- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
t-bali3 #64513 üzenetére
Nálam PS51D550, meg akkor Dune Duo forrásról azonnal kijött. Az egyik barátommal vakteszteltünk, azonnal látta, hogy mikor van bedugva az Aclesbe és mikor a fehér, kapcsolós elosztóba (Transformers 3 elejével néztük össze). Nálam most külön elosztóban vannak, legutóbb akkor voltak együtt, mikor még a hosszabbik falon volt a rendszerem, az meg úgy 1 éve volt. Szóval ebben nem tudok neked segíteni.
-
BBéci
legenda
válasz
t-bali3 #64243 üzenetére
Van rajtuk XLR és RCA, ahogy szokás. Az előfok processzorok kifutottak, újat nem látok a honlapon.
(#64244) adodaniel
Melyik NAD? A T747 vagy a T757?(#64248) Mankó
Hifihez, házimozihoz csak a félsüketek használnak túlfeszvédős elosztót. A távirányítós is mocskosul rontja a hangzást. De ezt már hússzor kitárgyaltuk itt a topikban. -
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3 #61121 üzenetére
Most, miközben még szokom a Furu u-2t-t nemsokára lehetőségem lesz egy jóval komolyabb Siltech kábelt is kipróbálnom. A problémám az, hogy fogalmam sincs melyik típus pontosan, mert nincs rajta táblácska, de a G5re tippelek. Kíváncsi vagyok mit hoz majd.
Hangfalkábelen csatlakozók minősége mennyit befolyásol? Siltechen egyik oldalról leestek a csatik így újat rakatnék fel és ahogy nézem az épp oldalon WBT ezüstök vannak. Ha a másikra csak valami egyszerűbb kerülne az ronthatja a minőséget vagy csak nem illik?
-
BBéci
legenda
-
válasz
t-bali3 #60774 üzenetére
"Kb Liszinek is ezt irtam, hogy ne kapkodja el a hangfal vásárlást. Most megint cserélésen töri a fejét."
Jogos, igazad is van, viszont.... A Canton Karat 40-et olyan áron vettem, hogy annyiért bármikor tovább tudom passzolni, ha akarom. Nem biztos, hogy akarom, mert inkább adnám a családban valakinek, minthogy egy ilyen ár-érték arányú hangsugárzót eladjak. Nagyságrendekkel túlmutat szerintem a teljesítménye és kivitele is, az érte kifizetett és érte kérhető áron! És nagyon tetszik a hangja, semmi bajom vele, de a kíváncsiság.... Szóval én ezt egy jó vásárlásnak tartom akkor is, ha a kíváncsiság bennem van, hogy milyen lehet egy még jobb, mennyire dobná meg a hangminőségemet mondjuk egy ilyen, vagy egy ilyen. (max kb. 160-at szánnék frontsugárzókra.)
És ide kapcsolódna egy kérdésem. Többszázezres értékű álló frontsugárzók is sokszor bőven 40Hz feletti frekvenciaátviteli értékről indulnak, míg az én canton-om 24Hz-ről. Ez mennyiben számít? Gondolom, hogy nem csak a specifikáció száraz adatai számítanak a mély hangok sugárzásának minőségében, de például a linkelt JBL ES 100 45Hz-es képessége, vagy a Monitor Audio Silver Rs 6 38Hz-es értéke, hallható mélyhang-hiányt okozna nálam, a 24Hz-es Canton-hoz képest?
-
xerobyte
aktív tag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
t-bali3 #60749 üzenetére
Már előrébb húztam ( valamivel a tv síkja előtt vannak ) és beljebb is toltam a tv irányába őket.
Elsőre az jött le - amire számítottam is - , hogy a mélyek bizonyos frekin leestek azaz nem olyan brummogós , hanem határozottabb, ütősebb. Mindenképpen javult az összhangzás !
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3 #59642 üzenetére
Én közben továbbra is keresem a doboz hangzás miértjét a centeremben. Szerintetek mi okozhatja ezt? Az létezhet, hogy elcsúszott a belső csillapítás vagy a hangszórónak lenne baja? Kivülről nem látszik semmi, csak annyi, hogy az egyik hátsó reflex nyíláson bekukkantva egy részen gyérebb a csillapitás.
Próbáltam a szoba közepére húzkodni az akusztika miatt egy teszt erejéig, de ott is hasonló volt.Néha már azt gondolom, csak képzelődöm.
-
Dorian
félisten
válasz
t-bali3 #60124 üzenetére
Egy referencia hangnyomás szinthez lövi be az összes hangfalat. Hogy az adott anyagok más-más hangerőn szólnak arról nem ő tehet, bár megjegyzem, a normális, eredeti nyelvű BD-k hangereje közt nem tapasztaltam iszonyat eltérést. Minden más a csodás magyar szinkronok, meg a Torrentjártó Pistikék hibája.
Nem tudom, miért 75dB egyébként, de megfigyeltem, hogy zenét is (sztereó erősítőn) kb. ilyen hangerőn hallgatok (zúzós részeknél ennyi), "rendes hangerővel", tehát ha nem a háttérben megy.
-
spiky03
veterán
válasz
t-bali3 #59484 üzenetére
Igen tudom.
De már ott tartok, hogy nem tudom mi lenne a jó.Mert ugye jelenleg hátsóm van, subom meg nincs.
Sub nélkül rosszabb a mozizás.Viszont az biztos, hogy ilyen kihagyhatatlan ajánlat nem biztos, hogy lesz később, hogy pont olyan hangfal van eladó ami illene a rendszerbe.
Mert ha most megveszem a hátsókat, akkor szubra kb 4 hónap múlva lenne csak kb pénzem. Mert a frontokat inkább nem adnám még el, csak a hátsókat.
Sajnos nem olyan jók azok az Eltax frontok, hogy kitöltsék a szub hiányát.Nah mindegy még alszom rá egyet. Meg a teszttől is sok minden függ.
@(#59485) Sefter
Akkor meg az.De nem Concept szint, hanem magasabb.
Természetesen köszönöm Mindenkinek a tanácsokat és tudom, hogy segíteni akartok csak!
-
válasz
t-bali3 #57748 üzenetére
"nekem most nem tiszta végülis mennyit akarsz költeni...vagy minél kevesebbet?"
Írtam, 50-60 ezerről indultam, de látva az árakat, felemeltem 80 ezerre, de ez nem azt jelenti, hogy muszáj elköltenem. Sztereo hangsugárzókat keresek a lehető legjobb ár-érték arányban és talán most olcsóbban is megtalálhatom a számításom.
Amit Tamoo linkelt, a Canton Karat 40, úgy látom árban és minőségben megfelelő nekem, már tárgyalok rá. Más iránt is érdeklődtem az ajánlataitok közül, de van ami elérhetetlen messzeségben van. Az is a Canton felé billenti a mérleget, hogy (mint kiderült) előre néző bass reflex nyílása van, ami nekem fontos, mert az egyik oldalon nincs fal mögötte, csak egy áttetsző, fonott térelválasztó. Ráadásul pont befér az adott helyre, a hangját eddig mindenki dícsérte, szóval ideálisnak tűnik.
Aki tud a Canton Karat 40 ellen érvet felhozni, az most mondja, vagy hallgasson róla örökre ha már megvettem!(#57749) Norbi 72
Köszönöm, akkor megnyugodtam!
-
válasz
t-bali3 #57589 üzenetére
Nagyon köszönöm a linkeket!
Én a laikus, meglepetten tapasztaltam, hogy BBécivel egyetemben, te is inkább a kisebb, polcra helyezhető monitor-hangfalakat ajánlod és linkeled. Én eddig kizárólag álló-hangfalakat néztem (annak ellenére, hogy a tévé mellett, alacsony polcon lenne elhelyezve), használtban és újban is.
Szóval max. 80 ezres áron, jobb hangú kicsit kapok, annak ellenére, hogy a nagy az többutas, több hangszórós, nagyobb testű? -
nebulo5
senior tag
válasz
t-bali3 #57589 üzenetére
Hasonló árban, ez a doboz páros méltánytalanul kimaradt! Kicsit kopottasak, de annál szebb hanggal! Egy külső fóliázás nagyot dobna rajta esztétikailag.
igaz, itt házimozihoz valókról van szó, de szerintem, arra is derekasan helyt állnának! -
JohannZimu
senior tag
-
-
válasz
t-bali3 #53190 üzenetére
nálam is a szobaakusztika bemérése után korrigálnom kellett a surroundokat, mert nekem sem voltak elég hangosak, de azt is szem előtt kell tartani, hogy túl sokat se adjál rá plusszba, mert eleve nem sűrűn szólal meg a filmek 5 max 10%-ban jön onnan hang és ez pár perc csak...
-
Dorian
félisten
válasz
t-bali3 #52222 üzenetére
D PLII movie tesz sok minden a centerre, ez filmekhez jó sztereó helyett.
Zenés műsorok vonatkozásában a D PLII music beállításról volt szó, de az meg össze-vissza teszi a térleképzést (pl. a hátam mögött szól az éneke melletti gitár).
Sorozatok többnyire sztereók, ilyenkor dedikált surround csatorna híján nem is kerülhet sok minden a hátsó hangfalakra. -
atom18
senior tag
válasz
t-bali3 #51453 üzenetére
ha csak visszanyomom hdmi 2-ről tv-re akkor beugrik a monitor és le is tudom venni a képet a tv-ről és minden működik, de ha kikapcsolok mindent és mondjuk utána bekapcsolom a számítógépet az még ok, de mihelyst bekapcsolom az erősítőt már el is veszi a képet a monitorról úgy hogy a tv be sincs kapcsolva, ezzel ez a baj...
-
KisTücsök
addikt
válasz
t-bali3 #51331 üzenetére
Már nagyon ráálltam a HD hangokra. A gépről nem is tudnám kivinni a sok csatornás DD meg DTS hangot, legalábbis kellene hozzá olyan alaplapi spdif out modul, azt meg ebayről rendelgetni...
Amúgy ezen sokat agyaltam. Szívesebben vennék valami Arcamot pl (a 250-esek már 100 alatt mennek), de ahhoz még több minden kellene még.
De nem egy életre tervezek most amúgy sem. Mondjuk 2-3 év és jöhetne egy komolyabb upgrade.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hardcore café
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Milyen egeret válasszak?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Windows 10
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest