Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
Átjövök ide a DAC-s topikból, ez már nem oda tartozik.
Adott Denon DA-300USB DAC. Eddig csak aktív hangfalakban gondolkodtam, de többek tanácsára, elgondolkodtam folytatásként erősítő + passzív hangfalak irányon.
Annyival kezdeném, hogy nekem elég valami kisebb cucc, számítógép mellett hallgatom csak, nem túl hangosan. Asztalméret, stb. miatt is csak valami kompaktabb erősítő jöhet szóba, meg mondom, nekem nem fontos, hogy nagy teljesítményű legyen, csak lehetőség szerint szépen, részletesen szóljon a cucc.
Kezdetnek ezt találtam, ami szimpatikusnak tűnik: Topping TP-60. Van hozzá részletes leírás, hogy mik vannak benne, a hozzáértőknek remélem mondd valamit, hogy legalább valami vélemény legyen róla, érdemes lehet-e kipróbálni. Ebay-n 200 € körül van, itt van róla egy nem is olyan rövid leírás is (német). Az illetőnek bejött.
Pl. ehhez milyen hangszórók passzolnának. Tudom ,nehéz így megmondani, de valami kiindulási alapot talán tudtok adni. (Hangszórók árában az erősítő árának talán duplájáig hajlandó lennék elmenni)
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #63383 üzenetére
Még korábban szúrtam be a másik topikban egy képet, nagyjából látszik rajt a helyzet: [link]
Nagyrészt így hallgatom. Az asztalt sem tudom igazából már variálni, a szoba kialakítása miatt sem, szóval ehhez kéne majd megtalálni a lehető legjobbat, vagy legkevésbé rosszat, attól függ honnan nézzük
Amúgy metált hallgatok, ahhoz kéne cuccot találni. Most pl. az Edifierek annyira nem rosszak, de valahogy nem az igazi, olyan búgósak, dobok valahogy nem az igazik stb.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
Azért vannak ilyen messze egymástól, mert így ülök középen. (Ilyen asztal)
Amit mondasz, oda igazából asztali gépet terveztem, az egyik kisebb Corsair ház pont frankón elfér
Mellettem megint csak nem igazán fér el, az csak 28 cm mély abban az irányban (a polc is amit mondasz). Csak kompakt méretű erősítő fér el normálisan (nagyjából max. 25x25 cm).
Erősítő+dobozok esetében 150 fölé nem szívesen mennék, de azt sem azonnal, nagyjából februárig-márciusig tervezném megvalósítani. (Esetleg később majd ezen kereten kívül valami állvány). Ennyiből biztos találni valami kompakt méretű erősítőt + hangszórópárt. Ez az ár kategória nekem már bőven megfelel. Kezdésnek mindenképp
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz fehér_ember #63391 üzenetére
Valójában azokat ideiglenesnek szántam, csak megnézni mi történik, ha megemelem az asztaltól. De akkor lehet, hogy tényleg attól búg be. Mondjuk odáig még nem jutottam el, hogy feltöltsem. Helyette én is valami tömör fára gondoltam, gumilábakkal alul-felül, az szép is lenne, ezeket nehéz esztétikailag megfelelőre megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
Egy ilyen is elég lehet, nem?
Vagy ennél lényegesen jobb mondjuk keményfa oldallapokból épített kocka, homokkal feltöltve, esetleg tömör rönkdarab? Vagy mint a képen csak vasból, mondjuk legalább 10-es lemez, 30-as köracél?
Asztal mögé, földi állványokra nem akarom tenni, hagynám az asztalon.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz fericske #63414 üzenetére
Ennél a megoldásnál eléggé bele tudnak mélyedni azok a tüskék a hangszóró fájába, nem? Pl. egy 5 kg-s doboznak már elég súlya van hozzá. Vagy másik esetben az asztal lapjába. És mi van, ha műanyagos bevonata van, azon el is csúszhat akár.
Esetleg azt tudnám még elképzelni, hogy asztal lappal gömbölyűbb, nem hegyesebb tüskékkel érintkezik.
Vagy eleve rossz az elméletem erről a benyomódásról, elcsúszásról?
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
Nézegettem pár erősítőt (200-300 €-s kategória) és hangszórót (max 200 € / darab), amik ránézésre, leírás alapján tetszenek. Valami tipp, melyikek hogyan lennének jók párban? Vagy melyek amik inkább ne, semmiképp ne? Vagy más ajánlott darab ebben a kategóriában? (Igen, újat akarok, mondhatjuk, hogy elzárkózom a használttól )
Olyat szeretnék találni leginkább, ami ebből a kategóriából dinamikusabb, erőteljesebb hangzást nyújt, ha ezt viszonylag halkan is tudná, az meg nagyon jó lenne, de csodát természetesen nem várokErősítők:
Audioblock V-250
Denon PMA-520AE
Denon PMA-720AE
Pioneer A-30
Yamaha A-S301
Yamaha R-N301Esetleg Harman Kardon HK 3700
Hangszóró:
Acoustic Energy 101
Canton GLE 436
Elac BS 72
Kef C3
Scansonic S5 passiv
Q-Acoustics 3020 -
S. Szabi
őstag
Most próbáltam utána olvasni a kábel csatlakoztatás dolognak.
Nekem úgy jött le, hogy ha a banándugóba a kábel csak a csavarjaival van rögzítve, azt tulajdonképpen még rosszabb is, mintha a kábelek simán a hangfalak csatlakozóihoz is csak csavarozva lennének, mivel így tulajdonképpen egy plusz alkatrész kerül bele feleslegesen.
Valaki szerint viszont jobb, ha a vezeték a banándugóba van forrasztva, de ez olyan szempontból fura, hogy az efféle csatlakozók aranyozottak, valamint még plusz a forraszanyag is bele kerül a rendszerbe, szóval akkor ettől is változnia kell valamelyest a hangképnek, mintha csak az ízlés szerint kiválasztott kábelt (vastagabb réz a jobb mélyhez, vékonyabb ezüst a több magasért) banándugó nélkül használnánk.
Szóval szerintem akkor csak jobb, ha a csupasz kábelvég csavaros megoldással van csatlakoztatva banándugó nélkül. Vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
Elkészültek a normális asztali hangfal állványok Alul felül 3-3 kis gumi lábak, esetleg később kap tüskéket, de nem valószínű, így már jó lesz.
Most már csak az új hangdobozok meg erősítő kell Kábelek már megvannak. Amúgy itt (Németeknél) sokkal olcsóbb volt, mint az otthoni árak, normál esetben eszembe nem jutott volna ilyan drága RCA kábelt venni, de a jövőre is gondolva, rendeltem egy inakustik Referenz NF-102-t (60 cm), 82 € (~24 600 Ft) volt, otthon 45 000 Ft-ért adják, mondom akkor legyen, olyan rossz nem lehet. Hangfalkábelnek is ~1900 Ft volt métere, amit otthon ~2500 Ft/méter áron láttam (inakustik Exzellenz MSR 2 x 4,0 mm2)
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
Semmi extra, sima 160-s HEA gerendából (igen, lehet I gerenda is, csak mások az arányai, ez a HEA, ha a talpán áll, kicsit szélesebb, mint amilyen magas) le lett vágva két 16 cm hosszú darab (öcsém ilyen helyen dolgozik/van gyakorlaton, vágatott kettőt, nekem könnyű volt beszerezni, de szerintem amúgy is elég könnyen megoldható).
Alul felül 3-3 kis gumi lábat ragasztottam kétoldalú ragasztóval, aztán lefújtam matt fekete festékkel, kész.
-
S. Szabi
őstag
Köszi mindenkinek a dicséreteket!
-
S. Szabi
őstag
Tudna valaki egy normálisabb össze hasonlító tesztet linkelni, ha létezik egyáltalán, mert én nem találtam, hogy melyik kábel csatlakoztatási módszer a jobb a sok közül? Vagy személyes véleményt mondani az én esetemre?
Kezdjük ott, hogy forrasztani nem akarok, forrasztatni elvinni meg pláne nem. Szóval maradt a kábel végre csavaros módszerrel csatlakozó rögzítés, illetve a csatlakozó kábel végre rászorítós módszer.
Csatlakozóból meg ugye a sima banán, Z banán dugó és a saru (avagy Y) csatlakozó. Nem biztos, hogy ezek a helyes megnevezések, ha nem mik a pontos neveik ezeknek?
Melyik lehet a legjobb megoldás ebben az esetben? Én legszívesebben a dobozoknál sarut használnék, úgy nem áll ki annyira, nehezebben vagy egyáltalán nem tud megtörni, mint banánnal, erősítőnél meg inkább banánt az jobban elfér, de abból melyik megoldást? Egyelőre mindkét esetben csak simán csavarozva van a kábelvég a csatlakozókhoz.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Össze állt végre a belépő szintű rendszerem, egy hete teszi a dolgát, eddig nem akartam írni, ennyi idő alatt gondoltam már reálisabban hallom/"látom" a dolgot
(Össze hasonlítási alapom csak az Edefier R1900TII, szóval ahhoz tudom csak hasonlítani, az volt az első normálisabb hangcuccom.) Valamint a beyerdynamic DT 770 PRO, arra is azt gondoltam, hogy elég részletes hangja van, de ez a Klipsch kicsit rálicitált
Szóval, így áll össze a lánc:
-> inakustik Premium USB kábel 2m (ehelyett majd később kéne valami jobb)
-> Denon DA-300USB
-> inakustik Referenz NF-102 RCA kábel
-> Topping TP60 D-osztályú erősítő, OEHLBACH Powercord C13 tápkábelell
-> inakustik Exzellenz BFA banana banán dugók - inakustik Exzellenz MSR 2 x 4,0 mm² 2,5m - inakustik Referenz Screw Type kábelvilla
-> Klipsch R-15MKezdeném a pozitívumokkal abból van több.
Már a dobozból kivéve is sokkal jobb volt bejáratlanul, mint az Edifier, de mély nem nagyon volt, eléggé doboz hang jellemezte, viszont már úgy is tolta az arcomba a részleteket. Ezt csak így tudom megfogalmazni Ez volt ami elsőre feltűnt, mennyire részletező a hang, a gitárok pl., meg a háttérből előre hozza azokat a bizonyos "eddig nem voltak ott" vagy csendben megbújtak hangokat, ami nagyon bejön! Főleg Rammsteint hallgattam ebben az egy hétben, mégis csak az ő számaikon nőttem fel, nem túlzás azt mondom, hogy több százszor hallottam szinte az összes számot, gondoltam jó össze hasonlítási alap És most mégis részben új volt! Olyan hangok jöttek elő, erősödtek fel, amiket nem gondoltam volna! Eléggé wááá érzés van bennem ezzel kapcsolatban!
Egy hét után, hogy a mélyek is kezdenek megjönni, (már egész jók, de még nem az igazi), még jobban fokozódik a wááá érzés A vissza fogottabb (Szabó Balázs Bandája, hú nagyon szépen kezd szólni!) és durvább zenék (Slipknot, Slayer, Scar Symmetry pl.) is kezdenek javulni, elkezdett beállni szépen a rendszer hangja. Tulajdonképpen minden teljesen új még, a DAC is csak egy hónapos, a többi pedig egy hetes, kell egy kis idő, míg "összeérnek"
A hangosságra nem lehet panasz, a potméter óralapra vetítve kb. 7 órától óra mutató járásával megegyező irányban 5 óráig tekerhető. A kényelmes hangerő nappal 8-9 óra körül van, este kevesebb, 9 felett már igen kezd hangosodni, 12-nél feljebb még nem tekertem, de az már nagyon durva. (Lejátszó programokban 100%-ra állítva a hang)
Amúgy először volt a húú ez nagyon jó, aztán kicsit csalódott érzés kezdett uralkodni rajtam, hogy valahogy nem az igazi, de most megint a jó, nagyon jó felé kezdek hajlani, mégis csak egyre jobban tetszik!
Viszont volna egy kis gondom. Búgnak a hangsugárzók. Amit el tudok mondani erről a jelenségről, a következők (remélem tudtok segíteni, ha van rá megoldás, vagy megmondani, hogy éljek vele együtt, nem lehet vele mit tenni):
- a búgás mértéke teljesen független a potméter állásától, tekergetésére nem változik, gyakorlatilag teljesen konstans
-nem túl hangos, de külső zajoktól mentesen, csendben, este zene hallgatásnál hallható, a csendes részeknél kicsit zavaró, de azért annyira nem vészes
- egy ilyen viszonylag magas frekvenciás búgást kell elképzelni, mind a magas, mind a mély/közép hangszórókból
- az erősítő bekapcsoláskor el kezd búgni az erősítő, a hangszórók ekkor még nem, majd olyan fél másodperc múlva az erősítő abba hagyja és a hangszórók búgnak
- az erősítő csak látszólag hagyja abba, nagyon közel hajolva lehet hallani, egyértelműen a trafók felől jön (belső kép), szóval gondolom ezt a hangot erősíti fel a kimeneten, nem? Vagy ez hülyeség? Nem értek hozzá, csak találgatok.Ugyan sokkal jobban tetszik, mint amennyire nem. de mégis valahogy az van bennem, hogy ezek a dobozok nem igazán ilyen közel téri zene hallgatásra valók, messzebbről hallgatva jobban szól, a mély is többnek érződik. Szóval lehet inkább mást kéne keresnem helyette, végül is van még 5 napom vissza küldeni. Addig viszont nem tudok elmenni sehova valamit meghallgatni (most se voltam, nem találtam olyan helyet, ahol meg lehetett volna hallgatni amit akartam, valamint több helyen emailben érdeklődtem főleg München környékén, de nem is válaszoltak, szóval látatlanban, fórumok, tesztek stb. alapján döntöttem, és nem is olyan rosszul), arra gondoltam talán egy Q Acoustic 3020-t kéne helyette megpróbálni abban a boltban az van hasonló áron ahol ezt vettem, ami tetszik. Arra nem sokat kéne ráfizetnem. Vagy vissza kérni a pénzt, és máshonnan valami mást. Viszont ezzel kapcsolatban ott van a következő probléma, amivel nem tudom mit kezdjek: az egyik magas hangszóró recseg Először azt hittem, hogy csak a felvétel rossz, de nem, mikor másik számoknál is hallottam, hogy recseg, megcseréltem a két hangdobozt, és ugyan az recsegett, szóval tuti, hogy csak az a hangszóró rossz. Szóval lehet vissza kéne küldenem garanciában inkább, és ha mondjuk két hónap múlva (arra már beáll nagyjából a hangja valószínűleg), még mindig úgy gondolom, hogy valahogy nem az igazi, akkor eladnám és kipróbálnék mást, valószínűleg egyel drágább kategóriát.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #64147 üzenetére
Földhurokról olvastam, olyasmire gondoltam a leírások alapján, de nekem az úgy jött le, hogy az hangos, meg nem konstans búgás szerű, de ezek szerint ilyen is lehet?
Az a baj az asztal mögötti dologgal, hogy oldal irányba nem tudnám el tolni őket, hogy messzebb legyenek egymástól, mert jobb oldalt mindjárt itt az ágy, most pont elférni, hátra felé meg max közvetlenül az asztal mögé tudnám csak, az meg kb 20 cm-t jelentene csak.
A búgásos dologra megoldás lehet egy komolyabb zavar szűrős elosztó, vagy az sem segít?
Összességében tetszik a hangjuk ezeknek a kis Klipscheknek, jó választás volt szerintem metálra, kezdő hangdoboznak megteszi
De lehet, hogy lehet találni valamit hasonló árban, vagy később drágábban, ami alkalmas közelre is, és tetszik megjelenésre is, az is fontos szempont.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz dgyuri0123 #64149 üzenetére
Már miért menne a DA-300USB? Miből vetted ezt a következtetést?
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #64151 üzenetére
Ezt a galvanikus leválasztót, tudnál linkelni? Hova kell azt betenni/beszerelni?
(#64152) dgyuri0123: Szerintem egyelőre csak vissza küldöm garanciális cserére a recsegő magas hangszóró miatt, aztán két-három hónap múlva meglátom, legyen-e csere, addig csak el jutok valami boltba kicsit hallgatózni ilyen kategóriájú cuccokat, még egyszer nem szeretnék látatlanban hangsugárzót venni.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz krichd1 #64154 üzenetére
Ezt a cikket megtaláltam én is, de sokra nem megyek vele. Szinte semennyire nem értek az elektronikához Van olyan megoldás, hogy veszel valami cuccot boltban, amit a konnektorba kell dugni pl. vagy ilyesmi, és kész?
Amit ez alapján él tudok mondani: Akkor is búg, ha csak az erősítő van bedugva a rákötött hangdobozokkal, itt olyasmikről van szó, hogy gépre stb-re csatlakoztatva búgnak a dolgok.
Amúgy egyáltalán nem vészes a dolog, tényleg alig hallható, volt már ennél búgósabb hangcuccom is régen, ez gyakorlatilag semmi.
(#64155) .DLL: Hát lehet, hogy házon belül is van jobb választás, ez tényleg inkább házimozisabb hangdoboz lehet. Még van 5 napom kitalálni mi legyen vele.
Lehet, hogy nem földhurok, hanem valóban csak sima alapzaj. Az változhat más, mondjuk 4 ohmos (ezek 8 ohmosak) hangsugárzókat használva?
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz blattida #64161 üzenetére
Most az jutott még eszembe, hogy magának a hálózatnak a földelése tuti el van cseszve, valami rosszul lehet bekötve, az miatt is lehet?
A lakás tavaly év vége felé lett felújítva, újra vezetékelve, stb. és hát elég érdekes egy fazon volt az a villany szerelő, valamit tuti, hogy elb@sz*tt a földelés bekötésével, mert mikor rakatuk fel a fürdőben az egyik lápát, aminek volt föld kábele is, mikor rákötöttük a falban futó föld vezetékre, lecsapta a biztosítékot, meg a közlekedőben úgy szintén, szereltem be a lámpát, véletlenül azt hiszem a csavarhúzóval hozzá értem a föld kábel szabad végéhet, akkor is le vágta a biztosítékot.
Ezeknek lehet köze hozzá?
Amúgy nagyon sokat olvastam erről az erősítőről, csak dicsérték hangra, mindenre, de sehol nem találkoztam olyan bejegyzéssel, hogy búgna, bár ez ugye nem jelenti azt, hogy nincs olyan.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz blattida #64167 üzenetére
Nem kellett fölkapcsolni a lámpát, hogy levágja a biztosítékot, mert fel sem lehetett kapcsolni, mert levágta, mikor be lett kötve. A második estre nem emlékszem pontosan.
De lehet ennek valami köze ahhoz, hogy búg az erősítő, vagy valószínűleg csak hibás, és inkább cseréltessem ki?
Földeletlenül hogyan tudom kipróbálni?
(#64168) Tomacko: Na, ezzel az infóval én nem találkoztam. Lehet mégis csak vissza küldöm pénz vissza fizetéssel, és nézek helyette mást. Kb. 5 percenként változik ezzel kapcsolatban a véleményem
Mondjuk valóban kipróbáltam egy-két "tuc-tuc" meg mai "sláger" zenével, azok tényleg sokkal szebben szólnak, mint a legjobb minőségű metál felvételek. De még így sokkal jobb ez, mint az Edifier R1900TII.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz blattida #64170 üzenetére
Kipróbáltam másik konnektorban (másik kismegszakítóhoz tartozóban), akkor is búg halkan.
"vagy az ügyes villanyász egyszerűen a nullához kötötte a földet" Ez okozhat ez erősítőnél ilyet? Amúgy nekem most is az a véleményem, hogy valami nincs rendben ettől függetlenül a földeléssel itt.
-
S. Szabi
őstag
válasz CHaooSS #64174 üzenetére
Na, úgy döntöttem vissza küldöm a Klipsch R-15M dobozokat, és rendeltem helyette Q Acoustics 3020-t
Az erősítőt egyelőre nem küldöm vissza, azt majd később, meg ha ez a búgás tényleg azért van, mert hibás valami az erősítőben, akkor garanciát is lehet később érvényesíteni.
-
S. Szabi
őstag
Tegnap megérkeztek a Q Acoustics 3020 dobozok A Klipschet vissza küldtem
Viszont szerintem valami nem stimmel. Na nem a hangjával, hanem az anyagával, vagyis, hogy az egyik doboz előlapjának a teteje fel van rücskösödve, nem is annyira kicsit, elég hosszan. A másiknál is van egy kis ilyen, az oldalán. Szerintem ez így gáz, vagy nem tudom hogyan fogalmazzak. Most én fogtam ki megint hibás példányt, vagy ez másoknál is előfordul, normálisnak mondható. Szerintem nem az, de nem igazán akarok megint valamit vissza küldeni, kicseréltetni, de lehet az lesz, egy emailt mindenképp írok nekik.
A másik meg, hogy amik vannak hozzá kis gumi lábak, az egyiknél a kis pöcök le van törve, ami egy dolog, de már volt ragasztva, valami pillanat ragasztóval. Nem igazán értem ez most így mi
Lehet, hogy vissza küldött cuccot kaptam? Amit amúgy nem hiszek, Németországban azért csak nem csinálnak ilyet egy 300 €-s hangfalpárnál, főleg, hogy drágább, mint otthon, pedig itt szinte minden olcsóbb szokott lenni
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz blattida #64323 üzenetére
Akkor is, ha olcsónak számít, a kevesebb, mint harmad ennyibe kerülő Edifier R1900TII-nél semmi anyag vagy külső hiba nem volt, az ennél valamivel olcsóbb Klipsch R-15M-nél szintén nem volt, külsőre elég minőségi kivitelezésű dobozok azok.
Szóval...
Írtam nekik, kíváncsi vagyok kicserélik e őket, vagy mit mondanak.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
Hogy érted, hogy a netes tesztek képein máshogy néz ki? Pont úgy néz ki, mint ezen, vagy ezeken. Semmi különbség
Amúgy érzésre teljesen jó anyag, semmi baj nincs vele.
Még nem válaszoltak, ha holnap sem, írok nekik megint. Nem akarom csak úgy vissza küldeni pénz vissza fizetéssel, mert lehet akkor meg nem adják vissza az egész árat arra hivatkozva, hogy nem is ilyen volt.
(De jó hír, hogy viszont a Klipsch árát már vissza is utalták )
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
Hát ja, szerintem sem ez az elvárható minőség ebben a kategóriában, de élőben nem vészes. Nekem tetszenek amúgy, a ez a matt grafit nagyon jó szín, meg az elején a világosabb szürke.
Kár, hogy fekete csak az a zongora lakk van, mint a legtöbb hangfalból, azt meg nem mondom, hogy utálom, de nagyon-nagyon nem bírom ezeket a fényes felületeket, több szempontból sem, nem értem miért is erőltetik. csomó hangsugárzónak matt fekete doboza van az előlapja meg ez a fényes sz*r...
Vissza írtak a boltból, azt írták küldjem vissza, aztán kicseréltetik a Q Acoustics németországi képviseletével.
-
S. Szabi
őstag
A héten végre megérkeztek a kicserélt Q Acoustics 3020-k
Még gyanúsabb, hogy amit először küldtek azok bizony már voltak valakinél, lehet ott is sérültek meg. Azoknál az egyenként becsomagolt dobozok fóliáján nem volt ilyen jó nagy matrica, hogy óvatosan csomagold ki, meg most mindkettő hátulján ott lafogott a Qed-s reklám cucc. És most egyiken sincs még csak kisebb hasonló hiba sem
A hang szép, tetszik, egyelőre elég kevés a mély, majd két hét múlva már biztos kezd alakulni, akkor írok inkább véleményt erről a részéről
Meg közben a kábel hangsugárzók felöli oldalára is szereltem banán dugókat, így jobb azért, mint a villás megoldással, először azt hittem, hogy így megtörhet a kábel, mert sokat kilóg, de már látom, hogy nem valószínű, meg ezeknek a fura csatlakozó kialakítása miatt is talán egyszerűbb így.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz perempe #65034 üzenetére
Hát, gondolom nem azért kérdezett monitort mert akkora helye lenne, nem? Én ugyan nem tudok érdemben hozzá szólni, de ilyesmit én is tudnék írni neki.
Persze leírhatta volna részletesebben mégis hova lesz, milyen hangosan hallgatná stb...
De ha valaki kérdez valamit, általában tisztában van vele, hogy hova akarja tenni stb. ha monitort keres, gondolom kisebb polc sugárzóra gondolt, mert asztalra stb-re lesz, akkor azt ajánlj neki, ha nem tudsz érdemben segíteni, akkor meg ne írj. Szerintem...
Ez most nem pont csak erre a hozzászólásra vonatkozik, mert kezdem úgy érezni, hogy ez a topik sokszor erről szól. Valaki kérdez valamit, valaki meg ajánl neki egy tök más valamit.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz Palika71 #65063 üzenetére
Ebben a topikban érdeklődj: Fejhallgató erősítő és DAC topik
Meg azt írd meg mindenképp, hogy nagyjából milyen árban, az elég fontos tényező.
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
Nekem Q Acoustics 3020 van, nem egy kategória a Concept 40-el az igaz, most hallgatom ezt, amit utoljára linkeltél, hát nem nagyon tudom hova tenni XD Ennek ellenére én úgy érzem, szépen szól ezeken, szóval a Concept 40-n csak jobb lehet, de persze sok mindentől függ még.
Ezek a magas "pattogások" meg minden, szépen kijönnek. Bár úgy érzem megfájdul tőle a fejem XD (Mondom én, aki metált hallgatok )
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz PrinceHerceg #65415 üzenetére
Ezt hogyan kéne használni? Közvetlenül, vagy vízhez keverve, stb..?
-
S. Szabi
őstag
válasz Nemir Ombe #65909 üzenetére
Mi az általános vélekedés ezekről a D'Appolito elrendezésű dobozokról? Jobbak tudnak lenni hasonló árban, mint a sima felül magas, alul mély-közép hangsugárzók? Mondjuk 200 000 Ft-ig/pár, állványos/polcsugárzóként?
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz Nemir Ombe #65916 üzenetére
Ezt még úgy asztalon el tudnám képzelni, csak (nekem) egy kicsit brutál ára van
Méretét nézve nem sokkal nagyobb, mint a mostaniak a kis állványokkal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest