Aktív témák

• guga

Közösségépítő

A halál utáni világ vagy lét épp oly annyira ismeretlen, mint az élet előtti. Van az, hogy sok milliónyi sperma közül én voltam a nyertes és a a nyeremény a fogantatás volt, most örülnöm kellene, mert ha azt veszem, hogy valaki az élők közül megnyerte a lottó főnyereményét és mégsem boldog, az húzza karóba magát. Vagy a pénz mégsem megoldás mindenre? Aki az élet előtt áll és vagy megszületik vagy nem, annak maga az élet, a megszületés épp oly misztikus, mint nekünk élőknek a halál. S legalább olyan tragikus ha arra gondolok, hogy annyi sperma közül csak én, akkor ennyi élő ember közül?

Mt 7,14
    Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.

Én hiszem, hogy van Isten, néha magamat gondolom annak. Ha ebben az életben is győzök, mint amikor annyi sperma közül s az élet utáni halálnak nevezett állapotban is igaz, hogy kevesen, akkor a halál utáni állapot sem egy végleges valami, ott is van valami, ami megszitálja az abban a létben lévőket s a végén csak egy maradhat, maga az Isten. OK, de utána mit csinál egyedül?

Kezdi elölről a teremtést?

Lk 20,38
    Az Isten pedig nem a holtaknak, hanem az élőknek Istene: mert mindenek élnek ő néki.

Aktív témák

Hirdetés