Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tuninger

addikt

válasz Kis Tigris #7481 üzenetére

Úgy hogy csal.
    Ha lősz MILC-el egy 10 képes sorozatot és kandaoraw-val stackeled (vagy PS-ben...) ott is brutálisan lehet növelni a dinamikát. csak ezt egy telefon / akciókamera mostmár megcsinálja neked ráadásként a quad bayer kiolvasás mellé.
    Igazándiból azon vagyok meglepve hogy a Galaxy S23-24-25Ultra 200Mp-s főszenzora nem tud többet. Az 16 pixelt átlagol egy 12Mp-s képhez és mellé 30 képet néz még össze sorozatban ha jól tudom...

Egyébként minden kb 14-15EV-s határon van a megfizethető piacon, a MILC-ek azért mert 14 biten olvassák a szenzort és nincs varázslás, a telók a dual gaines kiolvasás miatt, akciókamerák szintén.

A medium format vázaknál mint a Pentax 645, Hasselblad és társai van ha jól tudom 16 bites kiolvasás, ott a dinamika is 16-16,5EV.
    Videóra meg a Blackmagic hazudja be ( Ursa 17K - 16EV), a RED Raptor-W dual gainnel csal (17EV) , az Arri Alexa35 viszont 18 biten tud menni (17EV).

Ami mókás hogy pl a fás képedhez egyáltalán nem kell nagy dinamika, azt egy régi géppel is könnyű kihozni, csak ügyes a szerkesztés.

Új hozzászólás Aktív témák