Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Dehogy ragadtam le. De amíg téged csak annyira érdekel ,hogy julcsi marcsi bármilyen szülinapja, addig engem pontosan azon az alkalmon született képek érdekelnek az esetek nagy részében. Ezt pedig albumok nélkül,soha nem fogja tudni a google. Ha tudná ,már azzal lenne hirdetve ,hogy náluk már albumok sem kellenek ,olyan szuper a MI.
Teljesen jól látszik ,hogy nálad ez lesz..rom kategória
"azt sem tudom ,hogy volt olyan képem".Ezzel szemben én gyakorlatilag ,szinte minden képről tudok, mivel hobbi fotós vagyok és raw-ban fotózok még telefonnal is, a DSLR mellett. Azt meg remélem nem kell elmondanom, hogy RAW mellett ,eleve miért értelmetlen az auto upload.
+Hozzátartozik ,hogy én egyszerűen ilyen vagyok, nem szeretem a tudtom nélküli szinkronizációt, mert majd én eldöntöm mikor és mit töltök fel. Ugyanúgy nem szeretem a csoportos beszedési megbízást sem, ne vigyék a pénzem maguktól, majd én megmyomom az utalás gombot.[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Az az erdekes hogy felment 168gigarol 209 gigara tegnap kb delutan hattol de nem talalom meg azokat amik foglaljak a helyet mert az osszes feltotltott kepem nulla used storaget mutat.
Az se derult ki hogy a windows szerint 118ezer db filebol hogy lett 180737db. Vicc azert hogy se a photosban se a driveban nem latok sehol file darabszamot feltoltes datumot stb.
Tegnap kibovitettem emiatt a tarhelyet 2T-ra de erosen gondolkodom hogy a regi feltolteseket is letomoritem high qualitita originalrol igy kb 100gigat visszanyerek es maradok a. 200gigas csomagbanEladó: GTS450
-
Boeing737
tag
Na majd írd meg holnap mire jutottál!
A Backup and Sync program elég érdekesen írja ki a feltöltés állapotát, nekem folyamatosan változtatta a fájlok számát, és legtöbbször nem is az össz.fájlszámot írta ki, emiatt nem is tudtam hány %-nál járok, ill. azt sem, hogy milyen sebességgel megy fel az adat, mint pl egy torrent kliensnél. Nálam 13 órába telt szombaton a 178-180 gb feltöltése. Esetleg ott tudsz még nagyjából ránézni a feltöltés állapotára, hogy intézőben van-e a mappa mellett zöld pipa. -
rushty
őstag
-
veterán
+1
Beírom a keresőjébe, hogy "Ford" és kidobja az összes Ford autót tartalmazó képet (akár csak ha egy kis részlete is van lefényképezve az adott járműnek). Beírom, hogy "Prága" és kidobja az összes ott készült képet. Beírok egy számot, kidobja az összes ezen számot tartalmazó képet. Szerintem nagyszerű dolog, nincs ezen mit rendszerezni, mindent nagyon hamar mez lehet megtalálni.
Albumokat létrehozni csak akkor szoktam, ha valakivel/valakikkel közösen voltunk valahol és egy helyen meglegyenek a képek (ők is tudnak ide feltölteni, ha adok hozzá jogot).
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
nfsu17
veterán
Azoknak persze, hogy nincs rá szükségük, akik a reggeli kávéjukat (vagy ami abból maradt...khm) posztolgatják orrba szájba, és abból van nekik 10.000 kép a gépükön ömlesztve, ahogy a cikk is írja...és nem akar évekig katalogizálni.
Mondjuk azért nem mindenki ilyen és tudja, hogy melyik évben, melyik eseményen fotózott.
Ettől függetlenül jó, hogy lehet "car"-ra keresni és kiadja, de az ne legyen már régi beidegződés, hogy alap dolgokat várok el tőle. Mivel használom a onedrive-ot is és a fotókat is, így nem a levegőbe beszélek.
Részemről ennyi, meggyőzni nem kell, mert nincs miről.
Mindegyiknek van előnye és hátránya. -
nfsu17
veterán
-fájlt lehet átnevezni? nem
-mappát lehet létrehozni? nem (az album csak vészmegoldás)..ha mappát "húzol" bele, abból is csak a képeket tölti fel...mivel ugye mappát nem fogad be.
-név szerint rendezni? nem
-fájlméret szerint? nemNem a mosógépemtől várom el ezeket, hanem egy képekkel foglalkozó tárhelytől.
Tudom, hogy ezekre a google drive van kifejlesztve.
Csak azt nem értem, hogy ezeket miért nem lehet belevenni a google photosba is.Mondok jobbat...miért nem lehet a google drive olyan, hogy oda töltöm fel a képeket, videókat "korlátlan (de tömörített) minőségben?
Akkor nem kéne a photost fejleszteni, csak beállítani, hogy a drive-ba feltöltés legyen korlátlan.Attól, hogy korlátlan, miért kell ennyire "furának" lennie?
Én mondjuk úgy hívom, hogy fapados, aztán kinek mi.Ha visszaolvasol, nem is én hoztam fel a témát, hogy mi mindent nem lehet benne.
Persze használtam én is sokáig, backupnak tökéletes....lenne, ha megelégszünk a butított képekkel.
Ha meg nem, akkor kőkeményen fizetni kell.Inkább fizettem a microsoftnak.
Lehet azért is vagyok "mérges" a photosra, mert nem szeretek 15 különféle tárhelyet használni (de most muszáj), de a google drága lett volna...az ingyenessel meg nem megyek semmire a fentiek miatt és a RAW fájlok butítása miatt sem.
-
nfsu17
veterán
még egyet írok, lehet segít, lehet nem.
igen, van a drive-ban google fényképek mappa, azt tartalmazza, amit a google photo-s.
nálam alap csomag van.
15+2GB
a google photosra 0GB (!!)-ot ír.
egyszerűen azért, mert MINDEN jó (korlátlan) minőségben van fent.
képek, videók, stb.
van fent legalább 1TB, ha nem több.
szóval az ingyenes mennyiséget nem jelzi.
legalábbis én nem tudom megnézni, hogy hány GB van fent, még ha az nem is foglal helyet.szóval a kérdésre a válasz szerintem az, hogy igen, betelt a 100GB-od.
-
nfsu17
veterán
a google photos ingyenes korlátlan, ha úgy állítod be.
ezek szerint 72GB van nálad eredeti minőségben, azaz helyet foglaló minőségben (amúgy ez a legjobb a képeknek, nem butít semmit).
állítsd át most a beállításokban az ingyenes/korlátlan opciót és tölts fel annyi képet, amennyit akarsz.
ez butít majd a képeken valamennyit (vesd össze valami képnézegetővel...nem annyira vállalhatatlan), de tölthetsz fel bármennyit.a pixel xl telefon előtt volt google photos-od?
akkor mennyi kép volt rajta?
nem lehet, hogy ez a 72GB mégis a pixel fotói?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest