1988) üzenetére


blakey
titán

Tudom mit várok el egy anyagtól, ennyi.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1990) lemmy9


lemmy9
őstag

Nem rossz szándékból írtam, tényleg szemeztem vele. De úgy jön le, kicsit kockának kéne lenni, az meg nem vagyok.
Nekem soknak tűnik a hókuszpókusz vele.

Szerintem!

(#1991) c4 válasza lemmy9 (#1990) üzenetére


c4
őstag

Na ja, ennél már csak a faék egyszerűbb. Meg az HBO.

(#1992) blakey válasza lemmy9 (#1990) üzenetére


blakey
titán

Nem kell bűvészkedni, valamit rosszul szűrtél le. Gondolom firmware frissítést már csináltál, na itt is létezik ilyen. :) Ha van valamilyen okostelefonod akkor gondolom az alkalmazások telepítése nem okoz gondot. Beállításokat kell végigcsinálni. Nem tudom miből szűrted le, hogy kockának kéne lenni. Kiveszed a dobozból, bekapcsolod, beállítod, használod. :)
Ha kell jukebox, akkor kell a Kodi.
Wrapper egy alkalmazás amire ráklikkelsz és elindul, beállítod, hogy Kodiból mivel induljon.
Egyszerű az egész.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1993) lemmy9 válasza blakey (#1992) üzenetére


lemmy9
őstag

Kösz srácok, elnézést ha rosszul jött le amit írtam.

Szerintem!

(#1994) nadtom válasza lemmy9 (#1993) üzenetére


nadtom
tag

Most már kíváncsi vagyok, ha nem ezt a lejátszót veszed meg, akkor mire esett a választásod?

[ Szerkesztve ]

(#1995) Warlordkill válasza nadtom (#1994) üzenetére


Warlordkill
csendes tag

Q10-et vesz ,az már kiforrott :)

Ami használt, az ne legyen drágább mint az új :) Vagy ha új , akkor miért tőled vegyem ugyanannyiért :)

(#1996) Nemdick


Nemdick
csendes tag

A Q10 Pro készülékében lekapcsolható szoftveresen a ventilátor, ha nincs benne Winchester.

A Q5 Pro 8 GB-os memóriájából mennyit foglal le az android (mennyi a szabad hely)?

(#1997) SunMount3r válasza Nemdick (#1996) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Tudtommal nem kapcsolható le a venti. De sokan azt írják, hogy nekik nagyon halk, szinte semmi. Az én esetem más lehet, mert nekem van egy kis magas-frekis "sercegése", amit máig nem tudok hova tenni :F , hogy mitől lehet. Pedig elvileg cseréltettem is már a Q10 Pro-t egy újra és az pont ugyan úgy serceg. De ez is csak kb. fél méterről, halk szobában hallható, mozizás közben észre sem venni. De attól még serceg és bekapcsolva hagyva, lefekvés után, nem tudom, hogy mennyire lenne hallható az éjszakában. De mondom, lehet az enyém csak egy egyedi eset.

(#1998) c4 válasza Nemdick (#1996) üzenetére


c4
őstag

Nálam 3 Giga szabd helyet ír az android.

(#1999) emre33 válasza Nemdick (#1996) üzenetére


emre33
addikt

Én Q10 ventilátorát egyszerűen kikapcsoltam. HDD nincs benne, így nincs rá szükség. :)

ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360

(#2000) Nemdick


Nemdick
csendes tag

Köszönöm a válaszokat!

@Emre33

A ventilátor kábelt húztad le, vagy van egy olyan menüpont, ahol kikapcsolható?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.