Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laczik
tag
válasz shalafi66 #1071 üzenetére
Bizony, hiszen már kb 15 éves cuccról van szó.
Ma vettem egy membránszélet 600Ft-ért.
Vmi préselt szivacs-szerű anyagnak tünik.Nem tudom mennyire lesz tartós.
Az eladó azt mondta h ezt rászokták préselni a membránra vmi spéci ragasztóval.
szóval még nem is tom hogy kéne rárakni
Amugy várjam meg mig továbbreped v szedjem le most?
Ebben az állapotában is jól hangzik* meg lusta is vagyok hozzákezdeni hiszen még nem csináltam ilyet, de mégis ott van bennem az h repedt meg kiszakadhat(kitudja mi szokott ilyenkor történni)
*
(kicsit más téma)
''Csináltam'' egy 20Hz-es hangot.Lejátszottam és mozgott a membrán, persze nem hallottam semmit.
Ez azt jelenti h tudja 20Hzes mélyet?
[Szerkesztve] -
Latsza
aktív tag
válasz shalafi66 #1101 üzenetére
Nem én találtam ki, hogy videoton kompatibilis! Ez volt benne a SAL füzetében, ne engem nézz hülyének, max laikusnak..
Most azt nem tudom, hogy a láda térfogata az nagyon fontos, vagy pár liter tűrés van benne? Mondjuk ahogy mondod, a csillapítóanyag az is beleszól...Mivel érdemes kitölteni?
Ja kéne az átvitele, érdekel!
nem tud valaki hangszóró javítást itt budapesten?
[Szerkesztve] -
Laczik
tag
válasz shalafi66 #1100 üzenetére
Hát igen, nem sikerült pont a középpontba beállitani a membránt.
Csak zörgött a mélyeknél .Ha kézzel ugy 2mm-t (!) javitok rajta akkor lesz csak jó.
Szóval leszedtem az uj membránszélt is róla.
Eléggé csunyán néz most ki:
[link]
[link]
Mivel le kellett kaparnom a régi ragasztást is így most egy hajszálnyival vékonyabb lett maga a membrán is...De nem tünik annyira súlyosnak.
Ha lehetne akk még beadnám vmi szakértőhöz ,ő talán betudná állitani rendesen.
Gondoltam h veszek egy ujat bele csak ennek nyújtott a formája én pedig csak kör alakut láttam.
-----
Igy már értem, fura is lenne ha ezek a régi hangfalak ilyen mélyeket is tudnának.
A ''használatira'' 40Hz-31kHz volt irva. -
Laczik
tag
válasz shalafi66 #1108 üzenetére
Én szivesen odadnám Neked de én szabolcsban lakok, posta nem játszik.
Végülis ma találtam egy 25cm mélyet ami jó lenne bele.Nemhiszem h találok olyan emberkét aki megtudná javitani az enyémet.
A különbségekről : a mostani (szovjet) hangszórómnak legalább 3(!)-szor nagyobb a mágnese mint annak amit néztem(Videoton ha jól emlékszek).És ez eléggé megrémit...
100Wos mind kettő.
Mennyit számit a mágnes mérete?A régi kb 15 éves,lehet akkor még több mágnes kellett bele?
A paramátereket ennél jobban nem tudom megvizsgálni.
Sztem naggyából egyforma lehet mindkettő, csak azt nem értem hogy lehet az h az újnak(amit a régi helyére néztem) ugyanannyi a teljesitménye miközbe csak harmad annyi mágnes van benne??? -
Laczik
tag
válasz shalafi66 #1118 üzenetére
''hangszóród mágnesétől kb. 1,5-2-szer erősebb amit használunk''
Igy már étem
Én csak arra figyeltem fel, hogy jóval kisebb
Postával kapcsolatban nincsenek kellemes emlékeim.
Meg egy uj mély azért mégiscsak uj.15 év alatt biztos nem csak a membrán szél öregedett el benne.
Annyira nem értek ehez a dolgokhoz, ezért vannak ilyen spéci indokaim
Egy 54 literes ládáról lenne szó.
[Szerkesztve] -
Laczik
tag
válasz shalafi66 #1130 üzenetére
A reflex cső 17cm hosszú és 6cm átmérőjü.
Ez egy régi,szovjet hangszóró. Javitani...nem tudom mennyire érdemes.Pláne amikor saját kezüleg próbáltam megragasztani, akkor mégjobban elgyilkoltam
Borsodi/Miskolci lennék biz' Isten Neked adnám először oda.
De igy postaköltség, javitási dij,még1x megvanni a membránszéleket...Lehet inkább egy kicsit többet áldozok rá és megveszem ujjonan.
Egyébként mennyi lenne összesen a javitása a kettőnek?Hátha...
P.S:egyre jobban hiszem azt h ez csak 85W-os.Volt rajta egy régi cetli egy számsorral és nem láttam rajta 100as számot csak 85-öst
A számsort legjobban talán a vga kártyák memóin lévő sztámsorhoz tudnám hasonlitani.
Hát igen amikor ezt vették én még csak 1 éves voltam (most 16 vagyok)
Használati meg nincs hozzá, legalábbis nem találom
[Szerkesztve] -
Laczik
tag
válasz shalafi66 #1133 üzenetére
Egyelőre nekem ugy tűnik ,hogy egyik sem felelne meg mivel :
-az első nem férne be
-a másodikat meg nem tudnám becsavarni.(hogy örülök hogy ilyen különleges szovjet hangdobozom van )
De mellékelek egy képet is(kicsit nagy):
[link]
Én még mindig az uj hangszóró vásárlása mellett állok.Biztos laikusként de egyszerüen sztem már nincs mit javitani ezen, hisz már kiszolgáltak.
Megpróbálok újat venni bele, ha meg nem találok akkor meg hát csak a javitás marad.
A reflexcsoves dolgot nem értem.
Nagyobbat tenni bele vagy áthelyezni?
Helyesbitettem egy kicsit a rajzon.
[Szerkesztve] -
Laczik
tag
válasz shalafi66 #1139 üzenetére
Szia!
Ma megvettem a hangszórót, már be is épitettem.
Hogy pontosan milyen tipust azt csak sejteni tudom, vagyis...
-amikor az eladótól kérdeztem az érzékenységet,stb akkor kezembe nyomott egy katalógust ami egy 1128as kódú hangszórót kellett néznem, de ez szinte biztos hogy nem az, mert az 8ohm-os és 60Wos volt.A forma tán hasonlitott.Több időm nem volt megnézni...
-magán a hangszórón ez a számsor áll: 1544-503
[link]
[link]
Szerintem biztos 1544-el rendelkezek hiszen a másik az egy 27cm átmérőjü hangszóró(a hangszoro.net alapján)
Tehát most egy megnyugtató választ várok,hogy mivel is rendelkezek
Na és persze jöhertnek a hangolási tippek.Azótta már utánnanéztem ezeknek a dolgoknak, szóval nemfogok olyan hülye képet vágni -
Laczik
tag
válasz shalafi66 #1142 üzenetére
Huhhh, ez igy nagyon gáz..
Hát megpróbálom kicserélni pénteken.
Bár nem hiszem, hogy sikerülni fog.
Nem akarok most rosszat mondani az eladóról, de nem egy kedves emberke...
Bár ez igy igaz, nem néztem meg eléggé.Csak erről nem is én tehetek.
Mondom hogy egy 1128as kódú hangszórót mutatott
De mind1.
Mennyivel rosszabb ez most igy összehasonlitva azzal amit venni kellett volna?
Tehát ha megyek akkor 1544-451 típusú hangszórót kérjek? -
lacus23
tag
válasz shalafi66 #1156 üzenetére
Hi! Shalafi!!!!
a szine csiszólt metál !!! 3d fóli és csak nagy üzemileg lehet felhordani ill rá ragasztani a hordózó anyagra
hidd el nálunk több mint 60 féle szin ill fa utánzati fólia va , de ez mutatott a leg jobban
de az igasság az , hogy vacilálta a csiszólt netál ill a mahagóni szin között
A dobozterv a SAL oldalon található hangfal füzet uttán készült
de egy kiss modosittással a
a WINisd- progival lett át számolva és igy lett modositva
a sugárzók
Somogyik! ill gondolkodtam , hogy tőletek rendeljek , de a posta kőltség elég tetemes lett volna !
képzeld el
14 db 16 cm mély közép
7 db magas sugárzó
subcsövek , profeszionális hangelnyelő szivacsok
stb , stb
szóval egy vagyon lett volna a posta költség!!!!!!!!!!!!!!!!
a sugárzóim paraméterei
SBK-1620ms Mélyközép 2db egy falban
DT-1 magas sugárzóA remény hal meg utoljára!
-
(Bundás)
addikt
válasz shalafi66 #1170 üzenetére
Akkor a 13:40-es busszal megyek Egerbe, 19:15-re legyél az állomáson kérlek.
Arcszeszt tisztításra/zsírtalanításra gondoltam. Megfelel? A régi ragacsot lekaparom csávárhúzóval.
Palmával mennyit kell szöszölni? Nincs időm egész nap ott tartani az ujjaim. Bekenem 10 perc várakozás, majd összepasszírozom őket és kész? -
lacus23
tag
válasz shalafi66 #1165 üzenetére
Szia!
Nos lehet, hogy igazad van ! de hidd el , hogy miden fillért meg kell fognom
mert mikor kimodtam a vevőnek hogy mennyiért csinálom akkor a lélegzetei is el áll
sokkalotta, pedig csak szinte a kellékeket számoltam neki
az én munka dijam felét is le engettem neki
de igy is huzta az orrát
Pedig hidd el én is sokkal szívesebben épitek: Monacor, vifa, stb...stb cucokból
de ugye a pénz dominál........(a kis embereknél)
a sugárzóitokat meg igérem kifogom probálni ..... persze ha számithatok a segítségedre
mert ugye nem vagyok semmi jónak elrontojaA remény hal meg utoljára!
-
lacus23
tag
válasz shalafi66 #1174 üzenetére
Hi!
igazad van mert van tőlünk egy 10 kilométerre (viszint eledó)
de mikor be mentem érdeklődni és elmondta mit szeretnék
hát mit mondjak nem sok értelem látszot az arcán ..... és azt mondta , hogy ő most nagyon nem tud segíteni ... de ad egy ''katalogus'' féle papirt
elébem tette csak egy csómó szám volt rajta
mikor rá kérdezte , hogy mi micsoda ...... csak a válát huzta
ja igaz el kell mondanom : azt mondta, hogy Ő még nem régen dolgozik ott kb 3Hónapja
''de könyörgöm '' a tulaj legalább olyat vett volna fel akinek egy kicsit is érdeke lenne a vevőt kiszolgáni ja és az sem árt ha egy kicsit ért is hozzáA remény hal meg utoljára!
-
(Bundás)
addikt
válasz shalafi66 #1172 üzenetére
Na pár órája elvégeztem a műveletet, bár nem lett tökéletes. A probléma azzal volt, hogy a gumiszél alapból visszaperdült a kosárra, így nem tudott lélegezni tökéletesen a ragasztó. Majd 10 perc várakozás után elkezdtem összepréselni a két felületet, ámbár valahol picit felhajlott, többször simogattam, nyomkodtam, végül úgy-ahogy de sikerült.
Nem mertem még beüzemelni, várok vele holnapig, nem tudom belülről milyen gyorsan köt a ragasztó. Remélem nem fog kirepülni holnap a nagy erölködésben.
Megnézem a vezetéket, 2mm-es és legalább 5-10 méter hosszú. Elég szerinted ez a hangfalnak? -
orbano
félisten
válasz shalafi66 #1190 üzenetére
igazából amikor bevittem, 2 lehetőség volt: vagy somogyi-féle videoton pótlás, vagy az mnc. az illető az utóbbit ajánlotta, paraméterei is jobbak voltak, az ára pedig kb 500ft-tal volt több.
de egyébként úgy vagyok vele, hogy kicseréltetem, aztán ha nem jön be túlzottan, akkor veszek valami új gyári cuccot vagy építek egy újat.
ha már témánál vagyunk: honnan tudok szerezni jó hangfalterveket? kedvesem édesapja asztalos, lehet legyártatok vele egy dobozt natúr fából, vagy amiből érdemes. mi a legjobb alapanyag ehhez?A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz shalafi66 #1197 üzenetére
Persze ez sem ilyen egyszerű.
Akkor kifejtenéd bővebben? Lehetőségeim e téren korlátlanok, tehát szeretném a lehető legjobbat
A jelenelgi hangfalra túl sokat költeni nem akarok, szeritem elég hozzá egy sal vagy mnc, főleg, hogy a mélysugárzó már az.
A jó hangfal (hangsugárzót nem akarok gyártani) terve pedig egy jó hangfalhoz kellene zenehallgatás céljából (majdna kiegészítve valami sourround rendszerré, de ez másodlagos szempont)
Ami még szempont, az a mérete, falra szerelhető, vagy szekrény tetejére rakható kellA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz shalafi66 #1201 üzenetére
értem a hagyományos, hétköznapi terminológia szerint nekem hangfal, erről nehéz lesz leszoknom
szóval. Kb. a híres-hírhedt 3 utas videoton hangsugárzó méretében, vagy annál valamelyest nagyobbat szeretnék (amennyiben nagyon muszáj és indokolt).
Egy 4.5x4-es szobába lennének elhelyezve fej fölé, nagy valószínűséggel a szekrénysor tetjére.A vér nem válik VAZZE!™
-
jobbman
tag
válasz shalafi66 #1204 üzenetére
Egy kis okoskodás: Hangsugárzó, hangszóró ugyanaz, ki hogy hívja. A lényeg lengőtekercses hangkeltő (főleg)! A doboz az a doboz, amibe belerakod a hangsugárzót, és ebből az elegyből lesz a hangdoboz, amit valaki hangszórónak, valaki hangsugárzónak, valaki hangfalnak hív! A hangfal az más, amit írtál is!
Igaz mindenki érti, csak mégis...Régi PH-n: jobbman felhasználónak 84 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Frissítve: 2013.09.14
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz shalafi66 #1249 üzenetére
A lentebb írt winisd valamely változata adta meg a légtérfogat méretét, a többi-t meg a kreativitásom...
Először csak egy darab készült belőle, mert akartuk magunkalvinni, egymagában, belső erősítővel, ezért van a nagy hangszóró alatt az az üreg. De aztán változtak a dolgok.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
etilin
aktív tag
válasz shalafi66 #1253 üzenetére
Válaszaid alapján értesz a hangdobozokhoz ezért ha nem haragszol lenne egy kérdésem.
Ebböl a két hangszóróbol gondoltam építeni egy reflex dobozt [link]+[link] DUO 8/70, 4/70 hangváltóval. Ez jó kiindulási alap. A hangfalakat egy PC-s 5.1-es szett erőssítőjével hajtanám meg amiben TDA7269 IC hajtaná a megépítendő hangfalat 10W-os teljesítménnyel. Elég lehet-e ez a teljesítmény a jövendőbeli hangfalaimhoz. Célom nem az iszonyatos hangerő hanem az alacsony érzékenységü egyutas szélesávú hangfalak lecserélése.
Tudnál ajánlani valamilyen hangfaltervező progit vagy hangfaltervet esetleg ezekre a hangszórókra
[Szerkesztve]Ej, God Vazzeg és egyéb sokak hun vannak, he?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz shalafi66 #1257 üzenetére
Na de konkrétabban ennyi pénzért mit adnak, ami jobb? Mert errefelé a boltokban MNC-t, meg SAL-t adnak csak ilyen árban... (vagy valami elkerülte a figyelmemet...)
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz shalafi66 #1261 üzenetére
Nah mostmár végre tudom miről beszéltél eddig...
A probléma abból adódott, hogy egy másik hangszoró projecthez már lett véve 1 MNC 20cm-es, ami már adott volt, a hangzása meg tetszett, úgyhogy megvettem az eclipse család másik hozzátartozó középsugárzót, ezután elkészült az első doboz, a bulis célra nem lett felhaszálva, ezért gondoltam építek neki egy párat. Miután elkészült, maradt annyi lóvé, hogy az eclipse magassugárzókat is megtudtam venni, szóval így jött össze ez a két hangfal. Az utólag beépített elválasztó fa lap, és a hangelnyelő szivacs megfelelő mennyíségű alkalmazása után megszüntek a brummogó mélyhangok, mostmár elégedett vagyok a hangfalakkal.
Bár most visszagondolva ezt a hangszóró2000 kft-t már akkor is ismertem, nemtudom miért nem gondoltam rájuk. Mostmár úgyis mindegy...
Akartam még kérdezni, hogy mennyire fals az, amit az MNC ír ki a honlapján?Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
_Gomba_
tag
válasz shalafi66 #1290 üzenetére
Shalafi valahogy sejtettem, hogy beszólsz. De ha te meg tudod csinálni mindezt 25 papírból úgy ,hogy a filc 10 papír rá akkor grat. Amúgy sztem ha valaki otthoni célra hangszórót akar venni az vesz olcsót. Olyan nincs, hogy olcsó és jó is, úgyhogy a reklámozgatást kezdheted el is felejteni. A te hangszóróid se esnek bele a nagyobb márkákba. Már csomó mindent beírtál de felmutatni még semmit se mutattál. A fórum meg nem egymás f*kázásór szól, hanem egymás segítéséről. Hirtelen részemről ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android szakmai topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- PlayStation 5 Pro teszt
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Politika
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- RAM topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest