Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
zoleeboy14
üzenetére
Egy jó PC-s megoldaná egyben is. Magam is ilyenekkel foglalkozom.
A leírás alapján simán táp, első körben.
A VGA a második kör. Nem feltétlen függ össze.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
scott_free
üzenetére
Több objektív adat kéne mert ez így egy regény.
A leírás szerint halott a vinyó.
Kezdeni nem lehet vele kb. semmit.
Ha nem az északi sarkon vagy, akkor a delejt kihagynám a hibakeresésből.
Inkább a tápellátást, esetleg kábeleket nézegetném. Még akkor is ha jónak látszik!Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
TC-ben nyomom én is, és érdekes a dolog.
Azért váltottam samura mert gyors. Többször teszteltem.
Nem vagyok tuning örült 70-80 MB körül már bőven jó a HDD-ről HDD-re copy.
Most valamiért mégis ez van!
UDMA 5-ben vagyunk, ami jó. Mégis lassú!
Nem értem! Nincs időm foglalkozni vele komolyabban.
Lehet megnézem x64 alatt, hogy ott mit csinál.
Innen egyből jönne, hogy OS vagy HW hiba. -
Imco
őstag
válasz
rhonin
üzenetére
Függ attól is hogy mit és mennyit másolsz.
Valami alaplap, kábel, táp, vonalon tapogatóznék, ha valós a hiba. Megnézném hogy milyen módban van.
Mondom csinálok egy tesztet neked. 753 lj-ről másolok a 204 ui-ra. 2 GB avi a teszt darab
101 MB indul viszont a végére leesik 42-re és ott is marad.
Másik 753-ról 204 UI-ra 4GB iso 26 MB indul és 31-en másol végig.A fentieket fen tartom. Viszont valami nálam sem stimmel. 753-753-ra is hasonlóan fényes eredmény született!

Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Shurycen
üzenetére
Ez még nem garis. Tedd fel a sentinelt és nézd meg azzal is! Esetleg a wdlg-vel is ránézhetsz.
Mondanám a kedvencemet, hogy a tápod gyenge, de látom, hogy közel sem az.
Viszont ettől még hibázhat. Nem tudok jobbat. Ha a HDD a rossza akkor sem tehetsz semmit mert ez még nem gari szint.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
csaszar338
üzenetére
seatools= seagate
estools= samsung
A kettő vegyítése nem biztos, hogy szerencsés.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Predator886
üzenetére
Nem sok jóval kecsegtetlek. Más gépekben is próbáld meg, hátsó USB-re tedd.
Y tápkábelt használj ha nem így lenne.
Ha nem megy, és létkérdés az adat, akkor adatmentéses kolléga.
Ha teheted külső táposra cseréltesd, ha rossz és cserélik.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Boogie33
üzenetére
Minden kérdésedre igen a válasz.
A W7 alatt nem javaslom a partíció bűvölést. /nekem nem sikerül soha!
/
Ingyenes progikkal is megoldható az újra méretezés, de mint Liksoft írja van esély az adatvesztésre, mert az összes adatot át kell mozgatnia. A partíció másolás az kevés mert nem fog bootolni. Ghost vagy acronis program család ajánlott.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
Csak nem sikerül dobni!
Nincs időm sem energiám több tucat sort idézgetni.
Nem akarok "eszmecserét" folytatni.
A nekem idézett "nonszensz, (Ugye nem kell mégegyszer beidéznem?)" idézet nem tőlem származik.
A nem akarok márka vitát azt jelenti, hogy nem akarok "eszmecserét" folytatni a megnevezett modellről.
Mert bár tudom. nem csúcsminőség, hibátlanul szolgálja azt az 1-200 gépet amit eladtam velük az elmúlt években.
Nem tudom milyen elméletet véltél felfedezni, de gyanítom hogy tévedsz
ha ellentmondást vélsz felfedezni.
Múlt héten történt: az otthoni ember is kifizeti a pénzt a mentésre ha az elmúlt
11 év fotóit hozom vissza.
De erről kollégák többet tudnak mondani.Az ilyen szójátékokról " "táphibát IS"" meg mit mondjak.
Erről levelezünk 3 napja?...és így tovább.
Bocsi! Nincs kedvem az "eszmecseréhez".
Mint írtam, ha tanácsot adok, azt legjobb tapasztalatom és tudásom szerint teszem.
Az, hogy miért kell napokon keresztül magyaráznom hogy miért kevés 3db/3,5TB-hoz a 380 W, nem értem.
De egy vicc. 3. napja "eszmét cserélek" róla. Ügyvéddel fogok fórumozni és majd ő magyarázza.Mi nem közeledünk egymáshoz, és mint írom nem is ez a szándékom itt.
Majd ha a mindennapok mást mutatnak, más lesz a tapasztalatom és mást fogok mondani.Cserélj eszmét a probléma felvetőjével.
Köszi!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
Könyörgöm! Dobjuk már a témát, kérlek!
Túlméretezett tápra buzdítok mindenkit! Tartom!
A 850 W először a saját konfigomra utalva írtam le.
Szükségességét továbbra is tartom!
"Hibátlan" 400W-os tápra soha sem terveznék 6-8-10TB-nyi 3-6 db HDD-t tartalmazó home rendszert. Ezt is tartom! Van ahol redundáns tápot javaslok!
Irodai konfigokat /int. VGA, 500GB HDD, közepes proci, 2-4GB ram/ én is 350-400w codegenekkel /nem akarok márka vitát/ adom, garanciával.
Nincs is velük probléma.Ide hibás táppal és/vagy hibás HDD-vel jár az emberek 99%-a.
A vita kiváltója: a kollega 3db/3,5 TB-re 380W tápot használ. Kevés lehet.
Annál inkább mert egy vadi új 2TB vinyója rosszalkodik.
Tipikus ismérv. A nagy teljesítményű új HDD betéve, órákon-napokon belül gyenge
vagy bad sectorokat produkál. /Mr ricsi szépen leírta az okát is./
Egyszerűbb egy túlméretezett tápot is betenni mint a síró embernek magyarázni a következő HDD-nél, hogy mi kerül 200 -ebe egy adatmentésen.
Már csak azért is mert a 99% abból dönti el a táp stabil működését,
hogy megy a gép vagy sem. A HDD nem ilyen megértő!
Továbbra is tartom, hogy helyes látatlanba feltételezni az esetleges táp hibát.Továbbra is azt javaslom, hogy a vita helyett -ha tudsz- inkább a segíts a problémák megoldásában. A fórumozó majd eldönti, hogy mit tart helyesnek.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
maxfischer
üzenetére
Ne viccelj már! Van jó kereső is.
Nap mint nap itt vagyok.
Nem azért, hogy ismételjem magam.
Nem azért, hogy 2 naponta leírjam, hogy tápprobléma vagy bios beállitást kéne megnézni. Ne adj isten megkérjem az illetőt, hogy a "kattog mér nem megyen kívül" érdemi infót is megosszon, esetleg az adatlap kitöltésével kiegészítve. Vagy nézze meg a sentinellel, mert az legalább reális adatot ad.
Segíteni szeretnék valós problémák megoldásában.
Ez így nehéz és unalmas. Nincs kihívás benne.Igen, sokkal kényelmesebb lenne ha lehetne szerkeszteni az első hsz-t. Vagy ahogy Liksoft mondja egy gombbal beilleszteni a megoldást. Erre itt nincs lehetőség! /nem értem miért./
Gondolkoztam már, hogy saját weblapomról linkelek egy előre elkészített oldalt, de az sem biztos hogy tetszene. Sőt azon is gondolkodtam már, hogy egy kerek számú hsz-ben összegyűjtőm az egészet, de ugye rövid időn belül elévül az is.Lényeg a lényeg. Ha azt javaslom, hogy olvass, az ettől nem személyes, nem lekezelés, egyszerűen csak néhányszor leírtam már, vagy valaki más, hasonló terjedelemben.
Szerintem...
-
-
Imco
őstag
válasz
El Kebir
üzenetére
Így teljes az idézet:
" De hosszútávon üzemszerűen, /ne adj isten 24/7-ben/ nem!
Ezek szélsőségek. Szerencsés véletlenek. Egyedi esetek."Te egy kivétel lehetsz. Ha majd 100-ból 95 így működik akkor elfogadom.
Talán abban egyetértünk hogy a chieftec jó táp.
És mint olyan, egy "jól megépített 400W-os tápegység"-nél egy jól megépített 850W-os tápegység csak jobb lehet.Az hogy Te 100 W-os táppal üzemeltetsz egy szerverfarmot ok.
Magánügyed.
Érthető okokból nem adhatok ilyen tanácsot senkinek!Az, hogy segítek valakinek és időnként jön valaki és betámad, hogy miért mondom ezt vagy azt, zavar mert az időmet emészti feleslegesen.
A tanácsom helytálló és a tapasztalataimon alapszik ezért fen tartom.
Ha más a véleményed mond el a kollégának és majd dönt, hogy mit fogad meg.Az ilyen viták elkerülésére írom , hogy:
Szerintem...
-
Imco
őstag
Ne vicceljetek már!
Legalább egy kicsit olvassatok vissza a témában.
Nem csodálom, hogy elmegy az emberek kedve a segítségnyújtástól.
Elektromos zajokról van szó, feszültség tüskékről, kimondhatatlan nevű dolgokról.
Attól hogy valakinek az a kategória, hogy megy a gép vagy sem, ok.
De kérem szépen, ezt az igét NE hirdesse.
Főleg ne HDD hibaszűrésnél, mint szempont.
Ugyan úgy mint 6 HDD+VGA+Q proci 400-as táp is működhet.
De hosszútávon üzemszerűen, /ne adj isten 24/7-ben/ nem!
Ezek szélsőségek. Szerencsés véletlenek. Egyedi esetek.
Ezekre nem lehet és nem is szabad felelős véleményt építeni.
Mint ahogy gépet sem lehet napi 1 órás üzemre tervezni.Az elmúlt években számtalan HDD-m volt és mióta beláttam a táp fontosságát nem is volt hibás darab, típustól függetlenül.
Inkább maradok nyugodt, de "kevésbé jól informált felhasználó"
a 850-es CFT tápommal, a hibátlan megbízható HDDimmel.Szerintem...
-
-
Imco
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Le vagyon írva a topicba pár százszor.
Stabil táp szükséges ezekhez a vasakhoz.
Erre jön az átlag user és közli hogy nem értek hozzá mert bekapcsol a gépe és ne mondjam hogy rossz a táp. Itt szoktam feladni.
Ha jól látom ~3,5TB HDD +egy VGA + az egyebek vannak a gépedben. Ehhez a 380 W táp kevés. /hasból/
Nálam bőven túl méretezve 850W van.Sarkalatos pontok: Táp /kevés, hogy a gép bekapcsol/, hűtés, rázkódás mentesség /0 a mozgatás bekapcsolva/.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Le vagyon írva a topicba pár százszor.
Stabil táp szükséges ezekhez a vasakhoz.
Erre jön az átlag user és közli hogy nem értek hozzá mert bekapcsol a gépe és ne mondjam hogy rossz a táp. Itt szoktam feladni.
Ha jól látom ~3,5TB HDD +egy VGA + az egyebek vannak a gépedben. Ehhez a 380 W táp kevés. /hasból/
Nálam bőven túl méretezve 850W van.Sarkalatos pontok: Táp /kevés, hogy a gép bekapcsol/, hűtés, rázkódás mentesség /0 a mozgatás bekapcsolva/.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nálam is. Ha jól látom. /Sok volt a szilva.
/Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
maxfischer
üzenetére
A hardverről ha írnál néhány szót az segítene. /adatlap/
A táp csere önmagában kevés. Megfelelő stabil táp kell.
Az új HDD-k egyik sarkalatos pontja.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Ugyanezt írja ugyanilyen HDD-re nálam. A hdtune hibája lehet szerintem.
A sentinel 300 MB/sec sebességet ír rá.
Nincs okod aggodalomra.
Ha unatkozol nyomj egy tesztet neki.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Ha eddig elégedett voltál vele, ezután sem lesz okod a változtatásra.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
nyomdasz001
üzenetére
kukakukakukakukakukakukakukakuka
kukakukakukakukakukakukakukaMielött még1x megkérded! Szerinted viccből nem válaszol senki?
Szerintem...
-
-
Imco
őstag
válasz
dodopek
üzenetére
Vannak erre programok, de szabad hely kell hozzá, és esélyes egy adatvesztés ha nem jól csinálod, vagy csak valami kis gixer becsúszik. Az w7-nek lehetőség szerint adj egy 50GB körüli partíciót és ő azt önállóan kezeli és jól él rajta. Adatokat más partícióra téve igény szerint.
Ha nem tudtalak lebeszélni, akkor itt egy. Partition magicet NE használj!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Szebence
üzenetére
Samsung weblapján olvasgass, a HB-n nincs ilyen.
Elvileg így is megy a new lappal.
Voltak olyan típusú HDD-k, amin nem visszaállítható.
Adatvesztéssel nem jár, bár nem próbáltam, és egy HDD-nél soha sem kockáztatnám.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Habzsi-Dőzsi
üzenetére
Keress egy particionáló progit. Ne a pmagic-et!
Acronis, paragon, ilyesmit.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
csati777
üzenetére
Installnál benne hagytad a maxtort. Az os az első elsődleges partícióra írja a boot infókat.
Majd miután kivetted, nincs adata hogy honnan, mit töltsön.Vagy neki állsz olvasni és parancsot /fix mbr talán/ vagy programot keresni a javításra, vagy újra telepíted maxtor nélkül. Esetleg írd le a lényeget valami xp-s topicba, hátha fejből vágja valaki.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Kb ennyi!
Múlik a vinyó! Mentés, csere.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Seagatenek seatools a progija.
A sentinel tájékoztat, de nem fogadják el.Szerintem...
-
Imco
őstag
Nem!
Telepitő cd kelleni fog! Sőt! Ugye telepitő cd nélkül nem létezik XP!
A W7 -et kösd le mielött telepited.
Alaplapfüggő /nincs adatlapod/ hogy simán választhatsz vagy esetleg kell egy bootmenű.
Az MS hivatalosan a régi>újabb telepítési sorrendet támogatja, de ettől még megoldható.
Egyébként a 7ben ott az xp /mode/ lehetőség. Fontos ehhez egy külön vinyó?Javaslom, hogy keress egy másik topicot mert itt sokkal több segítségre nem számíthatsz!
-már ha ennyivel nem megy!
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
regvoltrossz
üzenetére
Sentinel, gyári tesztprogi.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Sentinel, gyári tesztprogi, adatmentés. Fordított sorrendbe.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
FMprod
üzenetére
Nincs SATA1 kábal! Sata van és kész.
Az a jumper is gyanús nekem mert szerintem ebbe nincs rá lehetőség. Láttál valahol erre a tipusra ilyen utalást?
Az a baj hogy a SATA1 lap SATA2 HDD szinte mindig összeveszik, főleg a mostani nagy HDD-kel. Esetleg egy bios frissitést probálj még. Hátha... Vagy ha minden kötél szakad sata2 kártya.
..és egy jó tápról is gondoskodj!Szerintem...
-
-
Imco
őstag
válasz
pottyantós
üzenetére
Sector hibára nem veszünk vissza vinyót!

Ha visszaolvasol, megtalálod a gyári progarmok listáját illetve a nem gyáriét is amivel kiváló ripot készithető!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Igen! Nem tudom neked szépen megfogalmazni, talán Liksoft bevállalja.
A lényeg, hogy nem mindegy hogy milyen HDD- és milyen a rack.
Az OS szépen megbeszéli a HDD-vel hogy ő most le fog állni és ezért a HDD-nek csicsikálnia kell. Erre a HDD el megy csicsizni. Ha a külső kütyüt powerrel lökdösöd ki akkor közel sem biztos hogy ez a párbeszéd lezajlik.
Megjegyzem: ha megfelelő táp és hűtés van felesleges a kikapcsolgatás, mert baj nélkül üzemel a lemez az OS felügyelete alatt is.Szerintem...
A leendő problémáddal küzdöttem mostanság. Multimédiaplayer külső rackkal 500-as HDD.
Ha szépen powerral kikapcsoltam a racket akkor minden újrainditásnál scandiskkel indult...
volna! A mmplayer nem ismeri a scandiscket. Ezért minden esetben össze kellett kötni a pc-vel helyre rakni, mert addig nem is látta a mmplayer. -
Imco
őstag
Az elmondottak alapján ez nem a HDD hibája. Vagy a mmediaplayer, vagy a router, vagy a digi "büntet". Esetleg lehet sw hiba is. Első körben -ha van- egy másik pc-t tennék a gépem helyébe, utána 2 pc mmediaplayer nélkül. Ha így is meg van a hiba akkor router csere egy teszt erejéig. Most lett valami beüzemelve? Vagy eddig ment és egyik napról a másikra romlott? A szolgáltató korlátozásait is felmérném, mert van ahol szemétkednek.
Nálam a T-nél minden simán megy egy DP1B-vel
Ha nem megy ezek után sem, keress egy hálózatos topicot, ott többre mész.Szerintem...
-
Imco
őstag
Az élményindex valóban indifferens. De ha már azt nézed akkor látszik, hogy mi az 5,9. Ez határozza meg az egészet. Kicsit olvasgass , vannak itt teszt programok amikkel simán szűrheted a HDD hibát. A 100% procit is mutatja néhány tucat szoftver. A 2 módszerrel jó eséllyel megállapíthatod, hogy 1. jó-e a HDD és hogy 2. mi zabálja a procit.
Utána már könnyebb a beszélgetés.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Csúcsnak elmenne még a 46, ha több nem lesz SOHA.
Ezt még 1-2 fokkal lejjebb is tornázhatod.
Hűtőbordával, vagy növeled a HDD-k közti távolságot.
Arra célzok, hogy nem biztos, hogy bármi áron kell a hűtés.
Jó, nálam is 18-19-24 most. Így nyugodtabb vagyok.
45-ig elmehet tartósan is. Az még üzemi hőfok. Efelett tartósan az már gond.
Tehát ha ezt tudod tartani, nem biztos hogy kell az a cooler.Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 970 EVO Plus 500GB - eladva , Western 1TB M.2 2280 Blu - eladva, értékelésre vár
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÚJ! BONTATLAN! Samsung 860 EVO 1TB SSD,2.5
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest