- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Tele a hócipőm
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
bexinho23 #52052 üzenetére
A Blue-k és a Green-ek a legtöbbet haldokló WD-k. Ha adatbiztonság szempontjából nézzük, akkor teljesen különböző (csak egyforma kapacitású és logikai blokkméretű, vagy aként megparticionált) HDD-k a legjobbak egy RAID tömbbe, hogy elkerüljük a gyártási szériahibákból adódó, csoportos meghibásodási lehetőségeket.
Tippre még korábban rákerülhetett valami fontos (a NAS működéséhez kellő) fájl a meghalt (adatvesztéses) HDD-re, és mivel azt nem tudta beolvasni, így elhasalt.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
bexinho23 #52049 üzenetére
"Amúgy ez a hibaüzenet mitől keletkezett? Hűvös, zárt helyen volt tárolva a hdd egy usb-s rack-ben. Ütés nem érte. Több hdd teszt lefuttatása is hibamentességet hozott. HDSentinel pl. 100%-ra hozta a teljesítményt és az állapotot. Nem értem."
Nem írtál típusokat (NAS, HDD-k, fájlrendszer,stb) - így vaktában nem érdemes tippelgetni.
Általánosságban a NAS-ok oprendszerei nem a hibatűrés és a stabilitás mintaképei: sokszor képesek maguktól összeomlani, ötletszerűen kivágni egy-egy lemezt a RAID tömbből, stb. Én ezért nem használok NAS-okat, inkább épített szervereket.
"Végül helyreállítottam, de minden adat elveszett róla."
Akkor sajnos nem helyreállítottad, csak csináltál egy új tömböt (és ezzel, fájlrendszertől függően legyalultad a mentendő adataidat - amíg nem volt hozzányúlva, addig lett volna esély viszonylag könnyen lementeni az egészet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest