- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
Új hozzászólás Aktív témák
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy volt egy Egy Razer Threaser 7.1 bluetooth-os fülesem elkezdett akadozni szakadozni a hang de nagyon sűrűn. Azt hittem hogy a füles ment meg. Vettem egy Astro A50-et (Wifi 7.1 amit tud) elég jókat láttam róla. Az astro-t Optikai kábelel kötöttem össze a géppel. 1-2 hétig minden rendben ment. Aztán ugyan az jelentkezett szakadozott a hang de nagyon durván. Elkezdtem keresni a problémát és ugy gondoltam hogy az alaplapi hangkártya ment meg. Most vettem egy Creative SoundBlaster Z-t. De sajnos a probléma nem javult meg, merre lenne érdemes keresgélni a probléma okát? -
válasz
Ambrosia #5410 üzenetére
ha a hangkártya SPDIF kimenete optikai, akkor azt az Edifier optikai inputjával kösd össze (értelemszerűen optikai kábellel - TOSLINK). Ha a hangkártya SPDIF kimenete fémes csatlakozó (RCA), akkor egy 75 Ohmos koax (más néven digitális RCA) kábellel kösd az Edifier "COX" inputjára. Egyik esetben sem fog feleződni a jackre (fülhallgatóra) jutó analóg jel... ami azt illeti, érdemes mindig digitális inputtal használni ezeket az Edifier hangszórókat, belül mindegyik natív digitális.
-
joecontra
addikt
Heló!
ASUS Xonar SE hangkártya. A hátsó jack csatin van hang, az előlapin nincs, holott be van kötve és észre is veszi ha fülhallgató van rákötve de mégse ad ki hangot az előlapi jack csatira.
Mi lehet a gond?
Üdv,
J -
Ambrosia
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Adva van egy Edifier S350DB 2.1 hangfalszett és az asztali PC-ben egy Asus Xonar D1 hangkártya. Jelenleg a 3.5 jack kimeneten van rajta a hangszóró és a fejhallgató elosztóval (ezzel sajnos megfeleződik a hangerő). A hangládán van egy optikai nyílás viszont a hangkártyán csak S/PDIF kimenet van. Megoldható-e úgy az párosítás, hogy a jack-en csak a fejhallgató van, az optikai pedig az S/PDIF-el legyen összekötve? Vagy ez így hülyeség? Minden tippre vevő vagyok. Nem szeretnék új hangkártyát venni, mert ezzel semmi bajom, gyönyörűen szól. Köszönöm előre is...
-
Gabesz87
veterán
Volna egy kis gondom: apósom véletlenül beleakadt a fejhallgató kábelébe, ami az előlapi jack-be volt dugva, és kirántotta vele együtt a ház előlapját kicsit. Most az a gond, hogy nem szól a fejhallgató. Próbáltam másikkal is, az sem, úgyhogy nem a fejhallgató ment tönkre. SZétszedtem a házat, de nem látszik semmilyen fizikai elváltozás, sem az előlapi csatinál, sem az alaplap oldalon. Sőt, a fura az, hogy amikor bedugom a fejhallgatót, fel is ugrik pár másodpercre az ablak, hogy fejhallgatót csatlakoztattam-e, de gyorsan eltűnik (hiába kattintok hamar az OK/megerősítésre, nem látszik egyáltalán a hangkezelőben. Gondoltam, akkor bedugom hátulra. Megnéztem a manualban melyik port a fejhallgatóé, na itt meg az a furcsa tényállás, hogy nem tudok váltani a hangszóró és a fejhallgató közt. Szól mindkettő, és ugyanúgy nem látom a hangbeállításoknál külön a fejhallgatót, csak a hangszórót. :F Van bármi ötletetek? A ház egy Deepcool Matrexx 30, ha számít, az alaplap pedig MSI H410M-A Pro.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Ferrari fan #5407 üzenetére
Egy videóban láttam,hogy valami ic míg el nem éri talán a 20 fokot addig nem kapcsol be,és tényleg.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Ferrari fan #5405 üzenetére
Meg lett a megfejtés fázik a hangkártya mikor bemelegszik akkor lesz hang.
-
Ferrari fan
tag
Sziasztok!
Egy Dell optiplex 3080-ba bele lett téve egy Asus Xonar SE PCIe 5.1 kártya.
A gépen Windows 11Pro van. (most lett felrakva a 22H2, de a hiba továbbra is fennáll)
A Probléma, hogy sima hang file lejátszásánál, legyen az böngészőben, vagy akár a gépen akad a hang, fagyogat, annyira hogy még maga a lejátszóprogram is belefagy időnként és a hangbeállításokat megnyitva látszik is a hangerő résznél nem ugrál rajta a jelzés, hanem az is fagy vagy egyáltalán semmi, miközben megy a lejátszás.
Viszont ha videót játszok le, akkor minden ok, működik minden.
Az összes driveren végig mentem win7, 8.1, 10 is, de ugyanez.
Abba a pillanatban, hogy megváltoztattam az alapértelmezett hangkártyát az alaplapira (Realtek) azon minden normálisan megy és szól, csak a Xonar szórakozik és kell bele a rendes kártya mindenképp, mert a gépen össz vissz 2jack csatlakozó van azt jónapot stb...
Természetesen driver uninstall többször megvolt, telepítettem csak az eszközkezelőből kitallózva a drivert, hátha valami szemetet felpakol az asus installja, de ugyanaz.Sok mindent láttam már az IT pályámon, de ilyet még soha
Egyenlőre szeretném win11 alatt megoldani, végső megoldás egy win10 lesz, de félek az se oldja meg ezek után.... -
Pityu.
nagyúr
Senkinek nincs ötlete?
A neten olvastam hasonlót csak windows 7 nél pont ezzel a hangkártyával,félek ha esetleg vennék más típust vagy egy DAC-ot azzal is ezt csinálná ha nem akkor meg a hiba az asusnál van.Csak idegesítő indítom a rendszert sehol semmi hang üres a hang rész a vezérlőpultba majd 10 perc múlva kattan a hangszóró és kiírja,hogy asus u5 xonar telepítve. -
Hulk24
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Audigy RX hangkártya Win 10 rendszeren!
Egyik pillanatról a másikra elment a mikrofon bemenet, gyakorlatilag néma! Az előlapi panelon is.
A gépházban jelzi a rendszer hogy mikrofon használatban, de tesztelésnél ki se moccan a kis csúszka!
Valaki találkozott már ilyen hibával? Három mikrofonos fülessel próbáltam ki és egyikkel se megy a mikrofon!
A hangkártya amúgy tökéletes szól!
Köszönöm! -
Pityu.
nagyúr
Nos nekem lenne egy problémám van egy asus xonar U5 usb hangkártyám éls az előző rendszeren olyan probléma fordult elő,hogy nem volt hang gép induláskor én az amd driverre kezdtem gyanakodni mert egy illesztőprogram telepítése után kezdte.Közben újra húztam a rendszert hátha megoldódik a hiba azt is hittem,de megint elkezdte windows nem tudoim így hogy újra húztam csinálhatja e meg már azt sem tudom gyanakodjak e az amd driverre mert letiltottam minden hanghoz való feltelepített cuccát csak az U5 drivere van fent.Most indítottam a gépet nagy boldogan,hogy nem csinálja erre megint nincs hang,5 perc várakozás után kattant egyet a hangfal és jött meg a hang mintha usb-ről nem kapna azonnal áramot a hangkártya vagy nem tudom.Viszont ugye mikor nincs hang a visszajelző led se ég a hangkártyán olyankor rányomok a tárcsára amivel lehet váltani és elkezd őrülten kattogni mintha szakadozva kapná az áramot,ilyenkor usb-t kihúzom meg visszadugom.Most vajon driver,windows vagy hangkártya hiba lehet?Másik gépen jó volt a hangkártya.
Most is bekapcsoltam a gépet sehol a hangkártya
vagy 10 perc múlva írta ki a gép,hogy hangkártya felismerve telepítés és utána lett hang de minden indításnál ez van,vezetéket kicseréltem másikra az se rossz mert ugyan ez van. -
Ablakos
őstag
Ha letiltom biosban a beépített Realtek hangkártyát (nem használom), akkor nem akar az USB kártya hangot rögzíteni. Lejátszik, midi működik csak digitálisan rögzíteni nem tud.
(Steinberg UR22II) A windows szerint nincs rögzítésre alkalmas készülék ilyenkor.
Tudja valaki, melyik win11 szolgáltatás vagy egyéb okból van ez? -
Lehet a Windows10 maga a gond
Nekem 2.1 van és a szóban forgó update után teljesen más hangzás fogadott, mint a megszokott... oké, ez előfordulhat 2022-be, ezért ellenőrizzük a beállításokat.
Nézem a hangkártya utility-be és látom, hogy amit el lehet állítani az el volt állítva: 2.1 helyett 5.1 nem tudom milyen alapon, aztán az összes többi kapcsoló és csúszka is random eltolva elkapcsolva, gyakorlatilag az eredeti beállítások fordítottja volt a helyzet.
Én drukkolok nekik hogy egyszer úgy elcsesszék hogy többé ne is lehessen használni a rendszert és akkor tényleg megy vissza a W7.
-
kubano
csendes tag
Sziasztok!
Asus Xonar D1-em van, három jackkel van összekötve egy Logitech Z906-al, és az elmúlt hónapokban folyamatosan "elszáll" az 5.1 Windows 10 alatt, nem hallatszik a center, és van, hogy a hátsó párok sem.
Évek óta így használom a konfigot, nem volt bolygatva az összekötés, és megfelelően működött a hivatalos Windows 10 támogatott Asus és az UNi Xonar driverekkel is.
Néhány hónapja kezdődött, hogy el-elszállt az 5.1, de némi gyógypiszkával (beállítások újraalkalmazásával, vagy driver reinstallal) újra jó lett minden, csak kb. hetente ezt el kellett játszani. Viszont az utóbbi hetekben már bármit csinálok, fixen rossz a hang.
Most pár napja jött egy Windows update, akkor magától újra jó lett az 5.1, anélkül hogy bármint állítgattam volna, meg is örültem hogy valószínűleg egy korábbi update volt ami elkúrta. De nem tartott sokáig az öröm, most újra megint sz*r, és bármit csinálok az is marad (újabb update nem érkezett).
Van valakinek bármi ötlete, hogy mi a fene lehet a gond?? (A hangfal más forrással tökéletesen működik.)
köszik
-
ACE-
addikt
Üdv, Asus PRIME B660-PLUS D4 alaplapi hangkártyámat 5.1 hangszóróba bedugva a hangszóró ha nem szól, alapvetően halkan cicereg. Az az érdekes hogy ahogy hangosítom nem hangosabb lesz, hanem akkor halkul el, de ilyenkor persze maga a hang rohadt hangos.
Lehetséges hogy ennyire fos az alaplapi hangvezérlő hogy nincs rendes zavarszűrő rajta? Mi lehet a megoldás ennek kiküszöbölésére? Új kártya? Nem akartam emiatt még egy fölös eszközt berakni az alaplapra, mert nem vagyok vájtfülű és nekem az alaplapi is tökéletesen megfelelne, de ez a cicergés idegölő.
-
-
Müszi
senior tag
Közben 1-2 órás böngészés után megoldódott a problémám.
Telepíteni kellett az integrált Realtek ALC897 hangkártya chiphez a driverén kívül a gyártói oldalon megtalálható Nahimic Audió aplication szoftvert is, amiben külön bekapcsolható és beállítható média fájlok lejátszásához is a térhatású hang. Most már tényleg minden szuper.
Szerencsére a csatlakozókhoz nem volt köze a problémámnak.
Véletlen bukkantam rá a megoldásra külföldi oldalon más márkájú alaplap hozzászólásainál.
Azért írom be ide, hátha valaki belefut hasonló gondba.
Nem szeretek fölösleges szoftvereket telepíteni a gépemre de ezt ezek szerint muszáj. -
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!ITX-es pc-met modernizáltam 4.gen. Intelről 12.generációsra.
Minden szuper és száguld a gép viszont nem ok. az audio. Nem akaródzik megszólalni 5.1-ben. Ha a Realtek tesztet lefuttatom mindegyik hangszóró rendben megszólal szépen ahogyan kell de pl youtube zene lejátszásnál csak a sat. kis hangszórókra hajlandó jelet küldeni és mély egy csöpp sincs. A régi konfiggal nem volt ilyen probléma egyáltalán. Vajon mi okozhatja ezt a gondot?A régi alaplapon 5 db 3,5 ös jack csatlakozó volt az újon csak 3db és így tudja mindkettő akár a 7.1-et. Az 5.1-es szettemnek 3x3,5-ös jack a bemenete. Nem tudom ennek vagy valamilyen szoftveres anomáliának van köze hozzá?
-
crytec1975
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Vettem egy msi mpg b550 gaming plus lapot,de rendszer telepítés után( megkapja a realtek driver-t is) nem látja sem a hangszórót,sem a fejhallgatót! Csak a monitort látja hangeszköznek! A neten olvastam hogy másnál is okozott problémát,de nem kaptam használható ötletet! Előre is köszönöm!
-
porika
csendes tag
Sziasztok!
Nincs ötletetek, hogy a Logitech G635-ös USB vezetékes mikrofonos fejhallgató, miért produkálja az alábbit?
Minden tökéletesen működik, amikor is 10 perc után, agy 1 óra után, vagy bármilyen időközönként egyszerűen nem lehet hallani a mikrofonomat... Steam-en használva pl. egyszerűen csak elnémúl (olyan jelet adva a ikonnál, mintha folyamatosan beszélnék bele). Más programban (pl. teamspeak) elkezd folyamatosan sisteregni. Ha kihúzom az USB-t és visszadugom, akkor helyreáll (egy ideig).Végigpróbáltam az összes USB portot. A hangok soha nem szűnnek meg, tehát a fejhallgató rész az jól működik, egyedül a mikrofon produkálja ezt a rendkívűl idegesítő jelenséget.
(Van egy jack dugós mikrofonom az sose csinálja ezt.)
Van bárkinek ilyen, vagy hasonló tapasztalata?
Előre is köszönöm!
-
Nekem is hasonló problémám adódott még télen azzal a különbséggel, hogy ugyanabban a gépben más hangkártya is zajos, de sztem az okok nem egyformák.
Neked legalább egy ideig csendes volt
Nézd meg magát a csatlakoztatást hátul, ha elkezded mozgatni hogy reagál. Nekem oldalra feszítéskor egyszer még erősebb lett, aztán fokozatosan elhalkult a zaj. Manapság alig hallható, de mindenképp jobb mint előtte volt.
-
pet3r
csendes tag
Üdv!
A Sound Blaster Z (SB1500) hangkártyám egyik napról a másikra elkezdett recsegni. A recsegés folyamatos, olyan erős hogy a halkabb zenék felismerhetetlenek.
A recsegés jelen van mind a hangszóró mind a fejlhallgató kimeneten, viszont érdekes módon a front panel csatlakozón nem jelentkezik.
Amivel eddig próbálkoztam sikertelenül:
- Driverek teljes (Vezérlőpult, CCleaner, DDU) eltávolítása
- A kártyát kivettem az alaplapból, majd vissza
- Ubuntun is próbáltam, ott is ugyanez a helyzetKöszi a segítséget!
-
Krisztina87
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy van egy 5.1-es hangrendszerem:
Creative Inspire P5800 [link]
És egy alaplapon lévő: HIGH DEFINITION ALC4080 AUDIO PROCESSORAmikor ezt a programot használom, tesztelésre, hogy megy e az 5.1, akkor minden kimenet a helyén van és ad hangot.
Viszont VLC-ben vagy Media Playerben csak két hangszórót használnak. FLAC, WAVE-t is próbáltam, de semmi. Már mindent próbáltam Directx és társait a VLC beállításokban.Nem tudjátok mi lehet a gond?
Már ott tartok, hogy veszek egy másik hangfalszetet, de nem értem miért nem megy, ha hang tesztelés alatt mind az 5 kimenetre ad hangot... tehát jól vannak bekötve.
-
Nyugis
senior tag
válasz
gilverto #5387 üzenetére
szia!
van rá szuper jó megoldás csak költséges!
szóval az opciók:- veszel egy olcsóbb 5.1 es házimozi erősítőt és összekötöd azzal amin van optikai bemenet mindegy melyikkel. utána olyan basszusod lesz hogy a szíved kiugrik. ezt tapasztalatból mondom.
- keresel egy olyan hangszín szabályzós szoftvert amiben csuda dolgokat lehet beállítani!
- ami még jól jöhet: tiltsd le az alaplapi hagkártyát hátha kicsit össze akad. nekem anno segített. -
gilverto
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy olyan problémában szeretnék segítséget kérni, hogy be ruháztam egy új gépre, van egy Genius 5.1 hang rendszerem ami jack/rca kábellal csatlakozik a géphez. Namármost a régi alaplapi hangkártyával (Gigabyte Z170 D3H) tökéletes volt mély hang youtubon, játékokban, filmekben. az új alaplapi hangkártyával (ASUS Z590PLUS TUF) nincs mély youtubeon meg némelyik gémben filmben. vettem 2 külön hangkártyát, (ASUS/Creative) egyikkel sincs mélyem youtubon. a régi alaplapi hangkártyánál volt egy olyan beállítás hogy swap sub/center channel, azzal jól működött. a 3 hangkártya közül amivel teszteltem a Xonaron van ilyen opció, és akkor sincs mélyem. Valakinek esetleg valami ötlet?
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
-
Nyugis
senior tag
köszönöm a tippeket privátban kaptam megoldást hibátlanul megy azóta!
-
zodo
nagyúr
Szia!
Ugyan nem tudom a megoldást de anno nekem is volt bajom a Sound BlasterX G1-el.
Fent volt a driver, pc bekapcsoláskor felismerte de még sem működött míg ki nem húztam az usb aljzatból és vissza.
Nem jöttem rá a megoldásra de remélem megoldóik.Ugyanaz a gép/rendszer és usb aljzattal pl. a jelenlegi Sound Blaster X4 -el semmi problémám.
-
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
a következő problémában szeretném a segítséget kérni!
van egy alaplapi és egy külső hangkártya is.
újra húztam a win 10 et (eredeti), és azóta ha be boot-ol a gép MINDEN alkalommal a külső hangkártyát ki be kell csatlakoztatnom, különben hang nem jön ki rajta.
a win10 felismeri furcsa módon 100% os hangerővel, és amint ki be húzom az usb csatlakozót ( tehát resetelem vagy mi), onnantól magától vissza áll a 5% os hangerőre és müködik.
a külső hangkártya egy: https://us.creative.com/p/sound-blaster/sound-blasterx-g5
driverek fent vannak most ellenőriztem a win 10 szerint is a legújabbak.
találkozott már valaki ilyesmivel?
mi lehet a megoldás?Tisztelettel: -,-
-
TcK-BOY*
tag
válasz
ElektrikusDE #5380 üzenetére
Szia, az az alapértelmezett, ez nem segített, továbra sincs hang csak sistergés
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
TcK-BOY* #5379 üzenetére
Szia!
A hang kimenet (az alapértelmezett eszköz) megfelelően ki van választva?
Mert ha nincs jól beállítva, akkor nem fog működni és még zajt is generálhat.
Pl.
Az én alaplapom is hasonlóan viselkedik, amig nem töltődik be a Windows!(igaz nálam a HDMI hang viselkedik igy, mert jelenleg csak azt használom)
Ui:
Amig az alaplapi hangkártyát használtam, VGA csere után mindig át kellett állitanom, mert a VGA kártya lett az alapértelmezett eszköz hang tekintetében is!
Egy kis video:
[Alapértelmezett hangeszköz beállítása Windows 10 rendszeren.]
A Windows 11-es beállítás is hasonlóan történik, DE nem pont ugyanolyan.
-
TcK-BOY*
tag
Sziasztok,
Adott egy gép ami eddig hibátlanul üzemelt, most cseréltem benne VGA-t, feltettem a drivert, minden jó, csak éppen a JACK csatlakozókban(se az első se az alaplapin) azóta nincsen hang, csak erős sistergés.
VGA HDMIvel van a TVn, ott jó a hang hibátlan.
Próbáltam Driver újra tenni, stb. Gép is újra lett telepítve de a probléma nem szűnt meg,
Érdekesség viszont, hogy amikor a Realtek Drivert telepítette akkor volt egy pár másodperc amikor nem volt ez az alapzaj. de amint befejezte a telepítést újra ez.
Alaplap: MSI B365M MORTAR
Megoldható valahogy? mert ha nem akkor megy vissza az alaplap, mert még benne vagyok a 14napban az Alzánál.Köszi.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
SchumiBácsi #5376 üzenetére
Szia!
Én is tapasztaltam ilyet különböző hangkártyáknál!
Mindig megszüntette ezt a jelenséget az ha letiltottam rajtuk az általam nem használt vonal és mikrofon bemenetet. -
Pityu.
nagyúr
Miért van az,hogy sonic studio szoftverrel egy két játék alatt nincsen hang? Figyelt kérdés
Van egy asus U5 xonar usba hangkártyám és ugye ehhez adják a sonic studio szoftvert ez most driver is lenne vagy csak egy kiegészítő ami pl a hangzásért felelős?Úgy értem ha törölném nem sokat jelentene?Mert Sokszor úgy van.hogy feltelepítem a sonic studiot és egy ideig megy rendesen vagyis tudok előre beállított profilokat alkalmazni de egy idő múlva már nem engedi az profilokat akár melyikre nyomok kiírja,hogy mentve de pirossal a hang meg nem változik és csak a sima alap hang marad.Most ez driver is vagy csak a hang finomhangolása a szerepe?Régebben játszottam úgy,hogy játékhoz játék profil,zenéhez zene profil filmezéshez movie profil de mindig csak egy ideig megy aztán többet nem állít hangot.Most meg pár játék alatt nincs hang ha csak ki nem lövöm a feladatkezelőben.Rossz lenne ez a szoftver? -
Hello!
Beüzemeltem egy új gépet, rajta W10, benne SoundBlaster Z hangkártya és a legfrissebb driverek.
A driverek rakása előtt gyakorlatilag nem lehetett értelmezni egy videón a beszédet és üresben állandóan zúg, sistereg valami. A driverek óta annyit javult hogy bár zenélésnél már jó, a beszéd érthető, de amikor csend van még mindig ugyanaz a szar. A hangot maga a gép adja amit csak közvetlen közelről lehet belőle hallani.
Ilyet a 10éves régi gép is biztosan csinált egyébként, de ez most az újnál valahogy rákerül az erősítőn keresztül a hangfalra ami elég para.
A régi gépnek is volt tehát valamiféle zaja de az legalább nem ment rá a hangfalra. Abba egyébként a SoundBlaster Recon 3D volt-van. Valaki tapasztalt már ilyet (gondolom) és mi ilyenkor a teendő? Köszi előre is!
-
Kiskokó
veterán
Jó kérdés nekem van egy olcsó natec mikrofonom discordra, és ugyanúgy van alap zaja elég nagy (pedig egy ideig tuti nem volt) bármit csinálok vele nem jó.
Igaz nem hallható zaj csak a hangérzékenység kapcsolásba zavar bele.
Tökmind1 hova dugom, előre a házba vagy hátul a lapon.
Én úgy oldottam meg, hogy a discord hangfelismerő cucca tök jól működik így nem kell érzékenységgel szórakoznom. -
Naxk
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Trust Starzz mikrofonom amit discordon szeretnék használni aminek van egy elég magas alap zaja. Discordon, ha bekapcsolom a krips zajszűrést akkor megszünik a zaj viszont a hangomat is kiszűri így semmit nem hallani. Egyszer mikor újra akartam índitani a gépet és megérintettem a gépház elején lévő usb portot akkor észrevettem, hogy szinte megszűnik a mikrofon zaja.
Az első usb portokba csak egy wifi stick van bedugva. Probáltam wifi stick nélkül, lehúztam az első usb portkokat az alaplapról, de egyik se használt viszont, ha a wifi sticknek a kis fém részét megérintem is elhalkul a zaj.
MSI B460 MAG TOMAHAWK alaplapi hangkártyáját használom a ház pedig egy Corsair 650T.
Mit tudnék ezzel a problémával kezdeni?
Remélem érthetően leírtam. -
nutella1
őstag
Próbáld meg, hogy a windows hangvezérlésben az alapvető kommunikációs eszközt is a hangkártyára átállítod. De csak tipp.
-
Kiskokó
veterán
Helló
Egy elég érdekes problémával fordulok hozzátok.
Van jó pár éve egy Sound Blaster XFI HD külső hangkártyám.
Kicsit összetett a rendszer, mert a PC-ről jövő jelet 1x Analógon küldi ki a nappali hifire, viszont optikaival van össze kötve a hálószobai hifimmel.
Ehhez annyit fűzök hozzá, hogy a PC USB és a HIFI optikai kábelek 10 Méter hosszúak.
Évek óta használom így és a problémám egy visszatérő probléma amire nem jövök rá miért csinálja.A hiba az, hogy teljesen véletlenszerűen (de mindig Youtubozás közben) fogja magát és megáll a videó/hang.
Elkezd forogni a betöltő ikon és nem megy a videó és nincs hang. Ilyenkor se játéknak se semminek nincs hangja. Viszont ha a kinti hifre (analógra váltom át) akkor elindul a videó és kint megy a hang hiba nélkül. Ugyan ez fordítva. Van hogy analógon fagy be és optikain működik.
Amíg nem indítom újra a gépet / húzom ki a hangkártyát vagy telepítem újra addig nem javul meg.Abban a tekintetben nagyon érdekes, hogy véletlenszerű a dolog és van amikor hónapokig jó, úgy hogy akár 10 Youtube is megvan nyitva és össze vissza tekergetek mindent stb és semmi baja!
Van amikor meg naponta 3x kell újraindítanom a gépet mert 2 megnyitott youtube videó közben is képes és egy sima beletekerés közben befagyni az egész.
Egyszerűen nem jövök rá, hogy mi lehet ez a hiba. Mihez van köze...
A driverek újak, a Win-nek több féle verziójával is előfordult már.
Talán azt vettem észre, hogy most utoljára is akkor sűrűsödött be ez a hiba megint, amikor lefrissítettem legújabbra az NVIDIA drivert.Remélem letudtam érthetően írni.
Köszönöm előre is.
Helló -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Adott egy Xonar DS kártya, rákötve külső hangforrás (pl. mikrofon, gitár, egyéb vonali bemenet), amikre monitorozás be van állítva. A tapasztalat az, hogy iszonyat nagy a késleltetése a bemeneti eszköznek, érzésre 200-300 ms lemaradásban van a hangszórón hallott hang a valós történéstől. Ezen esetleg lehet segíteni? Vagy hangkártya csere tudná csak megoldani?
Régebben, mikor még egy Creative SB Live!-ot használtam, ott egyáltalán nem tapasztaltam ilyet.
-
nutella1
őstag
Sziasztok!
Némi segítségre volna szükségem! Vettem egy Sound Blasterx G6-os hangkártyát(optikai kábellel kötöttem az erősítőre). Windows 10-es oprendszerre telepítettem. Problémám, hogy a hangerőt csak és kizárólag a lejátszó programmal (amit win-ből indítok) tudom szabályozni, vagy az egerem görgőjével, ha az SB sofware-be belépek. A windows hangerő szabályozója megszűnt működni, viszont azt szeretném használni. Ez a jelenség mitől lehet?
-
zodo
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #5366 üzenetére
Köszi a helyreigazítást, lényeg hogy megtoldódott!
-
garga01
őstag
válasz
ElektrikusDE #5366 üzenetére
Igen, közben rájöttem és megtápláltam fokozatosan többel, meg találtam egy jó 9V-os Dc adaptert, azzal tökéletes lett, köszi a segítséget!
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Az adapter típus jelzésénél az hogy AC vagy DC mindig a kimenetre értjük, mivel a bemenet mindig AC!
Tehát ez a "AC" adapter természetesen "DC" adapter tehát egyenáramot ad le, nem váltakozó irányú áramot, csak az egyenáramnak van polaritása!
Elmosódott a kép, de sikerült leolvasnom róla az adatokat:
9 Volt 0.5 Amper 4.5 Watt és ahogy írtad is a pozitív van belül.
Tehát egy 9 Voltos adapter megfelelhet ha legalább 0.5 Amperrel terhelhető. (és a csatlakozója egyezik)
Én a stabilizált kivitelt ajánlom, de nem feltétlen szükséges.
garga01:
"5V-al már működik, csak zajos volt a hang ami kijött, elég noname táp sajnos, valszínű nincs rendes szűrés benne, de így meglesz."
Persze hogy nem jó a hang, mert 5 Volton a cucc beépített stabilizátora nem tud dolgozni rendesen, több feszültség kéne neki!
-
garga01
őstag
válasz
ElektrikusDE #5363 üzenetére
Köszi, bakker hogy nem ugrott be a test kimérés!
Megnéztem műszerrel, a külső rész a test.
Egy hasonló unverzális táppal megpróbáltam, 5V-al már működik, csak zajos volt a hang ami kijött, elég noname táp sajnos, valszínű nincs rendes szűrés benne, de így meglesz.
Az a megtévesztő, ahogy írod, hogy az ebay-en AC tápot adnak hozzá, a cuccon meg DC in a felirat...@zodo: Neked is köszi. A cikk elég megtévesztő, a képen amit beküldtél valóban AC adaptert ír, de az a bementére vonatkozik. Az output feliratnál ott a DC jelzés (vízszintes folytonos és szaggatott vonal egymáson!)
Egyébként ha váltóáramú lenne (AC), akkor alapvetően tökmindegy a polritás, mert belül van az egyenirányítás DC-re. -
zodo
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #5363 üzenetére
Ebben a bemutató cikkben lévő képen szerintem AC olvasható és a pozitív van belül.
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Az biztos nem jó hozzá!
1.
AC DC helyett!2.
120 Voltos verzió (pl. Amerikában annyi a hálózati feszültség.)A hirdető nem is próbálta ki fejhallgató hiányában!
Én egy állítható DC 1 Amperes táppal próbálnám ki.
5 Voltról, ha nem elég neki akkor emelném kb. 9-12 Voltig.
DE van még egy probléma a polaritás kérdése, általában a belső csap a pozitív, de van fordított bekötés is.
Mivel ez a szakmám és van műszerem is, én a csatlakoztatás elött kimérném hogy melyik a testpontja a csatlakozónak, mert az 99%-ban a negatív pólus. (és a másikra kötném a pozitívet)
Pl. ilyen adapter vennék:
Univerzális Hálózati Adapter 3 / 4.5 / 5 / 6 / 7.5 / 9 / 12 VDC 1,5 A
-
zodo
nagyúr
válasz
garga01 #5360 üzenetére
Hirdetés képen olvasható a típusszáma: Logitech U100050A
-
Sziasztok!
Adott egy Asus ROG Strix B360-H gaming alaplapos intel konfig, de az elmúlt pár hétben elkezdett steam-es játékok közben szaggatni a hang. Video, film, zene lejátszás vagy hallgatás közben nincs ilyen baj. Illetve kipróbáltam, epic-es játékkal sem csinálja.
Letiltottam a BIOS-ban a hangkártyát meg előtte töröltem a driver-ét és USB-s fülessel hibátlan minden játék.
Valakinek valami ötlet, hogy melyik windows 10 update szórakozik velem vagy mi lehet a gond?
Bármelyik alaplapi hangkártya drivert feltettem ugyanez a jelenség. -
garga01
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy Sharkoon Xtactic Digital hangkártyát. Kis google-s keresés után kiderült, ezt egy füleshez adták, de igazából önállóan is működőképs, van rajta 3 jack + optikai kimenet.
USB-n rádugva a gépre felismeri, de kellene hozzá hálózati adapter is...
ebay-en találtam egy hirdetést, ahol van a képen egy 10 V-os adapter, de nekem a kép alapján ez AC-nak tűnik, a hangkártya oldalán meg DC van írva... Tud valaki segíteni melyik lehet a jó? Ha DC-t vár és én meg AC-t adok neki, nem biztos h örülni fog az elektronika.. -
zodo
nagyúr
Help center első körben "védelmi beállításként" magyarázta a rendszer hangerő automatikus 50%-ra visszaállítását hogy következő megkapcsolásnál nem lepődj meg a nagy(obb) hangerőtől ha úgy felejtetted.
Gondolom több tulajdonos is szóvá tette ezért az utóbbi számos javítást hozó javításban már szerepel ennek a kellemetlenségnek az orvoslása tehát nem nyúlnak bele a hangerőbeállításodba.
-
Wolborn
újonc
Hello.
Segitséget szeretnék kérni van egy asrock B365M Phantom Gaming 4 alaplapom volt egy jack es fejhallgatóm azzal se volt jó és most egy acer predator Galea 350 - 7.1 usb s fejhallgatóm van a mikrofont egszerüen nem tudom beállitani folyamatosan zúg és rossz a minőség. A realtek et felteszem de a kezelő panel amin tudnák állitani dolgokat bese jön.
Előre is köszönöm -
válasz
Atomgeszi #5351 üzenetére
Imádkozz jó istenhez és a pápához, hogy megjavuljon, vegyél új laptopot, cseréld le benne a procit ha az nem forrasztott. Gyújtsd fel.
Sajna megoldás nincs.
Amit első körben érdemes csinálni, az az, hogy a BIOS-ban megnézed milyen jellegű energia takarékossági funkciók vannak, ezek ki-be kapcsolásával lehet variálni. Pl turbó kikapcs nekem segített egy picit, illetve volt valami, hogy nagyon gyorsan és nagyon le vette az órajelet, ezeket kikapcsoltam és simán a win vezérelte az energia takarékosságot, meg nem oldotta, továbbra is idegesítő volt nagyon, de javult a dolog, lehet nálad megoldja.
Win alatt lehet még kikapcsolni az energia takarékossági funkciókat arra az időre míg szeretnél pattogás mentesen lenni.
Ha wifin- vagy akkor válts kábeles netre ha van lan port, ha lan-on vagy válts wifi-re. Külső wifi dongle használata ha előzőek nem segítenek. Esetleg hálózat teljes letiltása.
Tűzfal leállítása ideiglenesen, vagy váltás másikra. -
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
Nekem is pattogás a problémám.
Egy Dell 5590 notebook, eredeti gyári Windows 10-el.Harman Kardon Onyx 5 BT kapcsolaton tökéletes, nem pattog, nem akadozik a hang.
Amint külső hangkártyát próbálok, vagy a beépített hangszórókat, vagy HDMI-n erősítőt rákötni, elkezd pattogni a hang. Már minden illesztőszoftver frissítettem, illletve nem, mert a legújabb volt fent és a pattogás még mindig megvan.
Fentebb volt egy link egy programhoz, elindítottam, meg egy zenét mellette, akkor pirossal kiírta ezt a szöveget:
Most mit kéne ezzel tennem akkor végül is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest