- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
shalafi66 #37339 üzenetére
Pont azt írtam hogy a Preludiumban a magas hangok élesebbek, lehet talán túlságosan is, más hangfalnál még nem hallottam hogy ennyire éles legyen. Lehet azért mert ezen kívül a többi hangfalam mind bóvli volt és ez a helyes.
Az hogy távol-keleti az nem sokat jelent, manapság már minden made in china. A Tempus hangzásának van bőven hibája, de előnye is.
-
TurboK0
tag
Hmm, akkor lehet hagyom úgy ahogy van, és bemegy másodlagos szettnek a másik szobába. Amíg nem tolom agyon a hangerőt, addig a mélyek nem rezonálnak, az érdes magas hangok meg eléggé tetszenek (pl. Yello - Insane c. dala majdnem mintha C64-en szólna). Inkább az elsődleges szettem az, aminél a magasak nem annyira részletesek (Magnat Tempus 55), meg a közepesek is hiányosak, de abba nem menjünk bele.
A csatlakozócsere kizárólag csak azt a célt szolgálná hogy könnyebb legyen bekötözni, mivel a gyári csatlakozóba alig alig fér bele a kábel amit használok, pedig az sem vastag.
Illetve egyik pár hangfalon valamiért teljesen hiányzik a gyári bemenet tehát azokra egyébként is kell bemenet, akkor meg már menjen mindre ugyanolyan. -
TurboK0
tag
válasz
Donki Hóte #37335 üzenetére
Újonnan gyártott M21WG-9-08 hangszórót 100 fontos áron találtam ráadásul angliából, ennél fogva ez nem lesz megoldható 3 pár hangfallal.
-
TurboK0
tag
Preludium B31 hangfal tuningolással van itt valakinek tapasztalata?
Amit szeretnék:
- csatlakozók cseréje banándugósra
- belső bélés cseréje
- hangváltó cseréje (lásd: https://retronom.hu/node/47634), nem tudom ezt mennyire egyszerű megoldani a gyári hangváltón, avagy egyszerűbb beletenni pl egy SAL HV 228 váltót ami első ránézésre hasonló paramétereket tartalmaz mint a retronom-on írt verzió.
Jelenleg a Vifa mélyek ki vannak cserélve SAL SBX 2030-ra, így került hozzám. Az eredeti tulaj így szerette. Ezért is gondoltam a SAL HV 228-ra.Az én fülem számára annyi baja van a hangfalaknak a jelenlegi felállásban hogy:
- a mélyek kicsit "hordó" kongást produkálnak. Persze lehet hogy ez csak a méretből és a zárt kivitelezésből adódik, de ezért tervezem a bélés cseréjét.
- a magasakon lehet túl sok a hangsúly, hosszabb hallgatás után kezdik szúrni a fülemet. Talán a hangváltó tuning ezt kiküszöbölné.
- 120-160Hz között berezonál a hangfal. ezt nem tudom mi okozza.Hangfalat még nem tuningoltam ilyen mértékben, lehet hogy az lesz a vége hogy a hangfalak a meglévő állapotban kerülnének a kisszobába, nálam pedig marat a Magnat Tempus. Sajnos a szobám akusztikája nem elég jó, a falakból árad a mély, ezért csak vagy elől, vagy hátul érezni a mélyeket normálisan. De ezzel nem tudom mit lehetne tenni a padlószőnyegen kívül. A Preludiomok az előző tulajnál sokkal egyenletesebbek voltak, bárhol a szobában ugyanolyan erősek voltak a mélyhangok (ott padlószőnyeg volt és függöny volt a falon, nálam parketta és csupasz fal).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest