Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csincsi82

újonc

Sziasztok!
    Mit tehetnék egy hibbant, rosszmájú öregasszonnyal??
    Nagyon feldühített, ezért vagyok ilyen kétségbeesett... 10 emeletes panelben kb. 3 éve vásároltunk hitelre egy ötödik emeleti lakást (tehát egyenlőre nem sok az esély a továbbállásra). 2,5 éve lakunk itt, gyönyörűen felújítottuk, először betonfalakra bontották a fiúk... Ezt azért is írom, mert kezdettől fogva sajátunknak éreztük a lakást.
    DE. A szomszéd néni kb. fél éve becsavarodott. Elkezdte a plafonját verni úgy, hogy hatalmas zajt csinált, így reagálva az akkor 2 éves fiam hangoskodására (22.30.-kor). Érthető.
    Már amikor először találkoztunk egy csőtörés kapcsán, akkor is nekem esett, hogy "maguk fúrkáltak este fél 10-kor..."-pedig NEM. Elmagyaráztam, hogy pici babával költöztünk, aki minden nap nyolckor elaludt, csak nem álltunk neki mellette fúrni... Egyébként a babát nem hallhatta, mert sosem sírt (ritka, de van ilyen). Nyugodt természet volt. Ám megnőtt, és a néni utálja a gyerekeket. Azt mondja, "dübörög". A 15 kilós gyerek. Feljött, dörömbölt, rángatta a kilincset, majd ahogy kinyitottam az ajtót, kezdte: "ne szaladgáljon A TÖRPE fél11-kor!". Mégis mit csináljak, kötözzem le??
    Elmagyaráztam neki, hogy férjem sokat dolgozik, vendéglátós (ráadásul üzletvezető, ő jön el utoljára), és manapság csak kevesen tehetik meg azt, hogy 8-16h-ig dolgozzanak... Ebből adódóan a gyerek sem fog elaludni, amíg nem látta az apját (erre másfél évesen döbbent rá, azóta kibulizza, hogy fent legyen). Neki az a nap fénypontja, amikor Apa hazaér! De könyörgöm!!! Hogy tud zajongani egy ilyen pici ember?? Kezdettől fogva arra tanítjuk, hogy ne dobálja a játékait, este már csak a szőnyegen játszon. Érdekes módon, ha hisztizik fél11-fél12-ig (éjjel), akkor nincs kopácsolás, dörömbölés!
    Legutóbb leültünk vonatozni 23h körül. A szőnyegre. Csak egy kis lámpa pislákolt (nem volt pörgés, szép nyugodtan játszottunk). A kis fa vonat egyáltalán nem hangos. Fiam közben magyarázta, mit csinál. Erre jött a válasz lentről... Hatalmas zajt csinált, felverhette az egész házat!! Nem telt el 5 perc, már az ajtónkat verte, és a kilincset rángatta!!! Dörömbölt, mint egy elmebeteg, késő este!!! Megzavarta a nyugodt családi esténket... Férjem pont a számítógépen játszott a nappali eldugott sarkában, nem tudta, hogy már az ajtót ütötte a banya. Később elmagyaráztam neki, és talán jobb is, hogy senki nem nyitott neki ajtót...
    Megtehet ilyet egy szomszéd minden következmény nélkül??? Ez már zaklatás, nem?? Normális, hogy még a gyerek hangja is irritálja??? Mit kellene tennünk? És ha egy vadóc tini költözött volna ide? Azt megöli?
    Szörnyű dolog azzal a tudattal élni, hogy a banya állandóan hallgatózik, lesben áll, és azt várja, mikor támadhat ismét. Azóta neten böngészek a témában, házirendeket bújok, de sehol nem szerepel, hogy nem szabad "beszélni" 22.00. után. Sajnos a fiam szobája pont a banyáé felett van. A másik félszoba nagyon pici. És amúgy is. Ha a háló lenne... :U

[/P][/P][/P][/P]

Új hozzászólás Aktív témák