Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
b0unCe
aktív tag
válasz
Versus123 #897 üzenetére
A masik videora terve. taekwan-do- thai.
Eddigl lattma 6-7 taekwon-do-s kuzdelmet videorol es azt vettem eszer, hogy a forgasbol vegrehajtott rugasok szinte mindig hatastalanok. Megis eroltetik azokat. Es ebben a videoben se sok mindent kezdni vel. Ellenben ha utott volna. -
Versus123
aktív tag
Össze ne vesszetek már
2 videót linkeltem,egyiken egy thai-box vs. taekwondo van,a másikon pedig egy bjj vs. karate....
Integra,azért szerintem az nem olyan egyszerű hogy egy bjj stílust egy rugással/térdeléssel fel lehet tartóztatni....ismét a Pride FC mérkőzésire kell hivatkoznom(szoktad nézni?),ahol is a bjj tarol....legyen akár thai boxos ,karatés,kick-boxos stb az ürge,mindegyiknek van egy bjj mestere is,mert a meccsek 95%-ban a földre kerülnek és ott folyik a harc.....ha ott sem bírnak egymással akkor a bíró felállítja őket és folytatódik állásból tovább(á la judo). -
Integra
titán
pfffffffffffffffffffffff
na azért az sem semmi hogy van aki ezt beveszi
olvasgattam most hogy belinkeltem az index harcművészet fúrumot és ott meg egy karatés oktatóról ment a vita, hogy hogy bánik a gyerekekkel. pontosan nem vágom mert nem olvastam végig, csak átfutottam rajta, de tényleg döbbenet hogy ilyenek vannak. -
Integra
titán
-
End
csendes tag
Hát, az. És képzeld el, az jószerivel országszerte így történt, az elmondottak alapján.
Az egyik sztori már bejárt több fórumot, miszerint az egyik wingcsunos (most mindegy, hogy írom) ''mester'' azt mondta a tanítványainak a többi stílus fikázása közepette, hogy a thai-boxolók drogosok, mert azokat a fájdalmakat, amiket keményítés közben kiállnak, nem lehet tisztán elviselni!!! -
End
csendes tag
Ez csak egy egyértelmű következtetés volt a részemről, ebből...:
''szabályok?
ezért nincsen ennek a videónak semmi értelme.''
Ezek szerint nem azt értetted ez alatt, hogy értelmetlen a videon látott bunyó, mert szabályai vannak?
Ha nem, bocsi.
video: Versus123 linkelte be a 823-asba. -
Integra
titán
''Ezek szerint Te mionden stílust értelmetlennek tartasz, ami a versenyeit szabályokhoz köti?''
no akkor most vedd a fáradtságot és olvasd vissza a topicot.
ha csak egy helyen is ilyet olvasol tőlem, itt leborulok előtted
én mindig is pont azt mondtam hogy bármit csinál az ember, legyen az e legegyszerűbb dolog, máris jobb mint a csokizabálás meg a szappanoperák. és ezt továbbra is vallom.
amit írtam videoval kapcsolatban, valszeg ez lesz, nekem más jött le csak nem vágom miértvagyis én arra reagáltam amit én láttam a monitoromon
nemtom mi történt, de elnézést a félreértésért!
linkeld már be plíz hogy neked honnan jött le, hogy meg tudjam kuksolni
[Szerkesztve] -
End
csendes tag
Ezek szerint Te mionden stílust értelmetlennek tartasz, ami a versenyeit szabályokhoz köti?
Szerinted lenne értelme, hogy pl tökönrugdossák, torkonütögetik egymást?
Ne a krav maga-hoz mérd a versenyeket....azt hittem ezt a fórumon megtanultad már.
Szerintem nem ugyanarról a videoról beszélünk. Nincs se karatés, se földharc, se fogás a videon... -
Integra
titán
megvan az, pont ott ahol mondod
INDEX harcművészet topic
Bővebben: link -
Integra
titán
szabályok?
ezért nincsen ennek a videónak semmi értelme. illetve megtudtuk hogy karatés emberünk soha életében nem földharcolt
azt pedig meg sem említettem hogy ha megfogják az embert így, akkor a támadó nyaka és gerince védtelen. kurva nagy könyökös a nyakcsigojára és agyalapra. vagy kalapácsütés.
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
Ezzel nem értek egyet. Nekem mindig is a kedvencem volt a több ember elleni kűzdelem - igaz, streetfight módban, lévén csak alig egy éve taijiztam egy ideig, tehát képzetlen vagyok/voltam - és bizony elég meglepő szoktam lenni, amikor 2-3-at jól meglepek kézfejjel.
Lábat nem szoktam használni, pedig az az erősségem, mert félek, hogy mi van, ha az ellenfél visszarúg...
Embere válogatja egyébként, de a taiji-nak van egy nagyon igaz ''tétele'' - fel kell tudni mérni, mikor üres és mikor teli az ellenfél. Az már csak hab a tortán, ha több ellenfél várható reakcióit kell kiszámolni, pillanatok alatt.
Egyébként mindegy, hogy ki mit űz, a lényeg, hogy tényleg szivvel-lélekkel és kitartóan kövesse az irányzatot, legyen mestere az adott ágnak. A hordában támadók jobbára úgysem kezdenek el ninjázni, mert ahhoz nincs kitartásuk, hogy edzésre is járjanak, max. arra kell vigyázni, hogy ne nagyon találjanak el, vagy legalábbis birjuk az ütéseket.
Bár az még nekem is kemény még kimondani is, hogy valakit pofánvágni baseball-ütővel és utána még visszacsap az illető... -
Nimrod
addikt
Erről tud valaki valamit?
Bővebben: link
Mert engem érdekelne de nagyon. -
End
csendes tag
Én csak azt mondom, hogy SOK benne a parasztvakítás, nem azt, hogy ''csak'' az.
Dehogy is.
A stílussal nincs gond - kivéve a Leung ting vonalat, mert Ő egy kókler - , csak a hazai mesterek nagyobb részével...
www.extra.hu/vingtsun2001/scandal/index.html - itt a cikk Leung Tingről, aki Máday Nórbertet tanította a ving tsun hazai megalapítóját. -
End
csendes tag
válasz
_Volkovy_ #854 üzenetére
Amennyiben nem akar az ürge egyből lelőni, hanem csak fenyegetőzik a pisztollyal és elég közel van hozzád ( max. 1méterre és a pisztoly csöve majdnem hozzádér) , nagyon sok esélyed van védekezni. A krav maga erre is felkészít. Ha hiszed, ha nem ; a fejedre tartott pisztolyt gyorsabban el lehet ütni, tolni, stb (és abból ellentámadni) , mint a ravaszt meghúzni.
Na persze, ha vki le akar lőni, akkor az le is fog... De ez esetben senkinek nincs esélye. -
End
csendes tag
válasz
Versus123 #864 üzenetére
Hát , ez így van nagyon tömören.
A ju-jitsu-ról nagyjából azt tudnám elmondani, mint amit a kemporól írtál, de mégis más. A kempo egy kicsit olyan ''thai-boxosra'' veszi a figurát, és a jitsu az inkább, ami sok, feszítős, kéztörös, csavarós, földharcos technikát tartalmaz az ütés-rúgás mellett. Mindkettő elég hatékony. De tényleg az a legjobb, ha elmész az edzésekre és eldöntöd, hol érzed a legjobban magad.
Kérünk majd élménybeszámolót a benyomásaidról! -
Fade_Away
őstag
-
b0unCe
aktív tag
Ugy ertettem, hogy nem tudom, hogy van-e.
''Dr. Benkő Ferenc Judo Yondan, Jujutsu Shodan. HBF Regional Director. Pécs'' Ennyit talaltam rola. Egyebkent az illetot ismerem, tanitott is judozni 6-7éve. De ebbol a mondatbol nem tudom, hogy oktat-e jujitsut.
Mindenesetre tenyleg elmegyek megenezem ezen mufajok edzeseit spectatorkent, es utana dontok, kiprobalom es meg akkor is lesz valasztasom.
Eddig amit osszeolvastam es tapasztaltam (kizarolag netrol), es itt most leirnam a kovetkezo kerdezoskodo nemzedeknek a velemenyem:
Aikido: Inkabb szellemi harcmuveszet, ami csak az onvedelemrol szol es nem a masik ''kifekteteserol''. A beke muveszete. Az ellenfel egyensulyat tamadja.
taekwan-do: Utos, rugos harc 1v1-ben (mara mar a wtf-ben keves utes). Van töres, es az en szavaimmal elve ''tanc''
Judo: Feszitesek, foldharc es a masik foldre vitelereol szol. Utes ebben sincs.
kempo: Rengeteg harcmuveszeti forma legjobb ''trukkjeit'' egyesiti. Utos, rugos, foldharcos, feszitos, kozelharcos... szoval minden es meg fegyvert is hasznalhat.
Krav-maga: Egy modern igen hatasos harcmuveszetti forma. Minden van benne. (csak Bp)
Jujitsu:errol meg nem sokat halottam.
Brazil JJ: A harcos rakenyszeriti az ellenfelre a foldharcot es ott birkozo stilusban ''szanaszéjjel szoritja''Feszitesek es egyebek.
Nyugodtan javitsatok ha tevedek.
[Szerkesztve] -
Tonyo
őstag
válasz
_Volkovy_ #857 üzenetére
azért ez a legrosszabb eset amit felvetettél.Tegyük fel,h a fejedhez nyomnak egy magnumot...Tökmind1,h karatézol vagy sakkozol simán lelőhet.Sőt!!Akkor is ha a te zsebedbe is magnum lapul nem sok mindent tudsz csinálni.Viszont ha csak lögdös a hülye gyerek akkor nem kell röktön lelőnöd hanem le is tudod rugni
-
_Volkovy_
nagyúr
Mi értelme van a harcművészetnek,ha az ellen csőre töltött Magnummal érkezik?
Ez csak úgy eszembe jutott.. -
lambda5
tag
Nagyjából igazad van. De hogy csak parasztvakítás lenne az nem igaz!
A Wing elött Kick-Box-oltam, aztán egy nagy pofon ( saját hülyeségem) és két hét táppénz no meg egy meggyőző bemutató után választottam a Tsunt. (A Chun nem volt elérhető nálunk.)
Én nem a stílust okolnám a rossz híréért, hanem a lehúzást és az ideológiával visszaélést.
Harcművész haverok azt mondták (én adok a szavukra hisz már sokszor bizonyítottak), hogy a Chun-ban más a szellemiség ( valódibb) és a tanítás (kevesebb pénzért többet adnak) , de végső soron a tanulón múlik minden.
Én már 6 éve abbahagytam, de volt rá példa, hogy pár edzés erejéig visszamentem. (....... ..igaz egy pesti iskolába)
Jelenleg Aikido-zom.....
De nem ez álmaim netovábbja. Ha az ember viszonylag az elején van egy harcmüvészet gyakorlásának hajlamos mással összehasonlítani, ( főképp ha tudna legalább 3 ellentechnikát) és így a hibákat felnagyítani.
Mindenesetre Segal az Aikido-t és a Wing Chunt elegyíti a filmjeiben. -
End
csendes tag
Bocsi, de én a neten csak rosszat hallottam a wing tsun(chun, stb) -ról, már ami az oktató gárdát illeti. Lehúzások, kóklerkedés, más stílusok edzőinek megkeresése megverés céljából végül csúfos elsonfordálás, stb. Általában nem adok a pletykákra, de ha mindenhonnan ez jön vissza, arra érdemes odafigyelni. Ezeket több edzőtől is hallottam, több stílusbúl, plusz kiugrott tagok mesélték.
Az index fórum Harcművészetek topicjában érdemes olvasgatni:
30329-től érdemes elolvasni (30359 - itt van egy ominózus cikk a WT-ről) kb a 30380-ig.
Ettől függetlenül a ving tsunt jó stílusnak tartom, de sok benne a parasztvakítás.
Sokat lehet tanulni ettől a témától függetlenül is az említett a fórumban, mert a legtöbb stílus tanulói, mesterei megfordultak, -nak ott.
De, ha a keresőbe beírod amit keresel a topicban (pl. egy stílus nevét), akkor kidob mindent, ahol szó volt róla...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest