Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Sutty66
üzenetére
Én nem azt írtam, hogy cseréld le nbf47-re, hanem csak azt, hogy én lecseréltem, és kicsit hűvösebb lett, mint a gyárival. De ez nálam azért is volt érdemes, mert a proci hűtőm nem az alaplapra merőlegesen fúj, hanem azzal párhuzamosan, éppen az NB-felől szívja a levegőt, így a Zalmi vmivel hatásosabb. Viszont erre nem tudok ventit szerelni, így visszatettem az eredeti gyárit.
A DS4-en valóban van heatpipe... de a te NB bordádra is lehet ventit szerelni. (az enyém is ilyen) -
Pancsermeste
őstag
válasz
Sutty66
üzenetére
Nem-nem... az NBJ47 kevés, arra nem érdemes cserélni... még az FNB47 (legyező) sem sokkal hatásosabb a gyárinál... bár ez függ a gépedben uralkodó légáramlat "útvonalától", írányától is.
A ventim éppen akkora, mint a gyári borda, és 4 lemezcsavarral rögzítettem rá a furatokon keresztül -pont belekapott a borda réseibe.
Most 450-es FSB-nél sem olyan vészes, külső hőmérővel 52 fok. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Sutty66
üzenetére
Nnnah.... szóval... régebben 300Mhz FSB-vel használtam és az eredeti gyári NB borda az én ujjaimnak is forró volt. (éppen hogy csak rajta tudtam tartani, de égetett rendesen) -ezért lecseréltem egy Zalman NBF47 hűtőre. Ezzel vmivel hűvösebb lett, de így is meleg.
Most az új procimat szeretném magasabb FSB-n járatni, így vissza fogom tenni a gyári bordát, és arra szerelek egy ventit. Így 500-as FSB esetén sem lehet gond.
Ha nem tuningolsz, nem adtál a lapnak +feszeket és jó a házad szellőzése, akkor nem kell aggódnod, hiába érzed melegnek... bírnia kell! Akkor lenne gond, ha a borda nem lenne meleg, mert akkor gond van a hőátadással. Szóval nyugi!
De egy plusz venti nem nagy beruházás, a chipset-nek is jó és te is jobban érzed magad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628) /hibás/
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest