Hirdetés

Aktív témák

• Don Vittorio

őstag

válasz Egon #203 üzenetére

Értem. Újabb települések kérdése rém bonyolult. A nagyon vallásos orthodox zsidók jelentős része nyomja ezt a témát. Én személy szerint nem értek ezzel egyet, ám tény, hogy pont az amerikai orthodox zsidóság pénze befolyása (is) tartja életben Izraelt... A megszállt területekről való kivonulására vonatkozó kérdésedre csak rossz válaszom van. Szokták emlegetni pl. azt, hogy amíg ott vannak a katonák, addig ott van villongás, és nem bentebb az országban. Másrészről a visszaadott területek jelentős részére igaz az, hogy
    a) pillanatok alatt tönkremegy,
    b) max. arra használják a palesztinok, hogy közelebbről tudjanak rakétázni...
    Én a magam részéről teljesen máshogy kezelném ezt a helyzetet, de tudnod kell, hogy évtizedek óta, aki megnyeri az izraeli választásokat, mindig úgy teszi, hogy azt ígéri, békét teremt. (1. következtetés: az izraeli szavazók jelentős része békét akar.) Aztán nyer, majd előbb-utóbb kiderül, hogy nem lehet (?), nem tud békét teremteni. Jó példa erre a palesztin rendőrség, amelyet Izrael fegyverzett fel. A manapság lelőtt izraeli katonák nagy része ilyen fegyverek által hal meg. (2. következtetés: a palesztinokkal nem érdemes alkudozni, mert nem tartják be a szavukat.) Ilyenkor az aktuális kormány bekeményít, jön az ellenzék: majd mi békét teremtünk - és kezdődik minden elölről.

Aktív témák

Hirdetés