Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Aktív témák
-
Sziasztok!
Teljesen más ügyben keresgéltem a Sport, életmód, utazás, egészség fórumban, amikor véletlenül ráakadtam erre a topikra. Rögtön beugrott, hogy a "napokban" indított valaki egy ugyanilyen topikot, ami most perpillanat még pörög is, így most ezt bezárom, folytassátok ott együtt!
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
-
jozsi252
veterán
válasz
eladohardver #174 üzenetére
Közbe meg volt az első grillezés az új körgrillel, de nagyon nem voltam maradéktalanul elégedett az eredménnyel.
Sajnos ahogy "vártam" a faszénnel szívás volt. Említettem hogy végül csak folyadékot tudtam beszerezni, kellett belőle rendesen a faszénre mire izzott, illetve még kompresszor is kellett hozzá, szóval szívás volt a köbön, de végül nagy nehezen izzott az egész, és finomak voltak amiket csináltunk.
Említettem hogy rendelek pár dolgot, ez meg is történt. Egy Weber begyújtókémény Rapidfire szettet rendeltem. Ebbe van egy nagy Weber begyújtókémény, 2kg Weber brikett, meg 6db Weber begyújtókocka. Mellé még rendeltem 22db Weber kockát. Jövő héten még nem terveztem Pestre menni mert még szabin vagyok, de utána bemegyek LIDL-be mert állítólag a brikettjük nagyon jó, illetve nézek kockát is, bár az még egy jó darabig elég lesz mert nem kell belőle sok.
Úgyhogy a következő alkalommal már biztos nem fogunk szívni ennyit a faszénnel, remélem ez a kémény megéri az árát.
Amit még csináltam az az hogy a faszén tartónak az aljára még fúrtam egy csomó lyukat mert csak 4db van rajta. Ebbe a dologba máshol kaptam tanácsot hogy érdemes kifúrni mert a 4 kis lyukon a faszén tartó nagyon kevés levegőt kap, így lehetséges hogy ezért se izzott a faszén rendesen.
Ez a gömbrill van. Piros ecsettel körberajzoltam a faszén/brikett tálcát, mert fekete az is aztán így könnyebb észrevenni.Szóval jöv hétvégén ha grillezünk, remélem sokkal gördülékenyebb lesz ezekkel a profi kis cuccokkal. Mondjuk a Weberes brikettről mindenhol csak jókat olvasok, valójába tudja a 2-3 óra izzási időt.
-
jozsi252
veterán
válasz
eladohardver #172 üzenetére
Annyira sokat úgy sem szoktunk grillezni hogy most minden hétvégén kelljen, így rendelek 1 csomag kockát innen, aztán ha elfogy akkor LIDL ALDI vagy az általad ajánlott Praktikerből szerzek be.
Akkor szerinted az újságpapírt hagyjam a fenébe elég pár db kocka legalulra aztán kész, a faszén alá "közvetlenül" már nem szoktál semmit rakni? Abba a részbe ahol csak a faszén van. -
eladohardver
őstag
válasz
jozsi252 #171 üzenetére
A rapidfire szuper! A begyújtó kockával meg nem kell buziskodni... legócóbb obi- vagy aldiban kaphatók simán jók
a grilljeik szuperek... de a kiegészítőket nem kéne náluk erőltetni túl van árazva minden... se a faszenet/brikettet. Korona gyufafejes gyújtós... nekem ez vált be 1db elég a kémény alá, asszem kb mindenhol lehet kapni...
plusz mellé 1-2 db legócóbb kocka
-
jozsi252
veterán
válasz
eladohardver #170 üzenetére
Köszönöm rendes vagy, de közbe rendelés alatt van már egy ami jó minőségűnek tűnik. Akkor marad egyelőre a kockás megoldás, illetve majd szerintem hőlégfúvóval kicsit rásegítek.
Ezt a pár terméket néztem ki, szerinted jók lesznek?Kéménynek: WEBER Begyújtó kémény "Rapidfire"
Kockából nem tudom melyiket rendeljem meg erről az oldalról mert 2 félét is találtam.
- Begyújtó kocka - Parafin (EMEA) (22 darabos)
- WEBER Természetes begyújtókocka (EMEA) - FSC, 48 darabosVan valami előnye a Parafinos-nak? Láttam róla neten 1-2 videót és aránylag sokáig ég, meg sokan is használják. A másik "természetese" begyújtókockáról viszont nem találtam semmi infót hogy mivel jobb mint a másik, vagy épp rosszabb.
Amúgy ezt a kéményt úgy érdemes használni hogy megfordítom a kéményt, begyűrök valamennyi újságpapírt, visszafordítom, dobok mondjuk a kémény aljára 3 kockát, majd erre a faszenet, meggyújtom az újságpapírt majd az elválasztó rácson keresztül meggyullad a kocka meg a faszén és ennyi igazából?
Ez a legegyszerűbb legjobb megoldás a faszén hevítésére? -
jozsi252
veterán
Több mint 1 évvel az utolsó hozzászólás után, remélem valaki még néha ránéz a topicra.
Holnapra terveztünk egy kis grillezést, viszont a faszén begyújtására kellene valami gyorsabb egyszerűbb megoldás.
Ha jól tudom a begyújtókémény ezek közé tartozik, na ezt sajnos holnapig nem fogok tudni szerezni.
A kérdésem az lenne hogy valaki hőlégfúvóval esetleg próbálta már beizzítani a faszenet? Vagy próbálja meg valahonnan venni begyújtókockát ami természetes?
A folyadék az tudom hogy nem ajánlott, mert a faszén után a grillezni való dolgok is átveszik részben az ízét. -
-
szunyika
tag
én néha jobban élvezem a krumplit mint magát a húst
nincs is jobb egy tökéletesen ropogós és fűszeres krumplinál
-
-
szunyika
tag
jól néz ki!
-
-
szunyika
tag
Igen, télen valamiért jobban ment a hólapátolásos topik
-
Nem túl pezső topik... csak nehogy felfuttassuk...
-
Reménykedtem, hogy itt találok valami infot a töltényszmókerekről, de sajnos tévedtem...
-
JoinR
őstag
Végül egy ilyet vettem a Tescoban 7000-ért, párszor használtuk eddig a nyáron, én rakok rá alufólia tálcát, így nem kell sokáig takarítani se.
Erre a havi 1-2 alkalomra nekem bőven elég. -
mirci18
addikt
-
szunyika
tag
félek az ilyenektől, félek hogy pár évnyi sütögetés tönkre fogja vágni
a masszívabb stílusban gondolkozok, mint pl tárcsa, vagy valami öntött vas cucc
talán valami hasonlók
http://vasontode.hu/termek/grill-tarcsa-bordazott/
https://grill-guru.hu/termek/ontottvas-grillracs/(lehet hogy drága, de még az unoka is tudja majd használni)
-
JoinR
őstag
Én ezzel szemezek, ez a legolcsóbb fedős grill, szerintem alkalmankénti sütögetéshez megteszi.
-
szunyika
tag
kár hogy kihalt kissé ez a topik, pedig most lesz lassan készen a kertünk, aminek egy fontos része lesz a sütögetős placc
mi a vélemény a grillkocsikról? pl: http://webshop.oazis.hu/termekek/faszenes-grillek
Nem igazán szeretnék 15ezernél többet áldozni rá. Mennyire jók ezek? Ahogy nézem vékonyka lemez az egész, pár év és a nagyobb hőmérséklet kikészíti, nem?
-
Marhacombot lehet sörben / ananásszal pácolni?
Ha igen, mit érdemes még hozzátenni?
-
mirci18
addikt
Szevasztok.
Láttam van egy ilyen topik.
Gondoltam beírok.
Én hétvégén indítom a grill szezont.
Egy ilyen műszerrel sütök évek óta:Ki grillezik még hétvégén?
-
nAGYmara
újonc
Nagyon jól sikerült a kép. Én is kedvet kaptam hozzá, hogy vegyek a grillsütőt. Gyorsan fel is lépek a Media Markt webshopajába és körül is nézek, hogy mi a választék. El se tudod képzelni, hogy mennyire hiányoztak ezek az ízek. Én több mint 1évet éltem Németországban és nem volt olyan hétvége amikor ne grilleztünk volna.
-
válasz
eladohardver #144 üzenetére
Na én is ezt keresem.
-
eladohardver
őstag
Üdv megint urak!
GrillBriketett hol érdemes ilyenkor?? van valami hely ahol folyamatosan árulnak egész évben? Rég grilleztem... És háát a weber-shopjában nem akarok venni, mert az batár drága, de ott mindíg van.
-
Arlekim
aktív tag
Sör nélkül szentségtörés, hacsak nem borral van kiváltva, abból is alkalomhoz illő
Én mindenevő vagyok, de a közeli környezetem nem nézi jó szemmel a padlizsánt, cukkínit, paradicsomot a rostlapon. Igaz, abból nekem csak konyhai verzió van, de milyen finom is tud lenni a friss baugette-ba töltött gőzölgő zöldség, nyakon öntve valami hússzaftból készült mártássalErdei túrázásnál szoktam olyat készíteni, kapacitás, és eszközhiány miatt, hogy eldobható fapálcákra szurkálok vegyesen kolbászt, húst, krumplit, hagymakarikát, és megszórom fokhagymával, borssal, sóval, és nyomok bele egy kis dijoni mustárt, aztán az egészet sok, kb 5-6 réteg alufóliába csomagolom párazárva, és hamuban sütöm 10-20 percig. Isteni! Az ízek, a gőzök megpárolják, a nagy hű pedig megpirítja az alkatrészeket.
-
trufa12
addikt
válasz
haromegesz14 #135 üzenetére
1. Faszénből jóformán lényegtelen hogy milyet veszek, van itt valami amire figyelni kell?
2. Rácshoz tapadó alapanyag elkerülése érdekében olajozott rács, vagy grilltálca a jobb?
3. Valami disznóság lesz grillezve, pácolt husi, kolbász. Ezek egyáltalán le tudnak tapadni?
4. Gombát hogy a legcélszerűbb grillezni? Félbevágva, egészbe?
5. Zöldségek mehetnek a rácsra, vagy nyársra felszurkálva jobb?1
szerintem igen, begyújtod vársz vele mikor már szépen izzik meg mehet rá a cucc .2
tálca , mi mondjuk rácsra tesszük alufóliába ha valami grillezünk abban is megsül ! .)3
le tudnának ha nem lenne alufólia.
4
a gombát közé teszed a húsinak5
zöldséget is .
szóval egybe veled pálcára felhúz, fűszerez , beteker aluba és had süljön, fordítasz rajta néha , mert meg tud ám égni !ha fóliás módszer lesz akkor kis darabokra vágjátok össze a dolgokat hogy szépen át tudjon sülni .
-
trufa12
addikt
Nah nem is tudtam hogy ilyen totyik is van
meg találtam a hazám .!
Tárcsán is sütöttem már csak a végén volt problémás
mert kigyúlt a zsír .De az első használatnál volt és küldtük alá a fát mert jött a rossz idő ...
Azóta már eredményesebb volt, meg grill, bográcsba, minden szokott lenni .
-
Arlekim
aktív tag
Tárcsán való sütést senki nem használ?
Én legutóbb hamburgert sütöttem, természetesen saját alapanyagokból.
Fél kiló bacon zsírját kisütöttem, a tárcsa alatt a lángot a hasábok igazgatásával variáltam, a szélén a zsemléket megpirítottam.
Nekünk nincs igazi kert, így haverhoz szoktunk járni sütni, neki meg csak tárcsája van. Most azon gondolkodom mi legyen a következő sütés tárgya, és bizony az oldalas tetszene -
Def26
félisten
Üdv.
Landmann sütőkről esetleg vélemény valakinek?
-
haromegesz14
aktív tag
Hétvégére tervezünk grillezést pár haverral, mivel egyikünknek sincs tapasztalata e téren, így hát segítségre szorulok!
1. Faszénből jóformán lényegtelen hogy milyet veszek, van itt valami amire figyelni kell?
2. Rácshoz tapadó alapanyag elkerülése érdekében olajozott rács, vagy grilltálca a jobb?
3. Valami disznóság lesz grillezve, pácolt husi, kolbász. Ezek egyáltalán le tudnak tapadni?
4. Gombát hogy a legcélszerűbb grillezni? Félbevágva, egészbe?
5. Zöldségek mehetnek a rácsra, vagy nyársra felszurkálva jobb?Egyenlőre szerintem ennyi
-
eladohardver
őstag
Én faszénre szavazok, weber One Touch Original Azért 56 centis, mert több kiegészítőt választhatsz hozzá...
Serpenyő wok rács stb
-
Z0mbi
senior tag
Emberek, lassan ideny van
Nagy valaszut elott allok:
gaz vs faszen.
max 100k legyen es tartos franko. Nem kell oriasi legyen (Weber 56 osait neztem talan azok is nagyok)
De nem tudom eldonteni melyik lenne hosszu tavon jobb. Egyik jobbizu masik gyorsabb. Ha rakattanok akkor tobbet hasznalom es akkor lehet a gaz a jobb.
Valakinek tapasztalata esetlek (akar modellt/tipust illetoen)
Mar egy csomo amerikai oldalt olvasgattam errol de hat az o szavukra nem adok (mid-serious grill $4000)
-
eladohardver
őstag
Ez akár hasznos is lehet valakinek...?!
-
(ÉN)közPONT
őstag
Tegnap még összehoztunk egy girost is
..ugyanígy készült a hús nyárson mint az elöző képen csak a végén felszeleteltük a húst..
A többi hozzávaló a klasszikus módon készült ..
Fotót sajna nem csináltam róla..spontán grillezés volt -
(ÉN)közPONT
őstag
Hűűűűűűű nagyon guszta !!!! Gratula
!
Tegnap éppen sikerült összedobni egy nyárson csirkét némi fóliában sütött vegyes körettel..
A hozzávalók :6-8db csirke felsőcomb..
50 dkg parázsburi,1 cukkini,2 nagyfej hagyma,szalonna,fűszerek izlés szerint...ezen a projecten volt bors,fokhagymasó,majoranna (mert szeretem az ízét ) picike vegeta...6ó töltött a csirke a hűtőben az alábbi fűszerek társaságában
Fél zsák brikett , némi grillolaj...és a nyársak..Sütési idő 45P
És ez lett a végeredmény.....
A grillezés után szó szerint 2 percel jött a jégeső...kissé sikerült kicentizni a sütési időt
-
(ÉN)közPONT
őstag
Hétvégén ha jó idő lesz...és úgy alakul akkor gondolkozom raja ,hogy töltött csirkét kéne sütni faszenes gömbgrillben
..volt rá példa...nagyon melós !!!2ó lassú tűzön,de isteni fínom..
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
eladohardver #125 üzenetére
Értem..SRY
nem nem nem Weber hanem ez a cucc lenne az [link] ...élőben nagyon szimpi darab ám
Dejóóóóóóóó adott egy 5letet a weberes mozi !
Ami amúgy nagyon hangulatosra van megcsinálva -
eladohardver
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #124 üzenetére
félreértettél nem azt kérdeztem amit el akarsz adni... hanem amit venni készülsz mi? Az nem weber?
Nekem vhogy bejöttek a cuccai... Igaz drága de minőség.
Jah hát azóta csináltam mégegyszer, csak most nem felejtettem el beáztatni 1 darab fát és berakni a parázsra... a legutsó pizzánál már annyira füstölt... hogy tiszta barna lett a sajt a tetején
naon állat lett
füstös pizza.
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
eladohardver #122 üzenetére
Nem weber....az 40E/db
lett volna,de használható made in mittudoménhol...forrás by praktiker
10-10K volt a kettő ..most 3.5K-3.5K ért adom....kinéztem egy frankó olajoshordó formát helyettük ...többponton szellőztethető.....remek "kis" grill...25K
HŰŰŰŰŰŰŰŰ az a pizza nagyon jól néz ki!!!
Gratula!!!!!
Én is csináltam pizzát ,de ahol körbe kell rakni szénnel a mostani gömbgrillemben meg az nehéz ügy ...az izzó széngyűrű...és ha becsúszik a tészta alá akkor orvosi aktívszén lesz belőle....ezért is néztem ki egy nagycsaládi modellt ,mert akarok pizzákat is csinálni ! -
ftc
nagyúr
Zöldség grill:
baklazsán, cukkini, paprika, paradicsom, kukorica, gomba......
gyümölcsökből: szilva, alma, körte ezek jók voltak
hús: hal csirke meg ami otthon van
halhoz egy kis recept
citrom, bele rozmaring, s a hal belsejébe egy fenyő ágat! Tökéletes ízt ad...lehet bolondítani hagymával, kaukkfűvel.
-
eladohardver
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #121 üzenetére
weber?
Ez is grillen készült
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Thulcandra #119 üzenetére
WOW
Étvágygerjesző képek!
Néha a spontán dolgok is nagyon jók tunak lenni !SRY az Offért: ha van Bp-i grillfan a fórumtársak között akkor van két db nagyobb mérető faszenes grillem eladó..egy gömbgrill és egy kerek tálca formájú darab..kerekes mindkettő...napi használatból eladó...5-5K ért (50% áron)
ha vkit érdekel akkor Pűben küldöm a linket hacsak közben nem talál új gazdira?
Az OK , hogy kinéztem egy családi szupper szuprém méretű ketyerét és arra hajtok -
eladohardver
őstag
Uff!!
Mi van akkor ha nem azt a brikettet használom amit a boltban árulnak grillezéshez, hanem amit fűtéshez használunk..? Vagy esetleg szenet, ami elvileg tisztább mint a brikett...,?
-
Ariadne
őstag
A tökéletes megoldás szerintem Bosch kontaktgrill, 15-20k körül van, ha jól emlékszem. Könnyű szétszedni, csak lepattintod a teflonos lapokat, és egyszerűen elmosod, könnyen lejön a kosz róla. Az "élén" tud állni tároláskor, nem foglal sok helyet. Grillezni pedig lehet rajta összecsukva a konyhában, de kinyitva is működik, csak egy hosszabbító kell a kertbe és simán lehet kerti partit is csapni vele. Egyszer hat főre grilleztem ezzel, kinyitva majdnem minden ráfért egyszerre.
mod: Ehh, benéztem a dátumot. Egy évvel...
Van ez így.
-
Ariadne
őstag
válasz
oettinger01 #115 üzenetére
Nagyobb piacokon szoktak lenni gombázós
nénik. Csarnokban pl. láttam, de biztos van a Fény utcai piacon is meg hasonló helyeken. És méregdrága, de ezt gondolom tudod...
-
oettinger01
őstag
sziasztok!
vargánya gombát szeretnék vásárolni levesnek, de nem igazán tudom hol van valami szakbolt vagy ilyesmi ahol frisset kapok nem fagyasztottat. tudna ebben nekem valaki segiteni?
-
-
LucifeI2
őstag
Esetleg nincs valakinek egy jó receptje Hal sütésére szabad tűzön? Azon kívül, hogy feltűzőm egy nyársra és megsütöm.
-
ladybug
őstag
válasz
gabberthehun #105 üzenetére
Az almára a majorannát és fokhagymát is próbálhatod. Kicsit megsütve húsok mellé finom édeskés köret.
-
elbaandi
csendes tag
válasz
gabberthehun #108 üzenetére
Már próbáltuk, csak azért
Csak nem szabad sokat rárakni mert megéghet.
-
elbaandi
csendes tag
válasz
gabberthehun #105 üzenetére
VAn, a fahéj.
-
Andalúúz
csendes tag
válasz
gabberthehun #105 üzenetére
Alma????
Na ilyenről sem hallottam még.. -
Andalúúz
csendes tag
válasz
gabberthehun #103 üzenetére
Zöldségeket szoktál grillezni?
Én gombát szoktam, csuda finike lesz.
Meg krumplit hozzá. Becsomagolom alufóliába és bedobom a tűzbe.
Fúú de kajás lettem basszus. -
gabberthehun
csendes tag
Csirke, Marha, Hal és az elmaradhatatlan kolbász
-
Andalúúz
csendes tag
válasz
gabberthehun #98 üzenetére
Hasonlóra gondoltam igen...
Bár a kukorica az kevésbé illik oda szerintem..
Tőlem mehetünk.
Milyen húsokat vigyünk? -
elbaandi
csendes tag
válasz
gabberthehun #100 üzenetére
Főleg, steaket. De sokan a halat is így grillezik, mivel nehéz úgy megfordítani, hogy ne essen szét. De lehet szinte bármit, kivéve a szárnyasokat.
-
elbaandi
csendes tag
válasz
gabberthehun #96 üzenetére
A kontakt grill úgy müxik, hogy rárakod a húst a grill rácsra majd lezárod egy fedéllel, így a hús két oldala egyszere sűl. Ez azért jó mert ilyenkor lezárja és kérget képez a hús két oldalára a rács, így a hús nedvei bent maradnak, és nem lesz rágós, száraz.
[Szerkesztve] -
Andalúúz
csendes tag
válasz
gabberthehun #94 üzenetére
Azért a jó kis grillkolbász sem az utolsó szerintem..
-
elbaandi
csendes tag
Kontakt egyértelműen. Főleg a marha miatt. Bár ettől függetlenül még szétnézhetsz. Bár terep függő is, hogy hova akarsz menni grillezni, mert vannak elég instabil fajták is.
-
gabberthehun
csendes tag
Én főleg a csirkét illetve a marhát preferálom, csak sajnos panel lévén nálunk nincsen kert így marad a házi grill
-
Bandit21
addikt
Üdv,
Én is szeretek grillezni, húst zöldséget mindent pácolni sütni és ami hozzázartozik. Kerti grillünk már van, viszont szeretnék egy bentit is, a konyhába. Innentől viszont már dilemmáim vannak:
Kontakt grill legyen, vagy grill lap? Vagy esetleg olyan kontakt amit szét lehet nyitni?
Síma asztali grillezők között nagy a verseny, Solac Philips stb vannak, elég nagyok, de nekem az álmom a húst (főleg jó vastag marhát) egyszerre két oldalon sütni, arra meg ugye ott a kontakt. Itt már szűkebb a mezőny, találtam egy szép fagort, [link] illetve még a Cuisinart GR-2-ese is szép lenne bár ez sajna itthon nem kapható.[link]
Találtam még BOSCH-t, [link] de ez sajna nem nyitható ketté.
A kérdés tehát, hús (marha csirke sertés lazac) sütéshez általában max 4 személy részére mit ajánlotok? Lap, vagy kontakt grillt? Ha kontakt akkor szétnyitható legyen v ne?
Remélem lesz aki válaszol üdv Bandit -
SaNyEe
aktív tag
üdv.
Házi készítésű grillsütő készül nálunk, a kérdésem a következő.
A sütőlapnak milyen anyagból célszerű készülnie azon kívül, hogy fémmilyen bevonat kell esetleg és mikre figyeljek oda a sütőlappal kapcsolatban?
-
winkler2
csendes tag
Kotányi? Játszani is lehet velük, az oldalon: [link]
-
winkler2
csendes tag
Én fűszerkeveréket szoktam használni, abban minden benne van, s a halakhoz is nagyon finom!
-
Boxiné
aktív tag
válasz
Thulcandra #84 üzenetére
Hmm, nem is rossz ötlet. De azt hiszem én az oreganyót kihagyom. Épp halacskát csinálok uzsira, bár nem grillen.
-
válasz
Thulcandra #84 üzenetére
köszi, mindenképp kipróbálom majd
-
Boxiné
aktív tag
Ha az égiek velünk lesznek, pénteken este megyünk az én Drágámmal és a családjával éjszakai pecára. Közben persze grillparty. A menü pipimell, szárny, és egyéb nyalánkságok lesznek. Ami soha nem maradhat el, az a hagyma!
-
mi is szoktunk néha grillezni, általában különböző előre pácolt húsokat veszünk, ha nem akkor a görög fűszerkeverék a legjobb szerintem. a boltokban kapható előregyártott grillkolbászok/virslik nekem nem nyerték el a tetszésem, túl erős az ízük. halat pl még sosem grilleztem. milyen halakat érdemes, hogy kell fűszerezni, stb..?
-
brownus
veterán
csak átfutottam a topikot de ezt nem írtátok (ilyen formában nem):
-egész fokhagymát (nem kell megpucolni!) bele az alufóliába, rádobni vagy beletuszkolni a parázsba. a parázs felett kenyeret pirítani és arra kenni a fokhagymát. (ha jól átsült, megpuhult könnyen kilehet nyomni a héjából. ''desszertnek'' isteni -
sarre
csendes tag
tényleg hogy befagyott!pedig most mindenhol ez dívik!
imádom a grillhalat!nyamíí!legközelebb a rák mellé dobjatok fel párat abból is! -
winkler2
csendes tag
Mi történt a grill témával emberek? A hétvégén összegyűjtöttük a barátokat, csirke mell és comb meg koktélrák fel a vasra, mellé egy kis sör és minden gondunk tovaszállt!!!
-
ladybug
őstag
A hétvégén grilleztünk. Nagyon szeretek a tárcsánkpn sütni. Szép, piros, és nem száraz húsokat lehet készíteni rajta. Mustáros és fokhagymás csirkemmellet és csirkecombot (persze filézve) sütöttünk, a hamuba pedig bedobtunk néhány előfőzött, héjas burgonyát is, amiket alufóliába csomagoltam.
2 fél szósz és saláta volt hozzá. Nagyon jóllaktunk. -
T. Almeida
senior tag
válasz
Ráczkölke #64 üzenetére
Shirály...nekünk is van ilyen tárcsalapunk...de semmi pénzért nem adnám fel a fahasogatás, tűzfújkodás fílingjét...Mi úgy szoktuk, hogy:
- tárcsalapra körbe zsíros sonka...mikor melegedik a tárcsalap a zsír befolyik középre.
- a befolyt zsírban csirkemell kisütés
- Utána hagyma kisütés
- A végén néhány tükörtojás kisütése
Jó étvágyat
[Szerkesztve] -
padee
tag
Na ne mondja senki, h nem szokott grillezni....
következtő parti szombaton.... -
padee
tag
Eljött a grillpartik ideje, mondjuk mi már korábban elkezdtük, márciusban, azóta már jópár kg húst megsütöttünk, és le is csúszott jópár sör.
Mai menü:
Pácolt karaj
GrillKolbász saját recept alapján.
Sör
Üdítők
Szalonnák -
Thulcandra
senior tag
válasz
Moddingfan #69 üzenetére
Én -10 °C -ban is kiállok grillezni, nem érdekel
Akik szoktak kajálni ilyen boltba kapható vákuumcsomagolt grillkolbászokat, azok ajánljanak már v.mi finomat.
Jó, tudom házikolbász rulZ, de ahhoz nem mindíg férek hozzá, meg nem is kell mindíg ugyanazt kajálni... -
birka1337
tag
b*sszameg épp kajaltam amikor belenéztem a topicba el is ment a kedvem a sok fincsi grilles kajától
-
Moddingfan
senior tag
Ez a topic már sajna egyre kevésbé időszerű, jönnek a zord idők. Mit tesz a fanatius grilles ilyenkor??? Hát racqulett-el, az majdnem olyan, az íz szinte megegyezik és annak is meg van ám a fílinge
-
Ráczkölke
tag
A mostani tanyapartin elég hideg volt az udvaron, elhatároztuk hát, h kipróbáljuk az új ''sütőrendszerünket''
. A virslit kiválóan meg lehet rajta sütni, csak elég sűrűn kell cserélni alatta az olajat. A 2. képen épp halat próbálunk meg elkészíteni (nem az igazi még
)
-
biker
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT #62 üzenetére
mi spec kenyérrel ettük, meg csináltam grillen kukoricát, mint cipruson ettünk, azt is ehetjük mellé
grillen jól megpirítod a csövet, majd melegében margarinnal vékonyan megkened, és sózod.
fincsi... -
biker
nagyúr
egy szelet bacon szalonna, rá csirkemell vékony szeletre vágva, rá egy sor karikázott kolbász, feltekerve, nyársrahúzva, grillre vele.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Ma estére egy Jokai bableves-t készítek bográcsban ha elkészült akkor leírom a receptet és dobok fel képeket is addig is izelítőnek
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #58 üzenetére
Reggeli rejtett , kihalást megelőző ápp
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #57 üzenetére
Vajon miért nem látszanak a képek ? HMMMMMMMMM
+ egy próba
Feladom
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1820.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1821.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1900.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1906.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1908.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1909.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1910.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1913.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1924.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_2025.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_2108.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_2151.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_2127.jpg
[Szerkesztve] -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #56 üzenetére
Nos a totyik kihalását megelőzendő feldobok néhány képet a hétvégi projectről
Ha vkit érdekel a receptet is megadhatom
[Szerkesztve] -
gozso
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #54 üzenetére
tetszenek a receptek...bár már olvastam őket:
Bővebben: link
Bővebben: link -
(ÉN)közPONT
őstag
Bográcsos pörkölt (cigányosan)
A húst megtisztítjuk, csontosan feldaraboljuk. Lehet birka (alaposan leszedve a húsról a faggyút), marha (leszedve a hínyárt), disznó stb. A bográcsot disznózsírral kikenjük, majd az aljába és a falához a csontos részt rakjuk. Ezután kezdjük rétegezni a húst, rá őrölt kömény, őrölt bors, só, kevés szemes bors és hagyma bőségesen, majd újból hús stb.
Egy órai főzés után, ha kell adunk hozzá kevés vizet, hogy jól tudjon rotyogni. Teszünk (tehetünk) bele babérlevelet, zöldpaprikát, majoránnát. Amikor már puhára főtt, adhatunk hozzá vörösbort, és ekkor tesszük bele a pirospaprikát. Hagyjuk megrottyanni és már kész is. Főtt krumplival, vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Fontos: soha nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával, riszálásával mozgatjuk csupán (hogy a csontos rész a bogrács falánál maradjon).
Megjegyzés: azért cigányos, mert a hagymát nem pirítjuk, hanem nyersen rétegezzük bele. Így a leve a pörköltnek sűrű lesz.
FÁCÁNGULYÁS
HOZZÁVALÓK: 1 fácán, 2-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1-1 paradicsom meg zöldpaprika, 50 dkg burgonya, só, pirospaprika, őrölt bors, majoranna; csipetke.
A megtisztított, jól megmosott fácánt feldaraboljuk. A zsíradékon kockára vágott vöröshagymát fonnyasztjuk egy kevés pirospaprikával, őrölt borssal megszórjuk és a feldarabolt húst (zúzával, szíwel együtt) belerakjuk. Vízzel feleresztjük, megsózzuk, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a felszeletelt zöldpaprikát meg paradicsomot (helyette 1-2 evőkanál konzervlecsót is vehetünk) és az egészet puhára főzzük. Amikor a hús majdnem megpuhult, a kockákra vágott burgonyát beletesszük, ha ez is puha, csipetkét főzünk bele.
Egy kevés majorannával ízesítve felforraljuk és így tálaljuk.
jóétvágyat -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #50 üzenetére
Egy másik gyöngyszem :
Pácolt karaj nyárson ( de lehet tarja , bélszin ,hátszin , stb kinek mire van cache )
1.5 kg húst ...ezt a megoldást halgassátokfél motorola v3 as méretre vágjátok ( Made by M laci okleveles séf barátom ) , megsózzátok enyhén megszórjátok borssal vagy aki szereti cayene borsal + némi enyhén ! csípős pirospaprikával . Ha csak erős van akkor erősből 1 rész és édesnemesből 3 rész .
A páchoz 2 fej hagymát felkarikáztok és egy fej fokhagymát összezuztok és néhány szem egészbors kiséretében a húst rétegesen rakjátok egy mély edénybe . Amikor kész akkor olajat öntötök rá amig teljesen el nem lepi itt megjegyzem hogy lehetőleg ne legyen légbuborék a húsok között ! ha megvan irány a frigó és 48 óra pihentetés kell neki .
elkészítés nyárson néhány kocka szalonna és kaliforniai paprika társoságában nyársra kell tűzni ( aki ügyes a hagymakarikákat is közé csempészheti a pácból ! )
köretnek fóliás újkrumpli + házi kenyér aki lisztérzékeny az kukorica kenyérrel is eheti !
jóétv -
(ÉN)közPONT
őstag
újcsipsz = újkrumpli
Szieszta totyikba már ment de ide is beírom hátha valaki kedvetkap hozzá nekem bejött :
Áldos a magyarság ősi áldozati étele. A „feláldozott” állat apróra vágott húsából készült, zöldségek, friss fűszerkeverék (például gyömbér, fahéj és szerecsendió) hozzáadásával. Szokás megkülönböztetni rövidlevű és hosszúlevű áldosokat (azaz pörkölteket és leveseket).
Hozzávalók : 1 kg marhahús ( szürke better de nem mindenki millionaire ) , 1 kg new krumpli ( újcsipsz nem jött be) ,1 darab húsos szalonna , 1 fej vörőshagyma ,6 gerezd fokhagyma, 2 db sárgarépa , 1 fehér répa , 10 dkg savanyúkáposzta , egy csokor friss petrezselyem , só,bors,édesnemes piros paprika,kömény,tárkony,házi méz.
Elkészítés :
A bográcsot kellően felmelegítem utána beledobom a felkockázott szalonnát amint kiereszti a zsírját hozzáteszem a felkockázott vörőshagymát és 4 gerezd fokhagymát amit alaposan összetörtem ..amint üveges a hagyma mehet rá a nagyobb kockákra vágott hús és közvetlen útána egy adag só is ,hogy levet eresszen .Amikor már lett egy kis színe a húsnak akkor mehet rá a pirospaprika és a bors és rövid ideig pirítom nem túl soká mert a pirospaprika megkeseredik , pár perc után hozzáöntök annyi vízet ,hogy elepje a hús és rakok hozzá némi köményt és tárkonyt is . Fözni bográcsban úgy kell ,hogy határozottan bugyogjon a gulyásunk de ne forrjon mert akkor hamar elfő a leve ! Fözni kb 2-2.5 órát kell a húst közben arra figyelek ,hogy a levét szinten tartom és kicsit markáns szine legyen . Amikor a hús már közelit a ehető stádiumhoz akkor hozzáadom a savanyúkáposztát leve nélkül ( aki nem szereti az ne tegyen bele káposztát én igy láttam egy táltos fickótól )és rá 20 percre a sárga és fehér répát és a petrezselymet és hozzáadok kb 4-5 leveses kanál mézet ( ez hozza ki az ízeket és kap egy aranysárga színárnyalatot is az étel ) és késszrefözőm , ami akkor jó ha megpuhultak a zöldségek és kicsit sürübb a leve !
A házi cipókenyér remekül illik hozzá de figyelem amikor kitálaljátok hagyátok kicsit hülni amikor már nem tűzforró akkor jobban kijönnek az ízek !
Jóétvágyat -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Thulcandra #30 üzenetére
Hááj
favorít grill receptjeim közül egy gyöngyszem :
Boston Burger ....Sok személyre
1 kg darált marhahús , 3 zsemle , 2 tojássárga ,1 kisfej vörőshagyma , 5 nagyfej gomba de ha többféle van az még jobb , vékonyravágott bacon szalonna vagy angolszalonna , ha van akkor cedar sajt ha nincs akkor sima, 1 kg újcsipsz , 8-10 magos zsemle /pufi stb , só,édesnemes pirospaprika,bors ,bazsalikom !, némi oregano,oliva olaj, alufólia + grillhely grillrácsal.
A marhahúst összedolgozzátok a beáztatott zsemlével és a tojássárgával és izlés szerint befüszerezintek sóval borsal ,pirospaprikával,bazsalikomal és oreganoval addig félreteszitek ameddig a hagymát olivaolajon üvegesre pároljátok utána rádobjátok az apróra vágott gomba kockákat és megsózzátok ,hogy a gomba levet eresszen.
Amikor megvan akkor összedolgozzátok a hússal és burgerhús formákat csinálok belőle és az előmelegített grillrácsra teszitek (óvatosan mert szétesik) , faszénen kb 30-40 perc kell neki állandó forgatás mellett ! közben a csipszet megmossátok és felnegyedelitek akinek nagy a grillcucca az vékonyan olivával megkenve sütheti rácson is vagy alufóliába tekerve a szénre helyezve is kitünő . amikor a hús már majdnem jó akkor ráteszitek a bacont és rajta sütitek meg , a végén a zsemle vagy pufikat amit értelemszerüen félbevágtatok a rácson kicsit megforgatjátok épp , hogy színt kapjon akkor a sajtot ráteszitek a húsra és késsz ! Aki szereti valami öntetet is barkácsolhat hozzá saját szájíze szerint !
Bon Appetite -
stanci
aktív tag
válasz
Thulcandra #42 üzenetére
Te tudod...
alma, banán hasonló cuccokat én se művelem. Ezt is csak azért mert valami különlegeset akartam csinálni az egyik ismerős bandának. Először nekem sem tetszett nagyon a dolog, de belevágtam. Olyan jól sikerült, hogy azóta mindig csinálok valami ilyesmit. Ki kell próbálni egyszer. -
Nedudgi
aktív tag
Simán lehet takarítani Mosogatószeres vízzel, de nagyon rákötött csuccost asszem tűzhelytisztítóval is mostunk már le róla.
Sajan fotót most nem tudok de felülről így néz ki:
Bővebben: link
A Fekete rész simára van csiszolva, a szürke a bemarás. A Keret szögvasból van összecsavarozva, így tartja az alját is. Akkor készölt rá a keret amikor elkezdett megrepedni a lap azóta ez a repedés megállt mert a keret összefogja. Ha majd valami digit gépet kerítek akkor csinálok fotót.
Jah, a bemarás az jó fél centi mály asszem. olyan 5-7k-ért csinálta annó a sírköves. Mondjuk jóelőre fel kell tenni a tűzre mert lassan melegszik át, viszont nem ég oda rajta semmi ha csak órákra ott nem hagyod. De hosszabb nyelű villát meg húsforgató csipeszt érdemes beszerezni. -
Nedudgi
aktív tag
Sziasztok!
Mi is sokat grillezünk. Van itthon az udvaron egy szalonnasütő kőből meg betonból. Apám csináltatott a sírkövessel egy 5centi vastag 80X80-as gránitlapot amelynek az egyik felét simára csiszoltatta, és martak bele zsírcsatornát, meg egy mélyedést amibe a zsír összegyűlik. Van rajta egy acél keret, és ezt tesszük a tűz/parázs fölé.
Elsőként mindíg szalonnát és kolbászt sütünk, aminek a zsírját felfogjuk és azt öntözzük vissza a később sülő pácolt húsok tetejére. Nem igazán lehet hasonlítani semmihez... -
Markgx10
őstag
válasz
Thulcandra #42 üzenetére
Nálunk az minden pénteken a program (ha jó az idő), hogy a barátom ún. borházába kimegyünk (kb 8-10-en), és tárcsán vagy kerti grillen sütögetünk, esetleg főzünk bográcsban valami jó magyaros kaját. Mellé meg jó egri száraz borok vannak (a borház alatt van két hatalmas borospince), így aztán garantált a péntek esti jó hangulat
Üdv:
Márk -
supercow
őstag
Egyszer kanbuli volt az egyik ismerősöm telkén, és kicsit ittasan csináltuk bográcsban a paprikás krumplit. Evésnél derült ki, hogy az erőset vették elő a barmok
Állítólag csak azt találták meg, de én nem hittem nekik. Legalább fogyott a sör rendesen
-
stanci
aktív tag
GRILLEZŐS DESSZERT
Hozzávalók:
- egy fej ananász
- kókusz-rum
- barna cukor
Ananászt meghámozzuk és hosszában felvágjuk (hasábokat készítünk)
Hurkapálcára felszúrjuk hosszában, majd belemártjuk a rumba.
Ezután barna cukorban meghempergetjük. Grillrácson sűrűn forgatva lassan megsütjük.
Ezt a konkrét receptet még nem csináltam soha, de ananánszt már gilleztem és nagyon tuti. Eddig konzerves ananászt tekertünk be pulykahúsba, majd rá curry. Nem éppen a szokásos grill kaja, de nagyon érdekes íze van a curryvel együtt. Aki szereti az egzotikus ízeket annak érdemes kipróbálnia. -
supercow
őstag
Erdélyi származású fórumozóknak vagy ott járt embereknek ismerős lehet ez a recept (nagoyn hosszú ideig kerestem, mire meglett):
Erdélyi grill kolbászka ( mititei )
Hozzávalók 4 személyre
1/2 kiló darált sertésdagadó
1/2 kiló darált sovány marha hús
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj, 1 dl víz
só, bors, száritott v. friss borsikafû
szódabikarbóna
A darált hÚsokat egy tálba helyezzük és hozzá adjuk a zúzott
fokhagymát az olajat és a vizet, majd simára eldolgozzuk.
Izlés szerint, fûszerezzük sóval borsal és egy-két csipet
borsfûvel, majd hozzá keverünk egy fél mokkás kanál szódabikarbónát.
Alaposan összegyúrjuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek, majd az
igy nyert húsmasszából nedves kézzel kb 10 cm hosszú és 3 cm átméröjû
kolbászkákat formálunk, amit egy tálra helyezve és folpakkal lefedve,
egy éjszakát hûtõben érlelünk. Süthetjük bõ olajban ( mint a fasírtot )
de a legízletesebb ha kerti grill rácson vagy parabólán készül. Tálalhatjuk
sültkrumplival és friss salátával, de mustárral vagy tartármártással is
nagyon finom. Kitünõ sörkorcsolya.
Jó tanács !
# a marha húst érdemes legalább kétszer átdarál(tat)ni
# ha a kolbászka formázása macerás, lehet fasírt formára alakítani.
# a borsfûvel csínyán bánjunk, mert nagyon aromás
# a húsnak ruganyosnak és szaftosnak kell lenie, ezért ne süssük túl sokáig mert kiszárad
Régen majálisokon irdatlan mennyiséget megettünk belőle kenyérrel és mustárral, kötelező hozzá sört inni, én gyerekkoromban nem kaptam, pedig kellett volna.
Kb így néz ki:
http://privat.swol.de/othmarvetrovetz/pictures/mititei.jpg -
Dexter68
addikt
Én meg nem pácolok. Csak sózom a tarját. Viszont sütés közben sűrűn kenegetem fehér borba kevert fokhagymával. És csak akkor fordítok, ha már megsült az egyik oldala.
És csinálok még olyat, hogy cukkínit, meg patiszont lesózom, aztán vajat teszek rá, és úgy sül a rácson. Baromi jól megmaradnak az ízei. -
Goose-T
veterán
Nekem is van istenkirály pácreceptem. Nagyon egyszerű: jóféle marha v. disznóhús felszeletelve, rá mustár, ketchup, bors, olaj és sok-sok vöröshagyma felkarikázva. Ezt valami edénybe berakni, lefedni és egy-két napig érlelni. Ha sütésre kerül a sor, akkor sörrel kell locsolgatni, ez nagyon fontos! Így lesz igazán isteni! Lehet a mustárokat variálni, pl. rakni bele dijoni mustárt, zöldborsos mustárt, stb.
-
<>jana<>
senior tag
válasz
Thulcandra #28 üzenetére
egy kis zöldség sem ártana bele
[Szerkesztve] -
oceanearth
őstag
válasz
Thulcandra #30 üzenetére
hát igen annyira nem lesz füstös így, viszont én meg nem szeretem ha kiszárad a hús.
-
Thulcandra
senior tag
válasz
oceanearth #27 üzenetére
Rácson sütöttet azért szeretem jobban mert az meg is füstölődik. Igaz nagyobb rá az esély h kiszárad, de oda vagyok a füstös cuccokért.
Persze platnin is nagyon jó cuccokat lehet varázsolni, jó sok fűszer meg pác...
Már csorog a nyálam... Vacsira csak sima sütőben sült göngyölthús volt -
oceanearth
őstag
válasz
Thulcandra #28 üzenetére
én is imádnám illetve imádom is!
-
Thulcandra
senior tag
És itt egy kis leírás, hogyan főzöm én a gulyás levest:
Először is füstölt kenyér/zsírszalonna apróra vágva bele a bográcsba (semmi olaj, zsír nem megy bele csak ez), aztán ha ez félig kisült, beleborítom az apróra vágott hagymát is, aztán ha minden jól sikerül a hagyma pont megszikkad mire a szalonna töpörtyű lesz.
Ilyenkor kerül bele a kockára vágott hús, ami vagy sertés, vagy marha. A húst kicsít pirítom a zsírban, közben megsózom, borsozom. Ha már jónak látom a húst rádobom az őrölt köménymagot, a morzsolt majorannát és végül az őrölt pirosparikát is, ha olyan a társaság akkor ennek egy része csípős. Egy két kevéres, aztán hamar rá a víz, nehogy leégjen. Ilyenkor akasztam lejebb a bográcsot, hogy rotyogjon rendesen. Attól függően, hogy milyen és mekkorára vágott hús van benne, úgy 45perc vagy másfél óra utána főzés utolsó 20 percére kb. kerül csak bele a kockára vágott krumpli és a szükséges mennyiségű víz. Ezután korrigálom még a fűszerezést, aztán jóétvágy
Friss fehér kenyérrel persze.
Ha olyan helyem főzöm hogy megoldható, akkor szaggatok bele noklit is, úgy méginkább laktató. Ja, meg babbal is szoktam csinálni.
Eddig imádta mindenki -
oceanearth
őstag
mi is sokat grillezünk, mivel már elég nagy hagyománya van az én családomban ezért elég sok fortélyt kitaláltunk. mi pl. nem rácson sütünk, hanem még édesapám csináltatott egy 1,5centis vastag rozsdamentes acél ''sütőtálat'', a lényeg, hogy lassan melegszik fel, de nagyon gyorsan sül rajta a hús és nem csöpög le a zsírja így szaftosabb marad pl. a szárnyas. kedvenc pácom, a borsos-mustáros és a fokhagymás fűszerkeverék összekeverve, 1 gerezd fokhagymát rányomva, izlés szerint mustárt belerakva, olivával fölöntve, ebben min. 1 napig állni kell a húsnak. mi így szoktuk sütni. alufóliában is szoktunk krumplit sütni, amelyre fokhagymás tejfölt és reszelt sajtot rakunk.
ja és kifeljtettem a cukkinit, amire kis vegetát szoktam rakni, abban van só is meg midne, de nem kell sok
ja és elfeljtettem írni, hogy faszénből csak brikett, mert annak egyenletes a hőleadása. amik nagyon tetszenek ezek az új grillzsákok leraksz egyet meggyújtod 4 szélét és fél órán belül parázs van, nem kell se gyújtós semmi, ez aalpból benne van, csak ez nagyon drága
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Ráczkölke
tag
Én is szeretem a gombát meg az eddig leírtakat, csak nem merem bevállalni, asszem a többiek nem igazán csípik, akkor meg nem akarok feleslegesen költeni (ha meg nem eszem meg, akkor megromlik)
// meghát nálunk ez úgy van, h haweri ökörködés és kajálás, ha komolyba csinálnánk, akkor én is sokkal különlegesebb étkeket vállalnék be!!! //
Ha minden jól megy, akkor mi is kipróbáljuk a sütőlapon való sütögetést --> apumnak van rozsdamentes traktor-tárcsája erre a célra!!!
-
aDM|RaL^
őstag
válasz
Ráczkölke #21 üzenetére
huuu...
ezek a leghangulatosabb dolgok.
mondjuk mi olyat szoktunk, ha van itthon alapanyag hogy:
cukkinit szeletekre vágunk, jól befűszerezünk, és lángon megsütjük.
csirkemell pulykamell szintén nagyon szépen befűszerezve és megsütve, jóóó szenesre.
persze szoktunk hozzá kukoricát, morzsoltat is hozzáadni, iszonyat jó.
viszont ami a legjobb, az a gomba. a hús mellett kell sütni őket, felszeletelve. iszonyatfinom lesz. -
Ráczkölke
tag
Nálunk is elég pocsék idő van mostanában, de mi általában 2hetente megyünk ki hawerom tanyájára sátorozni...
Tűzgyújtás = piromán állatkodás(szétvagdalt ajtó, ablakkeret, ruhák, pár kivágott akácfa, előző bulin felhalmozott szemét, stb...)
Mikor szép kis parazsunk van, akkor elővesszük a saját készítésű nyársakat (mindig újat kell faragni, mert az előző ''véletlen'' mindig eltüzelődik), és mi virslit szoktunk sütögetni, alufóliás kumpival. Újdonság részünkről a szalonna-kolbász-vöröshagyma-összeállítás nyárson...
Vagyunk páran, de szívesen látunk bárkit, akinek van kedve!
Esti program: bújócska zseblámpával kétfős csapatokban (aláírásom) --> nem egy gyerekes dolog ez, mivelhogy nagy tér, kukorícás, elhagyatott épületek.
// A legdurvább az egészben, h a tanya egy temetőre épült//
-
aDM|RaL^
őstag
huuu, szeretek én ám sütögetni. később leírom miket szoktunk...
imádomkár hogy itt ilyen szar idő van most
-
Thulcandra
senior tag
Olcsó grillhez építkezésről kell kérni vagy lopni bontott téglát. Kell még egy kis cement, meg homok, amiből ugye majter lesz. Meg egy rozsdamentes fém rács kell.
Ezzel a cuccal olcsón többféle grillt lehet építeni, csak a kreativitásunk szab határt.
Persze vannak ennél sokkal trógerebb kb. 0 Ft -os megoldások, de inkább azokat nem részletezem -
vtechun
veterán
mi a faszenet gázzal szoktuk begyujtani, méghozzá hegesztőpisztollyal - de sima vezetékes földgázzal.. és általában disznóhust sütütnk, és tényleg király, az egész utcában érezni az illatát..
-
<>jana<>
senior tag
na ez az én topicom
ha finomat akartok akkor csirke comb alsó fdelső eggyütt,pácolni legalább 2 órát olajos fokhagymás borsos pácban belerakni alufóliába eggy hagymát négyfelé vágni bele az alufóliába,krumplit felszeletelni sózni borsozni ez is mehet az alufóliába eggy két gerezd fokhagyma is ráfér még majd becsomagolni és 35 perc a parázsban isteni finom
de lehet csinálni fűszerolajakat othon és abban vagy avval locsolgatva is lehet husikat csinálni,néha jobbak mint a pác
-
ladybug
őstag
Tegnap grilleztünk mi is, bár még sokszor szoktunk nyáron.
Ha már a köreteknél tartunk. Én cukkinit és padlizsánt is szoktam pácolni, és azt is lehet a hús mellé enni. De a parázsban sült krumpli (előtte kicsit megfőzve) nagyon finom cacikivel. -
lesaux
veterán
A grillhúshoz paradicsomot meg uborkát esznek a többiek, de ami még finom, az a ''kukorica meg a haverja'' nevű étek. Morzsolt Tesco gazdaságos konzerv kukoricát össze kell keverni majonézzel, tejföllel, mustárral, sóval, borssal. De főleg majonézzel. Előételnek vagy köretnek ideális.
-
lesaux
veterán
Bátyámmal rengeteget grillezünk. Ennek már hagyománya van. A tűzrakás központi dolog, egyikünk se tudja pontosan, hogy kéne, de az biztos, hogy nem úgy, ahogy a másik nekikezd. Kevesebb gyújtófolyadékot önts rá, még egy kis aprófát, több faszenet, ne annyit, most elbasztad, akkor csináld te, kurva anyád, dögölj meg, legközelebb te csinálod, a múltkor is én csináltam, és tök jó lett stb. stb. Aztán mégis valami csoda folytán vörösen izzik a faszén, lehet hozni a nem is olyan rég bepácolt (villámpáccal!) csirkermellet, gombát, hagymát, bár mi csak a húst esszük kenyérrel.
-
NoLF
veterán
hali!
én épp most jöttem vissza a nyaralónkból, 3 napig csak sütögettünk esténként
első este szalonnasütés volt, szerintem azt nem kell bemutatni senkinek, másnap és harmadnap viszont rablóhús, ami az én receptem szerint így néz ki:
csirkemell kockára vágva, 10 órán át olivában és grillfűszerben pácolva
+füstölt-főtt szalonna (jó húsos)
+kolbász
+hagyma
ezeket nyársra, aztán irány a parázs!
+alufóliában hagyma és krumpli.
az eredmény: MENNYEI!
kötelező hozzá uborkát, paradicsomot, paprikát, és töménytelen mennyiségű jó magyar SÖRT fogyasztani -
aesir
veterán
Parázs vagy füsttelen láng felett egészen barnásra kell sütni a nyársra húzott kukoricacsövet. Az valami mennyei, még sózni sem kell ha kész.
-
piqla
őstag
en a párásztosat kedvelem!rateszem a grillre a bakkont, hadd suljon, sajat zsirja altal generalt tuzben kicsit megporkolom, NYAMNYAM.
nem hiv meg ma estere engem valaki? -
Thulcandra
senior tag
Jujj baeg, egyszer egyik sráccal hogy ordítottam, kb 2 dl gyújtófolyadékot ráöntött a faszénre, s még lángolt mikor rárakta a húst.
Mondom nem tudsz olvasni, ide van írva, h csak kicsit használ és tilos rárakni a húst, amíg a gyújtófolyadék teljesen el nem égett!!
Nem elég h szar ize van, még rákot is okoz.
Én mindíg szalma/széna meg aprógallyaj gyújtom be a szenet. Tovább tart igaz, de pirománia nélkül nem érzem jól magam -
Grunya
aktív tag
Még egy jótanács: kerüljétek a ''faszéngyújtó folyadék''okat. Mindegyik büdös mellékízt ad. Kis száraz ágakból szépen meg kell rakni a tűz alapját és majd arra rátenni a faszenet.
-
ReJim
őstag
mi úgy szoktuk, hogy a rácsra leterítünk egy alufóliát, arra rárakjuk a baconszalonnát
és meglocsoljuk kicsit borral (nem kócintóssal ám, cvejgeltel
) és fincsi lesz..
de télleg... kicsit ropogosan átsütni és már kész is...
(ha valakinek kell tipp, hogy hogyan, miből lehet gyorsan összerakni egy házi ''grill''-t az szóljon..és tudok ötleteket adni.. (low price powa
)
-
Grunya
aktív tag
Nagyon egyszerű! Olívaolaj, fokhagyma, bors. Mindig olívaolajat használok napraforgóolaj helyett. Nem azért mert egészségesebb, hanem mert ízletesebb. Imádom a fokhagymát, ezzel nem szoktam fukarkudni...
Sót viszont ne tegyetek bele, mert attól megkeményedik a hús! Bár gondolom ezt mindenki tudja.. A sót csak sütés közben kell rászórni a szeletekre.
Szárnyasokhoz pedig a Kotányi páckeverékeket ajánlom. Úgy jó ahogy van. Kentucky-grill, stb. Ehhez csak még extra egy kis mustárt kell adni ízfokozónak. -
Grunya
aktív tag
válasz
Thulcandra #1 üzenetére
Éppen ma este lesz grillparty nálunk!
Ez már vagy a tizedik ezen a nyáron. Korábban szárnyas párti voltam, akkor rengeteg csirke és pulykafilét pácoltunk be ilyen alkalmakkor. Most azonban sokkal inkább a sertés és marha húsokat kedvelem. Ma sertéstarja a menü. Már 1,5 napja érlelődik a páclében. Isteni lesz...
-
c4-eXp
aktív tag
válasz
Thulcandra #1 üzenetére
Jó dolog valóban, csak sajnos nincsen kertünk.
A parázsban sült krumpli tényleg nagyon finom. -
Thulcandra
senior tag
Mit csinál a netfüggő nyáron ha épp nem a gép előtt ül? Hát remélem hogy túrázik vagy campingezik, vagy otthon sütöget v.mit a kertben mert az finom és jó.
Én imádok szabad tűzön főzni, meg a grillezés is jó móka, isteni kajákat lehet csinálni.
Bográcsban leginkább v.milyen gulyást szoktam főzni, vagy pörköltet, és ha jó sok parázs van, akkor ahhoz nagyom finom a parázsban sült krumpli (alufóliába csomagolva) persze ez csak kisseb társaságnál működik.
Gondolom mindenkinek vannak a témával kapcsolatos élményei, receptjei, örülnék ha ezeket megosztanánk egymással.
Majd írok én is csak most kaja
Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest