- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Használja valaki az új Easy Tune6-ot?
OC szempontból szerintem sokkal rosszabb az ET5-nél .... -
pinnacle
nagyúr
PC hangszórót ("csipogót") a házhoz vagy az alaplaphoz adják?
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #27984 üzenetére
Ilyen állat hűtőket ki forglamaz Mo-on?
Dashes: Hát, legalább az hűvös. Most akkor bemászok keresgélni. ICH9-re kéne valami? Afölött frankón ott a VGA vége.
No, akkor itt lesz a forróság forrása... Ez elég karcsú, viszont messze nem olyan forró, mint a NB. Lecserélni VGA miatt nem lehet. Ventit rakni rá szintén. Ház oldalába befúvó fentinek hely szintén nincs, a lentröl/elülről jövő áramlat meg elmegy a VGA fölött.
-
katt777
félisten
válasz
fsb1000 #27983 üzenetére
Hát, akkor ezzel élek. Tök érdekes amúgy, hogy a kánikuláig 39°C-on volt. Most a VGA is 45-48 alapból, pedig az is 39 alatt szokott lenni. Csak a TX2 tartja a frontot, annak mindegy, milyen meleg van kint.
A bordái hidegek, a proci meg 34-35°C (magok 54°C), ez terheléssel kb. 56(64/64)-re megy fel.
Blokkot hűtő 5cm-es ventit sysfanről most átdugtam pwr fan-re, ami gyengébb, így most 5700 helyett 4700-on pörög, nem hangos, és alig langyos a réz.
Végül is, csak bírják a solid capacitorok meg egyéb extrák a terhelést, nem? Ez olyan, mint amikor a 120°-ra kalibrált VGA-nál cidrizik az ember, hogy tuninggal agyonterhelve, jaj, felmelegedett 85°C-ra.
Erre a 3870-re előbb-utóbb kell egy GFX Chilla, nem fogom megúszni. És még az 1950XT volt meleg?!Az jól elvolt a kánikulában is.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777 #27982 üzenetére
Nem nagyon fog segíteni...
Kimondottan hüvős a házam, volt már próbálva mindenféle chipset hütő, de a gyári visszament. Most 43 fok.
39 fokra tudtam letornázni Thermalright HR-05 + 6cm-s ventivel. De zajongott, miközben a radiátor "hideg" volt, ezért visszaraktam a gyárit az legalább nem magas, nincs útjában a légszákllításnak.Nem értem a jelenséget..
Mondjuk nem tudom, hogy pontosan mit és hol mér az alaplapi szenzor.
A borda alja biztos nem 43 fokos.
Tehelésnél sem megy feljebb 50-51 foknál. -
katt777
félisten
Van egy gondom. Ebben a nagy melegben tűzforró a batár chipset hűtőm, a lap hőmérséklete 49°C. Tettem rá egy 5cm-es hűtőt (kib.sztam rá 800 pénzt), most 48°C, de közben lehűlt az idő, szóval sztem semmit sem ér.
Mivel lehetne megoldani a lap hűtését? A NB hűtők nagyon kis bénának tűnnek, főleg a GB-é mellett (8x4x3 cm)?
Most megfogtam megint, hűvös a blokk. Akkor honnan jön az a 48°C?
Ha rendelek egy dupla légszállításos 8cm-es ventit a ház hátuljába (csak ilyet tudok betenni), az segíthet?
Ja, a HTX2 blokkja hideg, a RAM-ok kicsit langyosak. -
Laraxior
titán
mch:+0.1V
Max 2.15-t akarok adni nekik 24/7re... nem szeretném ha ugyanolyan sorsra jutna mint a ballistixa memóbeállítást jó lenne ha tudnám standardról turbora tenni olyan 1100 felett
az 1200-t próbáltam meg 2.15Von,el is indult,csak nem volt stabil.szerintem 2.2n vinné a négy modul az 1200t.Így kissé nehéz,és az órajelek is kisebbek lesznek mint egy kittel.
-
-
lacos001
senior tag
Még1...lapomon beállitás kérdése vagy nemtudom mi,de...Vista Ultimate csücsül a vinyón,ha start menü - kicsi nyil - leállitásra kattintok kikapcsol az igaz,csak rögtön utána vagy pár sec múlva elindul újra a masina!
Ennek mi az oka,lap vagy miafene?okositsatok légyszives..
thx -
Laraxior
titán
2.05V
mellesleg fagy a prime is.... az orthos nem, a memtest sem..nem tudom mi van a prime-al,de még a 6750 idején is fagyott.... ezelőtt amikor teszteltem a quadot,nem fagyott...ha nem stabil akkor,de elvileg valami memória a ludas,mert nyomok egy resetet utána még nem indul újra a gép hanem még látom az asztalt,de hallom hogy a cpu-csatira kötött venti halkult el..
-
Laraxior
titán
jó az ár
csak a keret merült ki
megpróbáltam bim által javasolt 450x8at a mostani 400x9 helyett,de nemigen jött össze elsőre.
a memóriának kb a felét ismeri fel a bios 4GB helyett kb 2.6 van kiírva...mellesleg el sem indulok.
mchnak adtam +0.1et... -
Tigi
őstag
Na, összeraktam a Gigabyte iP35 GA-EP35C-DS3R lappal a Q9300-as gépet és szerencsére simán felismerte bios frissítés nélkül is a lap a procit.
Csak a Casetek Hektor házból kikellett fúrnom a szegecselt vinyókeretet (nem értem, hogy miért szegecselték mivel ott voltak mellette a menettel rendelkező lyukak), hogy beleférjen a 9800GTX.
-
-
cotag
senior tag
Azt szeretném kérdezni,hogy miért nincs hang az egyik felhasználói fióknál,és miért van a másiknál?2fiók van,és p35-ds3 rev2.1 a lap. Természetesen a gyári driverek lettek feltéve...Az 1.hsz-ben linkelt audit leakartam tölteni de a lapon nincs jelölve mit kell tölteni. Ha hülyén és hülyeséget kérdeztem nézzétek el mert teljesen kezdő vagyok
-
#TOTTI
őstag
válasz
fsb1000 #27958 üzenetére
25K a 9600GT és tuningban kurva jó.. bár 44. vagyok a listán a proci miatt de a 3D mark pontaim ritka magasak..
;) de persze nem igy használtam mert nem játszok...
Szerk.: A link lemaradt..
na emg 51.is kisebb tuningal.. -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
#TOTTI #27929 üzenetére
Ehh... kb ezt írtam. (akkor fölős volt, mert már átgondoltad Te is)
Ha a nagyon halk - ventis - rendszer kihozható 100 egység pénzből és munkából, akkor a hangtalan passzív 1.000 egység pénz+munka+szívás+teljesítménykompromisszum lessz.
Szerintem sokan nekifutottak már, sok pénzt időt beleölve, de hamar ráuntak a hangtalan gépre a kényelmetlenségek miatt. (én is)
9600 GT-t mennyiért adnád? A legolcsóbb 27K körül van Ipon-ban.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
#TOTTI #27926 üzenetére
Egen... de a passzív VGA + passzív CPU is termel hőt.
Bele a házba.
Azzal mit csinálsz? Ventivel lehet kirántani vagy nagy veszteség árán peltierekkel.
A ventinek meg van hangja, a hangtalan peltier meg többet fogyasztana mint maga a gép.
.
Nekem megy EP35C-ben passzív hütéssel az E6750 (39@68 fokon). Standard beállításokkal is! Ez kb 10fokkal több mint "hangtalan" ventivel. SilentBlade 12cm 5V-on.
De ha kikapcsolom a ház ventiket is, akkor 1-2 órán belül az egész ház felmelegszik.
CSak azért nem forr fel, mert a táp is felmelegszik és annak a ventije is felpörög, nagy nehezen kihajtja a házből a forró levegőt.
Persze ekkor már van hangja....Szóval önnmagában a CPU + VGA passzív hütéssel való ellátása nem oldja meg a zaj gondokat.
A meleg levegővel és a táppal is kell kezdeni valamit. -
imibogyo
veterán
Sziasztok......
Először is köszi a hűtő segítséget, látom mindenki a gyári intel hűtőt használja......
Más: pár napja a gépem spontán kikapcsol, egyszer kiírt valami Kékhalálos üzenetet, de olyan gyors volt, hogy nem bírtam elolvasni......... Valami Dump Error, vagy ilyesmi.....
Nem tudom, nekem első gondolatom a táp és a memória volt..........
Ja és a hűtés biztos, hogy nem gond (az előbb említettétek, hogy hő miatt restart van pl. DS4-en), mert minden alapon megy, és összesen 5 venti van a gépben, szóval levegő van...... Meg mindennnek normál hőmérséklete van........ Everest szerint is
-
Baga1983
senior tag
Köszi! Egyébként jobb a kisebb szorzó nagyobb fsb? ha igen miért?
-
winfier
senior tag
THX
ez nem is tudtam.
Akkor már tom ,hogy mi a bibi. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Baga1983 #27948 üzenetére
5-5-5-15öt szvsz vinnie kell. jdecet kicsit pesszimistán állították be alapból a geileknél. elvileg 1.8-2.4ig van megadva azt hiszem az ultráknál is az üzemfesz (legalábbis a black dragonoknál is ennyit mond a sitejuk, jdec alapján lap 5-5-5-18@2.1et állít be, amikor 5-5-5-15@1.8on lazán orthos stabilok), viszont akkor úgy néz ki a cl4et ott már nem szeretik.
winfier: a Dominatorok magas fsbre lettek kitalálva (cl5 mellett). cl4ben korántsem remekelnek.
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Kipróbáltam hogy megy e a 3,2 alacsonyabb szorzó magasabb fsb-vel, és ehhez még feszt is csökkentettem. Jár az valami előnnyel ha kisebb a szorzó? Igy max 50 fokos a proci prime alatt. A geil ramom 920Mhz-en megy most igy 5-5-5-18 at állítottam be neki, előfordulhat hogy bírna szorosabbat is?
http://kepfeltoltes.hu/080602/6750_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
winfier
senior tag
Mindenhogy probáltam standard, turbo nem ment a 4-4-4-12. eddig 2.3v-ot attam neki tovább már nem is néztem, mondom hagyom a f...szba annyira eem fontos a 4-4-4-12.
-
lacos001
senior tag
Hio
Mi lenne legmegfelelőbb teljesitmény szempontjából a lapomnak?Igen,buta kérdés kiülről belülről állitgattam,de ahogyan szeretném,úgy nemtetszik
Van amikor megy 500x7.5,500x8,550x7,550x7.5,570x7.5,..........
Nemtudom hogyan is használjam,adjak neki sok fsb-t 1:1 a rammal,vagy jo az neki 500-on......?
Tehát nem kavarok
Magas fsb-n pörögjön a cuccos szinkronba a rammal,vagy ne?butázok butázok... -
-
winfier
senior tag
-
dtss
tag
Hali
Van új GIGABYTE @Bios és EasyTune 6 akit érdekel. -
tlac
nagyúr
ha elqrod a tuningot 100x szét fog hullni a raidtömböd. tlac erről tudna közepesen hosszu sztorikat mondani.
ezt még kiegészíteném azzal, hogy valószínűleg csak a vezérlő hülyül meg ilyenkor, és egy kikapcs-bekapcs segíthet, bár azt hiszem nem mindig, szerencsére mostanában nem volt vele ilyen gondom
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #27915 üzenetére
nem értem mit görcsölsz ezen a kicsomagoláson.
most sokkot kapsz ha 20sec-el lassabban csomagol ki egy DVD-t?
nekem vista alatt most van hogy 2és fél perc is megvan de leszarom.
ha elqrod a tuningot 100x szét fog hullni a raidtömböd. tlac erről tudna közepesen hosszu sztorikat mondani.
persze isten ments hogy lebeszéljelek rola... -
winfier
senior tag
Hali
Az lehet, hogy a DS3 rev2.1-es lap nem bírja az 1200MHz-en műkődő ramokat?
az aláírásomba látott ramjaim vannak és sehogy sem tudom 1200MHz hajtani öket.
A ramnak már 2.5V adtam és így sem megy. Gondolom, hogy ezek a ramok simán bírják az 1200-at. az 1135MHz-et 2.1 voltal viszik ami az 1066-hoz gyári fesz. -
#TOTTI
őstag
jaja nekem is:
350es FSP Noctua 12es ventire cserélve + ellenállás.. kb 900on megy...
2 db GIGA 12es venti egybe kötve egy csatira.. alaplappal szabályozott... 700on pörögnek
TX2 passziv vagy a sajat ventije ellenállásal 1100ra.. ez még full tuningnál is igy marad ebböl nem engedek...egyedül a 9600GT süvit kicsit kihallható a gépből.. de azon se gyári cooler van szóval bőven türhető.. amugy ha kell ocso GT valakinek eladom szivesen..
Full passziv nem is lehet a tápba elkell a venti...na meg a passziv 3850em is felszökött 80 fok felé 1-2 szóbol... venti nélkül.. lehetne ZEN is de ha már kevés lesz nem fogom tudni eladni az életbe se és nem is igazán kell radiátor a gépembe...
-
#TOTTI
őstag
-
#TOTTI
őstag
Volt már G33am és jol ment nem kell full tuning.. 3,2 körül elég lenne.. csak valami nagyon kis kussolo gépet akarok... aban a gépem 365*9en ment a 2160asom 370*8on a 2140es... csak a ram osztokkal volt gond 800as procinál.... de 1066os procinál már van 2.66os szorzó 1:1 nincs sajnos de nem is kell... mert 8*400 alatt pont 1066on mennének a ramok...! és legalább lenne integrált VGAm is mert azokat is sürün cserélem és még fontos hogy mATX amugy a vérem hajt.. jo igy is ahogy van.. meg ha megveszem se lesz jobb csak más esetleg kisebb..
-
#TOTTI
őstag
Nem cserélne valaki velem egy P35-DS3 at megy egy Gigabyte GZ-X1 házat G33M-DS2R re meg valaennyi KPre..?
-
Laraxior
titán
válasz
Termi16 #27918 üzenetére
egészséges nem egészséges,én megpróbálom
az adatokat átdobom addig a seára.
sli is megy már nem egy gyártó tervezte karival,és nem egyforma memóriással is
tlac: a vízhűtéssel sem voltam képben.... sőt sokmindenel nem voltam képben...
Termi: nekem is 6 perc volt a ballistixel
-
Laraxior
titán
válasz
Termi16 #27914 üzenetére
ma jön a250es Seagate-m én is csinálok egy raidet.... kell hozzá valami extra? vagy csak beállítom biosban hogy raid0 azt kész?
mondjuk én úgy szeretném hogy a 80as és a 160as samsung legyen raidben, a 250es meg simán...akkor ott hogyan kell? sosem volt még raid tömböm -
shaggy
aktív tag
Olyannal fordulok hozzátok van egy Giga P35C-DS3 lapom és egy E6420 procim tuningolni szeretném de ha 3.2ghz-t szeretném és hozzányulok a volt értékekhez akko el sem indul hanem visszaáll az alapra most 3.0ghz-n elingult ugy hogy a volt az automatán van
pedig szerintem jól csináltam mindent
a pci-ex frek. fix100 vettem
nemtom mi a fene lehet a baja
-
twine
veterán
Az Everest az "Alaplap hőmérsékletét" hol is méri? Az északi, vagy a Déli hidon? Vagy ha egyik variációm sem nyert akkor várom a pontos helymeghatározást egy P35C-DS3R lapon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Alkoholista nevelde
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- További aktív témák...
- Eladó Karcmentes Xiaomi Mi 14T Pro 12/512GB / 12 hó jótállással
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest