- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
NeoPampalini #38137 üzenetére
hifi témában nagyon sokmindent próbáltam. igen drága usbs dolgokat. impact twinnél maradtam.
nekem ez vált be.
felvételre bevallom nem használtam még. ahhoz tudni kéne eljátszani valamit, de ha az adc része van olyan jó mint a dac része akkor gyanítom odaver arra is. meg ugye van benne fantomtáp mikrofonnak is ha épp az kell.
-
fattyu
veterán
válasz
#94257664 #38129 üzenetére
nem árt.
Rob: én évek óta használom. semmi de semmi probléma nincs vele. Zenére is embertelen jó. ilyen részletes transzparens forrást nem hallottam még.
Annyi hogy az olcsó firewire kártyák szarok. texas instruments chipsetes kell és ámen.
Firewire zenei dacnak SOKKAL jobb mint az usb. Nincs jitter.
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
Legyen ontopik is. Na miért jó a saját ház. Saját köre szeparalt foldelessel lesz a gitar saroknak. Nem húz bele semmi háztartási eszköz pc klíma bármi. I am so happy
-
fattyu
veterán
Tegnap pakoltam be. Meg csak a jcm 800van bekotve
. De be lesz minden szép sorban csak meg ezer dolgot kell csinalni.
Ocd rend? Latnatok ami nincs a kepen
Visszhang
authentik hall reverb ingyen
de nem veszes amugy
-
fattyu
veterán
egy hét múlva már kitekert jcmen fogok skálázni
éljen a kertes -
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
én tudom hogy nem erre van és isten bizony,
de nem tud valaki valakit akinél prosodik egy 260wos 1960 láda? nem találok pedig olyan jó lenne. A vagy B mindegy
-
fattyu
veterán
válasz
bigrob #37613 üzenetére
ez is jól szól
mint a zsiráf. szép szép de otthonra nem kéne -
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
Alexios #37572 üzenetére
nézegettem sokat. valahogy az oxnál éreztem azt hogy annyira minimálisan szól bele a hangképbe hogy vakteszten nem tudnám megmondani. de persze igen kicsit húzós az ára erre a célra. mondjuk akár kihasználhatom még később a többi funkcióját is.
Tommyka21: de csorgattam rá a nyálam de 1100 font egy kombó. erős picit. a 10 colos vtype celestion sem éppen az első választásom lenne
meg újan gitárcuccot venni alapvetően egyáltalán nem megőrős dolog
ez a 88as kombó elmehetne újnak kb. egyetlen tolex sérülés van, az alján. amugy meg hibátlan.
-
fattyu
veterán
válasz
Alexios #37568 üzenetére
de itt meg olyan érdekes. a 10 col nem mozgott eleget hogy jól szóljon, de a katana 12ese igen?
én is tapasztaltam hogy nem mindegy mi hajtja. esetemben pl hót ugyanaz a seventy80 szóró van két randall kombóban. egy tranyós egy csöves. a tranyós sokkal érteékelhetőbb halkan.
próbálgattam most picit itthon a jcmet. nemtom tegnap hogy tekertem el 7 gain 7 vol 7 masterre.
a clean 3 3 sok volt. lehet a gát hogy a szomszédok
szerk: ox? torpedo? azért van megoldás a csendre csővel is
letudtam a költözést meg amit kell csinálni a házon utána nekem egy ox jön asszem. fene tudja nekem fájdalmas lesz e az ahol jól szól a triamp pl.
-
fattyu
veterán
válasz
Alexios #37564 üzenetére
olvastam valahol hogy gyanus hogy itt ott főleg a hipermetál lunchbox fejeken nem feltétlen lineáris a volume poti
ez a laney nyilván más iskola. clean: gain1.5-2 volume akár maxon sem süketülök meg. de 6-7 még simán elmegy napközbeni hangerőnek.
gain 5 vol 5 már hangos de egy munkanap itthon vagyok napközben és megy a lakásfelujítás az emeleten mellé még az is elfér. persze. gain max vol max az már nem lakásban megmaradás....
Tommyka: az slx valami 90 közepe asszem.
a 800 az 88as. igen 50w. alapvetően egy 4010et szerettem volna nagyon, de nincs, drága, és azért az effekt loop meg két csati nem haszontalannagyon nagyon nagyon jó.
-
fattyu
veterán
válasz
NeoPampalini #37562 üzenetére
ja. basszushoz egyáltalán nem értek. spec saját privát véleményem szerint gitárnál sem találok élvezetet semmiben a tipikus 10 col alattiakban.
yamaha thrt nem próbáltam mégaz lehet kivétel akár, bár részemről. alapvetően cső párti vagyok. a laney lc15 a celestion g10-60 al álomszerű lett. szerintem picinek az zseniális.
-
fattyu
veterán
válasz
NeoPampalini #37560 üzenetére
ennyi. nem kell hogy mindenkinek tetszen minden és semmi baj nincs azzal hogy ki mit szeret csak ne nyilatkoztassunk már ki axiómákat
mit értesz kiskombó alatt?
-
fattyu
veterán
válasz
fecaga21 #37549 üzenetére
"Pedig amúgy jó lenne ez a BIAS, jól ki van találva, semmi értelme nem lenne otthonra az erősítőnek, ilyen megoldások mellett. Sokat lehetne spórolni, és minőségben is sokkal többet ér egy erősítőnél otthoni szinten.
Szerintem
"there. fixed it for you
amugymeg. bekapcsolom és működik... a biasod hogy áll?
-
fattyu
veterán
Na en most boldog vagyok. Es nem hallok. Eloszor tudtam kiporobalni normalis hangeron valamit vásárlás előtt. Jelentem igaz a legenda. A marshall boldog ha minden hetesen van.
Ennisnaz vagyok. Miota tolom akartam egyet. Mert ikon. Mert ilyeneken tolták amin felnottem. Es egy kinai t75 el is orgazmus volt. Kapott egy 89 es g12-80at... Naggyon horzsol.
és már nagyon várom a költözést...
-
fattyu
veterán
válasz
bot1978 #37500 üzenetére
tényleg nem trollkodok
értem amit mondasz fal.
de az sem azt jelentette sose hogy 1 erősítőre 84 láda, hanem full stack erősítővel. vagyis két láda a két hangszórókimenetre.
és értem én hogy a túl kicsi ellenállása megnőne az átfolyó áram amivel igen fel lehetne izzítani a hangszóró tekercsét, de tegyük fel tudott olvasni mindenki és jó lukba dugta az erősítőn a ládát...
Attól hogy kevés teljesítmény történik, ahhoz képest amire hitelesítve van az életben nem lett még semminek baja. azt azért megint ne felejtsük el fizikából hogy a hangfal ellenállása adott, meg a megadott biztonságos teljesítmény. ez meg megadja maximálisan átfolyó áramerősséget is. amíg ezt nem lépi át az erősítő vagyis nem töm rá többet addig nem igen lehet baja a tekercsnek. nyilván a nonstop maxon járatás előbb utóbb bosszul de attól hogy valami elbír 3 ampert nem lehet baja .2 ampertől.
az erősítő lelkéhet még ennyire se értek de ott nyilván gond ha a kimeneten kissebb ellenállás van mint amire számít és a sokkal több átfolyó áram árt az erősítőnek.
-
fattyu
veterán
válasz
brickm #37498 üzenetére
anélkül hogy trollkodnék és belemennék fizikába amihez nem sokat értek, de totál hülye sem vagyok.
A master volumos erősítőkkel mi a tököm van az elmélete szerint? mert attól hogy 100 w van írva a fejre bizony tud az szaros 60 decibellel is szólni 412vel ami kb egyszmjegyű watt amit ráküld a ládára....
-
fattyu
veterán
válasz
Moleman #37485 üzenetére
én elhiszem mivel ez tök szubjektív. kinek mi tetszik ugye.
nekem a v30 karcos rideg nem finom. a V60 sokkal jobb de még mindig nem első választás lenne.
Mai kutakodásom eredménye hogy seventy 80at ingyen se cserélném modern greenbackre
alapvetően ugyanabban a rendszerben a g12-65 a g12m-70 és g12t-75 hangja tetszik. főleg ezekből is a régebbieké, bár ezeknek a hangjában évjárat függvényében sem bírtam olyan számottevő difit felfedezni. Szemben pl a greenbackekkel. Aminek a 70es eleji pulsonic verzióktól libabőr, az ujaktól meg kiráz a hideg...
gyakorlatilag star wars vs űrgammák érzésem van.
Igen tudom yt alapon nehéz megváltani a világot, de maradjunk annyiban hogy sageborn bácsi elég konzisztensen nyomja és amit ismerek is személyesen saját fülre azt pl már remekül lehet hasonlítani yt alapon is.
alapvetően egy 20-30 éves turkálatlan marshall ládával amelyikben ezekből van valamelyik asszem igen happy tudnék lenni.
-
fattyu
veterán
nemtom. kövezzetek meg de nem vagyok oda a v30 hangjáért. meg yt videók alapján az új greenbackért sem. függetlenül gyártási helytől.
azért néztem ezt pl mert vintage régi greenback hangtól olvadok elfelé. csak fura hogy egyiknek sincs meg mágnestakarója, meg amennyire néztem nekem se RIC kónusznak se pulsonicnak nem tűnt...
-
fattyu
veterán
Ez azon kívül hogy lelakott lehet hogy hót eredeti? meg ebből esetleg látszik hogy pulsonic vagy RIC?
-
fattyu
veterán
tudtok esetleg megbízható minőségi munkát végző erősítő építőt? konkrét valamit szeretnék megépíttetni point to point.
-
fattyu
veterán
válasz
Smiley #37444 üzenetére
amíg nincs miért ne cseréld miert mi a töknek. ha elfáradt a húr hallani fogod. majd akkor.
9es húrszettel jön a gitárod. vagy azt vagy 10est szoktak javasolni mainstream megoldásnak.
márka meg olyan mint a vallás. én boldog vagyok a roto yellow készlettel minden gitáromon. másnak ez se vált be.
-
fattyu
veterán
válasz
fecaga21 #37436 üzenetére
aztán meg amikor az emg kurva magas jele miatt az erősítőt még annyira se tudod kitekerni akkor elgondolkodsz
sok tényezős dolgok ezek.
azt tudod ugye hogy az a gibson les paulok is készültek párféle nyakkal, így ilyet mondani hogy a les paul nyaka vastag.... van abból is kényelmes nem ásónyél. persze nem lesz wizard sose de nem mindenkinek kényelmes a szuperlapos sem...
-
fattyu
veterán
válasz
Moleman #37423 üzenetére
lite ash strat jó
én már befejeztem. tényleg. 2hónapja vettem meg az utolsót. racionalizáltam is. maradt 10 és boldogság. itt már minden olyan hogy nem az van hogy á ehhez ma nincs kedvem hanem léyzusom ma melyiket vigyem táncba
amugy én is költözés előtt és nagyon várom.... kertes ház és hadd szóljon a marshall ott ahol jól érzi magát... -
fattyu
veterán
válasz
WolfheartGR #37404 üzenetére
örülök más is van így
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
hagyjátok már abba 'szátok meg. kibaszott uncsi
-
fattyu
veterán
3 hangszedőt vettem eddig. egy hot railt, a telébe. Azt akartam iszonyúan imádom. egy hot stacket stratbe előre. azt ajánlotta Medgyessi szeretem szép hangja van hozza a strat nyak hangot zaj nélkül.
meg egy BL500at mert másban már volt és imádom a hangját.ezen kívül ami a moddolt stratról lejött az átment egy másik stratra amiben gyárilag SD strat set volt de annak utáltam a hangját.
szóval én a hülye vagyok kb aki megveszi a drágát mert azt a hangot akartam.
részemről minden másnak marad a gyári setupja. fattyu amugy befejezte a vásárlást, legalábbis a nagy dolgokét.
el is adtam pár gitárt ami csak nagy ritkán került kézbe. most ami van az mind oltári szerelem. akármit veszek le zseniális.
már csak a kisvasút épül majd nálam is. olyan 5 normál méretű pedálnyi helyem van még a boardon. delay phaser tuner esetleg fuzz kell még azt ámen.
a miért kell beszólogatni egymásnak azt nem értem amugy. jó magyar szokás. aki olcsót vesz lehülyézi aki drágát, aki meg hisz a márkában az meg lenézi aki olcsót. tök gyökérség.
-
fattyu
veterán
válasz
brickm #36964 üzenetére
az slx más mint a sima jcm900ak. nem az a hideg fémes torza van. állítólag jcm 800 áramkör plusz egy előfokcsővel ezért magasabb gain.
és alapvetően elhiszem mert oltárira kijön belőle a jcm800 hangja csak megy tovább is. továbbra is a vintage distortion hang csak több gain. engem pl egy dual rectifier hanggal vallatni lehetne. nem nekem való.
maidenen nőttem föl naaz meg vintage marshall hang.
és imádom az slxet amugy azért is mert lehet belőle cleant csinálni de olyan clean hogy olyan fülledt mocskos clean. nem törik de érzed hogy ott szunnyad benne az aljas...
én költözésre készülök. kertesbe. onnantól nem lesz visszafogva halkan semmise
-
fattyu
veterán
Kicsit ontopikabban. Talaltam egy csoves erősítőt aminel egyaltalan nincs hianyaerzetem kis hangeron. Nincs az menni akar tekerd el hogy kiadja a hangot erzesem. Teljesen fasza bedroom amp. 112 dobozrol seventy80al teljesen kulturalt 65-70 db tartomanyban is elképesztő dögös telt kerek hang. Es halkan is hozza a felrobbani keszulo fuzzosra hajtott plexi hangot is.
Vintage modern. Zsenialis. -
fattyu
veterán
hogy én miért nem pedalokkal kezdtem el játszani erősítő gyűjtés helyett.
-
fattyu
veterán
Megöltem a bulit
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced #36831 üzenetére
nemértem. ha új akkor gondolom számla meg papír meg tököm. sorozatszám stimmel azt hagyjon békén. szedje szét miután megvette
-
fattyu
veterán
ezért kérdeztem hogy a 6 ohmot mégis lehet e 8as lukba dugni.
5.5 dc ellenellás az 6 sacc per 6 ohm névleges nemde?
celestion g12-p80 egy darab szóró. nincs ráírva ohm érték ezért a méregetés.
de a kérdés tényleg az. 8 ohmnál kissebbet nem támogató csöves fejbe ez mehet e? azt gondolnám mérsékelt tudásommal hogy nem kéne. mert több amper vándorolna arra amiből lehet gond. másik irányból kevésbé lehetne,
-
fattyu
veterán
válasz
Goose-T #36819 üzenetére
ez van itthon
nem értek a lovakhoz de mindennek van valamennyi ellenállása és ez teljesen normális nem? eleve az a kétszer 30 centi nem túl vastag drót már magában is mérhető tartományba esik. nyilván kOhmos tartományban nézve elhanyagolható, modnjuk egy pickup mérésnél, de ebben a tartományban számolni kell vele.
meggyőzhető vagyok mindenről mert fogyatékos vagyok elektromosságból, csak nagyon nem tenném tönkre a fejet
-
fattyu
veterán
válasz
Tommyka21 #36812 üzenetére
a következő vásárlásom egy attenuator lesz...
kérdés: a multiméterem belső ellenállása 4,5 ohm. a ládából jövő jack tip és sleeve között pont 10ohmot mutat. ezugye mondjuk egy hat ohmos szórót jelent. ha a fej 8 és 16 ohmot tud akkor ezt most gondolom nem kellene. ha meg tudna négyet is akkor melyikbe kéne dugni? a 4 vagy 8 ohm kimenetbe?
-
fattyu
veterán
erősítő. 1 méter kábellel effekt loopban hk tubeman2. saját tápja. 12v áram. gitár 3 méter kábellel a tubemanbe. ennyi. a videókon is ez volt. nincs más effekt. nekem mint olyan ez az egy pedálom
kábel: dadario nem öreg nem tört.
tápkábel erősítőbe többet is próbáltam. szintén nem öregek nem törtek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest