Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
penene
őstag
Randikommandóban megkérdezték csajt:
Te mit is sportolsz? Konditerembe járok.
És a kopasz kigyúrtakat szereti!! -
penene
őstag
válasz
nepszter1 #11307 üzenetére
Nicot használok bemelegítőnek.
Edzés utánra nem használok semmit, anno csináltam hideg vizes kezelést God javaslatára, az se volt rossz (könyökre), egyébként igyekszem nem nagyon túlterhelni az izületeket (ha mégis megtörténik, ez van, majd legközelebb figyelek - kondiedzésnél kontrollálhatóbb a dolog, focinál tudom, egyáltalán nem, ha tényleg focizik az ember, de én először inkább magamra figyelek).
-
penene
őstag
5 éve nem fociztam, csak évi 1 alkalmat (amikor megpróbáltam, de visszasérültem 1. meccsen), ezért vagyok teljesen leépülve (porckopás a köbön 4 éve diagnisztizálva, akkor 23 évesen). Teljesen lemondtam mindenről akkor, mert egyszerűen nem ment, hiába gyógytorna, stb.
Viszont az elmúlt 1-1,5 évben edzettem és kezeltem a térdem, lábam fel úgy, hogy esélyem legyen a futásra-focira.
1,5 évvel ezelőtt olyan szinten volt szar a térdem, hogy minimál súllyal a lábnyújtón megőrültem úgy fájt 1 ismétlés... Aztán szépen fokozatosan...A futást kb. 2 hónapja kezdtem el, de gondolhatod, hogy nem rögtön sprint, meg 5 perc után fájt mindenem.
Elhatároztam, hogy menni fog, és végig is csinálom. Ha nem focizom, akkor is meg kellett erősítenem, meg még van bőven mit, hisz nem akarok bottal járni öreg koromban.
Szóval eléggé fosok, mikor lépek megint rosszul, de elég sok mindenen mentem keresztül, és tudom, hogy csak akarat kell. Meg a megfelelő edzés, stb. Nem megy semmi magától már. -
penene
őstag
Egy kis ON: voltam 1 +4 év kihagyás után újra focizni, csak passzolgattunk, lövöldözés, lightosan, a térd miatt óvatosan.
A bokám, és boka körüli dolgokat érzem túlterheltnek, igen, az használatban van irányváltásoknál, lövés, ezt nem használtam jóideje.
Meg gyengének is érzem, agy izom kapcsolat megszűnt 5 év alatt.Kérdés, hogy magán a mozgás rendszeressé tételén kívül van valami tipp, hogy hogyan lehet erősíteni a lábfej, boka körüli izmokat-inakat? Vagy "majd megszokja", ha rendszeres a mozgás.
Végülis azt hiszem a profi fociban is a mozgásokkal operálnak, arra vannak az edzések.
Gondoltam , valamit hoznék rajta a teremben is, mert heti 3x nem lesz foci, az tuti, 1 meg kevés megerősíteni a dolgokat. Vagy ha focizni akarok, akkor meg kell a heti 3 foci ugyanúgy, mint egyéb edzés, ha azt akarom, hogy jó legyen..Térdet is érzem, hogy volt rajta terhelés, de ez persze normális, hisz kiadós edzés volt.
A kondis lábedzés persze marad, kell az a fajta terhelés, és izomnövekedés is.A futóedzések valamelyest segítettek, de ég és föld.
/ON
-
penene
őstag
"Miért sok a 44 gramm cukor, mert azt mondta a Súbert norbi, vagy a nagymama?:"
Meghallgattam 4et, máris jobb kedvem lett.
(kérdést el se olvasom, minek
)
"Barátom, ha valamiban rost van az jó, nem rossz, bazmeg".. "úgy működik, hogy balfasz vagy bazmeg"..
"ha nem csinálsz semmit, egy kiadós recskázás is növeli az izomtömeget"..
Na, ennyi elég is volt, megyek edzeni. -
-
penene
őstag
válasz
Woodslave #11224 üzenetére
Amúgy fejleszthető idősebb korban is az egyensúly a különféle gimnasztikai gyakorlatokkal, csak nyilván nehezebb, mint kicsin.
Csináltam/ok ilyen egyensúlyi cuccokat a térd miatt, tudnád milyen szarul ment elsőre (remegtem végig a labdán).
Ha csinálom 1-2 hétig rendszeresen heti 2-3x (5 perc), akkor már sokat javul, aztán persze ha abbahagyja, akkor visszább esik az ember.
-
penene
őstag
válasz
God Vazzeg #11171 üzenetére
monster kill!
-
penene
őstag
-
penene
őstag
válasz
kovsol #11126 üzenetére
Jah, egyik testépítő ismi is mondja, hogy neki 50 alapjáraton... nekem meg 70-80... De a 140et én simán elérem, sőt múltkor 170 is volt, és annyira nem is hajtottam magam. Igaz, futással... széttekerős bringával is csak 140-150 volt.
Úszás amúgy is jót tesz a pulzusnak.
Azért az biztos, hogy te is el tudod érni a maximális terhelést, de lehet, hogy azt futással... ha 2 percig futsz maximális erőbedobással, akkor tuti felmegy..
-
penene
őstag
válasz
God Vazzeg #10805 üzenetére
Ellipszis pont az a gép, ahol nem könnyű magas pulzusszámot elérni.. Pont mert "nagyon megtekerni szegényt" nem lehet (olyan könnyen, kényelmesen), nem olyan a berendezés.. Bicajnál, futásnál könnyebb azt a plusz 10-20% sebességet megcsinálni, hogy kiugorjon a szíved.
Persze az biztos, hogy az edzettségi szinted is jó magasan van, ez attól független.
-
penene
őstag
válasz
macikos #10752 üzenetére
Azt tuti nem merik mondani, hogy "miért nem diétázol".
Amúgy néha nekem is szólnak, pedig én is próbálom a helyes kivitelezést, de próbálok pozitívan hozzáállni. Végülis csak segíteni akar, és ebbe annyi energiát öl, hogy legalább hozzámszól
). Persze attól még nem biztos, hogy úgy fogom csinálni.
A tárogatás tényleg tudja cseszni a vállat, ha szabályosan csinálja az ember, szóval azért nem árt odafigyelni, mert szép terhelést ad a vállnak. Talán nem minden alkalommal kell úgy csinálni (még ha az is a legfaxább edzés). De ezt úgyis érzi az illető, aki csinálja. Én szoktam érezni a különbséget.
-
penene
őstag
"Nos, van megoldás . A legfontosabb, hogy kalória szegény diétával soha ne párosítsunk intenzív testmozgást!
Kalóriaszegény diéta esetén a könnyű, de tartós terhelések (pl. hosszabb séták, könnyű kocogás) ajánlottak, melyek nem igényelnek hirtelen sok energiát. Ilyenkor a lassú energia deficitet a nem túl gyors zsírbontás mindig kompenzálni tudja.
Fontos, hogy ne legyen a napi kalória deficit túl nagy, mert akkor jönnek a fehérjék!!!! Tehát zsírt veszíteni csak egyenletes, könnyű, rendszeres mozgással és az igényeknél alig kevesebb kalória egyidejű bevitelével lehetséges. Ilyenkor valóban csak zsírt égetünk és az értékes fehérjéink megmaradnak"Akkor a HIIT edzést ez se ismeri annyira, vagy nem javasolja...
-
penene
őstag
válasz
BÁ Nutrition #10650 üzenetére
Szerintem nem csak értelem kérdése. Igen erős lelkierő kell egy ilyenbe belevágni annak, aki nem csinált semmit... melyikbe fog belevágni? Ami 1 év, vagy ami 90 nap alatt "ígéri"... vagy amelyik átalakítja az egész életét, vagy amit csak meg kell inni napi 3x?
Hidd el, ha a 90 napos diéta nem jön be, majd úgyis belátja, hogy nem az kell..Ha meg bejön, akkor minden happy.
-
penene
őstag
válasz
BÁ Nutrition #10552 üzenetére
Tolódzkodás 120 kilóval?
-
penene
őstag
válasz
God Vazzeg #10479 üzenetére
A tények önmagukért beszélnek.
-
penene
őstag
válasz
God Vazzeg #10475 üzenetére
Hányszor eszel egy nap turmix nélkül? + gyümölcs is étkezést jelent, vagy csak a csirkerizs?
-
penene
őstag
válasz
Markgx10 #10119 üzenetére
Van itt erőnlét vazzeg.Nekem is egyre jobban megy, bár én közepesen magas intenzitáson nyomom, hogy a lábam is szokja, hisz 1-1,5 éve még kb. tolószékre volt ítélve a térdem. Végire meghúzom 1-2 percet sprintközelbe, és a tüdőköpés és homályos látás is garantált a zuhanyzás végéig.
Majd láberősítés céljából lesz lassabb tempó tovább, tüdőköpés céljából meg normális intervall. Csak egyelőre még örülök, hogy ennyit bír a térdem. De pár hónap és jó lesz, csak csinálni kell.Apropó: majd kéne egy közös edzés. Csak hát úgyse hozzuk össze.
Vandittal is próbáltam, de egyszer ő volt másnapos, másszor én voltam beteg.
-
penene
őstag
válasz
God Vazzeg #10012 üzenetére
A cél az, hogy legalább akkora legyen a karom, ahány éves vagyok.
És akkor legalább látszik a kemény évek munkája, pozitívan. -
penene
őstag
válasz
BÁ Nutrition #10009 üzenetére
Nekem már attól nőtt 2 centit a karom, hogy csak olvasom God idevonatkozó HSZeit.
-
penene
őstag
Ha a könyököd beljebb hozod, ill. előrébb, akkor sokkal kényelmesebb a vállnak is. 1kezesnél tök természetesen tudod a mozdulatot csinálni, nem kell semmilyen pályának megfelelni. Persze lehet, hogy neked ez is kellemetlen. Én van hogy majdnem a bordámig beviszem a könyököm, mert úgy kényelmes.. aztán jöhet a nyomás.
-
penene
őstag
válasz
Manitou #9923 üzenetére
Hát eszerint igen.
Mondjuk szerintem teljesen mindegy, melyiket csinálja az ember, talán a legjobb, ha mindig variálja..Nekem a 2 kedvenc állva rúddal, meg ülve 1kezessel, ezeket váltogatom.
A rúdasnál jó, hogy könnyű egyben csinálni az elölguggolással.
Ma betápolok tésztával, aztán irány hátazni...
tök jó idő van, kéne valami szabadtéri konditerem. Mondjuk játszótéren is lehet húzódzkodni.
-
penene
őstag
válasz
Manitou #9914 üzenetére
Én keverem a rúdas mellről nyomás gyakorlattal.
Egyik jobb, mint a másik.
Amúgy bb.comon a military press mindenre vonatkozik, 1kezes, ülős, állós, rúdas, stb. Szal akkor végülis military press a lényeg.
Asszem az utolsó 2 sorozatot már 30cal nyomja. mondjuk fura, hogy egyikbe 6ot nyom, aztán meg 14et.
-
penene
őstag
válasz
Markgx10 #9825 üzenetére
60 kilóval 3x20 az mindenképpen nice.
Én 30cal csinálok 4x10et 1 perces pihivel , de a végén már azért be is kell segíteni picit.
Amúgy egyet értek: láb, hát, alsóhát, haránt kurvára kell az élethez!
Én is csak nemrég döbbentem rá, mennyire elhanyagoltam alsóhátat. Azóta szinte minden edzésen van, kivéve egymás utánin.
Hát ha bírod, akkor talán az jobb is, ha 1 nap alatt letudod az erőnlétit, meg a másikat, többet ér 36 óra teljes pihenő. Mivel én ezt nem tudom megtenni (nemvagyok elég HC), így 2 egymást követő edzés nap után már eléggé rongy vagyok, és több, mint 24 óra pihit kívánok.
-
penene
őstag
válasz
God Vazzeg #9817 üzenetére
80 kilós zsírdisznó lettem...
-
penene
őstag
válasz
God Vazzeg #9799 üzenetére
Akkora lett a fejed tömegeléskor, hogy az is meglátszik?
-
penene
őstag
Gyúrjál mellre, és még nagyobb lesz, mint volt.
Vagy törődj bele!
Ma volt mell, éreztem is, ahogy nő...
És éreztem, hogy férfiasabb vagyok
Mondjuk pont azt néztem, hogy a zsírdisznó csávók mind szép vékony lánykákkal mászkálnak... Disznókéavilág!MOD: jah, tegnap volt kar, így ma mell-váll lett. Full kész karokkal legalább jobban ment mellre.
-
penene
őstag
válasz
Markgx10 #9713 üzenetére
Toljad persze, csak pihenj eleget... pl. 2 nap egymás után elég húzós 2 erőnléti (nyomsz egy erőnlétit, aztán másnap úgy jön ki, hogy "percek alatt kiköpöd a tüdőd" edzés lesz, akkor kell a pihi nagyon.
Az érdekelne, akár priviben, hogy milyen gyaksikat nyomsz, milyen szisztémában az erőnléti napokon. Bár ugyanabból az anyagból dolgozunk (Vandit cikkek, stb.), de kiváncsi vagyok, egymástól mindig lehet tanulni, kinek mi jön be, a másik nem is gondol rá, hogy ez is jó lehet, stb..
Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest