Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
Veriakilis #7680 üzenetére
Azért mert az USB-s rackhez szokás adni külső tápellátást is, így a felpörgetéshez pl. nem a meglévő táptól vonja el az energiát.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Veriakilis #7681 üzenetére
Panelcsere próbálható (teljesen egyezzen!), de ha az sem indítja, akkor vagy a fejek tapadtak le adatterületen, vagy besült a motorja. Ebben az esetben csak adatmentéssel lehet tovább futni, a drive kuka.
-
dKes
tag
válasz
Veriakilis #7665 üzenetére
Szia!
Ez a Maxtor-nak talán a leghírhedtebb szériája - nekem is volt ilyen két évig sem bírta. Elektronika hibás lett. A hűtésre különösmód érzékeny - jó hűtéssel ki lehet(ett) volna tolni az élettartalmát valamivel.
A következőképp szokott haldokolni ez a széria: először kb. 20:1 - 10:1 arányban nem indul el - ekkor "Calypso" hdd-ként ismeri fel magát (innen a sorozat másik szlengneve ... - asszem a Maxtor SCSI vinyói tartoztak ide) és nem boot-ol be. Ez a stádium akár hónapokig is eltarthat (akár fél évig). Aztán a kezdeti arány el kezd rohamosan romlani és előbb utóbb többnyire el sem indul. Nálam a végére kb. 20:1-hez volt az arány, hogy elindult-e egyáltalán, de voltak olyan napok, hogy egyáltalán nem. Én ebből indulnék ki - próbálgatni szorgalmasan, ha elindul akkor mindent lerántani róla. Nekem is sikerült - bár én nem vártam meg a legutolsó stádiumot.
Amennyiben nagyon nem megy, akkor persze lehet próbálkozni panelcserével és szektoronkénti olvasással menteni a menthetőt vagy picivel drágább megoldás (ha fontos adatok voltak) a Kürt ...
Tekintettel a széria haldoklási tulajdonságaira nem véletlenül akart szabadulni a gazdája tőle (általában jó előre észre lehet venni) ...
-
cocka
veterán
válasz
Veriakilis #7665 üzenetére
USB-s rackből próbáltad? Ha USB-s racken nem pörög le és semmi baja sincs, akkor valószínűleg más baj van.
Szar vinyókat mindig érdemes USB-s rackről tesztelni.
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
Veriakilis #991 üzenetére
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Veriakilis #991 üzenetére
#991-re valaki?
Kihalt a PH?
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hegesztés topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kínai tulajdonban sem változtat nevet a MediaMarkt
- Peugeot, Citroën topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
- Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest