Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
guga
Közösségépítő
2005.04.07
Suli után mind a négyen Csigához mentünk, mert nekik volt a kamrájukban lógó kolbász, oldal szalonna, epres sütemény, pörkölt maradék piros fazékban és friss kenyér a sublótban. A lakás bejáratával rögtön szemben volt a kamra ajtaja. Magunkra húztuk és mindenki teli verte a képét finomságokkal. Nagyon kellemes füstölt hús illat terjengett a kamrában. Egyetlen dologból nem tudtunk enni a sonkából, mert azt nem kezdték meg a szülei húsvétig. Az összes többi ételből szabadon garázdálkodtunk. Azt utólag sem hiszem el, hogy az anyukája nem vette észre, hogy délutánonként ledézsmáltuk a kamrájukat. Már csak ha abból kiindulok, hogy a nejem szúrós szemmel tartja számon azt, ami a hűtőbe be ill. onnan ki kerül. Nem azért, mert sajnálja vagy valami bűnt követnék el ha onnan kiennék valamit, de mint háziasszonynak kötelessége a reája testált felelősség által kontrollálnia a kalóriavándorlást.
Csiga anyukája inkább titkon jóleső érzéssel vette tudomásul, hogy négy kamasz teli szájjal habzsolja azt az étket, amit Ő főzött. Nem , mint ha otthon nem lett volna mit ennünk, de ez izgalmasabb volt, mert titkos, mert magunk voltunk, mert volt hangulata. Nem csak egyszerűen levágtunk a kolbászból és hozzá friss omlós fehér kenyér, savanyúság az ötliteresből, túrós rétes, hanem megpróbáltuk úgy, hogy ne maradjon nyoma. Persze hiú ábránd. Csiga anyukája pedáns háziasszony volt, tisztán tartotta a házat, vasalt volt az abrosz és mindenhol frissen locsolt virágok.
Miután megtömtük a bendőnket, nekiálltunk szódázni. Csiga apjának volt egy nagy szódás ballonja, hosszú szára volt és nagy 3dl-es vendéglátós poharakba erisztettük a szódavizet. Büfögtünk és vigyorogtunk hozzá, majd mindannyian bevonultunk Csiga szobájába, ahol nagyon kellemes és hűvös volt a lég. Ledőltünk az Ő és a bátyja ágyára. Én rendszerint Csiga mellé feküdtem, Robi és Böce pedig a bátyja ágyán szuszókáltak. Csigának rengeteg zenéje volt, amire nagyon jókat lehetett aludni. Kreator, Sodom, Sepultura, Slayer, Destruction, S.O.D, Sex Pistols, és még sokáig sorolhatnám, hisz közel 150db kazettája volt. Általában arra ébredtem, hogy Csiga nagyokat fingik, majd megvakarja a seggét nagy nyögések közepette s tette mindezt álmában. Miután felébredt közöltem vele, hogy minden valószínűséggel érett sajt szagú az ujja és távozáskor nem fogtam vele kezet. Csigáról azt kell tudni, hogy úgy néz ki, mint Kossuth Lajos és szívbéli postás.
Csigának a polgári neve Szferle Attila, a beceneve Csiga, de ennek ellenére mindenki Pirinek hívta. Ki tud ezen kiigazodni. Az apja a gyulai tűzoltóságon töltött be elég magas tisztet, sajnos már meghalt. Rendkívül békés ember volt, mindig a szőlőlugas aljában láttuk ülni. Az anyukája a kórházban dolgozott, pontosan már nem emléxem, hogy mit, de azt igen, hogy nagyon kiakadt, mikor egyszer a csigát bevitték a detoxikálóba. Nem elég, hogy leitta magát még utána az anyjától is kapott két napig, hogy lejáratja Őt a kollégák előtt.
Akkoriban rendszeresen piáztunk, vidéken nem volt más szórakozási lehetőség. Ha évente egyszer eljött a Pokolgép koncertezni, akkor a fél város ott fetrengett a porban részegen, a másik felét meg a rendőrök igazoltatták és sűrűn javallották, hogy menjünk el levágatni a hajunkat, kibaszott huligánok és rávágott az ember hátára a gumibottal. Most utólag értem csak meg, hogy lehet túl szigorúak voltak velünk, de anyám el mert engedni a városba egyedül úgy, hogy 14 éves ha voltam.
Hol tartottam?
Hja Csiga, évek óta nem láttam, akkor is mikor utoljára összefutottam vele postáskodott. Előtte nem látott már vagy 2 éve, megvártam az utcán a körzetében, éppen nyugdíjat kézbesített. Kilépett a zöld vaskapun, meglátott és csak annyit kérdezett, hogy már megint itt vagy? A hangja keménységében benne volt az elvesztegetett és átsörözetlen 2 év, a féltés, a barát és a szeretet.
A kollégáimmal vagyok mostanában így, de Ők is ezt teszik vele, hogy ha egymásnak telefonálunk, akkor egy unott mit akarsz már megint-el kezdünk és egy karoggyámá a telefonból-al zárunk. De benne van az összetartozás, az a férfias elleplezem, hogy közel állsz hozzám. Inkább egy nnyémáinnen, mint egy őszinte érzelem. Nehéz dolog ez és már-már közelít a homoszexualitáshoz. Persze nem az, de elég hülyén néz ki, amikor nyakon lehelik az embert reggel és utána rögtön egy telefon, mert már munkaidő van és akarnak, akarnak, akarnak, valaki, valakik igénybe vennének és minden felelősséget rád hárítanának. Mi meg vállaljuk.
Ott tartottam, hogy Csiga. Összenőttem vele lélekben, hiába nem láttam már lassan 3 éve, ha meglát tudom mit fog mondani, ha felhívnám tudom, hogy fog megszólalni, tudom mit eszik, tudom milyen zenét hallgat és tudom és kész, ennyi. Így vagyok Böcével is. Ő itt él Budapesten, hosszú hónapokig nem látjuk egymást és mégis összetartozunk, mindent, amit átél úgy éli át, hogy közben én is átélem, mert ugyanazt gondolnám arról és szinte ugyanúgy élném meg, ezért felesleges bármit is mondani egymásnak.
Emlékszem egyszer a Böcével összekaptunk valami faszságon és hetekig nem beszéltünk. Egy munkahelyen dolgoztunk, direkt hamarabb mentem el, hogy ne találkozzam vele, Ő meg direkt később jött be, hogy ne találkozzon velem. Ennek ellenére egy hajnalban egymás mellett tekertünk el kerékpárral, rajtunk napszemüveg, walkman a fejünkön és mindkettőnk állig be volt spanglizva, hogy tudjuk a dörgést. Hát tudtuk, persze háttal nem kezdünk mondatot, de egy ilyen helyzetben nem ez a lényeg, mert a háton van a hangsúly. Egymásnak háttal állva szerettünk volna fájdalmat okozni. Már nem tudom, hogy jutottunk ki munkaidőben a Manó sörözőbe, de mindent megbeszéltünk, jó volt, éreztem, hogy összetartozunk, jókat vigyorogtunk és utána, mint ha misem történt volna.
Hosszú évek kellenek az ilyesmihez.
Csigával is így vagyok, sír a lelkem ha rá gondolok. Van már neki 5 gyereke, felesége, saját háza és azt sem tudom mi van vele, de ha elé állnék, akkor csak annyit mondana, hogy már megint itt vagy te paraszt?
Szeret engem, tudom.
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Peugeot, Citroën topik
- Parfüm topik
- World of Tanks - MMO
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Subaru topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest