Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Mi történik egy netes csalás után?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabró
tag
Sziasztok!
Fagyasztószekrényt vennénk az alábbi szempontokat szem előtt tartva. Azok tapasztalataira lennék kíváncsi, akiknek hasonló paraméterű és/vagy márkájú készülékeik vannak:
- 200-220l térfogat
- no frost
- átlátszó fiókok (talán most már mindegyik ilyen)
- 150 ezer körüli áron
- elsősorban Siemens és Bosch vonalon nézelődünk, de egy konkrét típusról szóló nagyon jó tapasztalatokkal meggyőzhetőek vagyunk más márkákról is.Köszi a válaszokat!
-
Gabró
tag
Sziasztok!
Ezzel a hűtővel van valakinek tapasztalata?
Egy 61 centis helyre kellene beszuszakolni. A gond, hogy úgy látom az Emag forgatható képén, hogy az ajtó 90 fokban kinyitva nincs egy síkban a hűtő oldalfalával, így nekiütközhet a - szemből nézve - a hűtőtől balra lévő falnak, ami miatt nem biztos, hogy a fiókokat ki lehetne húzni. Egy másik lehetőség, hogy jobbra nyílna az ajtó, de ez elég kompromisszumos megoldás lenne.
Tudtok olyan boltot, ami megbízható, és megadják az 5 év garit?
Vagy esetleg ismertek olyan típust, ami:
- <= 60 cm széles
- hűtőtér: >= 250 liter és alul fagyasztó: kb. 100 liter
- no frost
- legyen fogantyúja
- ajtaja 90 fokban nyitva egy síkban legyen az oldalfalával[ Szerkesztve ]
-
Gabró
tag
válasz DonMenyet #10890 üzenetére
Köszi szépen a tippet!
Karácsony előtt megvettem a Sencor porszívót, és nagyon jó a cucc. Alacsony fokozaton halk, csúcsra járatva pedig hangos ugyan, de szív mint egy vaddisznó. Adtak hozzá egy csomó fejet, még nem próbáltam ki mindegyiket. Két apróbb negatívum, hogy az alap fejen nincsenek elől görgők (mondjuk legalább nincs amiben megakadjanak a szöszök), és hogy fém a csöve (szerintem praktikusabb a műanyag, mert könnyebb).
Ha valaki vásárolna, arra kell figyelni, hogy a motorra szóló 6 éves garihoz a dobozban lévő papírt kell kelteztetni és lepecsételtetni a kereskedővel. A 220V-ban vettem, ott nem voltak képben ezzel, emiatt két utam volt hozzájuk.
-
Gabró
tag
válasz Handball94 #16648 üzenetére
Itteni ajanlasra egy ilyen porszivot vettem kb. egy eve. Nem bantam meg.
-
Gabró
tag
Sziasztok!
Szilánkosra tört az AEG sütőnkön a külső üvegfelület. Gari már rég nincs, a biztosító nem fizet, mert nincs spec. üvegkár biztosításunk. A csere márkaszerviznél gyári üvegre 30-40 ezer ft + kiszállás és munkadíj lenne, vagyis egy fél sütő ára.
Tudtok-e olyan helyet, ahol lehet kapni rossz, bontott sütőkből származó alkatrészeket? Jó lenne, ha 10-20 ezer forintból meg lehetne úszni a cserét.
Ha nem, akkor milyen típusú, beépíthető sütőt tudtok javasolni kb. 100 eft-ig sok garanciával?
-
Gabró
tag
Sziasztok!
Új lakásba költözünk és konyhát kell építenünk. Ehhez három új háztartási gépet kell vennünk: sütő, főzőlap, elszívó. Nulla ismerettel álltam neki ma a keresésnek, mivel a korábbi lakásunkba bent hagyták ezeket a cuccokat, amiket aztán 5 évig használtunk.
Eddig azt tudtam leszűrni nagy biztonsággal, hogy sütőből pirolitikusat, főzőlapból indukciósat szeretnénk venni (nincs gáz a lakásban).
Amik tetszettek, de nem vagyok biztos benne, hogy ténylegesen érdemes-e rájuk áldozni: a Samsung sütők dual oven funkciója (valakinek van tapasztalata ezzel?), a NEFF sütők slide&hide funkciója (attól tartok, hogy a NEFF túl drága ahhoz, hogy megérje a fícsör.) Ezen márkákon kívül sütőkből és főzőlapokból a Bosch, AEG, Electrolux háromszögben nézelődtem, de Dunát lehetne rekeszteni a típusokkal.
A főzőlappal kapcsolatban elvárás, hogy fekete legyen, lehetőleg inox keret nélkül. Ezzel az eszközzel úgy vagyok, hogy nagyjából mindegyik ugyanazt tudja, melegít, egyedül a teljesítménybeli különbség (és a garanciaidő) számít. Szeretném, ha villámgyorsan forralná a vizet, ezért a 7kW+ kategóriában nézelődöm elsődlegesen. (Téves a gondolatmenetem?).
Elszívóval kapcsolatban elvárás, hogy minél jobban vigye ki a szagokat. Úgy vagyok vele, hogy a hanggal kapcsolatban mindenképp kompromisszumot kell kötni, így a légszállítási mutató alapján rangsorolok, de ha tudtok olyan típust, ami egyszerre szív is rendesen és halk is, akkor az lenne a legjobb. Láttam a Media Marktban egy kellően nagy kapacitásúnak tűnő Gorenje-t, és nagyon sok egyszerűbbnek tűnő darabot. Volt még két Samsung is, aminek 600 m^3/h felett volt a kapacitása emlékeim szerint.
Ha tudtok saját tapasztalat alapján fentieknek megfelelő gépeket ajánlani, megköszönöm. Esetleg, ha tudjátok, hogy ki akcióz mostanában kiterjesztett garanciával, azt is megköszönöm.
És még két extra kérdés. Gránit munkapultban gondolkodom. Ezzel kapcsolatban szintén szívesen veszek saját tapasztalatokat, megbízható forrásokat. A másik, hogy szintén a MM-ban láttam gránit hatású, de tapintásra mégsem olyan rideg Elleci mosogatókat, ilyennel van valakinek tapasztalata?
-
Gabró
tag
válasz #40553216 #46694 üzenetére
Köszi szépen a tippet a főzőlapra, szimpatikus az ára, és úgy veszem ki a szavaidból, hogy nagyon elegedett vagy vele. A fém kereten még gondolkozom. Fekete gránitba olvadó fekete kerámia lapot képzeltem el, de a szürke gránit is esélyes, és ahhoz jól mehet. A másik averzióm valóban a beragadó dzsuva miatt van. Azt látom magam előtt, hogy havonta rá lehet menni a keret körüli részre domestosos fogpiszkálóval.
Mosogatógépünk van. Halk, szépen mosogat, idén év elején vettük 5 év garival, nem hagytam ott a vevőknek.
-
Gabró
tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy ez milyen alkatrész és mi célt szolgál. Azt tartom elképzelhetőnek, hogy egy Electrolux mosógép vagy szárítógép hátuljáról esett le.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest