Hirdetés
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
válasz
Sirandrish #53713 üzenetére
Csak meg tudom erősíteni az előttem szólókat.
Én azt vettem észre a Samu 860 EVO 500GB-os SSD meghajtómon, hogy minden egyes formázás után 1 %-ot csökkent a kondíció.
Most 98 %-os majdnem 10 TB írt adatmennyiség után.
(Ha jól emlékszem volt ez már 97-es is, aztán feljavult.) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Sirandrish #53711 üzenetére
414 nap és 10,47 TB adatforgalom után a BX400-as rendszer SSD-m most 90%-os. De én már kiokosítódtam, hogy ettől nem kell megijedni, ez teljesen normális SSD-k esetén, mert ez csak egy kalkuláció, semmi köze a valódi fizikai elhasználódáshoz, szóval nem ugyan azt a "komoly értelemben vett" kondíciót jelenti, mint a HDD-k esetén.
-
törölt tag
válasz
Sirandrish #53713 üzenetére
Nem kell megijedned az SSD 94%-os kondícióján. 2 db 128GB-os Kingston A400 2018 októberből és az egyik 92 a másik 93%-os. Kb. 50-60%-os telítettségűek (szabad hely 40-50%.)
-
King Unique
titán
válasz
Sirandrish #53711 üzenetére
Nem világos az SSD probléma, az azzal kapcsolatos kérdések mégis mióta tartoznak a HDD probléma topikba, aminek már a címe is elég egyértelmű...
A Flash SSD topikban tessék érdeklődni SSD probléma ügyben, meg előtte elolvasni az alábbit + ellenőrizni a fizikai csatlakozást (port, kábel) amit a hibaüzenet is világosan leír!
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Sirandrish #53702 üzenetére
Csekkold le a kábeleket, esetleg cseréld le a sata kábelt, ha az van, dugd rá másik foglalatra esetleg.
Amúgy mivel nem találja a bios a rendszer ssdt, valószínüleg az kezd meghibásodni. -
válasz
Sirandrish #50700 üzenetére
Sajnos van ,hogy a gépház felerősiti a zajt... nekem a halálom.
Fapados megoldás: alul a gépházba leteszel 4db papirzsepit 2+2 felálás: Réfekteted a hdd-t ugy hogy a fém takaróval legyen felfele. Igy simán bekötöd a satát meg a tápot ,lehetőleg ha van a házban venti akkor fujjon rá levegőt, ha mégse nem gond de az elektrónikát semmiféleképp ne takard le.
Ennél halkabb megoldás nem tudsz home made módszerrel, hátha igy türhető -
quailstorm
félisten
válasz
Sirandrish #50700 üzenetére
Gumibakos ház segít felfogni a zajt.
DT01ACA ami van legöregebb, már lassan 900 napot beletekertem és semmi baja. De a P300 is már 262 napnál jár. -
válasz
Sirandrish #50695 üzenetére
Max a gyártó oldalán lehetséges hozzá valami... de a léptető motor hangos akkor hangos
Ha végképp megunod akkor valami külsö usb-s házba belerakod ami zárt és hangszigetelt...
gépházon belül az a gond ezzel ha leszigetled a hangja miatt akkor a hőt sem tudja leadni... akkor meg megsüti szépen magát... ez sajna ördögi kör. -
quailstorm
félisten
válasz
Sirandrish #50695 üzenetére
Én sose néztem, hogy lehetne-e fékezni, de a régi vinyók még durvábbak voltak. Maxtorok, Quantumok. Csörögtek, mint a kígyó.
-
válasz
Sirandrish #50689 üzenetére
Szerintem cserélj lemezt (#50678) aknaakna - val, az övé csendes de lassú, a tied meg gyors de hangos. Neked nem kell ezt lelassítanod hogy csendes legyen, ő meg örülne egy ilyen 115 MB/s lemeznek.
-
quailstorm
félisten
válasz
Sirandrish #50692 üzenetére
A seek a fejpozicionálás, mikor ugrál a fej a sávok közt. [link]
Ha megküldöd HD Tune-nal, akkor meg végigmegy mint egy lemezjátszó, és az nem hangos.WD Blue-k halkabbak sokkal, mint a Toshiba. A vásárlásnál szúrtad el ha ez neked ennyire zavaró.
-
quailstorm
félisten
válasz
Sirandrish #50689 üzenetére
Gondolom HD Tune szekvenciálisan ment rajta végig és a seek hangja zavar téged.
-
válasz
Sirandrish #50684 üzenetére
A feledatkezelő csak támpont.. másra nem alkalmas.
Valami egyébb hdd tesztelő progit keress ami szép lineáris görbébel grafikusan mutathatja ha testképp irsz olvasol valamit pl HD TUNE ...vagy ilyesmiHangra ha jól emléxem 1-2 gyártónak volt valami progija amivel a fejléptetési sebességet lehet csökkenteni... annó "SAS" hdd-knél alkalmaztam majd 10 éve
-
válasz
Sirandrish #50636 üzenetére
A particióknak egyébnek semmi köze ehhez , vidd vissza gariba ....
-
quailstorm
félisten
válasz
Sirandrish #50634 üzenetére
Toshiba P300 és DT01ACA tulaj jelentkezik.
A Toshiba vinyók hangosak, főleg a seek.
Adás vége.
Vegyél Deepcool Kendomen Ti-t, vagy ekvivalens gumibakos házat.
-
válasz
Sirandrish #50639 üzenetére
Tedd gumibakokra gumiszalagra a hdd-t. Az csendesít. A városi legendák terjesztése nem.
-
King Unique
titán
válasz
Hát a particionálásnak aztán pont nem sok köze van ehhez... Ráadásul egyesek a particionálás vs. több partícióra osztás fogalmát is keverik, mivel ha csak 1 db partíció van a merevlemezen nyilván akkor is particionálva van, máskülönben használni sem lehetne érdemben. Aztán mivel 3 TB-os és emiatt vélhetően GPT-re lett inicializálva, ezért eleve lesz a lemez elején egy rejtett MSR partíció is, vagyis így már eleve 2 db partíció van rajta alapból.
Egyébként meg mihez képest hangos?
A Toshiba P300 eleve egy 7200 RPM-es merevlemez, ami miatt már önmagában zajosabb lehet pl. egy 5400-asnál. Erről a téma topikjában is volt szó, valamint mások is panaszkodtak a hangos működésre (példa). Aztán megint más dolog, hogy önmagában a HDD annyira zajos nálad, vagy a PC ház rezonál tőle hangosan. Ha az utóbbi, akkor először nyilván a megfelelő rögzítést, zajcsillapítást kellene valahogyan megoldani. De a lényeg, hogy ennél a sorozatnál a hangos működés nem feltétlen hiba, hacsak nálad nem irreális mértékben hangos. Ha az utóbbi, vagy egyszerűen csak zavar a működési zaja, akkor meg vidd vissza és cseréltest ki, vagy vegyél helyette másikat (halkabbat). -
pjen
félisten
válasz
Sirandrish #50636 üzenetére
A puding próbája az evés.Akár a telepítővel particionáld ketté és meglátod,ha akkor is hangos,vidd vissza.Vagy próbáld két gumi szalagra felfogatni
-
arcitec
addikt
válasz
Hogy azért lenne hangos mert egy a partíció, egyszerűen marhaság.Vigyed vissza és ha azt mondják garanciában , hogy ez ilyen, akkor így jártál. Legfeljebb eladod , ha nem tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Seagate Barracuda 1TB 3,5" HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 512GB M.2 NVMe SSD Bazár Samsung / WD / Micron / Kingston
- Samsung 870 QVO 8TB - keveset használt, 2026-ig garanciális - 100/100
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Go 10.5" 8GB 128GB Pentium Gold 4415Y 1 év garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest