- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telefunen
őstag
Ha 1-2 óráig fut a Small FFT, 9-es prioritáson, akkor már nagyjából stabil, de a végleges beállításokat érdemes inkább 6-8 órán át tesztelni.
-
fdisk
őstag
válasz
Gorneck #4192 üzenetére
Én ált.kérdeztem,ám legyen.
Vcore:1.46825V
Ram:+0.2 V
mch:+0.1V
fsb:+0.1V
pci-e:normál.
Frekik.
pci-e:100
fsb:440
szorzó:8
eist,c1e,kikapcsolva vmi maradt ki?
Amit kérdezni akartam az az,h van-e esély a vcore csökkentésére,ha más egységek fesz-gét emelem?És ua olyan stabil maradjon a gépem. -
Lacafi
tag
Üdv Zsenik!
Nem vagyok egy nagy hozzáértő, ezért kérdezek!
Van e olyan progi ami kimutatja, hogy hol van gyenge pontja a gépnek, vagy hol a stabil működés határa, stb.
A gépem összetevői olvasható a cuccuk résznél.
-
fdisk
őstag
Most lehet,h nagy hülyeséget fogok kérdezni,de ne lőjjetek főbe ezért!
Mennyire biztos h egy adott beállításnál a vcore a kevés és nem a többi fesz érték?
példa.8*425 freki,ehhez társul mondjuk egy 1.40000V vcore,egy +0.1V fsb fesz,+0.1V mch fesz,és egy +0.2Vram fesz.És mondjuk itt hibázik az orthos.
Ha megnövelném (vcore kivételével) valamelyik v mindegyik feszt,akkor elképzelhető,h stabillá válna a gép?És akkor esetleg lehetne csökkenteni a vcore-t,h ne melegedjen annyira a proci?? -
JiM
tag
Értem köszi!
Tehát csak a cpu-t és a mem feszt kell állítgatni, a többi maradhat default.
THX! -
JiM
tag
Az szép!
Én az E6750-mel 3600ig mentem eddig, 450x8, mem kapott +0,2V, cpu meg 1,425-ön (amit CPU-Z 1,35V-nak mutat...), többi fesz alapon.Ezzel kapcsolatosan olyan kérdésem lenne még, hogy tapasztalatotok szerint milyen fps-nél kell chipset feszt emelni? Mert nekem így 450-nel stabilan megy a rendszer, csak nem tudom ha tovább akarom húzni kell-e emelni azt is.
-
Rocko66
aktív tag
Hali!
Most lesz egy p35-ds3 lapom! Milyen drivereket rakjak fel majd rá?
Most nézem a gigabyte oldalán: van audio chipset lan sataraid!
Gondolom a sataraid az nemkell, de szóljatok ha tévedek! -
fdisk
őstag
Viszont érdekelne,h egy f4,f5,f6 bios között mi a különbség,ha van egyáltalá!?
Menüleg gondoltam. -
diegho
nagyúr
hamarosan lesz új eredményem, lecseréltem a 2160-az egy 2140-re ami most perpill 1.475V-on 3320-on 2óra 20 perc orthos stabil, most csökkentettem feszt neki. ha kiteszteltem rendesen majd jelentkezek, de azért nem rossz ez a majd 110% tuning
-
stigma
addikt
áh, francba. 3.76 stabilnak láccik tovább nemnagyon akar menni csak ha 1.5V fele adok neki, de nekem e is megfelel egyenlőre 1.4V @3.72ghz. ami még lehetséges, az 1.425V@3.76ghz, de tovább szeritnem nemnagyon menne.esetleg ramcsere lehet a megoldás nemtudom, de én eddigis emg vagyko vele elégedve.
Télleg valaki feltette a frissítéseket, amik kijöttek mostanság nemtudom pontosan mik, de madj visszanézek.Eseteg rossz,jó tapasztalat?
-
fdisk
őstag
válasz
droti25 #4164 üzenetére
Ha többet,és jót akarsz magadnak no meg a gépednek,szerezz be egy hatékonyabb coolert!
Itt a ph tesztekben van egy pár igen jó ár/érték arányú hűtő.
Nekem egy cm tx2-em van.Most szimuláltam egy kis nyarat a szobámba,(kb 25 fok)
Cpu 8*440 vcore 1.46825V(bios) terhelés alatt 1.45 V
A cm-el 52-54 fokosak a magok.Az szerimtem nem rossz.
-
bim
veterán
átalaktottam passzivra a rendszerem.
azért még igy s fűt rendesen a quad.70 fok fölé tudtam szurni small FFT P95-el 1 óra alatt...
de legalább néma.azért hogy valami mégiscsak rá legyen kötve a cpuventi csatira ráakasztottam a memohütőt.igy ha terhelem a procit akkor jobban fujja a memokat.
1 kép
2 kép
radi az asztal felésajna a radiátort nem éri légáramlat....
-
stigma
addikt
válasz
droti25 #4155 üzenetére
gyárival max 1.4 et, 1.45V ot adj szeritnem max annál többet ne.
memókat eccerü, leszedsz egy windows-os memtesztt és leteszteled, ha nem dob ki error-t kb 20-30 percig akkor stabilak a memók.(olyan 300körül szoktam kikapcsolni, vagy 1000% körül mert akkor biztos h stabil)
utána jön a proci.orthos 9es en indítod, small FFT -n és olyan 1 óra min elég neki.
amúgy nekem is 6750 em elsőre ment 7x500 at, aztán inkább átáltam 8as szorzóra, és most is tesztelgetem.Multi mindig 1:1 ben van nálam azaz, multi 2.00 -
stigma
addikt
huha, most nézem, 475x8=3.8Ghz, orthos 9es prio-n 1.45V adtam neki eddig, CPU-z 1.36V ír az kicsit sok drop szerintem nemde?0.09
sebaj lényeg hogy menjen minnél magasabb értéken.
tesztben egy ES ment asszem 3.92ghzt megpróbálom elérni, ehhez kell 8as szorzó és 490es FSB.10perc és nulla warning orthos -
-
droti25
őstag
Hi all!!
Van egy GA-P35c lapom benne egy E6750 proci,gyári cooler,450es chieftec táp,7600gt,CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4 rammal!
3.2ghznél jó minden!De amint 3.4-re húzom a rendszert kékhalál jelentkezik!(fsb:425,8X,2x multiplier)2.10 V-n van a ram!
Így a ramok 850mhz-en mennének amit vinniük kellene sztem de mégsem bírják!
Ha vki tud vmi ötletet várom!
kösziTegnap volt 1-2 hozzászólás a dologhoz de nem sikerült!
Létezne hogy ilyen ramatyok a corsair ramok!? -
adalbert1
veterán
válasz
Gorneck #4148 üzenetére
Néztem hogy ds3-ból is van c-s változat a giga honlapján, de egyenlőre a coming soon felirat szerepel... Mondjuk ha az elkövetkező 2-3 hétben befutna és max. akkora lenne az árkülönbség mint a p35cds3r és p35ds3r között, akkor ő is bekerülne az esélyesek közé.
Lakótársamnak kb. 1 hónapja raktunk össze ds3-as konfigot, eddig semmi panasz rá, megy szépen.
-
stigma
addikt
nah megnézzük a P35C-DS3R es F5 biost miben más mint a F4 ben, tudom Yorkfield ben szinte csak, de mondjuk dropban esetleg hátha lesz valami változás
-
P00By
nagyúr
Mostmár tényleg feladtam ramosdit meg akartam nezni 1000 MHz-en,hát nem indul
5-5-5-15 nem néztem,mert azon nem jaratnam...
Ameddig nincen meg a modizas a lappal es a kimeres,addig ahogy 800 MHz-en 4-4-4-10-en -
adalbert1
veterán
válasz
Gorneck #4145 üzenetére
Mondjuk ahogy nézem a p35ds3r és a p35cds3r között jelenleg mintegy 900 huf a különbség, tehát lehet hogy jobban megérné már akkor a c, később esetleg jobban el lehet majd adni... (habár valszeg ez is majd az ősök gépében végzi majd egyszer, szóval lehet hogy mégse).
A raiden kívűl van valami előnye amúgy az r-nek a sima ds3-mal szemben?
Ja, nézegettem az oldaladat, nagyon jó lett.
Ahogy nézem a p35cds3r-ből a rev. 2 egyszerűbb felépítésűnek tünik több szabad hellyel, akkor ezt érdemesebb venni, nem a a rev.1.0-át? -
Gorneck
legenda
-
adalbert1
veterán
válasz
Gorneck #4143 üzenetére
Ja, csak valami időtállóbb lapot szeretnék, mint a mostani 965-ös, legalábbis proci meg ram szempontból (habár már az is több mint 1 éves), habár lehet hogy akkor inkább c nélkül kellene és mikor már olcsóbb lesz a ddr3 úgy fél év múlva, akkor csere... Mondjuk így látatlanban ezt nehéz eldönteni, azért kattogok ennyit rajta.
-
adalbert1
veterán
válasz
Gorneck #4140 üzenetére
Megmarad az e6300, később akarok a majd nemsokára kijövők valamelyikére váltani, a 965-ös ds4-em meg megy az ősöknek egy e2140-el.
Akkor lehet hogy végül az lesz ami neked is van, ahogy nézem az aláírásod, jól jönne, ha nem kellene cserélni majd ddr3-nál sem, a firewire-t eddig se használtam ki, a raid meg még majd jól jöhet. -
Laraxior
titán
Megindult a visszaszámlálás....Crysis demo.... kb 5 milló ember örül
-
adalbert1
veterán
Kösz! És vajon a 800-asok elviszik majd az új procikat? Mert ha quad pumped bus, akkor azok is megfelelnek az 1600-as fsb-nek is nem? Illetve érdemes kombó (ram szempontból) lapban beruházni? Vagy ha nagyon érik a ddr3+új proci majd mikor már elérhető árban lesznek (számításaim szerint ez még legalább egy fél év, de bőven lehet több is), akkor egyszerűbb inkább új lapot venni majd?
-
adalbert1
veterán
Sziasztok, ezek a memók közül szerintetek melyik lenne jó választás ds3-ba?
Corsair xms2 675 Mhz cl4
Corsair xms2 800 Mhz (gondolom ez is cl4)
Geil Value
Geil Ultra
Geil Black DragonIlletve egyéb tipp 2*1 Gigára olyan max. 18k környékén? Itt egyedül a 675-ös a kakukktojás, de az meg pofátlanul olcsó, viszont a 800-asok megbírkóznak majd az új 45 nanos procikkal is ugye? Vagy a 675-ös is, lévén 1333-as fsb-re az is bőven elég?
Szerk.: illetve még a ds3 se biztos, lehet hogy ds3p, ds3r lesz a dologból? A ddr3 memót is támogató c-s lapok max. az 1333-as memót kezelik le, vagy az 1600-ast is?
-
Telefunen
őstag
Sima DS3-hoz nem akarnak kihozni újabb BIOS-t
-
st3v0
tag
Jól néz ki az új F5-ös bios a P35C-DS3R-ekhez. ugy tünik már nem kell a Ctrl+F1-t megnyomni, alapból ott vannak a mem beállításai. és a proci ventéje és lasabban jár ha IDLE a gép (700ról - 500 rmp-re csökkent
, bár ez lehet majd növelni). bővebben nem néztem bele, majd ha jöttem otthonról
-
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #4132 üzenetére
A DS3R kisebb, mint a DS3P.
-
keszegduda
őstag
-
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #4126 üzenetére
mAtx fííílingje van ez tény...
de az igényeknek megfelel...ééés ahogy kivettem a szavaidból ebből a szempontból ideális választás lenne...
-
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #4121 üzenetére
Ha nem szeret tuningolni, akkor az olcsóbbik...de Én DS3R mellett tenném le a voksom...
-
-
mazda626
addikt
válasz
keszegduda #4114 üzenetére
DS3P-nek valamivel fejlettebb a BIOSa, bővebbre tudod ereszteni a feszültségeket itt-ott, a P35C-DS3R pedig DDR2/DDR3 kombó lap + R tulajdonsága lévén még van rajta +2 Gigaféle SATA2 csati. Mindegyik kiváló lap!
-
keszegduda
őstag
Melyik lehet jobb és miért?
P35-DS3P vagy P35C-DS3R valószínűleg egy q6600 vagy e6850 lesz benne. A két lap között 2-3k különbség van.
-
pitesy
csendes tag
Sziasztok!
Előre is bocsi a láma hsz.-ért, visszakerestem, de nem találtam ehhez kapcsolódó választ. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy a Gigabyte GA-P35-DS3-as alaplaphoz azt írják, hogy ATX form factor, 305 x 210mm. Ehhez pontosan milyen gépház passzol? A sima ATX ergo jó lenne ehhez?
A válaszokat előre is köszönöm!
pitesy
-
mazda626
addikt
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy rosszalkodik az M-tech csoda. Képzeljétek, csak akkor, ha az EIST és C1E ki van kapcsolva. Visszakapcsoltam őket, és ismét pöccre indul a gép. -
Genji
őstag
Most szereltem össze az új gépezetet (P35-DS4+E6400) és bárhogy állítom a BIOSt (fsb,feszkók,akármi) mindig visszaveszi a szorzót 6x-osra. Látom is CPU-Z-be ahogy visszaugrik.
Másnak is ugyanez a baja 6750es prockóval: [link]
Vki ötlet?
-
Roderic
tag
Sziasztok most vennék egy Ga-P35 DS3 lapot és elötte infót gyüjtök!!
A négy lap között mi a kül.?? És melyik a legjobb tuningolhatóságra,játékra és melyik a legstabilabb???
Gigabyte p35 -DS3
Gigabyte p35 -DS3P
Gigabyte p35 -DS3L
Gigabyte p35 -DS3R
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- AI modernizálja Brazília áramhálózatát
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP 15S FHD LED Matt i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2041, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest