Aktív témák

• dshk

aktív tag

válasz james #772 üzenetére

Most hallottam pár érdekes hírt az USA taktikájáról. Háát... A ''szuper erős'' gyalogsággal kerülik az utcai harcokat ezért körülzárva magukra hagyják a városokat és törnek előre Bagdad felé...''

Ezt a taktika már napokkal ezelőtt látszott, illetve ezt valószínűsítettük, ebben a fórumban kitárgyaltuk, és logikus is, feltéve hogy nem minden városka lesz partizánfészek. :-)

Az OPEC helyében én erősen elgondolkodnék ezen, mert Irakkal akkora olajhoz jut az USA, mint amekkora a többieknek együtvéve lehet.

Ez nem igaz. Az iraki kitermelés most 2 millió hordó, 3 millióra lehet felfuttatni, feltéve ha nem gyújtanak fel sok kutat. Ennél magasabbra felfuttatni jónéhány év kell. Ezzel szemben pl. Szaud-Arábia napi 8 millió hordó, amit 10 millióra fel tud futtatni.

Az OPEC helyében én erősen elgondolkodnék ezen, mert Irakkal akkora olajhoz jut az USA, mint amekkora a többieknek együtvéve lehet.

Ezt nem mondhatod komolyan. Ha egyszer Irakot építik újjá belőle akkor hogy lenne már lenyúlás???

Aktív témák