Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz
FarkasAtis #27299 üzenetére
beállítások? Egyetalán kábeles modemhez való?
-
FarkasAtis
csendes tag
válasz
FarkasAtis #27298 üzenetére
a hálozatot megtalálja mint a pc mint az xboix de nemigazán akar kapcsolodni ibnternetre:S
-
FarkasAtis
csendes tag
Vettem tegnap egy tp link routert. Vidanetes kábelnetre rákötöm.....wireles müxik a gép meg az xbox meg nem kap internetjelet pedig jol állitottam be Vistaba....valaki vmi ötlet?
-
Flow
senior tag
Ajjaj, itt valami készülődik... a Pestkörnyékiek beszivárogtak közénk, és titkos hatalomátvételt akarnak végrehajtani...
-
G@ben
addikt
PotGeltNapt!
Symbian S60-as készülékkel rendelkező kollégák segítségét kérném, mert lassan telefonvásárlás előtt állok és bizonytalan vagyok. Meg lehet-e oldani, hogy egy gombnyomással bejussak a naptárba, illetve ott testreszabni, hogy fel akarok írni valamit, akkor az rögtön teendőként jöjjön be, ne kelljen kiválasztani, hogy találkozó, emlékeztető, stb?
Nagyon sokat használom ezt a funkciót és fontos lenne számomra.
Előre is köszönöm!És ha valaki tud valamilyen melót egy szegény gépészmérnöknek, szóljon! Fizikai is érdekel, több műszak viszont nem.
-
Thunder78
őstag
-
válasz
Jazzos #27262 üzenetére
Igen, elvileg ilyen kell
Ha azt mondom hogy 1500ért nemjo akkor mennyi?
a másik meg elvileg itt az első, vagy az utolsó előtti. Csak azt nem tudom, hogy ha én azt akarom elérni, hogy a monitoron lévő egyelten dvi bemenetre tudjak 2 eszközt kötni, akkor melyik kéne..
mondjuk az árukat nézve lehet az lesz, hogy inkább cserélgetem kézzel, és azt kötöm be amelyik épp kell -
válasz
Thunder78 #27260 üzenetére
Nem egyszerű helyzet. Szocpolt mi még nem akarjuk, szeretnénk kifizetni a lakást pár év alatt, és majd egy családi házas beruházás keretében kihasználni a szocpolt, persze ha még lesz.. és nem törlik el az egészet...
Ha elcsendesülnek a dolgok, akkor visszamennek az ingatlanárak. -
Thunder78
őstag
Én is ebben a dilemmában vagyok most. Szintén Bp-en.
Már meg is lenne a lakásom, tök jó, meg minden ... nemsokára házasodunk, úgyhogy akár a megelőlegezett szocpol-t is be tudnánk vetni az ügy érdekében.
De egyenlőre maradunk albérletben.
Most ez a döntés ... megvárjuk mi lesz, aztán ha kicsit elcsendesülnek a dolgok és lemennek az ingatlanárak, akkor lépünk valamit. Addig dobom ki a pénzt albérletre. -
Balinov
titán
ezeket a fejeket,meg frizurakat nezzetek meg! ambator az a ketkazettas magno sem gyenge a maga elrendezesevel.
-
Jazzos
őstag
Pannon-power 600VA szünetmentes táp használt, de tökéletes állapotban 8490-ért vihető!
-
Én csacsogok csak egyedül, mi ez a pangás lányok?
-
Balinov
titán
Potgeltnapt!
-
válasz
bendeguz 76 #27219 üzenetére
Semmi gond, szívesen veszek bármiféle véleményt.
Sajnos itt Pesten másképpen mennek a történetek, nagyon el vannak szállva az árak, és pofátlan emberek tömkelege próbál értéktől függően nyerészkedni.
Ezért lehet ezeket a lakásokat megvenni ekkora különbözettel.
A lakást körbejártam, építtető még most is megvan (ami jelenleg ritkaságba menő dolog...tapasztalatból mondom), ma még megyek és beszélgetek más lakókkal (becsöngetés alapon...), és véleményeket, tapasztalatokat gyűjtök az ott lakóktól, akik pártatlanul képesek véleményt alkotni. Illetve van két-három üzlet az aljában, őket is kifaggatom, valakitől csak gyűjtök be használható infókat.
Lakást megnéztem, elég körültekintően, és a így túl a 40 megnézett lakáson, és egy két régebbi tapasztalat alapján, tudom mi a gyengéje, és mi az előnye, és meg tudom már saccolni mennyit ér. 13 az ára, se több se kevesebb. Ellenben ebből a lakásból 4 db van egy cég tulajdonában, és most nem hiszem, hogy bármilyen cég megengedheti, hogy 40 milla álljon csak úgy a levegőben. Legalább is bízom benne.
Lehet, hogy nagy barom aki odaadja, de sok olyan dolog van a lakással kapcsolatban, ami csökkenti az értékét.
Pl. most lett befejezve a burkolat (amikor megvette ez a cég), ahhoz képest, hogy 2003-as építésű az épület, tehát illetéket is kell rá fizetni, az erkély, ami 40 m2 nincs leburkolva... sok olyan dolog van ami miatt az a 15 milla irreális ár volt. -
Reggeltet!
-
törölt tag
válasz
VinoRosso #27232 üzenetére
Nem elszánt vagyok, hanem tájékozottnak tartom magam a témában... (ilyen körökben mocorgok maradjunk ennyiben...)
Amúgy fogadhatunk is, de hülyeség amiről beszélünk... Itt az eurónál is, hogy "nem engedik meg hogy 300 fölé menjen..." KI NEM ENGEDI MEG? A piacon BÁRMI, BÁRMIKOR MEGTÖRTÉNHET.
M1 műsor MOST...
Nincs annyi devizatartalék amivel az emelkedő trendet megfordítanák...
Ennyi...
OTP is ilyen... Rengetegen vannak akik 6000 ft nál shortba vannak... Hadd ne mondjam el mennyit kerestek rajta... Szintén rengeteg, kispénzű, most kezdett a tőzsdén című emberke van aki 3000 nél, 3500 nál vásárolt be OTP-ből hogy úgyis visszamegy... Aztán úgyse... OTP s dolgozók HITELBŐL vettek 3000nél hogy ez tuti biznisz... Nem az lett...
Szerintem nem vagy teljesen tájékozott a témában, így hülyeségekről beszélgetünk...
-
törölt tag
Boldog Névnapot Mindenkinek aki a napokban Ünnepelt! Tamások, Zoltánok... Jazzos Barátom Mindenki!
Közgázt tanulok kb 1 hónapja, legjobb barátaim között vannak akik tőzsdézésből élnek, VinoRosso nevetséges amiket írsz... Ez az Origo belinkelés hogy most kell venni OTP-t meg stabil....
Úgy rángatják mint a szaros madzagot...
Ha érted a shortot amit előbb írtam akkor tudod hogy valaki ezen is sokat keresett, ha nem tudod hogy lehet csökkenésen keresni, meg minden SZÍVESEN leírom, ezt komolyan mondom, minden irónia nélkül...
-
törölt tag
válasz
VinoRosso #27186 üzenetére
Nekem nagyon sok GAZDAG bróker, tőzsdés barátom, van magamat is olvasottnak tartom a témában... Előbb lesz 1000 ft alatt az OTP mint 7000 ft azt szinte alá merném írni. De itt a PIAC dönt... Mint írtam SHORT, csökkenő trend van, komoly szintekkel, technikai alakzatokkal elemzésekkel... 3000 alá se várták aztán mégis lett... Itt a TŐZSDÉN akár részvény, akár deviza SEMMI NEM LEHETETLEN... Vágod? Itt MINDEN MEGTÖRTÉNHET!!!
-
törölt tag
válasz
VinoRosso #27167 üzenetére
Bazz, most olvasom vissza a fórumot, még lentebb nem olvastam, hogy írtak e Neked, de tudod hogy mi az, hogy SHORT? Hogy lehet azon pénzt keresni hogyha csökken a részvény, árfolyam? Valakinek MILLIÁRDOKAT hozott a 7000ről 1400ra való esés... SHORT a csökkenésen is böszmén lehet keresni, ugyanúgy mint emelkedésen... ♦
-
válasz
Jazzos #27227 üzenetére
Lesz egy monitorom, amin nincs hdmi, csak dvi, meg d-sub, de tv-nek is használnám, és egy t-home-os digitális beltérit kellene vele összevarázsolni. Ahoz kellene egy dvi-hdmi átalakító. Tehát hogy a beltériből egy hdmi kábel megy, azt bele az átalakítóba, a másikfelén a dvi-t meg a monitorba.(tudom, van ilyen kábel is, de a gazdasági helyzetre való tekintettel ha az átalakító olcsóbb, jól lesz az is
mert hdmi kábelem meg van.
Namost közösítő lehet nem kell, mert ha jó képe lesz d-sub-on is gépről, akkor ugy ok, de ha nem, akkor meg az kellene, hogy a monitoron lévő egy dvi bemenetre bekötni a gépet, meg a beltérit is.
remélem érthetően le tudtam írni -
Füleske
addikt
válasz
Dryman #27198 üzenetére
Egyet értek Jazzos - sal , jelenleg életveszélyes hitelt felvenni , legyen az forint vagy deviza.
Az apróbetűket egyszeri halandó úgyse látja át , tehát ahhoz hogy konkrétan melyik hitel jobb ahhoz minimum jogász diploma kellene.
Szerintem is inkább gyűjtögess még , idén nagy valószínűséggel nem lesz zárolás és/vagy államcsőd , viszont a hitelesek könnyen bedőlhetnek és akkor olcsóbbak lehetnek az ingatlanok. Jövő évre viszont semmi jót nem remélek. Mai ésszel úgy gondolom jövőre jön valami Ukrajna-szerű helyzet , a kérdés az hogy pontosan mikor.... -
MR_Joe
senior tag
Üdvözletem! Jön a tavasz, hátha valakinek kedve támad motorozni! Eladó a mocim : Aprilia AF1 50, vízhűtéses gépsárkány. Teljesítményre nem egy simson, de egy normálisabb simó áráért adom
(130e HUF) ha valakit érdekel, akkor privi!
-
helkis
veterán
válasz
bendeguz 76 #27219 üzenetére
vagy kényszerpályán van és nem tud mit tenni, sajna erre egyre több példa lesz..
-
bendeguz 76
tag
szia.bocs,hogy ismeretlenül hozzászolok a témához de csak ki kivánkozik belőlem
emlitettél egy 15milliorol indulo ingatlant,amit szerinted 11ért oda fognak adni.hát egy pár éve benn vagyok ebben a témában de ha le tudod alkudni annyira akkor én nem merném megvenni mert tuti,hogy valami nem passzol.azért 15-böl 4-et alkudni
nagy barom lehet aki odaadja
-
Balinov
titán
A kozgazas temahoz.
En inkabb nemesfembe,dragakobe fektetnem, az talan most a leg ertekallobb..
Ha lakast vennek most, en kivarnek, gyujtenek minel tobb KP-t, hogy minel elonyosebb pozicioba kerulhessek az erobol alkudozasnak..
egyebet nem tudok mondani.
-
Dryman
őstag
Köszönöm a javaslatokat......
A garázs tényleg jó ötlet, bár lehet összenyitnék egy-kettőt, aztán legénylakásnak az is megteszi alapon a köv PH-s kertipartit ott rendezzük... -
További szép napot mindenkinek!
-
válasz
FarkasAtis #27211 üzenetére
Jazzosnak tuti van. Én pesten vagyok...de ha eljössz.
-
válasz
Jazzos #27209 üzenetére
Igen, kétélű tökéletesen igazad van, de ha nem tud mást tenni, akkor megpróbálja, és kiderül mi a reakció, és sajnos itt 60 ezer plusz rezsi alatt nem találsz lakást. Abból meg lehet törlesztést fizetni már...
Én nem tehetem meg a hazaköltözést sajna, munkahelyem Pesten, párom Pesten, ő munkahelye Pesten család Győrben, mindkét részről. -
válasz
Jazzos #27203 üzenetére
Tudjátok ugyanebben vagyok én is nyakig.
Albérletben maradni dolgokról, csak ennyit:
Kérdés:
Szerintetek nem emelik meg a díjat, ha a tulajdonos/tulajdonosok nem tudják fizetni a lakás hitelét a befolyt összegből?
Válasz:
De megfogják.
Ennyit az albérletben maradásról.
Megvásárolandó lakás árát kell a béka segge alá tolni. Én pl. olyat találtam jelenleg, ami 15 milláról indult, most 13-nál tart, és 11-ért oda fogják adni, mert senki nem fog lakást venni, mert nem kapják meg a hitelt azok, akiknek nincs 20-30% önerő a zsebükben. Tehát nem nagyon válogathatnak a tolongó emberek közül, mert nincsenek.
Erre még egy gyors példa, volt egy lakás, amit meg akartunk venni, és bekamuzták, hogy van rá kézpénzes vevő...és eltelt 3 hónap, a lakást még most is árulják, már 1 millával persze olcsóbban... és így se kell senkinek sem. Pofátlanul 30-40%-ot kell alkudni a kezdeti árból, és ezzel tudod ellensúlyozni a kedvezőtlen hitelt. Ha meg nem tudsz egy ilyen hitelt kifizetni, akkor nagy az esély, hogy egy albérletet sem... mert az sem olcsóbb, és akkor nincs miről beszélni.
Pesti viszonylatokról beszélek, és közel 2-3 hónapos lakáskeresgetés, és jó néhány hitelkalkuláció kérés után. Albérletben lakva... -
-
Reggelt!
-
Jazzos
őstag
válasz
Dryman #27198 üzenetére
Az a nagy baj, hogy a törlesztő deviza alapon ugyanúgy ingadozhat továbbra is, kockázatos a dolog. Plusz gond, ha mondjuk felveszed 10 évre vagy akár 20, valami tartalékot képezni kell mellette. Mert mi van pl. ha elbocsátások vannak a cégednél (még ha egyelőre erre nincs is nagy esély), vagy ér valami baleset, és 1-2 hónapig nem tudsz dolgozni. 10-20 év azért nagyon nagy idő ahhoz, hogy borotvaélen táncoljon az ember. Ettől még mindig nem állítom azt, hogy nem szabad, csak hogy inkább járj utána hetekig-hónapig, és mérlegelj, mielőtt döntessz. Személy szerint én nem mernék belevágni amíg nem változik a helyzet, semmi nem garantálja, hogy nem lesz sokkal gyengébb a Forint. Meg a hitelek most ugye eleve drágábbak is. Tehát konzervatív gondolkodásmód mellett jobb pár hónapig, akár egy évig is albérletben maradni, a pénzt meg elásni valahová.
-
helkis
veterán
válasz
Dryman #27198 üzenetére
oké hogy ingatlanban jobb helyen van a léd (még a meg nem keresett is), de ha meg le kell lépni az országból, vagy úgy alakul akkor nem elég likvid a dolog (főleg egy bankkal a nyakadon), akár azt is megteheted, hogy veszel pár garázst és abból az egyikbe bepakolsz, ha van mit, a többit meg kiadod az fedezi az albidat..
illetve annyian be fogják bukni, hogy ez lenyomja az árakat, tehát ha pl 8milla egy 2szobás panel akkor szvsz hamarosan lesz az 6milla is (ezek ára most fog reális lenni, eddig a könnyű hitelek, eléggé felhúzták az árat..) rászorultság függvényében, miközben szorongatja a tulajt a bank be lehet igérni 4.5k-t kp-ben..
ugyanaz mint hardware-ben a piacon csak nagyban..
-
Flow
senior tag
válasz
VinoRosso #27193 üzenetére
Aha. Hát ha nálad a "körül" az +-30%... Teljesen érthető. "Tök stabil" . nemsmiley. "érdekes" gazdasági szemlélet.
Te itt fogadásokat akarsz kötni a tőzsdével kapcsolatban, több hsz-en keresztül 10 körömmel kapaszkodsz valamibe, ez tényként kezelés. Nem mondtam egy szóval sem, hogy említetted a tény szót. Ne ferdíts.
A fröcsögést meg nyugodtan befejezheted.
Aktív témák
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest