Hirdetés
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
tzimash
üzenetére
Ha nem veszek erősítőt, hanem pc-n keresztül szólaltatom meg a girárt, pl guitar rig-gel, az nagyon tré?
Nem tré, csak kell hozzá egy olyan hangkártya, aminek van olyan bemenete, ami gitárhoz is megfelelő. Esetleg olyan multieffekt/pedál/bármi, ami a gitárból kijövő jelből vonalszintű jelet csinál. -
X2N
őstag
válasz
tzimash
üzenetére
Mindegyik gitárral tudsz metált játszani csak a humbucker hangszedők nagyobb jelet adnak le, csendesebbek mint a single coil-ok. Ezeket is csak azért nevezik metál gitároknak mert nem szokványos kinézetőek. Ha ez az első gitárod akkor keress valakit aki jobban ért hozzá és menjetek el közösen boltba és próbáljatok ki minnél több gitárt. Erősítő amúgy jobban beleszól a hangba mint a gitár hangja, ezért alsó kategóriában nem sokat számít hogy milyen gitárt dugsz rá arra az erősítőre. Ha drágább gitárt veszel azt is csak egy jobb erősítőn fogod hallani.
-
cucka
addikt
válasz
tzimash
üzenetére
De, jó metálra, a floyd miatt nem olyan jó vétel a k2, ilyen árkategóriában egy fix hidas gitárral jobban jársz.
(#3644) X2N
Metálhoz leginkább mahagóni-ból készült gitárokat szoktak használni valami nagy jelet kiadó EMG pickuppal.
Igen, de 40 ezres árkategóriában a mahagóni test sem annyira elterjedt, az aktív EMG hangszedők meg aztán főleg meglehetősen ritkák ennyi pénzért.
(Amúgy meglepően sok brutálmetál gitáros használ passzív hangszedőket) -
cucka
addikt
válasz
tzimash
üzenetére
a tremoló egyelőre nem érdekel, attól hogy ott van nem muszáj használni
A probléma az olcsógitáros tremolóval, hogy könnyebben el fog hangolódni a gitárod, különösen akkor, ha használni is szeretnéd
.valahol olvastam, hogy akár le is lehet szedni a kart, akkor még véletlenül se hangolom el vele a gitárt.
Igen, le lehet. Tremolónál egy fémdarabhoz vannak csatlakoztatva a húrok, amit a gitár hátán elhelyezett rugók tartanak a helyén. Fix hidas gitárnál a húrok a hídnál fixen vannak rögzítve, tehát garantáltan nem mozognak. Amúgy otthoni módszerekkel is lehet "fixhidasítani" egy tremolós gitárt, berakod az összes rugót hátra és a tremoló résbe pedig beraksz egy fadarabot. Pár hónapja linkeltem erről egy videót.Valószínűleg az X-2 mellett döntök, az ezen lévő hangszedők milyenek?
Valami noname kínai. Két jó hangszedő többe kerül újonnan, mint az egész gitár, szóval ne várj csodát. Amúgy a kx5 sokkal jobb vétel lenne, használtan meg főleg. (Ebben az olcsó árkategóriában a kx5 talán az egyik legjobb vétel)mondjuk ez az X-1 szett is piszkálja az agyam.
Szettet semmiképp se vegyél. Inkább áldozz az egészre egy kicsit többet és próbálj lehetőleg minél jobb minőségű cuccokat venni. Hangszeres dolgoknál pedig egyáltalán ne ijedj meg a használt cuccoktól, sokkal jobban megérik a pénzüket.
(Ha pedig csak kevés pénz marad kombóra, akkor még mindig megveheted az én gyakorló kombómat egy 10-esért
)gond szokott lenni a kx5-ök nyakával?
Minden olcsó gitár nyakával szokott gond lenni. Egyrészt lehetnek gyári hibák, másrészt előfordul, hogy gyenge minőségű, nem elég jól kiszárított fából készítik a nyakat és az 1-2 év után vetemedik. Ha kis mértékű a vetemedés, akkor egy újrabundozással korrigálni tudják (ez kb. 30 ezer forintba kerül), ha nagy mértékű, akkor a nyakat dobhatod ki.
Drágább gitároknál ezért láthatsz olyat, hogy 3 vagy 5 rétegű nyakuk van, ezt pont a vetemedés ellen találták ki. (A Mayones-nél árulnak olyan gitárt is, ami 11 rétegű nyakkal készül
) -
Eastman
addikt
válasz
tzimash
üzenetére
Azt nem tudom, hogy szokott-e gond lenni konkrétan azzal a típussal. Azt tudom, hogy egy használt, alsó kategóriás hangszernél érdemes alaposan megvizsgálni a kérdést. Ha egy gitárnak nem jó a nyaka, csinálhatsz bármit, mindig csak bajlódni fogsz vele.
Én személy szerint ezért szorgalmazom a használt gitár vásárlást, ha kevés a keret, mert évek alatt kijönnek egy hangszer hibái.
Nem akarlak összezavarni, de könnyen elmehet a kedved az egésztől, ha csörög-zörög vagy hamisan szól a kezedben egy olcsó gitár. Viszont egy jól beállított, pontos hangszeren élvezet tanulni és játszani, lehet szépen fejlődni.
5 sz@r gitárom volt már, nekem elhiheted.

-
cucka
addikt
válasz
tzimash
üzenetére
és eléggé megoszlanak a vélemények, hogy mivel kezdjen az ember, egyik tábor ugye azt mondja, hogy akusztikuson érdemes kezdeni... a másik meg azt, hogy olyan gitárral indítsak, amelyen az általam kedvelt és később játszani kívánt zenéket játsszák.
Semmi értelme olyan hangszerrel kezdeni, ami nem alkalmas az általad kedvelt zenék eljátszására. Ha metált akarsz játszani, akkor egyértelműen elektromos gitárt vegyél.Ami tetszik ebben az árkategóriában az a Cort X-1, csak nem tudom ez mennyire felel meg a céljaimnak. Esetleg a Cort X-2 jobban megéri az árát? Vagy használtan egy KX5?
Egyértelműen a használt kx5. Ennyi pénzért felejtsd el a lebegő tremolós gitárokat, meg úgy átlalában a tremolóhasználatot
.Tetszenek az Ibanezek is, de ebben az árkategóriában nem sok jót hallottam róluk, GRG270-et láttam használtan 45-ért.
Próba cseresznye. Én még nem hallottam olyan hozzáértőről, aki dicsérné az olcsó Ibanezeket.Squire Bullet Strat-ról és az Affinity-ről mi a véleményetek?
Lájtosabb rock-blues zenére jók, metálra nem annyira. Normális metálos hangzáshoz mindenképp humbucker-ekkel szerelt gitárt javaslok. (De a minimum, hogy a hídnál humbucker legyen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Macska topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X Eladó!
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek centerpin átalakító egyben eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Amúgy meglepően sok brutálmetál gitáros használ passzív hangszedőket)
)