Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Balinov

titán

Sracok, raneznetek erre a "tunetre", nem tudom, hogy van-e tenyleges problema vagy csak szokas szerint tulaggodom

Szoval, T64, utolso stable. 40+ nap uptime-ot szakitottam meg mult hetvegen, mikor tuzriaszto csere miatt aramtalanitottam a 1/2 lakast

Van egy Dell Optiplexen futo PVE szerverem, VM-ben futkoso docker kontenerekkel. Az arr stack-et elerem sajat domain+cloudfare DNS-en keresztul az otthoni halon kivul. Ehez beallitottam Basic->DDNS-nel egy Dynamic DNS Client 1-t, ami figyeli, hogy a WAN IP-m valtozik (elvileg nem static IP-t kapok, gyakorlatban hetekig, neha honapokig ugyanaz a WAN IP-m, mondjuk nagyon nem is nezem.

Ez egy Uptime Karma event-en keresztul kuld discord-on keresztul egy ertesitest, ha valtozik az IP.

Namost ma hajnalban volt 2 event, 0109-kor, meg 0159-kor, ertesitendo hogy a WAN IP-m valtozott

Log-nal WAN szora szurve 12 db bejegyzest latok, de ehez (is) gyoker vagyok, nekem ebbol nem tunik semennyire sem egyertelmunek, hogy az ISP/ONT miatt vagy valami sajatrouter szintu eset miatt volt egypar "Redial: wan DOWN. Reconnecting ..." esemeny.

Amugy a setup rendkivul jol es stabilan megy, szoval afele huzok, hogy valami ISP altal okozott miatt kellett ujrakapcsolodnia, akarcsak egy utemezett ISP/ONT oldali karbantartas miatt

1000/100, FTTH/SIRO, pppoe kapcsolat

pppoe-ra szurve ezeket a bejegyzeseket latom

udv & koszi
    B

Új hozzászólás Aktív témák