Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
Ngy a csend. Tönkrementek az IGBT-k....?
-
kammler
senior tag
Polírozáshoz mindenképp, ha kell vele olyat csinálni kell fordulatszám szabályozás, csiszoláshoz is jó. Lágy indítás is jó még, de inkább a nagy flexnél, vagy 1000W fölött. Indítási áram kicsi. Meg nem rántja ki magát a kezedből. Ami jó még a ráindítás gátlás. Ha valami miatt elmegy a villany, nem kapcsolod ki, csak leteszed, akkor ha visszajön a villany akkor nem indul be. Újraindítás gátlást, lágyindítást tudja, amit linkeltél. Szerintem jó az, ilyen 800W-nál kisebbet nem érdemes. Ez elég kicsi is, ha az fontos. Létezik 125-ösbe makitába 1000W fölött, erős, de az meg nagyobb kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Márpedig az a zsír, ha megmelegszik, meg kell folyjon. Amúgy egy ideig, ha vagy nem melegszik fel, vagy nem jár olyan sokat, simán szárazon pörög. Ha rákened is, bekapcsolás után rögtön ledobja magáról a fogaskerék a zsírt, száraz lesz. Én is néztem, próbáltam. Odakentem, fél percet bekapcs, szétszedtem, száraz. Mikor felhevül rendesen melegre csak akkor ken. Nekem kicsit szivárgott is egyszer. Igazából azért szedtem szét. Aztán imbusz csavarokat raktam a kereszthornyos helyére, azt jól meg lehet tépni. Azóta nem szivárog, ha jó melegre jár és szétfolyik a zsír benne. Szöghajtás zsír jó bele, vagy gépzsír hajtóműolajjal méz állagúra, kicsit sűrűbbre kevere.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Időközben rájöttem, hogy aminél csavart cseréltem a fogaskerék háznál, az egy olcsó Einhell volt. Abban volt kereszthornyos csavar. Szerencsére elfért az imbszos csavar, a védőborítás ráment utána. De most jó, hajolni nemigen tudott hova, kellett neki a húzás. Azt csak úgy vettem hobbiból. Amúgy el van tolva, a fokozatállítót, ha állítod nagyobb sebességre, ránt egyet. Majdnem kiugrik a kézből. A Makitáé szép folyamatos. Gyártásnál egy gép beladagol egy bizonyos adag zsírt azt jóvan. Rá a teteje szárazon. Első használatkor kéne megfolynia. Én mondjuk ritkán használom az enyéimet. kettő van. Szerintem 70 éves koromig kitartanak. Egy nagy még kelleni fog. Valami normális. Vagy Makita 9020, vagy 9061R.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz kunberci #879 üzenetére
Jó a 9060R is nekem. Igazából a 9061R-nél vastagabb a kommutátor anyaga például. Ami vagy igaz, vagy nem. Mondjuk pont nem számít nekem, meg az az se, hogy azzal az SJS-el gond szokott lenni, olyan kevés terhelést kap majd. Vehetnék valami nagyon olcsót is igazából. De még megragadtam ott, hogy normálisat akarok. Még fantaziálok mi legyen.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Elnémult? Akkor van baj, ha valaki vesz egyet, de ritkán használja eleinte. Akkor aztán már nem garis lesz. Ja látom, IGBT csere. És helyesen 4db, meg gondolom megpasztázva. Mondjuk ezekben nyilván az amperral kínzott alkatrészek döglenek meg. És akkor csere, de mind a 4 szigorúan, még ha van amelyik túl is éli a bajt. Nekem mondjuk nem gond a cseréje gari után se, szakám eredendően. Arra azért kíváncsi volnék milyen gyártmányú félvezetők vannak benne gyárilag. Lehet helyettesíteni őket, de van néhány katalógus adat amire figyelni kell. De ha netán márkás cucc van benne (pl. Fairchild, Infineon) akkor meg még egyszerűbb. Nem drága dolgok. Küldted futárral vissza a szervízbe, vagy helyben vetted?
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Mennyi használat után ment tönkre? Vennék gépet, dehát netről tudom venni, hát nem tudom érdemes-e drágábbat. Szerintem csak akkor, ha nyúzva van. Akkor kiderül a baj. Garis akkor nyilván nem én piszkálom. De aztán küldözgetni a szervízbe, egyáltalán van hova? Gari után meg megoldom.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Önamgában az, hogy kínai nem baj. A 600 ezer forintos is az. Csak ha olyan márkanév van rajta, akkor figyelnek rájuk. Mondjuk meghatározzák, hogy csak XY félvezetőgyártótól lehet bele IGBT-t rakni. Saját maguktól nem válthatnak beszállítót pédául. Hát egy iWELD-nél simán lehet, hogy gondolnak egyet, aztán váltanak beszállítót legyen az bármelyik része a gépnek. Esetleg az IWELD-nél is vannak drágább gépek, ott talán figyelnek kicsit. Mivel azokat munkahelyen is használhatják, muszáj nekik azokat azért kicsit jobban összerakni.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Hááát, oké 30-40 ezer körül van ahogy nézem. De akkor is alig egy óra... Halottam rossz szériáról is. Nyilván ilyen kategóriában jobban előfordul. De ahogy nézem ki lehet fogni ilyeneket is. Tied még csak be se melegedett, szó szerint, hogy a melegtől megsértődött volna.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
A sárgáknál voltak típusok, amiknél egy-kettőbe állítólag bele lehetett futni. De ott se mindegyik típusnál volt gond. Asszem Aluflux 185, ott volt gond. Állítólag. De ez se szentírás és régebben volt valamikor.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Először is azt kell megnézni, hogy hány volttól hány voltig megy, mekkora a tűrés. Tehát pl +- 15%
Ezt nem tapasztalati úton kéne meghatározni. Meg kell kérdezni, aki a riont forgalmazza. Iweldnél az iweld kft.-t stb. Ha nincs egyértelműen feltüntetve az adattáblán. Ha nem tudnak határozottan, normálisan válaszolni, mást kell venni. Kétszer olyan drágán, aztán nincs kétség. Asszem az én iweldemnél +-15% ha jól rémlik. A hosszabbító az legyen 2.5-ös mindenképp. Azonkívül lehet a kanóc végén mérni egy feszültséget amúgy. Ez mondjuk nem sokat segít, mert attól egy rössz kötésnél a nagy átmeneti ellenállás miatt terhelésnél eshet a feszültség, melegedhet ott. Pl. nálam régen volt egy konnektorban 232V, aztán mikor indult a kompresszor, néha röfögve, rámértem, 180V-ra beesett. meg persze, hosszabbító letekerve teljesen, hogy ne fojtótekercs legyen belőle. Főleg ne vasmagos.[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Hát, normális mennyiségű elektron nélkül nem megy a dolog rendesen az biztos. Amúgy azok az alufluxok (mint az etap videóban) simán lehettek attól rosszak, hogy a meghajtása az IGBT-nek nem jó. Elromlik, IGBT csere, csak épp nem az a rossz minőségű, hanem a meghajtásukkal van gond. Úgy aztán megint elromlik egy idő után. A belsejükhöz van közöm igazából, hegesztéshez ahhoz mondjuk alig értek, csak kókányolok. Szóval mikor javítják őket nem tudom használnak-e szkópot, vizsgálván hogy miféle jelalakokat kap a nyomorék a lábán, vagy csak csere, próba. Azt ha nem jó durrneki komplett panelcsere is.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Háát hallod. Én vettem már ebay-ről, Aliexpress-ről, wish-ről, meg gearbest-ről sokmindent, de hegesztőt még nem. Amazonról még nem kellett semmi, de ettől függetlenül én, ha már mindenképp ilyen helyekről kell azt ajánlanám. Az ebay kicsit bazárszerűbb, az amazon szerintem komolyabb. Ott ha kell és baj van, nem sokat tökölnek ha igazad van. Lássuk más mit mond. Amúgy az indexnek is van ilyen fórumja. Ott láttam is olyan hozzászólást, hogy valaki Northamptonshire megyéből van. Ott lehet több válasz lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Fixre szerelt munkakábel. Nehogy rövid legyen. 2-2.5 m
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest