Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani néhány 25 vagy 30 cm-es mélyhangszórót maximum ~30E Ft-ig bezárólag?
Fontos lenne a könnyen hajthatóság (és, hogy könnyen be tudjam szerezni).
A blogomban található mélyládába menne a hangszóró.Ha többet is mondanátok az jobb lenne, tudjak miből választani.
Köszi előre is!
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Mondanátok néhány magyar webshopot ahonnan lehet beszerezni 16,5cm-es hangszórókat?
ATC sajnos már megszűnt, onnan lehetett azért válogatni ebben a méretkategóriában.10 maximum 15.000/db áron lenne szükségem valamire.
Előre is köszi!
-
Daffchy
őstag
válasz shalafi66 #21465 üzenetére
De hát az összes gyártónak van 8 Ohm 165mm-es hangszórója.
Az általad említett márkáknak is.
Nem is ez a lényeg.Hangváltót, hogy ki tervez az jó kérdés, én nem értek hozzá abszolút.
Itthon alig lehet beszerezni még hangszórókat is... :/
Eddig legalább ATC-nél volt egy raklap HiVi és egyéb márkák, lehetett válogatni.
Szerk.: Igen azt megtaláltam, de annyit sajnos nem tudok rászánni egy hangszóróra.
Majd, talán ha kiforrotta magát ez a "hobby" nálam. Amúgy itthon nem beszerezhető ahogy láttam.
Vagy esetleg Te tudsz helyet ahol elérhető?Most csak szeretnék egy alacsony költségvetésű hangsugárzót és majd fejlesztem idővel, apránként megveszem hozzá a dolgokat. Most csak össze szeretnék minél hamarabb egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
válasz shalafi66 #21469 üzenetére
Az a baj vagy nem baj, hogy a doboz adott.
Ez már készen van cakk-pakk, korrektül megépítve, ragasztva, bélelve, minden.És ezt akarom "megtölteni" hangszóróval.
És ehhez kellene kis segítség, ahogy említettem a költségvetés alacsony.
Tannoy-kat néztem, dobnál egy linket ahol elérhetőek? Az egyik magyar oldalon szépséghibás darabok (is?) vannak leárazva, Logotech vagy kik Ők.
Szerk.: Egyébként mennyire lenne gond pl egy ilyet használni?
http://www.focal.com/usa/en/auditor/498-r-165s2-3544052751505.html
Focal nem egy rossz márka és kapható itthon szettben, hangváltóval együtt.
Tudom autós.[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
válasz shalafi66 #21472 üzenetére
Sajnos már nem kapható a hangszóró Logotechnél és máshol sincs már.
Erről az oldalról rendeltél már esetleg vagy tudsz róla, hogy rendelt valaki?
http://audiotransducers.com/hu/
A doboz teljesen kész ( nem én csináltam, ezért vannak már bemarva a süllyesztések és minden egyéb).
Nagyobb hangszóró mehet bele úgy is. -
Daffchy
őstag
válasz shalafi66 #21476 üzenetére
104 és 170mm a süllyesztés méretei.
Szóval a magas az nem probléma.
Vifa volt benne egyébként.A mélyközepet nem tudom még mi lesz.
Olyanba gondolkoztam, hogy a mélyközép az direktbe lesz bekötve (a két mélyládát ne nézzük, az külön történet, a két polcsugárzó a lényeg most) és csak egy egyszerű váltó kell a magasnak (nem is váltó az).
Szerinted/tek?
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
válasz shalafi66 #21479 üzenetére
21.5 liter. Pont mint a rajzon amit beszúrtam egyik hozzászólásomba.
A hansugárzó csatlakozón már van egy-egy 4,7 uF kondi.
Akitől vettem (a készítő is egyben) mint megtudtam úgy használta, hogy a Vifa mélyközép direktbe kötve és a Vifa magas pedig ezen a kondin keresztül csatlakozott.Mondanál egy-két hangszórót (amit be is tudok szerezni) ami megfelelne ilyen kötésbe?
Ezek egyébként? Kb fél áron vannak az eredetihez képest.
HiVi W6A -
Daffchy
őstag
válasz nagy.matyika #21485 üzenetére
Mi bajotok a dobozommal?
Én meghallgatok bármit. Alacsony költségvetést figyelembe véve szívesen várom az ajánlatokat, hogy legyen "ez" a magas "ezzel" a mélyközéppel és váltóval.
Van esetleg B&W DM601 S2-esből származó hangszóróm.
Ez pontosan beleillik méretben is, jelenleg ebben a két frontban van. Ezzel többre mennék?Én csak örülök, ha mutattok alternatívákat!
Fentebb már linkeltem, de a lent látható két felső dobozba kellene valamit kitalálni.
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
válasz shalafi66 #21487 üzenetére
És a váltó alkatrészeit mennyire problémás beszerezni?
Ha van hozzá egy kapcsolás rajz akkor jó barátom szépen meg tudja nekem forrasztani, csak legyen minden beszerezhető itthon.Amúgy koppra ez a doboz lett megépítve (keresztmerevítők és minden egyéb, csillapítás nincs benne a polcsugárzókba annyi) csak még nincs festve. Sőt annyi, hogy ez 25mm-es MDF-ből van, szóval masszívabb.
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
válasz shalafi66 #21489 üzenetére
A két kisebbik dobozrész érdekes most.
Később majd ha valamikor készen lesz a polcsugárzó, akkor jöhet a mély, de nem az eredeti elgondolás szerint lesz egy háromutas rendszer. Külön a polcsugárzó és külön két mélysugárzó.Csillapítót mindenképp rakok bele, csak az akitől vettem azt kivette belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest