Keresés

Aktív témák

• WuDu

tag

válasz Jester.c #20 üzenetére

A tűzvédelmi szabályok irányadó jelleggel vannak meghatározva, tehát a minimum követelményeket határozzák meg... Ugyanilyen a háziállattartási rendelet, a csendháborítási rendelet..stb. Ha ezen felül még szigorítást vezet be a ház, azt megteheti, de a jogszabályban leírtakat be kell tartania...

Amugy a házirendel semmi bajom, van egy-két pont, ami kicsit húzós, de gondolom, hogy volt rá igény, hogy bennelegyen (öregek, csecsemők).

Nálunk is van házirend, összesen 16 lakás van a házban ( 2 x 8 lakás ) és még itt is voltak problémák, amig nem volt meg a papirka, amire aztán lehetett hivatkozni bármikor. Még az is megtörtént, hogy a közösképviselő lánya nekiállt szétverni a fürdőszobát, és mivel nálunk is ki van kötve, hogy azért ezt hagyák abba este 21.00kor, de nemtette a szomszédja átment rámutatott a házirendre, és kénytelen volt abbahagyni, hiába hivatkozott arra, hogy az a annya megengedte, mivel az is benne volt, hogy rokoni jogon nemjár ''kegyelem'', akkor abba legalább még 3 embernek bele kell egyezni.

A másik, hallottam olyan házakról, ahol még azt is kikötötték, hogy hol sz*rathatod a kutyádat, és mikor(!), valmint, hogy milyen oltásokkal kell rendelkeznie a háziállatodnak, hogy lakásban tarthasd. arrol nem is beszélve, hogy a lakók 85%ának bele kell egyeznie abba, hogy lehessen háziállatod.

Viszont szerintem jó dolog a házirend, mert az ember nem tud szabályok és megkötések nélkül élni...:(((

• Jester.c

aktív tag

válasz Jester.c #20 üzenetére

Hozzá kell tennem, hogy én is ltp-n lakom, és a többi lakóval nincs semmi gondom, pedig nincs házirendünk sem. Egyszerűen, ha valakinek gondja van valakivel, át kopog, és megbeszéli. Ha a másik nem ért a szép szóból 8elsőre, volt már ilyen is) akkor sokan kopognak át :D

A házirend (főleg az ilyen) nem sokmindent jelent. A jó házirend szvsz úgy nézne ki, hogy a közös képviselő kiírja az ide vonatkozó hatályos jogszabályokat, és törvényeket, illetve a lakógyűlésen a lakókkal kitalálják közösen az egyéb dolgokat.

Ebben a formában mindenképp rotf

Aktív témák