Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• doc

nagyúr

válasz Alexios #51413 üzenetére

Szerintem a magyar boltokban egyreszt a brutalisan zuhano, teljesen kiszamithato forint-arfolyam is benne van az arban (nem lehet naponta, az eppen ide-oda ugralo arfolyam alapjan ujraarazni a teljes keszletet, egyik nap 380 egy euro, par hettel kesobb mar 430...), masreszt ugye itt van nalunk a rekordmagas 27% AFA, a nemeteknel ez is csak 19. Es nyilvan olcsobb egy egyetlen fizikai bolttal rendelkezo hatalmas raktararuhaz uzemeltetese mint egy helyben mukodo uzlete.

Vegyunk peldanak egy 1000 euros gitart. A Thomann ezt arulja 1000 EUR + 19% AFA = 1190 EUR-ert, ami ha eppen eros a forint, akar 450ezer HUF is lehet.
    Ugyanezt az 1000 euros gitart arulja itthon a bolt, 27% AFA-val, belekalkulalva hogy lehet hogy amikor megvette par honapja meg 430 volt az euro, meg lehet hogy egy honap mulva megint annyi lesz -> ugyanazt a gitart, ugyanakkora profitert majdnem 550 ezerert rakja ki, vagyis 100 ezerrel dragabb ugy, hogy igazabol a boltos semmivel nem keres rajta tobbet, egyszeruen ennyiert tudja kinalni.

• DrDoktor

senior tag

válasz Alexios #51413 üzenetére

De 400 ba kerül most írtad ennyi itthon..Nem próbálják !!!!!Ennyiért árulják!Sokaknak nem opció a thomann de ez nem téma nyilván.
    Amúgy ja értem a dilemmád jogos is de én még 300 at is soknak tartok főleg ,hogy használt piac mi bő és micsoda hangszerek bukkannak fel.

Írtam is ,hogy 270 ért még éppen jó.
    Szerintem a reális ára még ebben a beteg világban is max 230 nak szabadana lenni félkemény tokkal vonóval. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák