- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#01758976 #109057 üzenetére
"nem tyúbozok zenére"
Néha azért kifejezetten jól esik tallózni mindenféle stílusba belekóstolva. Amit én jó ideje tapasztalok YT-al kapcsolatban (és nem vagyok egyedül) az az, hogy nagyon sok zene jobban tetszik erről, mint FLAC-ban hallgatva. Főleg az "öregebb" zenék dinamikusabbak, gazdagabb a hangzásuk az én füleimnek, az én rendszeremmel legalábbis.
Könnyű a dolgom, mert az N70-be állandóra van kötve a tv optikai kimenete, így csak bemenetet váltok a Pion és azonnal ott az összehasonlítási alap.
Creedence Clearwater Revival, Grand Funk, Supertramp, Four Seasons, Rhoda Scott, T Rex, stb stb. a végtelenségig. Sok esetben megtettem, hogy összevetettem jó pár albumot YT-ról hallgatva aztán flac-ban ugyanazt egyéb forrásból.. Sokszor a YT nyert a tetszési indexe és kizárólag fül alapján.
Két "kortárs" zenét jelőltem ki legutóbb erre a "versenyre". Egyik Rag'n'Bone Man - Human, másik Dua Lipa - Levitating Featuring DaBaby. Megdöbbentet, hogy a YT verzió mennyivel igazibbnak, élettel telibbnek, dinamikusabbnak hallhatott nálam, nekem, az én ízlésem szerint. A nüanszokra oda sem figyeltem, mert elvonta a fülemet a hatalmas színpad, a többlet dinamika, a boogie faktor, stb.
Nyilván sem időm, sem energiám, hogy százféle albumot hasonlítsak össze ilyenformán, de
van, hogy egész délután a YT-ot nyomkodom... ami számomra is elég nagy meglepetés volt, mert régebben (jó pár éve) 5 perc után kinyomtam, mert csapnivaló volt a hangminőség.
Az igaz, hogy Gábor Szabó - Dreams vagy Liane Foly, Les Petites Notes (hogy csak ezt a kettőt említsem) hallgatva elég gyorsan kiderült, hogy ez mégiscsak egy veszteséges tömörítés, mert flac-n hallgatva előjöttek apró finomságok, amik a YT verzión nem, vagy nem úgy jöttek át, de általában így is magas az élményfaktor számomra, fülre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)