Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
(ÉN)közPONT
őstag
Tegnap még összehoztunk egy girost is
..ugyanígy készült a hús nyárson mint az elöző képen csak a végén felszeleteltük a húst..
A többi hozzávaló a klasszikus módon készült ..
Fotót sajna nem csináltam róla..spontán grillezés volt -
(ÉN)közPONT
őstag
Hűűűűűűű nagyon guszta !!!! Gratula
!
Tegnap éppen sikerült összedobni egy nyárson csirkét némi fóliában sütött vegyes körettel..
A hozzávalók :6-8db csirke felsőcomb..
50 dkg parázsburi,1 cukkini,2 nagyfej hagyma,szalonna,fűszerek izlés szerint...ezen a projecten volt bors,fokhagymasó,majoranna (mert szeretem az ízét ) picike vegeta...6ó töltött a csirke a hűtőben az alábbi fűszerek társaságában
Fél zsák brikett , némi grillolaj...és a nyársak..Sütési idő 45P
És ez lett a végeredmény.....
A grillezés után szó szerint 2 percel jött a jégeső...kissé sikerült kicentizni a sütési időt
-
(ÉN)közPONT
őstag
Hétvégén ha jó idő lesz...és úgy alakul akkor gondolkozom raja ,hogy töltött csirkét kéne sütni faszenes gömbgrillben
..volt rá példa...nagyon melós !!!2ó lassú tűzön,de isteni fínom..
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
eladohardver #125 üzenetére
Értem..SRY
nem nem nem Weber hanem ez a cucc lenne az [link] ...élőben nagyon szimpi darab ám
Dejóóóóóóóó adott egy 5letet a weberes mozi !
Ami amúgy nagyon hangulatosra van megcsinálva -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
eladohardver #122 üzenetére
Nem weber....az 40E/db
lett volna,de használható made in mittudoménhol...forrás by praktiker
10-10K volt a kettő ..most 3.5K-3.5K ért adom....kinéztem egy frankó olajoshordó formát helyettük ...többponton szellőztethető.....remek "kis" grill...25K
HŰŰŰŰŰŰŰŰ az a pizza nagyon jól néz ki!!!
Gratula!!!!!
Én is csináltam pizzát ,de ahol körbe kell rakni szénnel a mostani gömbgrillemben meg az nehéz ügy ...az izzó széngyűrű...és ha becsúszik a tészta alá akkor orvosi aktívszén lesz belőle....ezért is néztem ki egy nagycsaládi modellt ,mert akarok pizzákat is csinálni ! -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Thulcandra #119 üzenetére
WOW
Étvágygerjesző képek!
Néha a spontán dolgok is nagyon jók tunak lenni !SRY az Offért: ha van Bp-i grillfan a fórumtársak között akkor van két db nagyobb mérető faszenes grillem eladó..egy gömbgrill és egy kerek tálca formájú darab..kerekes mindkettő...napi használatból eladó...5-5K ért (50% áron)
ha vkit érdekel akkor Pűben küldöm a linket hacsak közben nem talál új gazdira?
Az OK , hogy kinéztem egy családi szupper szuprém méretű ketyerét és arra hajtok -
(ÉN)közPONT
őstag
Ma estére egy Jokai bableves-t készítek bográcsban ha elkészült akkor leírom a receptet és dobok fel képeket is addig is izelítőnek
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #58 üzenetére
Reggeli rejtett , kihalást megelőző ápp
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #57 üzenetére
Vajon miért nem látszanak a képek ? HMMMMMMMMM
+ egy próba
Feladom
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1820.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1821.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1900.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1906.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1908.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1909.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1910.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1913.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_1924.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_2025.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_2108.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_2151.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050809/28-07-05_2127.jpg
[Szerkesztve] -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #56 üzenetére
Nos a totyik kihalását megelőzendő feldobok néhány képet a hétvégi projectről
Ha vkit érdekel a receptet is megadhatom
[Szerkesztve] -
(ÉN)közPONT
őstag
Bográcsos pörkölt (cigányosan)
A húst megtisztítjuk, csontosan feldaraboljuk. Lehet birka (alaposan leszedve a húsról a faggyút), marha (leszedve a hínyárt), disznó stb. A bográcsot disznózsírral kikenjük, majd az aljába és a falához a csontos részt rakjuk. Ezután kezdjük rétegezni a húst, rá őrölt kömény, őrölt bors, só, kevés szemes bors és hagyma bőségesen, majd újból hús stb.
Egy órai főzés után, ha kell adunk hozzá kevés vizet, hogy jól tudjon rotyogni. Teszünk (tehetünk) bele babérlevelet, zöldpaprikát, majoránnát. Amikor már puhára főtt, adhatunk hozzá vörösbort, és ekkor tesszük bele a pirospaprikát. Hagyjuk megrottyanni és már kész is. Főtt krumplival, vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Fontos: soha nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával, riszálásával mozgatjuk csupán (hogy a csontos rész a bogrács falánál maradjon).
Megjegyzés: azért cigányos, mert a hagymát nem pirítjuk, hanem nyersen rétegezzük bele. Így a leve a pörköltnek sűrű lesz.
FÁCÁNGULYÁS
HOZZÁVALÓK: 1 fácán, 2-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1-1 paradicsom meg zöldpaprika, 50 dkg burgonya, só, pirospaprika, őrölt bors, majoranna; csipetke.
A megtisztított, jól megmosott fácánt feldaraboljuk. A zsíradékon kockára vágott vöröshagymát fonnyasztjuk egy kevés pirospaprikával, őrölt borssal megszórjuk és a feldarabolt húst (zúzával, szíwel együtt) belerakjuk. Vízzel feleresztjük, megsózzuk, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a felszeletelt zöldpaprikát meg paradicsomot (helyette 1-2 evőkanál konzervlecsót is vehetünk) és az egészet puhára főzzük. Amikor a hús majdnem megpuhult, a kockákra vágott burgonyát beletesszük, ha ez is puha, csipetkét főzünk bele.
Egy kevés majorannával ízesítve felforraljuk és így tálaljuk.
jóétvágyat -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #50 üzenetére
Egy másik gyöngyszem :
Pácolt karaj nyárson ( de lehet tarja , bélszin ,hátszin , stb kinek mire van cache )
1.5 kg húst ...ezt a megoldást halgassátokfél motorola v3 as méretre vágjátok ( Made by M laci okleveles séf barátom ) , megsózzátok enyhén megszórjátok borssal vagy aki szereti cayene borsal + némi enyhén ! csípős pirospaprikával . Ha csak erős van akkor erősből 1 rész és édesnemesből 3 rész .
A páchoz 2 fej hagymát felkarikáztok és egy fej fokhagymát összezuztok és néhány szem egészbors kiséretében a húst rétegesen rakjátok egy mély edénybe . Amikor kész akkor olajat öntötök rá amig teljesen el nem lepi itt megjegyzem hogy lehetőleg ne legyen légbuborék a húsok között ! ha megvan irány a frigó és 48 óra pihentetés kell neki .
elkészítés nyárson néhány kocka szalonna és kaliforniai paprika társoságában nyársra kell tűzni ( aki ügyes a hagymakarikákat is közé csempészheti a pácból ! )
köretnek fóliás újkrumpli + házi kenyér aki lisztérzékeny az kukorica kenyérrel is eheti !
jóétv -
(ÉN)közPONT
őstag
újcsipsz = újkrumpli
Szieszta totyikba már ment de ide is beírom hátha valaki kedvetkap hozzá nekem bejött :
Áldos a magyarság ősi áldozati étele. A „feláldozott” állat apróra vágott húsából készült, zöldségek, friss fűszerkeverék (például gyömbér, fahéj és szerecsendió) hozzáadásával. Szokás megkülönböztetni rövidlevű és hosszúlevű áldosokat (azaz pörkölteket és leveseket).
Hozzávalók : 1 kg marhahús ( szürke better de nem mindenki millionaire ) , 1 kg new krumpli ( újcsipsz nem jött be) ,1 darab húsos szalonna , 1 fej vörőshagyma ,6 gerezd fokhagyma, 2 db sárgarépa , 1 fehér répa , 10 dkg savanyúkáposzta , egy csokor friss petrezselyem , só,bors,édesnemes piros paprika,kömény,tárkony,házi méz.
Elkészítés :
A bográcsot kellően felmelegítem utána beledobom a felkockázott szalonnát amint kiereszti a zsírját hozzáteszem a felkockázott vörőshagymát és 4 gerezd fokhagymát amit alaposan összetörtem ..amint üveges a hagyma mehet rá a nagyobb kockákra vágott hús és közvetlen útána egy adag só is ,hogy levet eresszen .Amikor már lett egy kis színe a húsnak akkor mehet rá a pirospaprika és a bors és rövid ideig pirítom nem túl soká mert a pirospaprika megkeseredik , pár perc után hozzáöntök annyi vízet ,hogy elepje a hús és rakok hozzá némi köményt és tárkonyt is . Fözni bográcsban úgy kell ,hogy határozottan bugyogjon a gulyásunk de ne forrjon mert akkor hamar elfő a leve ! Fözni kb 2-2.5 órát kell a húst közben arra figyelek ,hogy a levét szinten tartom és kicsit markáns szine legyen . Amikor a hús már közelit a ehető stádiumhoz akkor hozzáadom a savanyúkáposztát leve nélkül ( aki nem szereti az ne tegyen bele káposztát én igy láttam egy táltos fickótól )és rá 20 percre a sárga és fehér répát és a petrezselymet és hozzáadok kb 4-5 leveses kanál mézet ( ez hozza ki az ízeket és kap egy aranysárga színárnyalatot is az étel ) és késszrefözőm , ami akkor jó ha megpuhultak a zöldségek és kicsit sürübb a leve !
A házi cipókenyér remekül illik hozzá de figyelem amikor kitálaljátok hagyátok kicsit hülni amikor már nem tűzforró akkor jobban kijönnek az ízek !
Jóétvágyat -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Thulcandra #30 üzenetére
Hááj
favorít grill receptjeim közül egy gyöngyszem :
Boston Burger ....Sok személyre
1 kg darált marhahús , 3 zsemle , 2 tojássárga ,1 kisfej vörőshagyma , 5 nagyfej gomba de ha többféle van az még jobb , vékonyravágott bacon szalonna vagy angolszalonna , ha van akkor cedar sajt ha nincs akkor sima, 1 kg újcsipsz , 8-10 magos zsemle /pufi stb , só,édesnemes pirospaprika,bors ,bazsalikom !, némi oregano,oliva olaj, alufólia + grillhely grillrácsal.
A marhahúst összedolgozzátok a beáztatott zsemlével és a tojássárgával és izlés szerint befüszerezintek sóval borsal ,pirospaprikával,bazsalikomal és oreganoval addig félreteszitek ameddig a hagymát olivaolajon üvegesre pároljátok utána rádobjátok az apróra vágott gomba kockákat és megsózzátok ,hogy a gomba levet eresszen.
Amikor megvan akkor összedolgozzátok a hússal és burgerhús formákat csinálok belőle és az előmelegített grillrácsra teszitek (óvatosan mert szétesik) , faszénen kb 30-40 perc kell neki állandó forgatás mellett ! közben a csipszet megmossátok és felnegyedelitek akinek nagy a grillcucca az vékonyan olivával megkenve sütheti rácson is vagy alufóliába tekerve a szénre helyezve is kitünő . amikor a hús már majdnem jó akkor ráteszitek a bacont és rajta sütitek meg , a végén a zsemle vagy pufikat amit értelemszerüen félbevágtatok a rácson kicsit megforgatjátok épp , hogy színt kapjon akkor a sajtot ráteszitek a húsra és késsz ! Aki szereti valami öntetet is barkácsolhat hozzá saját szájíze szerint !
Bon Appetite
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest