Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29976) ixtom


ixtom
tag

Sziasztok!

Ez a rész nem olyan fontos :) .
Tavaly augusztus végén vásároltam új gépet (Konfig az aláírásban). Augusztus elején olvastam az Abit IP35 topikban a dupla bootról (ezért sem akartam IP35-öt venni, bár a Pro állítólag nem csinálja). Így döntöttem a Giga DS3 mellett. Tuningnál nekem is ugyanaz történik, mint minden más 965 és P35-ös lapnál: valami komolyabb változtatás és BIOS-ból kilépés után lekapcs, újraindulás.

Hidegindításnál viszont néha csak másodszorra-harmadszorra indult (akkor még alapbeállításokkal nem is próbáltam, mert 24/7 ment a rendszer a kollégium adta lehetőségeket kihasználva :D ). Ha le volt állítva akkor áramtalanításra is sor került kisebb szerelés, portalanítás, áramszünet miatt. Ilyesmi után mindig csak sokadszorra indult be. (táp kikapcs/bekapcs segített ezen: első indulás után lekapcsoltam a tápot pár másodperccel később a következő bekapcsnál már nem akart leállni, de ha nagyobb tuning is volt visszaállt alapra)

A probléma:
Most otthon vagyok ezért estére ki van kapcsolva a gép. Minden indításnál nehezen indult be, enyhe tuningnál. Ezért inkább visszavettem alapra.

1. Ha csak egy HDD (Seagate 7200.10) volt bekötve kb. 10-ből max egyszer csinált duplabootot (olyan Abitos félét :) ) 9-szer elsőre indult

2. Rákötöttem a Hitachit (1TB Ultrastar) , így már néha "duplázott" (kb 10-ből csak 2-3-szor, a többi esetben elsőre indult).

Vettem két Seagate SCSI vinyót + vezérlőt (Cheetah 15k.3 + LSI Megaraid 320-2 (518), ezzel is szopok rendesen :P , persze időm alig akad).

3. Ha be van kötve mindkét SCSI HDD plusz a 7200.10-es Seagate, akkor nem indul a gép. Hallom hogy először a SATA-s Hdd pörög fel, utána a két SCSI próbálkozik, de egy bizonyos fordulatnál kikapcsol a rendszer. Táp lekapcsolás sem segít, és nem is akar újraindulni.

4. Ha csak a SATA-s Seagate-tel járatom a gépet kb 5-10 percig, és utána kikapcsolom -> rákötöm a SCSI HDD-ket -> bekapcsolom, legtöbbször beindul elsőre, de picit hosszabb állás után megint nem indul (-> 3. pont)

5. Ha csak egy SCSI van + a SATA Seagate, akkor beindul elsőre (ezt eddig ötször próbáltam több órás, egymás utáni szünettel)

Nemrég olvastam (még a SCSI-zás előtt) Kriza esetét. Szerintem egy időben vettük a tápokat, mert rendelés előtt véletlenül Hammon helyett nekem küldött privit (ugyanez volt Hammon avatarja is :) ).

Kriza is Gigabyte lappal rendelkezik, lehet hogy ez is a gond egyik forrása. Ki kéne próbálni másik lappal is, de erre nincs lehetőségem.
Neki ugye küldtek választ a Seasonictól, hogy gond lehet a HDD-kkel, így szerintem is a táp a bajok forrása és nem a lap (Gorneck23 megnyugtatására ;] ).
Remélem kicserélik, mert még garis, és talán az újjal nem lesz ilyen gond.

Vélemény?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.