Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Aktív témák
-
penene
őstag
válasz
hummerdikk #18657 üzenetére
Volt egy kis focibaleset (8-9 éve gimiben), ahol nem tört semmi, de valszeg szalag nyúlhatott stb.. (sose felejtem el, saját csapattársam csúszott rám telitalppal - labdára ment a marha - és csuklottam össze
)
Akkor volt gipszben picit, meg gyógytorna, stb...Lényeg, hogy azután 2-3 havonta mindig rosszul léptem, rúgtam, és nem tartott megfelelően a láb, és lesérültem ártatlan szituációkban is..1-2 hetes pihikkel megjavult, nem vettem komolyan.. Aztán idővel már nem volt elég 2 hét pihi, majd már 1 hónap se.
Na onnantól éreztem, hogy baj van.
Ha előbb kapcsolok, akkor valszeg nincs ilyen gond.A térdkalács sem középen van, az alsó combom is nagyon legyengült idővel (főleg a jobb lábnál), ami elvileg benttartja középen, ill. az oldalirányú mozgást megtartja (a szalag mindenre nem képes).. Lehet ez se volt ám mindig így, csak idővel degenerálódott. Mocsok orvosok nem szóltak előbb, pedig sokhoz elmentem... De a pihentesd és gyógytornázz szövegnél maradtak évekig...
Aztán valszeg ezek együttes hatására kopott el a porckorong, ami miatt már a mehanikus kopás is szivat, amiatt van gyulladásban (valszeg). Szalagok elvileg épek, azt is már sok sportorvos látta...
Úgyhogy most porcépítés van 1000-rel, műporc és rendes porc (amit lehet kipróbálok), meg kéne majd gyulladás csökkentés is, bár sokkal jobb most, mint 2 hete, de ha pl. megnyújtom a combom, akkor marhára fáj, tehát tutira van ott még mit csillapítani (+ lépcsőzés is fáj, ha nagyobbat kell lépni, vagy egy pillanatra nem koncentrálok az izomra).
Nemsokára várom a műtétet, ami középre hozza a térdkalácsot.. Hát nem tudom, kicsit parázok, hogy műtét után esetleg még sebezhetőbb lesz az egész térd, nem tudom, mennyire balhés egy ilyen műtét... De az biztos, hogy most az van, hogy nem csoda, ha kimegy oldalra a lábam, amikor a térdkalács is kint van, így nem csodálom, ha könnyebben is kopik, stb. Még egyeztetek orvosokkal.
Egyik jó doki azt mondta, hogy ő nem műttetné, mert a térd kényes a műtétekre, BÁR jó lenne, ha beljebb lenne hozva, hogy a terhelés középen legyen... faxa
Átlagéletre valszeg simán jó lennék, de ha hobbi szinten is akarok valamit sportolni, akkor ennél jóval több kell. Célom, hogy újra focizhassak, mégha a versenyekre nem is megyek, mert ott csak szétrúgnak, de egyelőre ez minden évben álom marad... Bár tavaly 2 hónapig tudtam, de aztán ott is volt egy hasonló szar rálövésem és besokkolt a térd. De ez jó volt, mert előtte fél évig gyúrtam lábra és nagyon kellett. Most rágyúrok még jobban a belső alsó combra, amennyire csak lehet feledzem... És akkor hátha...Addig épül a porc, meg majd a műtét is kiderül.
Na sok volt a duma, lekéstem a fél 12es kaját.
Aktív témák
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest