- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jarod1
veterán
használta valaki már ezt a terméket?: Vivèse Senso Duo
-
Fenya96
újonc
19 éves vagyok, és kb. egy hónapja vettem észre, hogy elég szépen megnyúlt a homlokom. Gondolhatjátok, hogy milyen jó kedvem lett a felfedezéstől... Amúgy se voltam valami magabiztos csajozás terén, de így még az a kevés önbizalmam is elszállt ami volt.
A visszajelzések alapján a Bánfi termékek elég jónak tűnnek, ára se olyan vészes. Van valaki aki próbálta? Az optimális hatás érdekében melyikeket kellene megvenni (sampon, hajszesz stb)?
Van valami új hír a minoxidil tartalmú szerekről? Sok helyen olvastam én is, hogy impotenciát okozhat, és arra jutottam, hogy a dús hajkorona nekem se ér meg ekkora áldozatot.
-
Thom!
veterán
up
-
he7edik.
addikt
Bár már 38 vagyok de számomra is érdekes a téma. Jöhetnek a tapasztalatok.
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra mert nekem elég különösen hullik a hajam. Ott kezdődött valamikor 2006 tájékán akkor voltam 20 éves és elkezdett ritkulni a hajam amit csak most vettem észre fél éve mert azelőtt nem fordítottam rá figyelmet. Különös az hogy kétoldalt ahol a kopaszság kezdődne tehát kúszna felfelé, nekem az átlagosnak mondható, nem úgy kúszik fel a kopaszság mint más tényleg kopaszodó férfinak, hanem ott még azért van haj, azonban a fejtetőmön elég ritka most már. Az érdekes még az hogy nekem oldalt is kezd igencsak ritkulni a hajam meg hátulról is hullott egy időbe elég sok de most ott megállt. Pajzsmirigy alul működést diagnosztizáltak nálam erre szedek hormon tablettát, de egyenlőre semmi változás, csak annyi hogy azóta hátul nem hullik, de oldalt eléggé. Azt olvastam hogy DHT hajhullásnál nem hirtelen hullik ki nagy mennyiségű haj, nálam pedig elég hirtelen hullik mert egy hajmosásnál 400 hajszálam is kihullik és azt veszem észre mintha vissza sem nőne. Másik érdekesség hogy ugye a férfias hajhullásnál picike hajszálaknak vissza kéne azért nőlnie és vékonyodnia kéne a hajszálaknak. Nekem nem vékonyodott el azon a résen ahol még van hajam elől, viszont nem is nől vissza ahol már kihullott, tehát kis hajszálaim sincsenek csak a normál méretű és a kopaszság. Hajgyógyászt keresnék szívesen aki megvizsgálná a hajhagymát és a hajszálat meg a fejbőröm mikroszkóppal hogy ez most a pajzsmirigytől hullik e vagy a férfi nemi hormon csinálja ezt. Mert ahogy írtam is nem kifejezetten erre a férfias hajhullásra jellemző tüneteim vannak. De vissza meg nem nől a hajam. Elég idegesítő mert már én is kentem rá mindenfélét. Hajamnak mondjuk tartása nincs, de hátul sincs nem csak elől szóval egyforma a tartása és a vastagsága mindenhol. Tudtok esetleg tanácsot adni hogy ez akkor a betegségemtől van e inkább vagy ez is lehet férfias kopaszodás hogy kihullik és nem nől ott haj? Esetleg hajgyógyászt tudtok mondani aki megvizsgálna és pesti? Már nagyon ritkás a hajam fejtetőn, és már ritkás oldalt is kicsit, fejtetőn jó ha 1 négyzetcentire jut 160 hajszál.
-
koshmar
addikt
19 vagyok, szerencsére nem hullik.
Viszont egy-két szál őszül. -
dunapart
csendes tag
Látom, sok embernek a Rogaint javasolták, de ennél sokkal jobb a Thymuskin!
-
dunapart
csendes tag
Ez nem igaz.
Sőt, ennek épp az ellentéte igaz!
A tabletták hatóanyagai beépülnek és hajat növesztenek. Ha egy szőrtüsző genetikilag meghatározottan rövid és puha testszőrzetet termel, akkor a tabletták hatására sem fog vastag, hosszú szőrszál nőni helyette!Ezért nincs olyan, hogy valakinél hosszú szőrszálak, hajszálak kezdenek el nőni a testén valamilyen hajnövesztő miatt
-
_Highlander_
csendes tag
Nagyon régóta hosszú hajam volt, stílusomból adódóan, de husz éves koromban nekem is kezdett erősen hullani, mert bezsírosodott a fejbőröm a hormonok miatt ezért hullik. Aztán kényszerből le kellett vágnom, mostmár úgy nézek ki mint egy *uzigyerek, de így legalább nem hullik annyira, gyakran ha lehet naponta átdörzsölöm a fejbőrömet zuhanyzás közben, ez segít.
-
Thom!
veterán
up
-
Supertramp
újonc
válasz
honved001 #504 üzenetére
Üdv!
Körülbelül egy éve (18 évesen) kezdett hullani a hajam. Mondhatom marhára örültem neki. Múlt hónapig tökölődtem, hogy mit is kéne csinálni, végül elkezdtem a Rogaine-kúrát, jelenleg 3 hete használom. Természetesen semmi pozitív változás, csak a shedding észlelhető, de bizakodó vagyok. Egyrészt, mert sok helyen olvastam, hogy ez az egyik leghatásosabb szer a piacon, másrészt a cink, fodormenta tea és béres csepp mind segítik a hullás elleni küzdelmet (ezeket mind használom/használni fogom).
Csak annyi a kérdésem, hogy okoz-e -e a Rogaine impotenciát? Mert ha igen, akkor hagyom a francba az egészet!
-
tiv83us
veterán
No, en is bealltam a hajhullatok soraba...
Az elmult egy eveben a hajam elkezdett hullani mint a gep, foleg fel evvel ezelott indult be /latszik mar kegyetlenul/, hogy a fejem bubja csupaszodik. Igaz nem husz, hanem "csak" huszon evesen.../
Rendeltem egy csomag 4 havis Rogain-t, ha ez bevallik a 4 honap alatt, meg rendelek belole. Valakinek tapasztalata van mar vele? 5% Minoxidil...esatobbi marketing szoveg. -
honved001
újonc
válasz
WonderCSabo #501 üzenetére
Kedves WonderCSabo!!
először is NEM VAGYOK REKLÁMEMBER, van elég reklám az oldalon is!!!
Eleinte én sem hittem benne, sőt még bőr irritációt is kaptam, de az pár nap után el is múlott,
ez a szer nem kerül olyan sokba, úgyhogy én azt ajánlom próbáld ki!!!
NEM CSODASZER!!!! de én úgy vettem észre hogy dúsabb lett a hajam és egy kis százaléka
vissza is nött.(csak a kezdeti stádiumban voltam)
nekem 8 hogy kipróbálod vagy sem, de engem nagyon zavart hogy KEZDTEM kopaszodni és most jobban érzem magam. Persze sok embert nem zavar sőt láttam olyant is akinek kifejezetten jól állt a kopaszság! hát nekem nem.
Ja és sok van aki nem tud vagy akar napi 2-szer 5 percet erre áldozni + a szer ára, és van akinek nem használ, (ez lehet a hormon szint miatt is).Különben megígértem magamnak ha használ a cucc írok, ez nem kerül semmibe és talán tudok másnak is segíteni.
Ha kipróbálod és van kedved írni szívesen venném. csáó.
-
WonderCSabo
félisten
Én utánanéztem, meg voltam dokinál is, azt mondta, hogy ez genetikai dolog. Mármint a kopaszodás, nem a hajhullás. Igazából nem sokat lehet tenni ellene. Persze a műtétet vmikor meg kell csinálnom, a többit meg talán kiküszöbölöm, de eléggé el vagyok keseredve. A fodrász is mindig mondta régen, hogy milyen szép sűrű hajam van, meg persze most is az, csak már kezd szépen lefele húzódni.
honved001: Én szívesen vennék ebből, ha télleg használna, de mivel ez az első egyetlen hszed itt, biztos, hogy nem csak reklámozod a cuccot?
-
honved001
újonc
Üdv mindenkinek!
Ez a hajhullás téma engem is eléggé érint, ezért kezdtem el 10 héttel ezelőtt használni
dht-blokkolót (Kirkland Minoxidil). Nekem ez az ár még belefér.
Eleinte nem hittem benne, de tényleg van értelme használni!!!!
Hozzá kell tenni azt is hogy és a A NORWOOD skálán csak a 2-es csoportba tartozom, így azért még van hajam.
Összegezve barátaim: Van értelme ezeknek a szereknek, (nem a gyógyszeres dht-blokkolóról beszélek mert azt nem is próbáltam, és nem is fogom!)
Én látványos eredményt értem el már pár hét alatt, úgyhogy havi kb 2500 ft-ot megér!!!SOK SIKERT MINDENKINEK. PUSSSSSYYYY
-
válasz
WonderCSabo #493 üzenetére
Ha ezeket kiküszöbölöd, akkor biztosan megszűnnek, csökkenek a tünetek. De ez javaslat dorina87 kolleginának és mindenki másnak is.
A stressz az egyik legfőbb gát. A mozgást persze nem érdemes hanyagolni, mert az is sok nyűgtől megszabadít - például a méregürítés izzadás közben. Okosabbak azt javasolják, hogy heti 2-3 alkalommal jó rendesen meg kell hajtani a szervezetet, hogy elégesse, ürítse a mérgeket és ez oldja a stressz hatásait is. No meg a közérzet is javul.
-
dorina87
újonc
Szia!
Nekem is pont ez a próblémám! korpás fejbőr amitől viszket és hullik a hajam, piros pattanásnak látszó pötyök. Rengeteg bőrdokinál voltam emiatt, főleg a hajhullás zavar, de az nagyon! Adtak már nekem gyógyszereket hormon tartalmúakat, elocom oldatot, és most különböző gyógyszertári tisztító sampont pakolást stbt használok. Nem igen látok javulást! Nagyon sokat segítenél ha megtudnád mondani neked milyen szer segített!!!!!!!!
A fórumon nem tudok rajta lenni mert szinte állandóan dolgozom és nem tudom követni! itt a mail címem: dorina.kozma@freemail.hu
Előre is köszönöm a segítségedet! -
qestion
aktív tag
válasz
WonderCSabo #496 üzenetére
emésztési problémáim nekem is vannak, de ultrahangra nem jutok el... milyen műtét?
-
Jarod1
veterán
tabláttak nem sokat érnek mert nem csak hajha hat a növekedés hanem máshol is elkezdenek nőni a szőrszálak...
-
qestion
aktív tag
válasz
WonderCSabo #493 üzenetére
erre hoggy jöttél rá? "emésztési problémáim is? (epekövek, talán nyáron kiszedetem)."
-
WonderCSabo
félisten
Üdv srácok!
A topik címe teljesen illik a problémámra. Egy 1 éve figyeltem meg, hogy elkezdett visszahúzódni a hajvonalam, kb. most 2-3 centire tart, mindkét oldalon.
Az közrejátszhat a dologban, hogy rohadt keveset alszom, egész sokat stresszelek, totál mozgásszegény életmódom van, és emésztési problémáim is? (epekövek, talán nyáron kiszedetem).
Szóval ha ezek kiküszöbölöm, megállhat a kopaszodás?
Végignyálaztam a topikot gyorsan, sok ember sok mindenre esküszik. Mostanság mit tartotok jó szernek?
-
Sanyix
őstag
hi!
nekem egy pitysporum folliculitis nevű fejbőr betegségem van/volt (úgy néz ki már megszűnt a kezelésnek köszönhetően), amit a pitysporum ovalis nevű természetes módon fejen élő gomba túlszaporodása okoz (ez okozza egyébként a korpát is, amikor már hullik a haj az egy újabb fokozat (viszketés piros fejbőr, pattanásnak látszó képződmények).
De sajnos elég lassan tér magához a hajam. Volt már valaki másnak ilyenje? Ha igen mennyi idő alatt érték el újra a hajszálai a normál sűrűséget és vastagságot? -
segitseg
újonc
válasz
darnellsmith #300 üzenetére
Sziasztok. A tavaly nekem is nagyon hullt a hajam, tobb mint fel evig. Mar mindenfelet kiprobaltam, de sikertelenul. Aztan veletlenul a gyogyszertarban raakadtam a VARGA HAJCSEPPRE, ami csodat tett. 2 het mulva alig hullt a hajam, mostanra mar nagyon sok uj hajszalam nott, es no. Mindenkinek ajanlom. A VARGA HAJCSEPPEKET, itt Erdelyben talaltak fel, 50fele gyogynovenyt tartalmaz. Kb 3000FT egy uveg. Ajanlani tudom mindenkinek. Remelem segiteni tudtam. Ha kerdesetek van irjatok nyugodtan ezzel kapcsolatban.
-
temea
újonc
Sziasztok.
Ki, mit tapasztalt Varga hajcsepp használatakor? -
R
senior tag
varga hajcsepp esetleg
-
g@bo
nagyúr
fejbúbon szép lassan eltűnő hajszálakra mit javasoltok.
-
dunapart
csendes tag
válasz
Azazello- #481 üzenetére
Szia Azazello,
Valóban: ahány hozzászólás, annyiféle ajánlás.
Én a Hajdoktorboltban találtam meg a gyógyírt. Elmagyarázták, melyik szer hogyan hat, aztán uccu neki.Csináltam az elején egy intenzív féléves kúrát, aztán most szintentartás.
Ha érdekel, privátban megírhatom, miket használtam, de szerintem jobb, ha elmész hozzájuk és töviről hegyire kivesézitek a témát.
-
ccca16
újonc
óó jaj honnan hallottad h a Kirkland szar? pont most vettem 3 havi adagot, én még a hajhullásnak eléggé az elején vagyok, és nekem csak a halántékomnál vékonyodik meg eseget ki, és a Kirkland arra meg pont nem jó a leirás szerint, de ugy halklottam h arra a rogaine se jó, tudja valaki az elméletet h oda mi a francértnem jó ha ott is a dht okozza a hullást? ja és ha meg tudnád mondani h mi a baj a kirklandal azt is nagyon megköszönném
előre is köszi a választ -
Azazello-
senior tag
ahany hozzaszolas, annyi kulonbozo ajanlas. igy az embert meginkabb osszezavarja a topic ha vegigolvassa a dolgot.
(
vichy-rol valakinek velemeny, tapasztalat?
konkretan errol VICHY DERCOS AMINEXIL SP94 esetleg? -
student
őstag
már senkinek se hullik a haja?? vagy már mkinek kihullott?
-
stolvy
újonc
Eladó:
- Rogaine Foam (hab formula) 5%-os minoxidil: originál amerikai kiszerelés(gyártó: Pfizer). 5500.- Ft / flakon (1 havi adag).
- Rogaine extra strength (folyadék) 5%-os minoxidil: originál, amerikai kiszerelés (gyártó: Pfizer). 5500.- Ft / flakon (1 havi adag)
- Kirkland Minoxidil: csak 3 havi kiszerelésben (3 flakon) 7.000.-Ft
- Priorin 60 db-os 10.500 Ft. (gyártó: Bayer)
Átvétel: Budapesten (akár 24 órán belül) személyes átvétel, vidékre csomagküldés. Csak amíg a készlet tart!
Érd.: stolvy@freemail.hu
-
szetib
tag
Én úgy tudom ha foltokban hullik a hajad, az vmi betegségre utal, vizsgáltasd ki magad. Nem tudom mennyire vagy up-to-date az egészségeddel kapcsolatban, de nem árt azért elmenni egy vérvételre, szűrésre. Én is voltam, semmi gáz nem volt velem, pedig hihetetlen egészségtelenül élek. A vérképem mégis annyira jó, hogy mutogatni lehetne, semmi belső szervi problémám nincs. Kipróbáltam a mondhatni újnak számító antioxidáns mérést, a magyar átlag fölött vagyok. A férfias kopaszodás nem ezektől van, úgyhogy ha feltünően másféleképpen kopaszodsz, szerintem menj el egy kontrollra. De ne gyógyszereket szedj, hanem menj el akupunktúrára, vagy akupresszúrára. Feltétlen ajánlom!
-
Sanyix
őstag
nekem érdekesen fogy, vagy nem fogy a hajam(22 éves vagyok)... tavaly nyáron tűnt fel, hogy ritkásabb elöl. Volt mandulaműtét augusztusban, ugyanis az be volt gyulladva, és talán az. Mostanára olyan fura lett az egész. Úgy egészben úgy tűnik mintha ritkulna, de a homlokomon elöl, és 2 oldalt a bevágásoknál ami kialakult, eléggé sok kis hajszál van nagy részük még csak milliméteres tartományban, de a legrégebbiek (december január környékén születők, már centisek). Az érdekes, hogy részben ilyen férfias hajhullásos dolognak tűnik, mert hátul, a homlokom két oldalán, és elöl ritkult, viszont jobb oldalt elöl a fejem tetejéig kihullott a haj, a másik oldalon meg jóval több van, nagyon feltűnő külömbséggel. Emellett oldalt, egy vékony (1cm) sávban hosszában van egy ritkább csík.
Ja és emellett gyakran viszket a fejem(mindenhol ahol haj van, ott is ahol nem úgy tűnik mintha ritkulna), ilyen kicsit égő viszketéssel). Zsírosodni nem zsírosodik nagyon, korpából is kevés van.Ez miféle lehet?
BTW most készülök fullra leborotválásra, mert unom az az lyukat jobb oldalt
ha borotvahabbal és eldobható borotvával borotválom a hajam, az mennyire árt a hajhagymáknak? (mivel ideiglenesnek tervezem a kopaszságot, amíg eldönti hogy most visszanő-e teljesen, vagy nem.)
és még valami: a családban nem fordult elő korai kopaszodás, viszont nálam előfordulhatott az utóbbi 3 hónapig elég durva nyomelem, és vitamin hiány, mivel addig nem túl sok zöldséget ettem
de mégis a férfias hajhullásos elemek miatt nem tudom mitől van.
-
szetib
tag
Üdv. Érdekelne, hogy ennyi kencefice, pampuc, és gyógyszer után senki nem lenne hajlandó a FUE eljárásos hajátültetésre? Tehát nem a szikés, altatásos módszer, hanem az abszolút fájdalommentes, follikuláris egységek átültetéses metódus. Drága, viszont hosszútávon olcsóbb, mint venni a készítményeket. Semmi kémia nincs benne, nem kell kenegetni, vagy tablettákat szedni életed végéig. Erről volt már itt szó? Mert én ezt látom normális megoldásnak, mint gyógyszerezni magam, vagy kenegetni a fejbőrömet minden nap. Volt kenőcsöm, de ha 'séróm' van, egy kínszenvedés úgy bekenni, hogy a hajszálakra ne jusson. Aztán még ott a színe/szaga ami végigkísér egész nap. Szóval én ebben látom a megoldást.
-
hajnoveszto
újonc
A minoxidil nem okoz semmilyen impotenciát és nem káros természetesen
Ha bármilyen segítségre van szükséged ezzel kapcsolatban akkor jelezz nekem mert tudok segíteni ebben.
hajnoveszto@citromail.hu -
hajnoveszto
újonc
Sziasztok
A minoxidilről szeretnék írni pár sort.
Először is egyáltalán nem okoz természetesen impotenciát
Másrészt ez az egyetlen olyan hatóanyag ami visszahozza a hajkoronád
Ha valakit érdekel bővebben akkor szívesem segítek és elmondok mindent -
student
őstag
nem tudjátok, itthon lehet venni valahol ezt headblade
-
pityke1010
újonc
sziasztok!
Ti aztán benne vagytok a témábanEzta minoxidil cuccot gyógyszertárban lehet venni? ....vagy ha ismertek valami természetes DHT-blokkolót, amit külsőleg lehet alkalmazni.... az még jobb lenne.
+ én halottam hogy a fűrészpálma kapszula is jó erre mert az 5-alfa-reduktáz enzim aktivitását gátolja és így a tesztoszteron nem tud DHT-vá alakulni... érdekes. Próbálta már valaki? ... Ez is okozhat impotenciát mint egyes gyógyszerek?
Remélem válaszol valaki -
deniro2
senior tag
válasz
littlelion21 #469 üzenetére
Ebay-ről szoktam rendelni, általában 4-5-6 havi adagot. Pl. innen már rendeltem.
-
deniro2
senior tag
válasz
littlelion21 #467 üzenetére
Van tapasztalatom, most is használom. Bár én nagyon lassan kopaszodom és nem vészes a helyzet, de úgy gondolom, hogy mivel visszafordítani a dolgot nem lehet csak megállítani, nem lehet elég korán elkezdeni tenni ellene. Leírások szerint az esetek 50-60%-ában használ a minoxidil és úgy tünik én is ebbe a csoportba tartozom. Kicsit macerás, mert reggel-este kenegetni kell, de szerintem ne ezen a napi 10 percen és havi 3-4 ezer forinton múljon már, hogy van hajam vagy nincs... Sajnos csak addig működik ez is (mint az összes valóban hatékony szer) amíg használja az ember.
Aki esetleg a beszerzésén gondolkodik, annak javaslom, hogy hanyagolja a noname cuccokat és a Kirkland márkát, mert olcsó húsnak híg a leve, nagyon sok negatív véleményt olvastam róluk. Rogaine, Regaine és slussz.
Ja és ebay vagy amerikai shopok, mert itthon elmebeteg árak vannak. -
Lejszi
senior tag
Valakinek van ehhez kapcsolatban tapasztalata?
-
dunapart
csendes tag
A DHT okozta hajhullásnál általában NEM HIRTELEN hullik ki sok haj, hanem fokozatosan kopaszodik meg az ember.
Először a homlok 2 oldalán háromszög formában kúszik feljebb a homlokvonal. Aztán sokszor a fejbúbon is kezd ritkulni. Amíg a 2 hajhiányos rész összeér :-( Az a lényeg, hogy nem egy hirtelen dologról van szó. Először csak vékonyabb, kisebb hajszálakat termel a hajhagyma, aztán amikor "kimerül", akkor idővel elpusztul és egyáltalán nem növeszt hajat.
Addig van csak esély, amíg még él a hajhagyma. Tehát azokon a helyeken, ahol már évek óta nem nő haj, semmilyen csodaszertől nem fog kinőni.Viszont a legtöbbször az a probléma, hogy hiába jó a fejbőr vérellátása, nincs elegendő hajanyag (mukoprotein) és ezért satnyák a hajszálak.
-
Tottu
senior tag
válasz
dunapart #461 üzenetére
Azt nem vártam el eddig sem, hogy 1 hónap után olyan legyen a hajam mint 3-4 évvel ezelőtt, de azt elvárnám, hogy mérséklődjön a hajullásom.
Remélem ez az Orising majd meghozza a kívánt hatást.Egyébként azt, hogy DHT típusú hajhullás-om van-e azt, hogyan lehet a legkönnyebben megállapítani?
-
dunapart
csendes tag
Tottu!
Mindannyian várjuk a csodát, de csodák nincsenek! Az például lehetetlen, hogy valamitől 2-3 hónap alatt dús haja lesz bárkinek.
Ha az embernek férfias típusú kopaszodása van, akkor ott folyamatosan kell használni a hajnövesztő szereket. Gondolj bele: a kopaszodás sem 1-2 hónapja kezdődött, hanem egy évek óta tartó folyamat! És ezeknek a készítményeknek egy része lassítani tudja a kopaszodást, de azért van néhány olyan cucc is, ami megállítja és megőrzi azt az állapotot, ami jelenleg még megvan. Szóval nem lehet elkeseredni, ha valamitől 1 hónap alatt nem lesz látványos javulás! (Az, hogy jelentős mennyiség visszanő, egyáltalán nem gyakori!)
Az Orising egy elég jó gyógynövényes készítménycsalád, de ettől se várd, hogy 2-3 hónap alatt tök dús lesz a hajad. Ha így állsz neki, ne is kezdd el, mert 1 hónap alatt nem lesz látványos az eredmény.
Viszont ha semmit sem teszel, akkor pár év múlva már csak a hajad hűlt helyét nézheted.
-
Tottu
senior tag
Üdv!
Lassan nekem is komolyabban kell foglalkozom a hajhullásommal. Mostanában már egyre feltűnőbb, hogy kezd felkúszni homlokom.
Voltam vele egyszer egy dokinál aki felírt egy Alpicort nevű készítményt, de nem is vizsgálta meg a hajam, az őszülésemre meg csak annyit mondott, hogy egyre gyakoribb a korai őszülés is. Továbbá még annyit hozzá fűzött, hogy: "ez lesz a szexepilem"...
Ebből az Alpicort nevű löttyből elhasználtam már egy teljes üveget, de nem tapasztaltam különösebb változást így ez sem egy bevált módszer számomra.
Most egy ismerős fodrászhoz mentem el, akinek van egy kis mikroszkópja amivel meglehet vizsgálni a hajat, hogy mi lehet a baja. Az eredményre sajna még várni kell...De amiért elsősorban írtam, azaz ORising kezelés, ugyanis egy ilyen mikroszkóp vizsgálat után ezt alkalmazzák. Itt lehet olvasni róla: [link][link]
Erről hallott már valaki valamit? Vagy esetleg van róla valakinek tapasztalata?Eddig egyébként még a Varga hajcseppeket próbáltam ki, meg próbáltam szedni különféle vitaminokat, de nem hoztak javulást...
-
D600
tag
Egyelőre minden DHT típusú hajhullást folyamatosan kell kezelni.
A finasterid tartalmú tablettákat nem ajánlom, mert a DHT blokkolás mellett a mellékhatásként impotenciát okozhat. Komoly libidó visszaesést lehet olvasni mindenhol erről a szerről.
A hajat rendbe teszi, sűrű nagy koronát növeszt vissza, de elég nagy árat kell fizetni érte.Nekem nem ér ennyit az egész.
Neked igen?
Így maradnak a folyamatos külső kezelések, amíg ki nem találnak valami újabb, jobb módszert. -
m3tr0
őstag
köszönöm a válaszokat.
annyi lenne még a kérdésem,hogy ha most eza készítmény beválik nálam..akkor utána folyamatosan rendelnem kell ezt a cuccost ha megakarom tartania hajam?
mert egy hatezer forintos készítményről van szó...vagy akkor el kell dönteni,hogy hajat akarok növeszteni,vagy pénzt spórolni
nincs valami DHT blokkoló hatású készítmény tabletta formában,amit az ember nyugodtan szedhet akár folyamatosan is és kicsit költség kímélőbb? -
D600
tag
válasz
dunapart #455 üzenetére
A mellékhatás mindennél várható. Nem létezik gyógyhatású készítmény aminek nem lehet mellékhatása.
A minoxidil egy véletlen felfedezett haj visszanövesztő szer. A magas vérnyomást kezelték vele beszedhető formájában. A teszt csoportnál vették észre, hogy a csoport egyik részénél akiknél hajhullás bármilyen fázisa állt fent, a kezelés alatt megerősödtek a hajszálaik.
A fejbőrön keresztül nem szívódik be a testbe annyira, hogy befolyásolja a vérnyomást érezhetően. Viszont ez lehet az egyik mellékhatása bizonyos hajlamos egyéneknél. De eddig a fórumokba nem hallottam senkitől, hogy ezt érezte volna bárki is. Inkább javult a vérkeringés a fejbőrükben.
Az abbahagyási résznél nem egészen így van. A minoxidil megerősíti a hajszálakat és a még élő hajgyökerekben beindítja a növekedést a DHT blokkoló hatása miatt. Folyamatosan használni kell a DHT blokkolása miatt, ha abbhagyják a DHT újra teret nyer és a minoxidil addigi hatása elvész. Tehát nem az hullik ki amit a kezelési időszakban kihullottak volna, hisz honnan tudná a minoxidil, hogy mennyi hullott volna ki nélküle.
A kezelés abbahagyása után visszaáll a kezelés előtti állapot. Így a helyes. A bőrgyógyászok a webdoktoros oldalakon egyelőre még a regaint és társait ajánlják DHT-ra.Dunapart a Thymuskinról még nem nagyon olvastam, igaz nem is foglalkozok már nagyon a témával. Van valahol konkrét leírás erről az 3x-oros hatásáról?
-
dunapart
csendes tag
Szia m3tr0!
A sapka nyáron nem annyira jó, mert alatta bepállik a fejbőr: gombásodás, stb. Télen viszont szükséges, ha az ember hideg helyre megy.
Ha a fejtetődön ritkul, akkor valószínűleg hormonális.
Ezek a minoxidil tartalmú készítmények nem voltak rosszak, de most már van ezeknél jobb is. Azt olvastam ugyanis egyrészt: ha abbahagyod a használatukat, akkor kihullik az, ami abban az időszakban a minoxidil használata nélkül magától kihullott volna. Másrészt előfordulhatnak mellékhatások. Persze nem mindenkinél.
Ami ezeknél jobb, az például a Thymuskin. A klinikai tesztek szerint 3x voltak hatásosabbak a benne lévő enzimek, mint a minoxidil. Szóval ha a minoxos készítmények nem jönnek be, vagy időnként váltani akarsz, akkor ez egy lehetőség. -
m3tr0
őstag
hát igazából nem tudom mitől ritkult meg a hajam..és az is érdekes,hogy szinte csak a fejtetőmön ritkult meg de elég durván.a hátsó fogómnál ott még telejesen jó sok haja van meg oldalt is..de a fejtetőm siralmas
rendeltem egy minoxidil készítményt hátha...remélem jó lesz...vagy neki állok minnél kisebb hajat vágatni,hogy hozzászokjak a rideg valósághoz.
meg elkezdem nézegetni a különféle nyári-téli sapkákat..
hajat akarok!!! -
m3tr0
őstag
sziasztok
szóval már nézegettem a topikot és most lesz pénzem valami hajhullás megállító,hajnövést emgindító kencére.szóval a norwood skálán kb 2-3 as között vagyok,ami azt jelenti,hogy "csak"a fejtetőmön kevés a haj és a homlokom magasabb bal és jobb oldalon... amúgy sem volt sose erős és dús hajam..de ha így folytatódik nemtom mit csinálok...?!
szóval mit kenjek rá,mit használjak? revalid és társai megvolt,kevesebb hajam hullott ki de amúgy semmi mást nem tapasztaltam..
valami hatásosabb kellene...előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Óra topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest