- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Kuponok....
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
usshgw
csendes tag
válasz
liksoft #17957 üzenetére
Ha kiveszem a dvd olvasót akkor is ugyan az marad. A lemez dinamikus de a kis ikonon a sarokban 1 piros x van.A kábelt kicseréltem, áttettem másik helyekre és ugyan úgy maradt ahogy volt.A vinyónak pedig nincs betűjele.Az 500gigás az Samsung HD502HI az alaplap pedig Gigabyte GAM85M-US2H a régi dvd olvasó HL-DT-ST DVD-ROM GDR8162B és amin a rendszer van az egy Maxtor 6K40L0.
-
Mr.Skyline
senior tag
válasz
liksoft #17959 üzenetére
tegnap lefekvés előtt elindítottam egy töredezettségmentesítést az összes partícióra.
reggel mire végzett a sentinel megváltoztatta a véleményét:
"A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem. Nincs szükség beavatkozásra."
most a gyári teszt progival egy "long generic" tesztet futtatok, egyelőre nem talált hibát.
Nem tudom mi lehet... -
6s
csendes tag
válasz
liksoft #17911 üzenetére
Köszi, más adatot nem látok gyanúsnak.
Egyébként a kerregős hd154ui produkált egy ilyet, ill. samsung s2-es usb hdd produkált 48-at, de más nem társult mellé, csak kiszúrtam. Van olyan fórum (külföldi) ahol típustól függetlenül azt mondták, hogy azonnal cserélni kell akár egy ilyen után is a hdd-t. Gyanús volt mert a sentinel csak írja, de semmi figyelmeztetés vagy kondíció csökkenés. Sejtettem hogy azért még nem kell megijedni. -
nandude
tag
válasz
liksoft #17850 üzenetére
2007 decemberében vettem a házzal együtt, a táp Eurocase ATX-350W. Szóval szerinted akkor tuti táp baj... havernál azért még kipróbálom a winyót, biztosra megyek. Most meg takarítok. Majd bátyámra bízom a multiméterezést, most jön haza Szegedről, meg amúgy is ő tudja hol a műszer
-
6s
csendes tag
válasz
liksoft #17793 üzenetére
Még egy kérdés a témában. Kicseréltem a merevlemez házakat, hogy akkor mit produkál az új, de nem volt különbség. Azonban elkezdtem keresni a firmware verziószámát, és mivel hds-ben nem találtam, végignéztem a hdd-kre ragasztott címkéket.
Semmi különbséget nem találtam, kivéve egyet.
A régebbit/hangtalanabbat Koreában gyártották, az újabbat/jobban kattogósat Kínában.
Minőségbeli tapasztalat van esetleg?(értsd., a kínai pl. hamarabb megadja magát jellemzően) -
nandude
tag
válasz
liksoft #17822 üzenetére
Persze mentek, még mindig azt csinálom. Áldom az ötletemet hogy vegyek egy 8 gigás pendriveot
És most jött el a pillanat hogy betolom a chkdsk-t. Ha nem akarja az igazságot, akkor Windows telepítő cédével játszok egy picit. Ha az se megy akkor egy szép nagy formázás lesz.
-
grex4
aktív tag
válasz
liksoft #17806 üzenetére
ja értem. vagyis asztaliban is menne formázás után.
már télleg csak annyi kérdésem lenne hogy a "megfőzte" magát az a vinyóra értendő vagy a házban lévő chipekre és nyákra stb. Mert le szeretném gariztatni, hiszen rendeltetésszerűen volt használva és használhatatlanná vált. Most is 20percekre kapcsolom be és 35foknál lekapcsolom. De ha a srác nem törődne velem jolenne tudni hogy mit menthetek meg az értékéből.u.i: (amugy a vinyó hőérzékelőjét kalibrálni kellene, mert pl 20ora nem-bekapcsolás után egyik 19ről, ez rögtön 26fokról indul. vagyis a 37 igazibol csak 30fok....és leáll/ujraindul. biztos h megfőzte magát? télen?
előre is köszi ismét, hálám.
-
Romeo619
senior tag
válasz
liksoft #17797 üzenetére
Jaj na akkor elöröl.
Van 1 120s winyo.
Ezt a winyot 2 felé akartam particionálni.Megnyitottam PM-l ami látott még 1 8gigás részt is amin nem volt partíció. Raktam rá és így kaptam 1 110s és 1 8s partíciót. Azaz volt 2 partícióm
De továbbra is szeretném szét particionálni a winyot de ehhez az kéne hogy a 8s részt beolvasszam a 110shez hogy egyben 118giga legyen. Azaz tűnjön el a 8s partíció és csak a 118s rész maradjon.
Hogy tudom ezt megcsinálni már mint ezt az összehozatalat?
Remélem ez így már tiszta lesz
-
nandude
tag
válasz
liksoft #17807 üzenetére
Ezen most akaratlanul, de felkacagtam
( aztán alrábfordítottam ma monitort kb 45°-kal, és elsötétült a monitor, kiírta hogy no signal. Aztán fél perc múlva a gép átment alvó üzemmódba. Lol. Közben töredezettségmentesítés megy.)
A gépbe megyek bele, a kábeleket ellenőrzöm, esetleg felcserélem az optikai meghajtó kábeleit a winchesterével. -
grex4
aktív tag
-
Romeo619
senior tag
válasz
liksoft #17788 üzenetére
Na adott 1 120s HDD. szerettem volna 2 felé particionálni.
Mikor megnyitottam PM-l láttam hogy van 1 8gigás partíció nélküli rész is, raktam rá particiót így adta ki a 118gigát, csak sajnos ugye 2 részben.
Ezt a 118 gigát szeretném 2 felé particionálni majd, miután a 8st hozzátudtam rakni a 110s részhez.
Sajnos ezt PM-l nem tudtam megcsinálni, mindig megmarad 8nak és 110nek külön.
Most írták feljebb hogy másik progival próbáljam meg, amit estefelé meg is teszek.
Így most biztos érthetően írtam le elnézést a kapkodásért. -
6s
csendes tag
válasz
liksoft #17793 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor ezek szerint a jelenlegi állapot nem veszélyes, a többi meg kiderül idővel.
A teljes kép kedvéért:
XP sp2 a rendszer, és revoltec file protector külső házzal van használva mindkét hdd.
http://www.revoltec.net/revoltec.net/index.php?StoryID=7&ArticleID=249&WorldID=4&websiteLang=en# -
6s
csendes tag
válasz
liksoft #17791 üzenetére
Ez egyértelmű, vannak veszélyei, de hd filmeket nem akarok két példányban tárolni.
Ettől függetlenül fájna ha elvesznének.
A lehetőségekhez képest szeretnék körültekintő lenni, azzal tisztában vagyok hogy ezek a lehetőségek korlátozottak, és nincs 100%-os bizonyosság semmiben.
Azt szeretném elkerülni, hogy úgy legyen baj, hogy észrevehettem\megelőzhettem volna, de nem tettem, mert nem tudtam mik a jelek és mire utalnak.
A véleményed érdekel ebben a kérdéskörben, attól függetlenűl hogy nem vagy jós.Ellenben a tapasztalatodra jobban alapozhatok mint akármilyen más forrásra.
-
6s
csendes tag
válasz
liksoft #17787 üzenetére
Elnézést, valóban.
A már működés közbeni egy-egy katt is a firm miatt lehet gondolom, igaz?
Az akusztikai beállítást nem piszkáltam, mindkettő a gyárin van, ezek szerint lehet alapból más a beállításuk is.
Megijedtem hogy fejhibás már most, áttúrtam a netet, próbáltam időközben rájönni hogy ez mennyire normális.
Volt ahol azt írták hogy ezzel kezdődött, és fél év múlva meghalt úgy, hogy alig volt használva, de nem volt a hangról videó, így összehasonlítani sem tudtam hogy vajon ez van-e nálam is.
Kb ehhez tudnám hasonlítani:
http://www.youtube.com/watch?v=3ukPHykAWEEMagyarul szokásos ellenőrzés, és közben ilyen hangosabb zajok, bár nem ennyi.
Van valami\valamilyen teszt, amivel ki tudnám zárni, hogy biztosan nem fejhibás jelenleg?
Sentinelben jók az adatok, gépet nem piszkálja, működésben nem tapasztalok hibát.
Ezek már elegendő bizonyosságot szolgáltatnának már most is?
Fejhiba gyanú esetén a hangon kívül még mire figyeljek, ha időben szeretnék lépni?
Gondolok itt pl. írási/olvasási hibára, pc fagyására... -
cashback
őstag
válasz
liksoft #17780 üzenetére
Jelenleg ugyan az a rendszeren megy és teljes működéssel a leírtak alapján.
Valamint UDMA5-ben fut mind a kettő. Ugyan úgy mint ahogy eddig is mikor 1%-os teljesítmény mellett 100%-os CPU használatot mutatott. És most is hogy megcseréltem a meghajtókat... Viszont így 3-4% CPU használat mellett 100%-osak a vinyók.
Szóval nem volt alapvetően új rendszer, mert a régiben megy most is.
Illetve volt már 2-3telepítés ezzel a géppel az elmúlt pár napban... különböző buher rendszereket teszteltem. És mindegyiknél fenn állt ez a hiba, de úgy gondoltam a vezérlő driver-vel lehet valami. Csak most hogy megállapodtam 1verzinál kezdtem el foglalkozni ezzel a problémával. És mint kiderült nem driver gond volt. -
pigmeus
tag
válasz
liksoft #17763 üzenetére
Hát igazából 0-4 ig váltakozik 5 percenként jelenít meg új információt. Neten már néztem hogy mi is ez, de nem találtam számomra kielégítő választ. Konkrétan mindenhol, és a Hd Sent helpen is meg az oldalon is néztem, ahol ezt az infót kaptam ami nincs besorolva a komoly hibák közé: 201 Soft Read Error Rate Szoftveres olvasási hibák száma Nem javítható olvasási hibák száma. De ez így nekem nem mond semmit.
Azért írtam ide, hogy valaki esetleg tud e többet mondani erről a hibáról. De akkor ezek szerint ilyennel senki se futott még össze. Nem értem, hogy mi akar lenni a szoftveres olvasási hiba, a hddvel lett gond, vagy a rajta található programokkal, vagy az ellenőrző programmal vagy csak cserére érett?
Azért köszönöm.Üdv.:
Pigmeus -
Konfigos
őstag
válasz
liksoft #17765 üzenetére
Elnézést, igaz.Mivel sajnos odaadtam egyik barátomnak a vinyót hogy találkozzon az eladóval és az cserélje ki ezért jelenleg nincs nálam.De mivel az eladó azóta sincs bekapcsolva nem tudott vele találkozni.Megkérem hogy csináljon róla egy riportot és linkelem ahogy tudom.
-
eszgé100
őstag
válasz
liksoft #17749 üzenetére
az hogy a motor besült-e mennyire hőmérséklet függő? mert az rendben volt, max 35-36 fokosak a vinyóim. elektronikán esetleg valami látható jel? csak azért kérdezem, hogy ezeket le lehet-e ellenőrizni, mert itt vagyok Angliában és többe kerülne hazaküldeni, hogy megnézzék, mint itt venni egy másikat. viszont szerencsére semmi pótolhatatlan nem volt rajta. van esetleg valami program amivel manuálisan meg lehetne próbálni felpörgetni?
-
flurider
aktív tag
válasz
liksoft #17728 üzenetére
Végül töröltem a rendszerpartíción kívül mindent, majd simán jobbgomb - új kötet, nextnextfinish és lett plusz 3 partícióm
Az elsőugye (C) elsődleges partíció volt már alapból, a második, az is az lett, a 3. 4. pedig Logikai meghajtó lett.
Mindegyvégül hogyan, de megoldódott.Kösz a segítséget
-
flurider
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
válasz
liksoft #17702 üzenetére
Kompletten egyik vinyó tartalmát másoltam át egy másikra. Samsung 7200rpm Sata2-> Seagate 7200rpm Sata2. Tehát kicsitől a több gigás fájlokig, minden. és 50 körül ment. Most pendrájvra 10 Mb/s 4 darab 2 gigás fájl a gépház első kivezetésén ami elméletileg USB 2.0 az alaplap a konfigomnál látható és Win7el zúzom
Emlékszem volt hogy 100 körül volt a sebesség egyik vinyóról amásikra. még lestem is. De akkor az lenne a normális. Ötlet? A Controller az alaplapi. EP45-DS3L. 3 vinyó van most bent. Nincsenek Jumperelve mert sorba rakosgattam az alaplapra és felismerte egyiket masternek másikat slavenek. (A másolás közben semmilyen más folyamat nem megy)
-
need
addikt
válasz
liksoft #17669 üzenetére
kissé ironikus a amit írtál az első bekezdés..!
de üsse kavics belefér!
de hozzá tartozik a dolgokhoz hogy akkor változtak meg drasztikusan a dolgok amikor
az upc-töl átmentem a digihez miért miért nem router nélkül is ez volt!
Ha ment a letöltés és elindítottam a böngészőt eldobta a nettet!Most ott tartok router esetén hogy megy a letöltés 10.2 m/sec és nyugodtan lehet netezni is és nem dogja el!
Ha elindítom a megosztást a multimediás lejátszó felé az belassúl egy idő után vagy el dobja magát a net! -
dodopek
addikt
válasz
liksoft #17631 üzenetére
A smart ezt mutatja:
smart
A szerzői jogokról szerintem ne kezdjünk el vitázni.Én torrentezem,ha te nem, az a te döntésed.Nem vagyok több,vagy kevesebb ettől,és Te sem.Kérlek, hogy ejtsük is a téma ezen részét,mert nem akarok balhézni.Segítséget kértem,mert nem értek hozzá.
A HD sentinel szerint minden szép,és jó, és a hdd örökké fog élni...
Előre is köszönöm a választ,remélem nem voltam bunkó(távol áll tőlem)
Dodo -
Nordic
Közösségépítő
válasz
liksoft #17626 üzenetére
Próbáltam ezt a TC-es dolgot is, és semmi...:S Viszont nem tudom, hogy ilyenkor ha csak simán lehúzom, akkor sérülhetnek e a fájlok(már rég idle állapotban van)... Folyamatosan figyelem az erőforrásfigyelőt. Volt olyan is, hogy minden eltűnt ami a K: meghajtómat használta. Akkor gyorsan rápróbáltam, hogy hátha, erre megint kiírta, hogy vmi használja, és újra előbukott az a 2-3 progi. komolyan ki...szom az ablakon...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
liksoft #17626 üzenetére
akkor sem engedi leválasztani a drive-ot, ha kilépek a tc-ből?
én elég sokat dokkolok sata hotswap módon. és nem jövök rá, mitől van az néha, hogy nem bírom leválasztani. ugyanazt a winyót néha igen, néha nem. és akkor zárhatok be mindent, és restart. utálom. különben kb. hetente indítanám újra a gépet...
(természetesen a leválasztás előtt mindent bezárok, ami használta a winyót, és látom...)tehát: tc bezárás után?
-
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
liksoft #17615 üzenetére
A memóriának lehet köze hozzá?
Az egyedüli hiba most csak az, hogy az óra melletti kis ikonnal nem tudom szabályosan lecsatlakoztatni, mert mindig azt írja, hogy valami használja, még akkor is amikor már vagy 2 órája hozzá se nyúltam. A drivereket még megpróbálom újratenni, hátha.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
liksoft #17613 üzenetére
Nem tudom mi ütött bele. Újraindítottam, és csökkentett módban megtalálta. Gyorsan lementettem mindent ,szal most már tudok kísérletezni. A fura az hogy éppen adatot másoltam amikor az egyik fájlnál egyszer csak belőtte hogy írásvédett és nem másolhatom át. Onnantól gajdult be. Most meg minden okés, és nem tudom mi változott. így nem igazán merek bármit is ezen tárolni, mivel nem tudom mikor hal be...
-
-David08-
csendes tag
válasz
liksoft #17608 üzenetére
Heló
Tápom 550W os Ipower... Tudom noname de egyáltalán nincs túlterhelve és eddig semmi problémám nem volt vele. Konfigom Asus P5Q Lpro , Intel C2D E7200 , ram 2x 1024Mb , vidikari nv 9600GT (nem tuningolom egyik alkatrészt se.)
Bekapcsolásnál már ki is írja hogy SMART bad stb stb és nyomjak f1 et az folytatáshoz. Egyébként a gép leállás az furcsa volt számomra. Úgy kapcsolt ki hogy leállt a gép és még mentek a ventilátorok 1-1.5 másodpercig és azután kapcsolt le teljesen minden. Másik vinyóról kapcsolom ki a gépet(azon is van egy rendszer) akkor meg normális a leállás(ventik is leállnak azonnal(3db 8 centis ebből 1 ledes. De még előre tervezek egy 12cm-est mert a 2. vinyó miatt elég melege lett a vidikarinak.). De ha táp ellátás a baja, akkor miért a lemez felületén keletkeztek hibák?Ha felpörgési problémák vagy egyéb azt még megértem hogy táp a baja... Szerintem megpróbálom garanciába kicseréltetni, próba szerencse
-
Eszter0622
csendes tag
válasz
liksoft #17594 üzenetére
Köszi a választ, magyarázni csak azért kell,merthogy nem vagyok ilyen gépzseni,tudok újratelepíteni meg az olvasottak alapján leszedtem a hard sentinelt és ennyi. Szóval tudom, hogy számodra ez is evidens, de akkor most pontosan mit és hogy meg hol cseréljek ?És ez nekem mennyibe fog kb fájni?
Köszönöm a felvilágosítást -
törölt tag
válasz
liksoft #17350 üzenetére
Hello, köszi a választ. Igen, közben rá is jöttem micsoda. A Nortonban volt beállítva az "Idle time scan", az idle time pedig pont 10 percre volt állítva.
Más jellegű kérdés. Van egy belső SATA-s rack-em, amit ha menet közben bekapcsolok, kifagy a rendszer. Ez normális? Nem jól tudom hogy a SATA cuccokat már lehet menet közben ki-be kapcsolgatni?
-
Pazolini
senior tag
válasz
liksoft #17534 üzenetére
Teljesen igazad van. Ha nem is kell kiadni új firmware-t hozzá, még javában fejlesztés alatt van az új generációs szabvány, s ha majd a HDD gyártók mind ráállnak (vsz. idén már) az új szabványra (ami a 2TB feletti kapacitáshoz aknázza majd ki az eddig szabvány szerinti kisebb fizikai szektorok 4K-ra váltásával azt a bizonyos - a júzer számára persze nem hasznosítható - további 9-11% lemezterületet), akkor majd a fejlesztéseknek hála jobb és megbízhatóbb szériákat fognak a piacra dobni.
Amúgy az 512e módot az XP-re találták ki, hogy felismerni és kezelni tudja az új lemezeket. De ennek a módnak szinte csak hátrányai vannak az [advanced format] wiki-cikk szerint.
-
Dízeles
aktív tag
válasz
liksoft #17523 üzenetére
Kösz liksoft
Eddig még semmi gondom a vinyóval.Szóval nem ismerem a HDSentinellel programot.
És ódzkodom kicsit a fürkész progiktól.
De lehúztam.És 30 napos próbaverzió azt mondja : 1 hibás szektor.
Teljesítmény 100% .Kondíció 97%
Kösz az infót.
Ha dadogva megy-> kevés kaját kap -
audi100td
nagyúr
válasz
liksoft #17465 üzenetére
Ugy nez ki megsem a BIOS volt a gond, most a sima gyarival is elkezdte. Lehet, hogy ezek miatt a kompatibilitasi gondok miatt nem szereti a notimat a vinyo? Most beraktam a Seagate-et a keretbe, meglatom hogyan viselkedik. Viszont akkor nem tudom mit vegyek helyette, esetleg Seagate-et? Vagy ezt ugy sem lehet elore tudni? 640-es mindenkepp kellene...
-
-
anonym1s
őstag
válasz
liksoft #17501 üzenetére
Hali.
Lehet felreerthetoen fogalmaztam az elso hozzaszolasomat. Nem a tap bug, hanem a melynyomo, csak az egesz egy rendszerbe van kotve es a kulso vincseszter tapja miatt bug a melynyomo. Leirom pontosan. Tehat van a lejatszon 2 usb, az egyikre van kotve egy usb eloszton keresztul 7 kulso hazas vincseszter, a lejatszo hdmi kabelen csatlakozik a tevehez, a tevebol optikai kabelen keresztul az erositobe, es az erositobol arnyekolt rca kabelen a melynyomoba. Ha az usb elosztobol kihuzom a ket szoban forgo vincseszter usb kabelet, akkor megszunik a bugas, tehat az osszes tobbi jo csak ezzel a kettovel bug a melynyomo. Na es ebbol a kettobol is az egyikkel sokkal jobban bug mint a masikkal, de ha a ket vincseszter tapjat felcsereltem, akkor a masikkal bugott jobban. Ebbol arra kovetkeztettem hogy tuti a kulso hazas vincseszter tapja miatt bug a melynyomo. Ja, termeszetesen melyen bug, mivel a melynyomo bug.Akkor szerinted a vincseszter tapjaban valamelyik elko a rossz?
-
Free04
tag
válasz
liksoft #17498 üzenetére
Nem igazán volt pontos a kérdésed, ezért nem tudtam rá válaszolni.
Raid nem tudom h mi fán terem és az sem biztos h az volt rajta, csak lehetséges, mert 2 uakkora vinyó van benne.
Az egész hozzászólásodból 1 szó értelmes és segítő, az hogy:igen.(már ha a raidre írtad)
Minek a gyári tesztprogiját kellene ráereszteni?Leszedtem a partition wizard nevű progit, ott engedte formázni, így működik.
Köszi Neked és Thrawn-nak a segítségért.
-
Free04
tag
válasz
liksoft #17494 üzenetére
Hogyhogy hol?
Nemrég került hozzám a masina, én meg a megszokott módon feltettem rá a win7-et.
2x500gb hdd (lehet h raidben volt, nem néztem, ha igen az okozhat ilyet?). win7 lemezről töröltem az összes partíciót, majd létrehoztam egy 30gb-osat e rendszernek és erre elkezdtem felvenni a rendszert, majd mikor a többi helyet formáztam volna a lemezkezelőben a linkelt kép fogadott.
Most elkezdtem újra felvenni win7-et és ahol választani kell h hova vegye a rendszert, ott sem jelenik meg csak az egyik 500-as hdd. Nem tudom mi van, ilyennel még nem találkoztam
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest